fredag 29 oktober 2010

Dell Latitude E6410 Recension

Dell Latitude E6410 Recension
av Kevin O'Brien - 10/29/2010

Latitude E6410 är den senaste i en lång rad av bärbara företagsdatorer från Dell. Sporting ett brett utbud av Intel Core-processorer, integrerade Intel och NVIDIA NVS 3100m dedikerad grafik och två visningsalternativ. I denna översyn ser vi hur detta Dell Business Notebook kan jämföras med andra som redan finns på marknaden.

Våra Dell Latitude E6410 Specifikationer:

  • 14.1 LED-bakgrundsbelyst WXGA + 1440x900 Display
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7 620M-processor (2,66 GHz, 4 MB cache)
  • NVIDIA NVS 3100m Dedikerad grafik med 512MB VRAM
  • 4GB DDR3 RAM
  • 250GB 7200RPM hårddisk (Western Digital Scorpio Black)
  • Intel Wireless Wi-Fi 6200AGN
  • Inbyggd Bluetooth v2.1 + EDR
  • 8X DVD-brännare
  • Ett års begränsad garanti
  • 9-cells Li-ion batteri (85Wh)
  • Vikt: 4,26 £ start (£ 5,5 konfigurerade)
  • Mått: 13.2 x 9.4 x 1-1,2-tum
  • MSRP: $ 960 start ($ 1,865 närmast konfiguration)

Bygg och Design
Dell Latitude E6410 har ett mycket modernt utseende och känsla, med några förändringar denna generation för att ge en nick mot tidigare modeller. Den E6400 förde den senaste karosseriform, med en svart legering skal. Den E6410 här gången håller runt kroppen stil, men återgår till den rödgods grå färgschema som hittades på D630 och D620 innan det. Finishen har en pseudo-borstad utseende (målat, inte faktiska borstad metall som på HP Elitebook) som verkar stå emot fingeravtryck mer än den äkta varan. Den nedre halvan av den bärbara datorn håller den svarta metalldesign, med en stor servicepanel som låter dig komma åt allt i den bärbara datorn genom att ta bort en enda skruv.

Inne i E6410 utseendet är matt svart på allt förutom tangentbordet och modell bokstäver. Jämfört med vad du kan hitta i en konsumentmodell, det finns inga glansiga eller reflekterande ytor förutom den lilla krom bokstäver på Dell-branding-logotypen. Det är trevligt om du använder din bärbara dator i starkt upplysta områden där reflektioner kan vara störande. Det innebär också att fläckar och fingeravtryck inte kommer att vara ett problem från dag till dag användning.

Bygga kvalitet är mycket bra och det känns väldigt slitstarkt med metallpaneler topp och botten. I affärs bärbara marknaden inte alla beslutsfattare har fastnat med karosspaneler av metall. Efter T60-serien ThinkPad, Lenovo bytt till en plast övre luckan, som har fastnat för varje generation sedan dess. HP Elitebook håller fast metall övre luckan och behåller bilden och känslan av en högre kvalitet bärbar dator via en vanlig plastkonsumentmodell.


Latitude E6410 chassi kändes väldigt välbyggd och motstånd någon böjning i de vanliga platserna. Den palmrest och pekplatta visade inga tecken på sag under tung petade. Tangentbordet direkt över den optiska enheten stannade fast, även om de flesta bärbara datorer inte visar några tecken på svaghet i detta område. Ta tag i anteckningsboken med Handlovsstödets och bär den runt inte orsaka några vridande eller knarrande ljud. Med den bärbara datorn stängs skärmlocket gav över genomsnittet skydd för skärmen och bör förhindra tangentbord nyckel märken på från imprinting på LCD-skärmen efter att transporteras i en ryggsäck laddad med andra objekt. Med den bärbara datorn öppna det tog en bra mängd tryck appliceras på baksidan av locket innan det visade några krusningar eller snedvridningar på displayen.

Användare som vill uppgradera delar av IT-personal som vill byta ut komponenter hittar Latitude E6410 mycket service. Dell utformat hela botten runt en enda åtkomstpanel med en enda skruv som håller den på plats. Efter att skärmen (som bibehålls med en fjäder så att den aldrig försvinner) du helt enkelt skjut locket ned ungefär en smidge och pop den. Med locket bort du tillgång till WWAN, Wi-Fi-kort, minnesplatser, processor och kylfläns, CMOS-batteriet, kylfläkt, och instant-on OS-kortet. Utanför av att ha ett lock som tar bort av tanken på att vilja uppgradera ensam, är det E6410 nog det lättaste bärbara dator som vi har stött på att uppgradera.


Hamnar och funktioner
Latitude E6410 är fullmatad med massor av anslutningar, inklusive tre USB 2.0-portar, en combo eSATA / USB-port, VGA-och Displayport-out, ljudingångar, LAN och FireWire-400. Andra funktioner inkluderar en optisk enhet, SDHC-kortläsare och en Smartcard-läsare.


Front: SDHC-kortplats

Bak: LAN, Displayport-out, vägguttag

Vänster: Kensingtonlås, VGA-ut,
en USB 2.0, eSATA / USB, Smartcard-läsare

Höger: ExpressCard/54 kortplats, FireWire-400, optisk enhet, ljudingångar, trådlöst på / av, två USB 2.0-portar.

Skärm och högtalare
Dell erbjuder två visningsalternativ med 14,1-tums Latitude E6410. Den grundläggande skärmen är en WXGA 1280x800 upplösning panel, medan steget upp-vilket är vad vår granskning enhet kom med-är en WXGA + 1440x900 panel. Båda erbjudanden panel har matta ytor, i stället för bländning benägna blanka skärmar. Ju högre upplösning kan du visa mer på skärmen och är att föredra om du gör allt från att surfa på nätet för att skriva dokument. I våra tester skärmen utförs om genomsnittet vad gäller färgmättnad och kontrast, halkar efter jämfört med några av de trevligare paneler som vi har sett på konsument bärbara datorer. Med vår ljusmätare mätte vi ett genomsnittligt kontrastförhållande på 140:1, vilket är långt under de flesta konsumentpaneler.

Det är inte långt från andra bärbara företagsdatorer ändå. Peak ljusstyrka mätt vid 336nit, vilket är bra för visning utomhus i delvis skuggade områden eller under ljusa kontorsbelysning. Bakgrundsbelysning ljusstyrka var även över panelen, med endast en 20nit spread mellan mitten och vänster och höger sida. Ingen bakgrundsbelysning blöda sågs runt kanterna eller i hörnen heller. Betraktningsvinklarna var genomsnittliga, med vertikala bildområde som spänner från 15 till 20 grader lutar framåt eller bakåt. Horisontella vinklar var bättre, med färger trogen 60-75 grader off-center.

Latitude E6410 har smala stereohögtalare finns på varje sida av tangentbordet. För yrkesmässig användning de var mer än tillräckligt, erbjuder massor av volym för att lyssna på musik i små till medelstora rum. Ljudkvaliteten var genomsnittliga, med några mellanregister och bra höga toner. Bass saknades, men detta var en given utan en subwoofer. Externa utgångar inkluderar ett analogt hörlursuttag, som fungerar med de flesta externa högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Dell Latitude E6410 har en mycket bekväm LED-bakgrundsbelyst tangentbord. Tangentbordet har inte förändrats mycket från den föregående generationen, behålla samma utseende och känsla, och den inbyggda styrpinne. Tangenterna är kolsvart med ljusa vita bokstäver och har minimal koppning. Känslan liknar skriva på en Chiclet stil tangentbord, men knapparna har inte samma skarpa cutoff som du kan hitta på dessa typer av tangentbord. Typing trycket är minimal, för varje tryck att göra en mycket mild klick när nyckeln är fullt utlöst. Jämfört med min Latitude D630, har skriva buller minskat avsevärt. Totalt sett jämfört med andra bärbara företagsdatorer, staplar av E6410 tangentbord upp mycket bra, och har ett försprång när det gäller belysning.

Dell innehåller en ALPS pekplatta i E6410, som tack och lov har förbättrats från tidigare år. Den måttlig mängd eftersläpning i äldre versioner är helt borta, vilket gör navigeringsupplevelse mycket trevligare. Känsligheten är bra med standardinställningarna, även om vi hade fortfarande en del problem med en kran för att dra händelsen inte helt släppa på det objekt som du skulle flytta. Pekplattan har också två och tre-fingergester för rullning, zoomning, och snärta. Med styrpinnen som medföljer tangentbordet, E6410 har två uppsättningar knappar. De topp flesta knappar för styrpinnen innefattar en mittenknapp som kan konfigureras för att styra flikar. Knapparna är alla bra att använda, med bra respons och ett långt kast.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var stor med 2,66 GHz Intel Core i7-processor och NVIDIA NVS 3100m dedikerad grafik med 512 MB grafikminne. Dell erbjuder ett brett utbud av prestandaalternativ, däribland två grafikkort alternativ, Intel GMA HD integrerad och NVIDIA NVS 3100 dedikerad med 512 MB VRAM. Hårddisk inkluderar ett 5400 och 7200rpm modeller samt en 128GB SSD. Vår särskild enhet kom med en 250GB 7200RPM Scorpio Black som var snabb att starta upp och ladda program, om än inte lika snabbt som det kan ha varit med en SSD.

För vanlig daglig användning, arbetade systemet felfritt laddar upp webbläsare eller kontorsproduktivitetsprogram. För mindre än affärsanvändning, systemet var bra på att spela HD-filmer, strömmande HD-video, och även enstaka spel eller två, medan chefen inte ser. Den NVS 3100m grafikkort klarar sig väl med konsument 3D-program, även om fokus ligger på affärsanvändning. För användare som inte behöver ett dedikerat grafikkort, eller inte behöver högsta prestanda, skulle det vara föreslås att bara gå med Intel GMA HD integrerad grafik för bästa batteritid.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Dell Latitude E6410 hanterade sig ganska bra under stress, hålla tunga kontakt områden som Handlovsstödets och pekplatta rimliga under tung belastning. Som mest, efter en tung körning av riktmärken, spelade vi en temperatur på 96F på undersidan av den bärbara datorn. Fläktljudet under våra tester stannade på en rimlig nivå, med fläkten stanna av eller till en mycket låg hastighet under en låg belastning, och strax över en viskning under en tung belastning.

Batteritid
Dell var vänlig nog att inkludera en högre kapacitet 9-cellsbatteri med vår enhet, med standarden är ett 60Wh 6-cellsbatteri. Vi var ganska nöjda med våra resultat, med tanke på den mer avancerade processor och grafikkortskonfiguration. Med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlöst på och uppdatera en webbsida var 60 sekunder och Windows inställt på Balanced profilen, stannade Latitude E6410 på 7 timmar och 2 minuter. Under testet mätte vi en genomsnittlig strömförbrukning på mellan 10-12 watt.

Slutsats
Dell Latitude E6410 bär över samma utseende och känsla som E6400 innan det, men det håller sig till sina rötter genom att gå tillbaka till den äldre rödgods färg ses på D620 och D630 bärbara datorer. Prestanda klokt Intel Core i7-processor och NVIDIA NVS 3100m grafik utförs mycket väl, hantering av allt som kan förväntas av en högre prisklasserna Business Notebook.

Bygga kvalitet är fantastiskt med metall täcker på toppen och botten. Användare som vill mixtra med bytet kommer att vara glada att se en mycket användarvänlig lucka, behöver bara en skruv bort för att öppna den. Sammantaget jämfört med HP Elitebook 8440w och Lenovo ThinkPad T410, håller Latitude E6410 egen och fungerar ganska bra. Om du är tvär shoppa mellan modellerna är det svårt att inte rekommendera att ta en topp vid Latitude E6410 och se om den passar dina behov och budget.

Fördelar:

  • Bra utseende och bra byggkvalitet
  • Super lätt att uppgradera
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • ALPS pekplatta hicka
  • Lackluster skärm kontrastförhållande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar