måndag 18 oktober 2010

ASUS N82JV-X1 Review

ASUS N82JV-X1 Review
Charles P. Jefferies - 10/18/2010

ASUS N82J är en 14-tums multimedia bärbar dator packa en Core i5-processor och kraftfull Nvidia GT 335M-grafik med Nvidias Optimus-teknik. Är denna bärbara dator till en kompromiss mellan bärbarhet och prestanda? Läs vår recension för att få reda på.

Vår ASUS N82JV-X1 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366x768) glansigt panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-450M processor med dubbla kärnor (2.40GHz/2.66GHz Turbo Mode, 3MB L3, 2.5GT / s QPI, 35W TDP)
  • Intel HM55 chipset
  • Växlingsbar grafik via Nvidia Optimus-teknik:
    • Nvidia GeForce GT 335M w / 1GB DDR3 grafikminne
    • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1066 dual-channel RAM (2x 2GB)
  • 500GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST9500420AS)
  • Atheros AR9285 802.11n trådlöst LAN
  • DVD-brännare (TSSTcorp CDDVDW TS-L633C)
  • 1-års global garanti w / 1 år oavsiktliga skador täckning
  • 6-cells Li-ion batteri (11.1V, 47Wh)
  • USB 3.0-port
  • Vikt: £ 5,06.
  • Mått: 13.8 "(L) x 9,7" (D) x 1,4 "(H)
  • MSRP: $ 999

Detta är en solid uppsättning specifikationer för en 14-tums bärbar dator. Grafikkortet är den samma som i den Alienwares M11x . Ett annat anmärkningsvärt inslag är USB 3.0-port, som har betydligt högre överföringshastigheter än nuvarande generations USB 2.0-portar - det är mycket användbart för att ansluta till externa USB 3.0-hårddiskar.

Bygg och Design
Den N82JV har en vanlig bärbar dator form men ser inte vanlig alls på grund av dess unika färgsättning. Hela locket och området under skärmen är en slående kopparfärgad aluminium, som är märkt med ett elegant mönster. Det ser ut och känns positivt lyxigt. Resten av handstödsytan är matt plast med en något seg känsla, ett klistermärke på handledsstödet säger att det är reptålig, som jag har inga problem att tro. Tyvärr glänsande svart plast som omger locket inte delar samma DNA, det repor lätt och drar till sig damm och fingeravtryck.

Den N82JV s byggkvalitet är utmärkt, det är en av de mest solida bärbara datorer jag testat på länge. Chassit är nästan omöjligt att vrida av dess hörn, vilket tyder på att det har en stark intern stödjande ram. Det tar onormalt tryck för att producera någon flex i handflatan rastplats. Locket motstår böjning bra tack vare sin aluminium uppbackning, inga ringar visas på skärmen när man trycker på bakifrån heller. Passform och finish är utmärkt, mellanrum mellan delarna är ännu för det mesta och det finns inga oavslutade kanter.

Den N82JV känns rejäl till följd av bygg material av hög kvalitet, kommer in på en skugga över fem pounds. Det är också tjockare än vanligt på 1,4 inches, men detta är ett resultat av att ha för att tillgodose högpresterande komponenter som Nvidia grafikkort. Totalt sett är det byggkvalitet fantastiskt, min enda klagomål är användningen av blank plast för skärmens närhet.


Tangentbord och pekplatta
Den N82JV har en ö / Chiclet-liknande tangentbord, där tangenterna är upp över ytan med mer än vanligt avstånd mellan dem. Tangenterna har en platt topp med en matt textur och allmänt känns bra att skriva på. Nyckel resor (skillnaden mellan upp och pressade lägen) är kortare än vanligt vilket begränsar taktil feedback, men det finns tillräckligt med känsla att göra snabba skriva möjligt. Tangentbordet känns solid, det finns ingen flex om inte något mer än normalt tryck används. En negativ aspekt av detta tangentbord är att det är högt, personen bredvid dig märker du skriver. Typing med mindre kraft är mer eller mindre rättar till detta, emellertid.

Elan pekplatta har en matt strukturerad yta med samma mönster tryckt på locket aluminium. Jag gillar ytan en hel del, det är lätt att spåra den med fuktiga och torra fingrar lika. Lyhördhet verkade normalt med försumbar fördröjning under markören flyttas. Knapparna ger utmärkt respons gör dock ett tydligt klick när man trycker - alla runt omkring dig kommer att höra det.

Skärm och högtalare
Den N82JV har en 14-tums skärm med en 720p (1366x768) upplösning och LED-bakgrundsbelysning. Den har en blank yta, vilket förbättrar klarhet och kontrast, men på bekostnad av användbarhet, det ser ut som en spegel och reflekterar ljus i enlighet därmed. Den blanka ytan gör det också svårt att hålla rent.

Displayen är genomsnittet för en konsument bärbar dator. Med standardinställningarna den har en något blå / kall look och är något urblekta. Ljusstyrka är tillfredsställande - Jag skulle inte kalla denna display svag eller mörk. Kontrast är genomsnittliga, svärta kan bli djupare. Betraktningsvinklarna är också genomsnittliga, sida-till-sida är OK till ca 50 grader utanför centrum i endera riktningen, vertikala betraktningsvinklarna är mycket smal men tillåter endast ca 20 frihetsgrader off-center visning innan färgerna börjar att invertera.


ASUS innehåller flera förinställda visningslägen som förbättrar färgerna, tryck [Fn] + [C] för att växla mellan gammakorrigering, Vivid mode, teater, mjuk, och tillbaka till det normala. Jag hittade Vivid läget förbättrades displayen mest, vilket gör färgerna ser varmare och mer levande.

Upplösningen 1366x768 skärm känns begränsande - det finns helt enkelt inte tillräckligt vertikalt utrymme, vilket innebär en hel del rullning krävs i webbsidor och dokument. Med hjälp av två fönster sida vid sida är opraktiskt. Jag skulle vilja se 1600x900 bli standard på 14-tums bärbara datorer men chanserna för att det ska hända är mycket små.

Den N82J har två stereohögtalare under handledsstödet. De är inte lika burkigt som förväntat även om det finns lite bas att tala om. De får tillräckligt högt för att spela spel och musik på en behaglig nivå och jag märkte inte mycket distorsion tills volymen var 85% och över. Ljudet kan bli dämpat eftersom de är under handledsstödet och därför under armarna när du skriver.

Hamnar och funktioner
Den N82JV har en imponerande samling av portar, allt från USB 3.0 och e-SATA till HDMI. Den har också en intern DVD-brännare. Något för N82JV saknar är en Expresscard-kortplats. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Främre: Högtalare, 8-in-1 kortläsare,
trådlöst på / av-knapp, högtalare

Bak: Batteri

Vänster: växelström, kyla ventilationsgallret,
VGA, HDMI, USB 3.0-port, mikrofon
och hörlursuttag

Höger: DVD-brännare, USB 2.0, RJ-45
Gigabit Ethernet, USB 2.0/e-SATA
combo port, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Tack vare sin entusiast-klass komponenter, har N82JV mycket goda prestanda. Nvidia GT 335M grafikkort kan spela de senaste spelen på högsta inställningarna. Hårddisken kunde ha varit snabbare, det är 7200RPM enhet men tyvärr en Seagate 7200.4, som kämpar för att hänga med några av de snabbare 5400RPM enheter.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Gaming Performance
Syntetiska benchmarks som 3DMark berättar bara en del av historien, det som verkligen betyder något är hur väl den bärbara datorn fungerar i själva spelen. För referens, 30 bildrutor per sekund (FPS) är det minimum som krävs för spelbarhet, dvs utan att stamma.

Den N82JV hade klart inga problem att spela Mass Effect 2, behålla 38 FPS genomsnitt. Den låg skärmupplösning på 1366x768 är en begränsande faktor för detta grafikkort, som kan spela spel med högre upplösning.

Värme och buller
En enda fläkt blåser varm luft ut på vänster sida av N82JV. Vid tomgång fläkten är stort sett helt tyst, under belastning det blir starkare och utvecklar en liten gnäll, men är inte störande och smälter in bakgrundsljud. Kylsystemet gör ett utmärkt jobb att hålla värmen under kontroll, med undantag för ytan direkt ovanför luftutsläppen, får den bärbara datorn ljummet i bästa fall. Undersidan av den bärbara datorn blir varmare än toppen men kallt nog att använda i knät.

Med hjälp av HWMonitor, observerade jag grafikkortet når 68 * C medan spel och processorn 78 * C, båda dessa är inom acceptabla gränser för inre temperatur.

Batteritid
I energisparläge med skärmens ljusstyrka på minimum, spelade jag tre timmar och 50 minuter av livet medan du skriver denna översyn och surfa på Internet. Den här gången är något underwhelming, jag förväntade mig lite bättre liv med tanke på Nvidia Optimus grafik-switchteknik. Den medföljande 6-cells batteri har bara ett 47Wh rating, vilket är i underkant. ASUS borde ha med en högre kapacitet batteri.

Slutsats
Den N82JV är en väl avrundad 14-tums bärbar dator, det är perfekt för mediaentusiaster och gamers. Intel Core i5-processor med dubbla kärnor och kraftfull Nvidia GT 335M-grafik som mycket bra spelprestanda. Den N82JV har utmärkt byggkvalitet, det känns bergfast och de kopparfärgade aluminium accenter ser bra ut. Andra höjdpunkter i maskinen inkluderar ett bra tangentbord, kylsystem, och ett bra urval av input / output-portar, inklusive USB 3.0.

Skärmen kvalitet kan förbättras, den har en något kall nyans och verkar urblekta. Den blanka plastskärm surround repor är lätt och svårt att rengöra. Ett annat klagomål är det föga imponerande fyra timmars batteritid, jag hoppades för fem eller sex. Slutligen kunde pekplattknappar vara tystare.

Sammantaget ASUS N82JV är mer än att rekommendera att den som söker en högpresterande 14-tums bärbara dator under $ 1000.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Utmärkt byggkvalitet
  • Bra tangentbord

Nackdelar:

  • Batteritiden kan vara längre
  • Loud pekplattknappar
  • Så-så skärmkvalitet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar