torsdag 21 oktober 2010

Samsung N150 Verizon Wireless recension

Samsung N150 Verizon Wireless recension
av Jerry Jackson - 2010/10/21

Låg prestanda, låg kostnad "netbooks" förblir ett populärt datorlösning för många konsumenter och affärsmän trots att dessa små bärbara datorer saknar kapacitet fullfjädrad bärbara datorer. Varför bry sig om en netbook när du kan bara använda en smartphone? Verizon Wireless tror den stora tangentbordet, fysiskt större skärm, USB-portar och Windows 7 gränssnitt är alla skäl att köpa Samsung N150 netbook. Åh, och låt oss inte glömma att du kan köpa den för $ 30 med en två-års kontrakt och hålla kontakten med internet någonstans Verizon nätet har täckning.

Vår Samsung N150 (NP-N150-HAV1US) har följande specifikationer:

  • Intel Atom N450-processor (1,66 GHz)
  • Windows 7 Starter (32-bitars)
  • 10,1 "WSVGA (1024 x 600), Non-Gloss, LED bakgrundsbelyst display
  • 1GB DDR2 RAM
  • 160 GB hårddisk (5400rpm)
  • Wired Ethernet LAN: 10/100 LAN
  • Trådlöst LAN: 802.11b/g/n
  • Bluetooth: Bluetooth 2,1 + EDR
  • 1,3-megapixel webbkamera
  • Verizon Wireless 3G Gobi 2000 med VZAccess Manager
  • Verizon Wireless SIM-kort
  • 6-cells batteri
  • Mått: 10,4 x 7,4 x 1-1,4 inches
  • Vikt: 2,75 pounds
  • Pris: $ 469 eller $ 29,99 med 2-års kontrakt från Verizon

Bygg och Design
Utformningen av Samsung N150 är i ett ord, "genomsnittlig" för en modern netbook. Den matt svart exteriör i kombination med en burgandy röd rand av färg runt kanterna ger en enkel konsument-orienterad netbook utseende med en touch av business class. De plaster som används i konstruktionen av chassit är av hög kvalitet tillräckligt för att undvika knarr ljud när du pressar netbook, men plast är tunna nog att du känner att netbook böjning under trycket av dina fingertoppar.

Skärmen Locket ger en liknande skyddsnivå jämfört med plast i resten av netbook. Om du trycker på ordentligt på baksidan av skärmen kommer du att börja se störningar på skärmen, men locket är stark nog att skydda skärmen medan N150 skallror runt i portföljen eller handväskan. Den N150 känns relativt robust när netbook är helt stängd och skärmen gångjärn erbjuder tillräckligt motstånd för att du känner som du får dina pengar är värt. På insidan tangentbordet känns fast på brickan med mycket lite flex eller rörelse. Handlovsstödets har också upp bra, men om du har vuxen storlek händer handflatorna kommer att hänga över den främre kanten av netbook och nästan vila i ditt knä eller på skrivbordet yta beroende på var du arbetar.

Ta en titt på botten av Samsung N150 avslöjar att detta är en av de minst uppgradering-vänliga netbooks vi har sett. De flesta netbooks har en massiv panelen på undersidan av den bärbara datorn eller två mindre paneler som gör att du kan ta bort RAM och hårddisken för att uppgradera dessa komponenter själv. Den N150 finns bara en liten panel över RAM-kortplatsen gör att du kan uppgradera RAM-minnet. Komma åt hårddisken och trådlösa kort kräver att du helt isär netbook.

Med detta sagt, är det tveksamt om de flesta människor köper denna netbook från Verizon kommer att uppgradera en komponent ... även lägga till en 2GB minne RAM är osannolikt för de flesta N150 ägare.

Hamnar och funktioner
Samsung N150 har tre USB 2.0-portar, VGA-ut, hörlursuttag, mikrofoningång, SD-kortplats och Ethernet. Självklart, om du köper denna netbook från Verizon du också det inbyggda Verizon WWAN-kortet för bredbandsuppkoppling överallt Verizon nätet har täckning.


Fram: Aktivitet ljus och SD / SDHC / MMC-kortplats.


Bak: Inget


Vänster: DC-ingång, Ethernet, en USB 2,0 och ljuduttagen


Höger: Trådlös on / off switch, två USB 2,0, LAN, VGA, Kensingtonlås

Skärm och högtalare
Displayen på Samsung N150 känns som lite av ett steg bakåt i netbook-marknaden. De flesta moderna netbooks har bytt till visa paneler som presenterar en 1366x768 upplösning som liknar större bärbara skärmar. Tyvärr använder skärmen på N150 en äldre stil 1024x600 LED-bakgrundsbelysning panel. Detta innebär att många webbsidor kanske inte visas korrekt på skärmen och även några Windows-menyer kanske inte får plats på skärmen på grund av den extremt låga upplösning. Kort sagt, måste du vara beredd på horisontell eller vertikal rullning. Dessutom stöder denna skärm inte 720p uppspelning (vilket kräver en display med en upplösning på minst 1280x720) så att du kan glömma YouTube HD. Som sagt, CPU och integrerad grafik har problem med HD-innehåll också.

Panelen i sig är lätt att läsa - åtminstone med mina ögon - och text verkar inte vara så liten jämfört med andra mobila enheter. Om du kan läsa liten text på en mobiltelefon, bör du kunna se på skärmen utan problem. Betraktningsvinklar var genomsnittliga jämfört med andra bärbara datorer, med färger börjar vända eller snedvrida när skärmen lutas ca 15 grader framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var mycket bättre och matt skärm förhindrade oönskade reflexer.

De små högtalarna på Samsung N150 netbook sitter under den främre kanten av palmrests, vinklas ner mot ditt knä. På en hård stationär yta är de tillräckligt högt för att fylla ett litet rum med ljud eftersom ljud "studsar" från bordet och går framåt mot användaren. Om du använder denna netbook som en "laptop" så förvänta dig ljudet att dämpas eftersom nedåt bränning högtalarna kommer att blockeras av kläder. Ljudkvalitet var genomsnittliga eller under genomsnittet jämfört med andra liknande storlek netbooks, med nästan ingen bas och svag mellanregister.

Tangentbord och pekplatta
Samsung N150 har en trång tangentbord med traditionell stil nycklar. De flesta av nycklarna är bara en bråkdel mindre än full storlek bärbara tangenter, men funktionstangenterna och piltangenterna är smärtsamt små för att passa in i 10-tums fotavtryck. Tangentbordet är bekvämt för att skriva snabba affärer e, Facebook-uppdateringar eller gör en snabb online köp, men förvänta dig inte att skriva ditt självbiografi utan att utveckla allvarliga handen kramper. Med andra ord är detta tangentbord avsett för kortsiktiga resor eller ljus användning under surfning. Om du tänker använda detta som din primära systemet, kanske du vill överväga att köpa ett externt tangentbord för varje gång du planerar att bli skriva i flera timmar.

Pekplattan på N150 är liten. När jag säger litet, menar jag att jag nästan kan täcka hela pekplatta ytan med min tumme blev sidled. Pekplattan själv har flera fingergesten stöd som gör att du kan rulla, nypa, zooma in och ut och rotera via pekplattan. Självklart, om du har stora vuxen storlek händer kommer det inte att bli lätt att montera två fingrar på pekplattan och utför en gest samtidigt. Den mattsvart konsistens av pekplattan matchar resten av netbook och känsligheten var utmärkt utan behövde justeras. De två pekplattknapparna finns under en enda pekplatta "vippströmbrytare" med en liten strecksats separera vänster och höger knapparna. Den knapptryckning är grunt med ett hörbart "klick" när den används.


Prestanda och Benchmarks
Det är verkligen inte så stor mening att ens ha en prestanda och benchmark avsnittet från de flesta netbooks. Praktiskt taget alla Atom-baserade netbooks ger svaga multi-tasking prestanda, långsam programväxling, långsam applikation lansering (uless de är uppgraderade med en solid state drive) och svaga video tack prestanda vare Intels integrerade grafik. Som sagt, de flesta genomsnittliga konsumenter som inte aktivt tittar på video eller multitasking med flera Microsoft Office-program tror att dessa netbooks erbjuder "tillräckligt bra" resultat.

Ja, om allt du vill göra är att kontrollera e-post, surfa vissa webbplatser, uppdatera sociala medier som Facebook och Twitter, eller skriv ett par sidor text i Microsoft Word då N150 kommer att få jobbet gjort. Ännu viktigare, gör Verizon nätverk du göra allt att även när du inte är nära en Wi-Fi-hotspot. Om du köper N150 från Verizon så kommer det att komma förinstallerad med Verizons VZAccess Manager som låter dig ansluta till Internet genom att bara trycka på en knapp.

Den enda "potentiella" problem med att använda Verizons 3G-tjänst i stället för Wi-Fi är potentiella signalförlust när du arbetar inomhus. Jag kunde få en nedladdningshastighet på flera megabit per sekund (Mbit / s) när du använder Verizon nätverk utomhus, men inomhus där signalen abstructed av väggar och tak min nedladdningshastighet skulle ofta sjunka till mindre än 0.25Mb / sek. Däremot kan en typisk Wi-Fi på ett kafé ger dig 7.0Mb / s eller snabbare hastigheter. Kort sagt, kan Verizon du hålla kontakten var som helst, men du kommer förmodligen vill använda Wi-Fi när du har möjlighet.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):


3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Exteriör värmeeffekt från Intel Atom N450 och GMA 3150 integrerad grafik var ganska minimal. Även när betona netbook genom att köra flera program och använda Verizon WWAN kortet N150 stannade sval i mitt knä. Vid normal användning av systemet stannade precis ovanför rumstemperatur och var mycket bekväm att använda under längre perioder. De temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit:

Kylfläkten stannade på kontinuerligt spinning med en lägre hastighet vid inaktivitet och plocka upp som värme ökade. Fläktljud var acceptabelt, men du kan märka det i en lugn kontorsmiljö eller klassrum.

Batterilivslängd
Beståndet sex-cells batteri på N150 är ganska standard för alla moderna netbook i våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, Wi-Fi aktiveras och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 på en balanserad profil Samsung N150 stannade kvar i 6 timmar och 28 minuter. Detta är vad vi förväntar oss att se från en modern netbook. Som sagt, batteritid kommer att sjunka med flera timmar om du använder Verizon Wireless tjänsten för att ansluta till Internet och du aktivt laddar nya webbsidor på en regelbunden basis.

Slutsats
Nästan varje teknik journalist på planeten (inklusive denna) är mindre än imponerad av vad som bara kan kallas sub-par netbooks. På ytan är Samsung N150 just detta. Den N150 ger en lågupplöst skärm, svaga högtalare, en fruktansvärt liten pekplatta, och svaga prestationer även av netbook standarder.

Men det finns en anledning till att den överväldigande majoriteten av användarnas omdömen om SAMSUNG N150 från Verizon Wireless är positiva: Convenience. För $ 30 (eller mindre beroende på aktuell Verizon affären) du kan köpa en netbook och hålla kontakten med internet någonstans att du har tillgång till Verizon trådlösa nätverket. Kombinera det med lång batteritid och det är lätt att förstå varför många konsumenter är villiga att leva med en lågupplöst skärm och andra mindre populärare netbook.

Bottom line, är detta en netbook som gör att du hålla kontakten var som helst för en relativt låg kostnad (förutsatt att du inte har något emot de månatliga serviceavgifter). Så länge du köper den med den förståelse och förvänta dig inte den här datorn för att ersätta din familj skrivbord så du kan faktiskt vara lycklig.

Fördelar:

  • Bra batteritid
  • Låg kostnad med Verizon 3G-tjänster

Nackdelar:

  • Svårt att uppgradera
  • Svaga utvecklingen
  • Lågupplöst skärm


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar