tisdag 26 oktober 2010

Apple MacBook Air (11,6 tum) Recension

Apple MacBook Air (11,6 tum) Recension
av JR Nelson - 2010/10/26

Specifikationer:

  • Processor: Intel Core 2 Duo SU9400@1.4GHz (3MB cache)
  • Skärm: 11,6-tums TN-panel
  • Upplösning: 1366x768
  • Minne: 2 GB inte tillgänglig
  • Hårddisk: 64 GB SSD-enhet
  • Grafik: NVIDIA GeForce 320M med 256 MB delat systemminne
  • Optisk enhet: ingen
  • Nätverk: ingen
  • Trådlöst nätverk: 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2,1 + EDR
  • Inbyggd iSight webbkamera, inbyggd mikrofon
  • Mått: 11,8 x 7,56 x 0,68-0,11 tum (BxDxH)
  • Vikt: 2,3 £
  • Garanti: Ett års begränsad material och arbete, 90 dagars gratis telefonsupport

Tillverkarens rekommenderat pris på vår granskning enhet är $ 999, ett fullt specced 11,6-tums MacBook Air kommer att kosta $ 1.399.

Bygg och utforma
Den ursprungliga MacBook Air är fortfarande en av de tunnaste bärbara datorer som någonsin skapats, som den nuvarande iteration hade utformats längs en avsmalnande kil formfaktor. Även om det inte nödvändigtvis den tunnaste bärbara någonsin skapats (Hej där, Mitsubishi Pedion!), Väckte första generationens MacBook Air ett antal nya funktioner till bordet.

Det var den första av Apples bärbara datorer utformas med den numera berömda unibody Engineering teknik, som i huvudsak skär datorns fallet från ett enda block av aluminium. CPU var en Core 2 Duo utformad för att ta upp endast 40% av rummet av sina mer traditionella motsvarigheter.

Den senaste åren har dock drivit bärbara marknaden i en frenesi. Netbooks, flytande med hjälp av konsumenternas önskan att vara mindre, lättare och billigare invaderade branschen. MacBook Air som en gång stod ensam började få skuggan. Få av dessa bärbara datorer var så tunn, men de var inte exakt fett. De var också lätt och prisvärd.


Apple insåg slutligen att med den senaste uppdatering av MacBook Air lineupen, hade något att ändra. Det 11,6-tums MacBook Air är Apples minsta bärbara dator någonsin, återblickar till den tid då deras ursprungliga 12-tums ultraportabla erbjudanden. Både 11,6-och 13-tums air delar samma design trend och några av samma dimensioner. Båda är 0,68 inches i ryggen, avsmalnande ner till en knappa elva-hundradelar av en tum på framsidan.

Som nämndes i första titt på enheten är tunna MacBook Air en omsorgsfullt utformad illusion - verkligheten är att luften är tjockare än det verkar. Det är definitivt lätt, men - de mindre modell tips skalorna på Belagt 2,3 pounds - och ärligt talat, vem bryr sig om det är bedrägeri inblandade? Designen är smart, och det fungerar.


Mycket av den bärbara datorns utsida är anmärkningsvärd bara för sin tomhet. Framsidan av Air har en skåra utskuren ur den nedre läppen att åstadkomma en plats för att öppna skärmen. Liksom de flesta moderna MacBook, lyfter skärmen lätt med ett finger.

Den bakre och botten av maskinen är till stor del formlösa också, med den senare värd fyra plaststötfångare att lyfta maskinen från sin arbetsyta. Det finns också ett antal fem-flikiga Torx-skruvar på undersidan för dem så djärv att riskera tömning sina garantier för en titt på insidan.

Tangentbord och styrplatta
Att öppna upp visar upp en typisk MacBook syn - individuella svarta tangenter peta upp genom perfekt skurna hål i aluminium. Märkbart är tangentbordet på den nya MacBook Air-modeller inte bakgrundsbelyst, en nedgradering från tidigare modeller. Troliga ett kostnadsbesparingsprogram åtgärd, det är också olyckligt, eftersom Apple verkade standardisera kring bakgrundsbelyst tangentbord - det verkligen gör svagt ljus Computing mycket lättare.

Styrplattan på MacBook Air kan kallas stor när man jämför den till alla bärbara datorer på marknaden - med tanke på att det är på en 11,6-tums bärbar dator, blir det mycket mer imponerande. Apple är ett av de få företag som har lyckats integrera knappar in styrplattan och få det rätt - när företag gör fel, det blir snabbt bane användarens tillvaro.

För att spara utrymme, men ändå ge en stor styrplatta och tangentbord i full storlek, funktionstangenterna på 11,6-tums MacBook Air är hälften så stora som de i 13-tums MacBook Air och resten av Apples mobila lineup.

Eftersom luftens saknar inbyggd optiska enheter, utmatningsknappen traditionellt finns på Apples bärbara datorer ersättas med strömbrytaren, som nu ser ut som bara en annan tangent på tangentbordet. Alla andra tangenter verkar vara identiskt med andra MacBook. Medan tangentbordet kommer att uppvisa betydande flex om du trycker hårt, det är inte något som även tunga maskinskrivare behöver oroa sig för.

Dessutom, medan strömbrytaren kan se ut bara en annan knapp nu - och lika lätt nedtryckt - nonchalant stänga av maskinen bör inte vara ett problem eftersom det går till och tillbaka från sömnen ganska snabbt.

Skärm och högtalare
Mycket har gjorts tidigare på skärmen kvalitet finns i Apples bärbara datorer, men den bärbara marknaden har kommit långt. Displayen på MacBook Air är riktigt bra, men inte exceptionella, som alla moderna TN panel har det stora horisontella betraktningsvinklar och mediokra vertikala sådana.

I resolutionen erbjuds på MacBook Air, åtminstone, är en klar förbättring jämfört med tidigare generationer av MacBook. Tidigare har 13-tums MacBook eller MacBook Pro bara erbjuds i en 1280x800 upplösning, för att gå något högre krävs inköp av en 15-tums MacBook Pro, som levererade 1440x900 eller 1680x1050 alternativ.

Kontrast tester kåpad väl, med en genomsnittlig kontrastförhållande på 755:1 då bakgrundsbelysningen var minimal (men inte inaktiverad), det sjunkit till 696:1 med bakgrundsbelysningen på full. Vid sin ljusaste nådde panelen 354 nits, vilket bådar gott för ljusa kontor eller ens lindriga utemiljöer.

Air levererar 1366x768 pixlar i upplösning, med 13-tumsmodellen hoppning upp till 1440x900. Medan det är trevligt att se Apple (äntligen) stöd högre upplösning paneler, är det trevligare ändå fundera över vad det innebär för nästa översyn av MacBook Pro lineupen. Displayen är glänsande, men inte alltför glansig. Det är en fin kompromiss mellan matt skärmar som kan leriga färger och blanka skärmar som kan fungera som riktigt irriterande speglar.

Den andra märkbara förändringen i termer av den bärbara datorns skärm är en distinkt brist på glas. Ingen tvekan ett sätt att raka bort en del av vikten som en glaskupa skulle alltid lägga den kant till kant svart gränsade display ersätts med mer aluminium. Det är fortfarande attraktiv, och verkar vara samma behandling kunderna får som beställer den 15-tums MacBook Pro med en antireflexbehandlad skärm.

Högtalarna inte klarar inte riktigt lika bra som på skärmen. De är definitivt funktionell, och i själva verket de är ganska bra för en så liten bärbar dator. Bass är förvånande knappa, dock, och medan musiken är LISTENABLE, skulle det vara bättre betjänt av ett par hörlurar eller externa högtalare. På den positiva sidan, de verkar få ganska högt.

Hamnar och funktioner
Sidorna av kilformade bärbara visa upp vad ingångar där är, till höger är en USB 2.0-port och en mini-DisplayPort ... port. Till vänster finns en andra USB 2,0-port, MagSafe-nätadaptern, hörlurar combo / mikrofon / fjärrkontroll jack och en integrerad mikrofon.

Apple MacBook Air 2010 fram: N / A

Apple MacBook Air 2010 bak: screen gångjärn

Apple MacBook Air 2010 vänster: MagSafe-kontakt, USB 2,0-port,
hörlurar / mic uttag, inbyggd mikrofon

Apple MacBook Air 2010 höger: USB 2,0-port, mini-DisplayPort

Det är olyckligt att det inte finns någon hög hastighet lagring för MacBook Air - med tanke på dess begränsade lagringskapacitet (64GB, i detta fall), USB 3,0 eller eSATA skulle vara ett välkommet tillskott. Apple skulle nog aldrig lägga till en eSATA-port på någon av sina bärbara datorer, dock, och USB 3,0 kommer sannolikt att läggas till i nästa revidering. Apple MacBook Air 2010

Lyckligtvis stöder MacBook Air fullt 802.11a/b/g/n Wi-Fi och Bluetooth 2,1 + EDR. Bluetooth 3,0 skulle ha varit en annan trevlig tillägg som protokollet tillåter mycket snabbare överföringshastigheter (eftersom det i huvudsak använder Wi-Fi).

Den 13-tums MacBook Air ger också användarna en SDXC kortläsare på högra sidan av den bärbara datorn. Det spår utelämnas från den mindre modellen, till ganska mycket universell frustration.

Performance, riktmärken och spel
En av de stora kritik av den nuvarande MacBook Air-plattformen är att den använder Core 2 Duo chip i centrum. Ta ett steg tillbaka, men det verkar vara en ganska rimlig beslut. Fram Intels Sandy Bridge-plattform rullar runt (förmodligen), den integrerade grafiken som erbjuds av chipmaker är ... mindre än stellar.

Tyvärr är den termiska hölje MacBook Air inte kan stödja både integrerade och diskreta grafikkort - en nödvändighet om Apple hade valt något som Core i3-330UM. Använda NVIDIA MCP89 chipset och tillhörande GeForce 320M-grafik, (en anpassad del för Apple bygger på mer kraftfulla GeForce 335 finns i bärbara datorer såsom M11x) Apple kan få respektabel grafikprestanda och tillräcklig batteritid samtidigt som MBA profil.

Även om Core 2 Duo SU9400 endast klockad till 1.4GHz, är det fortfarande en förvånansvärt robust plattform som kan hantera vissa komplexa uppgifter.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Apple MacBook Air 2010

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Apple MacBook Air 2010

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

Apple MacBook Air 2010

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Apple MacBook Air 2010

Den flash-baserad lagring finns inuti MacBook Air fick en betydande mängd samtalstid på Apples pressevent. Medan marknadsföring team i Cupertino vill att världen ska tro att Apple har gjort något otroligt, med hjälp av "samma flashminnet" finns inuti den mycket framgångsrika iPad, det är verkligen bara en SSD utformad som en pinne av RAM.

Åtminstone det är snabbt, varför MacBook Air har sådana snabba viloläge och stater kölvatten. Medan OS X Install svarar i nästan 2 sekunder när du öppnar locket, en liknande Windows 7 installation varierade från mellan 3 och 5 sekunder.

CrystalDiskMark Disk Benchmark resultat:

Apple MacBook Air 2010

En av de mer spännande aspekter MacBook Air, även lägre-drivna 11,6-tums versionen, är det faktum att det står att vara en ganska kapabel liten gaming anteckningsboken (för sin klass). Även spelare bör inte förvänta sig samma resultat som ges av den tidigare nämnda Alienware M11x kan luften hantera sig själv i en knipa.

Apple MacBook Air 2010

Både Left 4 Dead 2 och Call of Duty: World at War kördes på Air äkta 1366x768 upplösning, med AA och AF avstängd och inställningar på medium och normalt, respektive.

Apple MacBook Air 2010

Medan luften bör inte ha något problem med att spela lokalt HD-innehåll (särskilt i en GPU-accelererad spelare), kommer det stamma lite på de olika online-alternativ. YouTube-innehåll spelas upp jämnt vid 720p och även vid 1080p det inte var någon avmattning (tack vare NVIDIA GPU) men det var uppenbarligen inte så smidigt.

För de Apple styvnackade som bara bryr sig om hur det 11-tums MacBook Air kan jämföras med andra Mac-datorer, har vi inkluderat de Xbench resultat nedan.

Xbench 1,3 sammanfattning av resultaten (högre poäng betyder bättre prestanda):

Modell Totalpoäng
MacBook Pro 13-tum 2009 (2,26 GHz Intel Core 2 Duo) 135,52
MacBook 2008 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo) 126,23
MacBook Air 11-tums 2010 (1.4GHz Intel Core 2 Duo) 118,94
MacBook Pro (2.2GHz Intel Core 2 Duo) 106,05
MacBook (2,0 GHz Intel Core 2 Duo) 95,89
MacBook Air 2008 (1.6GHz Intel Core 2 Duo) 50,76

Värme och buller
Medan MacBook Air har en kylfläkt, skulle du inte veta det. Under normala belastningar, är den bärbara datorn tyst med fläkten antingen avstängd eller körs vid extremt låga hastigheter. Som belastningen ökar, så kommer fläkthastigheten, men det blev riktigt märkbar först under benchmarking-processen, och inte ens under lite ljus spelsession.

Apple MacBook Air 2010 Apple MacBook Air 2010

Samma benchmarking såg anteckningsboken blir oroväckande varm, men med närliggande vent temperaturer på upp till 115 grader Fahrenheit. Även då fick bara området närmast ventilen varm, med de flesta av tangentbordet kvar under 100 grader och styrplattan doppning under 90. Under normala belastningar, värmde tangentbordet knappt alls.

Batterilivslängd
Apple bytte till stödmedlemmar utbytbara batterier för en tid sedan, och även om det finns alltid kritiker, de flesta kunder verkar oberörd. Med tillägg av litium-jon polymer-batterier och deras tillhörande förlängning i användbar batterilivslängd är det ofta en icke-fråga.

Det 11,6-tums MacBook Air erbjuder en 35Whr Li-Poly batteri, medan dess större 13-tums syskon ups förmågan att 50 wattimmar. Vid en uppskattad 5 timmars batteritid, är 11,6-tums MacBook Air faktiskt Apples kortaste kör anteckningsbok i produktionen.

I våra tester har vi lyckats att dryga ut 6 timmar och femton minuter på batteriet, kör med Wi-Fi och Bluetooth och bakgrundsbelysning inställd på 50 procent ljusstyrka. Visserligen testade begränsad till lite ljus surfning - inga riktiga media eller beräkningsmässigt Skattelättnader program kördes. Prestandan varierar, men med bakgrundsbelysningen ned ytterligare kan göra för vissa intressanta siffror batteritid.

En anmärkning: batteri test utfördes inne i Mac OS X, Windows är allmänt rapporteras lida av sämre batteritid (troligen delvis beroende på ej optimerade drivrutiner från Apple).

Slutsats
Även om det är något Apple / Microsoft dikotomi som verkar ta fram det värsta i tech entusiaster, är det svårt att förneka att de nya MacBook Airs, särskilt de mindre, 11,6-tums modell, har stil. Holding en gör det lätt att tro Apples retorik om framtiden för datorer: alla fasta tillståndet, inga optiska enheter, ingen makt cykling, passningstiden och mer.

Trots att det är ganska, och användbar, och även ganska användbart, det är fortfarande en Apple laptop. Det innebär att man köper in MacBook Air innebär att betala lite Apple skatt - särskilt märkbar jämfört med alternativ som Alienware M11x eller Acer TimelineX 1830T.

Ändå gjorde Apple väl vad Apple brukar väl: de gjorde en underbar dator. I dagens alltmer moln-centrerad värld kan det vara lagom.

Fördelar:

  • Liten, elegant och lätt
  • Kan köra spel i en nypa
  • Bäst-i-klassen styrplatta
  • Tangentbord i full storlek

Nackdelar:

  • Ingen Ethernet-nätverk
  • Ingen USB 3,0, inget SD-kortplats
  • Ingen bakgrundsbelyst tangentbord


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar