måndag 18 oktober 2010

ASUS N82JV-X1 Recension

ASUS N82JV-X1 Recension
av Charles P. Jefferies - 2010/10/18

ASUS N82J är en 14-tums Multimedia Notebook packa en Core i5-processor och kraftfull Nvidia GT 335-grafik med NVIDIA Optimus-teknik. Är den här bärbara datorn ett idealiskt kompromiss mellan bärbarhet och prestanda? Läs vår recension för att få reda på.

Vår ASUS N82JV-X1 recension enheten har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) glänsande panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-450M processor med dubbla kärnor (2.40GHz/2.66GHz Turbo Mode, 3MB L3, 2.5GT / s QPI, 35W TDP)
  • Intel HM55 chipset
  • Omkopplingsbar grafik via Nvidia Optimus-teknik:
    • Nvidia GeForce GT 335 w / 1GB DDR3 grafikminne
    • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1066 dubbla kanaler RAM (2x 2GB)
  • 500GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST9500420AS)
  • Atheros AR9285 802.11n trådlöst LAN
  • DVD-brännare (TSSTcorp CDDVDW TS-L633C)
  • 1-års globala begränsad garanti w / 1 år skador täckning
  • 6-cells Li-ion batteri (11.1V, 47Wh)
  • USB 3,0-port
  • Vikt: 5,06 £.
  • Mått: 13,8 "(L) x 9,7" (D) x 1,4 "(H)
  • MSRP: $ 999

Detta är en solid uppsättning specifikationer för en 14-tums bärbar dator. Grafikkortet är samma som i Alienware M11x . En annan anmärkningsvärd egenskap är USB 3,0-port, som har betydligt högre överföringshastigheter än dagens generations USB 2.0-portar - det är mycket användbar för att ansluta till externa USB 3,0 hårddiskar.

Bygg och Design
Det N82JV har en standard bärbar form men ser inte vanliga alls på grund av dess unika färgsättning. Hela locket och området nedanför skärmen är en slående kopparfärgad aluminium, som är märkt med en elegant mönster. Det ser ut och känns positivt lyxiga. Resten av handledsstödet området är matt plast med en något gummiartad känsla, ett klistermärke på handledsstödet säger att det är reptålig, som jag har inga problem att tro. Tyvärr glänsande svart plast som omger locket inte delar samma DNA, det repor lätt och drar till sig damm och fingeravtryck.

Den N82JV oss bygga kvalitet är utmärkt, det är en av de mest solida bärbara datorer jag testat på länge. Chassit är nästan omöjligt att vrida av dess hörn, vilket indikerar att den har en stark intern stödjande ram. Det tar onormalt tryck för att producera någon flex i handledsstödet området. Locket motstår böjning och tack vare sin aluminium baksida, inga ringar visas på skärmen när den trycks in bakifrån heller. Passform och finish är utmärkt, klyftorna mellan delar även för det mesta och det finns inga oavslutade kanter.

Den N82JV känns rejäl som en följd av de högkvalitativa build material, kommer in på en skugga över fem pounds. Det är också tjockare än vanligt 1,4 inches, men detta är ett resultat av att behöva anpassa högpresterande komponenter som Nvidia grafikkort. Totalt sett är byggkvalitet fantastiska, min enda klagomål är att använda blank plast för skärmen surround.


Tangentbord och pekplatta
Den N82JV har en ö / chiclet-liknande tangentbord, där tangenterna är upphöjda över ytan med mer än vanligt avstånd mellan dem. Tangenterna har en platt topp med en matt textur och allmänt må bra att skriva på. Den viktigaste resa (skillnaden mellan upphöjda och pressade lägen) är kortare än vanligt vilket begränsar taktil feedback, men det är känns nog att göra Snabbskrivning möjligt. Tangentbordet känns solid, det finns ingen flex inte något mer än normalt tryck används. En negativ aspekt av denna klaviatur är att det är högt, personen bredvid kommer du att märka att du skriver. Skriva med mindre kraft är mer eller mindre rättsmedel detta, dock.

Elan pekplattan har en matt texturerad yta med samma mönster präglade i aluminiumlock. Jag gillar ytan mycket, det är lätt att spåra på med fuktiga och torra fingrar lika. Lyhördhet verkade normalt med försumbar fördröjning under markören flyttas. Knapparna ger utmärkt respons dock göra en tydlig klick när man trycker - alla runt omkring dig kommer att höra det.

Skärm och högtalare
Det N82JV har en 14-tums skärm med en 720p (1366x768) upplösning och LED-bakgrundsbelysning. Den har en glansig yta, vilket förbättrar klarhet och kontrast men på bekostnad av användbarhet, det ser ut som en spegel och reflekterar ljus i enlighet därmed. Den blanka ytan gör det också svårt att hålla rent.

Displayen är genomsnittliga för en konsument bärbar dator. Med standardinställningarna har en något blått / kallt utseende och är något urblekta. Ljusstyrka är tillfredsställande - Jag skulle inte kalla denna display svag eller mörk. Kontrast är genomsnittet, svärta kunde vara djupare. Betraktningsvinklarna är också genomsnittliga, sida till sida är OK att omkring 50 grader utanför centrum i endera riktningen, vertikala betraktningsvinklarna är mycket smala men så endast ca 20 frihetsgrader off-center visning före färger börjar invertera.


ASUS har flera förinställda visningslägen som förbättrar färger, tryck [Fn] + [C] för att växla mellan Gamma-korrigering, Vivid läge, teater, mjuk, och tillbaka till det normala. Jag hittade Vivid läge förbättrade skärmen mest, vilket gör färgerna ser varmare och mer levande.

Den 1366x768 skärmupplösning känns begränsande - det finns helt enkelt inte tillräckligt vertikalt utrymme, vilket innebär en hel del rullning krävs webbsidor och dokument. Med hjälp av två fönster sida vid sida är opraktisk. Jag skulle vilja se 1600x900 blir standard på 14-tums bärbara datorer men chanserna för att det ska hända är mycket små.

Det N82J har två stereohögtalare under handledsstödet. De är inte så tinny som jag förväntat även om det finns lite bas att tala om. De får tillräckligt högt för att spela spel och musik på en behaglig nivå och jag märkte inte mycket distorsion tills volymen var 85% och däröver. Ljudet kan bli dämpat eftersom de är under handledsstödet och därmed under armarna medan du skriver.

Hamnar och funktioner
Den N82JV har en imponerande samling av portar, allt från USB 3,0 och e-SATA till HDMI. Den har även en intern DVD-brännare. Något som N82JV saknar är en ExpressCard-kortplats. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Främre: Högtalare, 8-i-1-kortläsare,
trådlös på / av-knapp, högtalare

Bak: Batteri

Vänster: AC strömförsörjning, kylning ventilationsgallret,
VGA, HDMI, USB 3,0-port, mikrofon
och hörlursuttag

Höger: DVD-brännare, USB 2,0, RJ-45
Gigabit Ethernet, USB 2.0/e-SATA
combo-port, Kensingtonlås

Prestanda och Benchmarks
Tack vare sin entusiast-grade komponenter har N82JV mycket goda prestanda. Nvidia GT 335 grafikkort kan spela de senaste spelen på högsta inställningarna. Hårddisken kunde ha varit snabbare, det är 7200RPM enhet men tyvärr en Seagate 7200,4, som kämpar för att hålla jämna steg med några av de snabbare 5400rpm hårddiskar.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Spelprestanda
Syntetiska riktmärken som 3DMark berättar bara en del av historien, vad som verkligen betyder något är hur väl den bärbara datorn presterar i verkliga spel. För referens, är 30 bildrutor per sekund (fps) det minimum som krävs för att spelbarhet dvs utan stamning.

Den N82JV hade klart inga problem att spela Mass Effect 2, upprätthålla 38 FPS i genomsnitt. Den låga skärmupplösning på 1366x768 är en begränsande faktor för grafikkort, som kan spela spel med högre upplösning.

Värme och buller
En enda fläkt blåser varm luft ut den vänstra sidan av N82JV. På tomgång fläkten stort sett helt tyst, under belastning blir det starkare och utvecklar en liten whine, men är inte irriterande och smälter in bakgrundsljud. Kylsystemet gör ett utmärkt jobb att hålla värmen under kontroll, med undantag av ytan direkt ovanför utblåsventilen, får den bärbara datorn ljummet i bästa fall. Undersidan av den bärbara datorn blir varmare än toppen men tillräckligt kallt för att använda i knät.

Med hjälp av HWMonitor konstaterade jag grafikkortet når 68 * C medan spel och processorn 78 * C, båda dessa är inom acceptabla gränser för interna temperaturer.

Batterilivslängd
I energisparläge med skärmens ljusstyrka på minimum, inspelad jag tre timmar och 50 minuter i livet när du skriver denna översyn och surfa på Internet. Den här gången är något underwhelming, jag förväntade mig en lite bättre liv med tanke på Nvidia Optimus grafik-växelteknik. Den medföljande 6-cells batteri har bara en 47Wh betyg, vilket är i underkant. ASUS skulle ha innehållit en högre kapacitet batteri.

Slutsats
Den N82JV är en väl avrundad 14-tums bärbar dator, det är perfekt för media entusiaster och gamers. Intel Core i5 processor med dubbla kärnor och kraftfulla Nvidia GT 335-grafik lämnat mycket bra spelprestanda. Den N82JV har utmärkt byggkvalitet, det känns bergfast och de kopparfärgade aluminium accenter ser bra ut. Andra höjdpunkter i maskinen inkluderar en bra tangentbord, kylsystem och ett bra urval av input / output portar, inklusive USB 3,0.

Skärmen kvalitet skulle kunna förbättras, det har en något kall nyans och verkar urblekta. Den blanka plast skärmen surround repor lätt och är svårt att rengöra. Ett annat klagomål är den föga imponerande fyra timmars batteritid, jag hade hoppats på fem eller sex. Slutligen kunde pekplattknapparna vara tystare.

Sammantaget ASUS N82JV är mer än rekommenderas för dem som söker en högpresterande 14-tums bärbara dator under $ 1.000.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Utmärkt byggkvalitet
  • Bra tangentbord

Nackdelar:

  • Batteriets livslängd kan vara längre
  • Loud pekplatta knappar
  • So-So skärmkvaliteten


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar