tisdag 19 oktober 2010

Dell Latitude E5410 Recension

Dell Latitude E5410 Recension
av - 10/19/2010

Dell Latitude E5410 är en 14,1-tums Business Notebook med ett överkomligt $ 809,99 utropspris. Den E5410 är ett steg över Vostro 1014 med ett större fokus på företagens behov, men prissatta lägre än Latitude E6410. Läs vår recension för att få reda på vad vi tycker om detta nya bärbara dator.

Våra Dell Latitude E5410 Specifikationer:

  • 14.1 LED-bakgrundsbelyst WXGA + 1440x900 Display
  • Windows 7 Professional 32-bitars
  • Intel Core i5 520M-processor (2,40 GHz, 3MB cache)
  • Intel GMA HD Integrated Graphics
  • 3 GB DDR3 RAM
  • 250GB 7200RPM hårddisk (Western Digital Scorpio Black)
  • Intel Wireless Wi-Fi 6200AGN
  • Inbyggd Bluetooth v2.1 + EDR
  • 8X DVD-brännare
  • Ett års begränsad garanti
  • 9-cells Li-ion batteri (85Wh)
  • Vikt: 5,21 £ start
  • Mått: 13.3 x 9.6 x 1.31-tum
  • MSRP: $ 927 som konfigurerats ($ 519 utropspris)

Bygg och Design
Dell Latitude E5410 ser ut ungefär som sin storebror för E6410, men med ett plastskal istället för metallegering. Den här bärbara datorn är för Dell vad den billigare R-serien ThinkPad är för Lenovo. Det ger företagen ett annat alternativ, med en större affärsfokus, under de vanliga konsumentorienterade modeller. Ur en design synpunkt på E5410 ser ut ungefär som den E6410, men med en plastkaross. Designen är mycket verksamhet, med svarta och grå paneler, fyrkantig kanter och en styrpinne som ligger på tangentbordet. Dell höll utseendet nästan precis som sin E6410, i stället för att ge den rutin de flesta små bärbara företagsdatorer som ser eller känner mycket billigare.

Bygga kvalitet är mycket bra med tanke på hela kroppen är gjord av plast. Chassit har en viss ökad flex jämfört med E6410, men det är inte märkbar om du inte riktigt greppa den bärbara datorn hårt. Plastskärmlocket ger ett visst skydd för displayen, men vi fann att det under vissa omständigheter, knacka eller trycka på locket skapade LCD snedvridningar. Gångjärnen skärm kändes solid vrida skärmen framåt eller bakåt, och en på plats höll skärmen på plats utan att vingla. Tangentbordet och palmrest avsnitt i anteckningsboken kändes robust under tryck, med endast mild flex noterades direkt ovanför den optiska enheten. Totalt var vi ganska imponerad av byggkvalitet på Latitude E5410.

Användare som vill uppgradera Latitude E5410 mycket enkelt att uppgradera genom en enda panel på undersidan av den bärbara datorn. Panelen kommer ut efter att ta bort en handfull skruvar och försiktigt hakat loss ett antal plast fångster. En gång utanför du får tillgång till processorn, minne, trådlöst nätverkskort och hårddisk.


Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på Latitude E5410 är standard stil och mycket bekvämt att skriva på. Dell fast med en normal eller icke-Chiclet stil tangentbord, i princip kopiera vad de använder på de högre nivåerna av bärbara Latitude-datorer. Nycklarna är soft-tryck och avger mycket lite buller när du skriver. Layouten innehåller alla funktionsknappar, med en extra rad för insatsen, hem och PageUp nycklar så att de inte behöver lindas längs den högra sidan av tangentbordet. Tangentbordet har även en integrerad pekar-stick med en tre kontrollknappen direkt nedanför tangentbordet. Generellt sett utsidan av ThinkPad-serien som du inte riktigt hitta både pekplattor och pekar pinnar på lägre-end bärbara företagsdatorer.

Pekplattan är en ALPS-modell som är förvånansvärt bra jämfört med tidigare modeller vi har använt på Dells bärbara datorer. Svarstid gångerna var stor med mycket liten fördröjning märkt i våra tester. Känsligheten var perfekt ur lådan, men ibland peka och dra händelser orsakade några utvalda artiklar inte släppa. Accelerations hastigheter på både X-och Y-axeln var lika, vilket innebär cirklar dras på pekplattan var cirklar på skärmen, inte ovaler. Pekplattan ingår en standard vänster och höger musknapp, medan styrpinnen ovan ingår tre, med mitten som används för att bläddra. Alla knappar var lång throw knappar med mjuk respons och en lugn press.

Skärm och högtalare
Latitude E5410, liksom många bärbara företagsdatorer, innehåller bländfri matt finish display. Skärmen märk genomsnittliga jämfört med de flesta bärbara företagsdatorer när det gäller färgkvalitet och kontrast. Skärmens ljusstyrka var också mycket bra för vissa utomhus visning och använda den bärbara datorn i starkt upplysta kontorsförhållanden. Med vår Gossen ljusmätare mätte vi en ljusstyrka på 336 nit vid full ljusstyrka och ett kontrastförhållande på 142:1. Svärta var genomsnittliga, med en jämn konsistens och ingen blödning runt kanterna. En sak som vi verkligen har haft om denna skärm var sitt steg över standardupplösning, kommer in på 1440x900. För den genomsnittlige användaren detta leder till mer fastigheter utrymme för visning av webbsidor eller jonglera flera dokument öppna samtidigt. Denna särskilda skärm var en extra alternativ över lager, men på $ 50, skulle det anses vara väl värt det.


Högtalarna är placerade på vardera sidan av tangentbordet, som identifierats av de långa högtalargaller ca 6 "lång. I vår testar högtalarna var mer än tillräckligt för VoIP-samtal, lyssna på strömmande radio, eller titta på enstaka film på Netflix. Jämfört med några av de mer avancerade konsument bärbara datorer som de föll bakom, men för företag bärbara högtalare de var okej. Den bärbara datorn presenterade också hörlurar och mikrofon utgångar, men ingen digital audio ut, brukar finnas på system med HDMI-utgång. Som en ren Business Notebook Latitude E5410 endast är utrustad med VGA-ut, som ofta används i projektorer.

Hamnar och funktioner
Du kan berätta utanför bat som Dell Latitude E5410 är affärsorienterad från bara titta på portval. Systemet erbjuder fyra USB 2.0-portar, FireWire400, hörlurar och mikrofon, Ethernet och VGA-ut. Om denna bärbara dator var mer konsument fokuserad, är chansen ganska stor att VGA-porten skulle ersättas med en HDMI-port för enkel anslutning till multimediautrustning. Istället detta system är utformat för att tillgodose företag, som fortfarande har massor av VGA-bara projektorer.

Ett sätt Dell vänder sig till företagskunder som köper den här bärbara datorn är att erbjuda några affärs roliga grejer. Systemet kan konfigureras med antingen en ExpressCard/54 eller PC-kortplats, som ger företag möjlighet, om de kan fortfarande använda äldre enheter i sina system. Den andra perk är dockningskontakten på undersidan, vilket ger infödda anslutningar för video ut bland annat i stället för att behöva använda en långsammare USB-ansluten dockningsstation.


Front: Trådlöst på / av


Bak: Batteri


Vänster: Kensington-lås, DC-ingång, två USB 2.0-portar, VGA-ut, FireWire 400, hörlur / mikrofon, ExpressCard/54, SDHC-kortplats


Höger: optisk enhet, två USB 2.0-portar, LAN

Prestanda och Benchmarks
Latitude E5410 erbjuder ett brett utbud av processorer, som spänner från Core i3 370M till Core i7 620M. Användarna är begränsade till integrerade Intel GMA HD-grafik, men det var väntat med tanke på den lägre utropspris på denna modell och den målgrupp småföretag. Alla utom basmodellen E5410 innehåller en 7200RPM hårddisk, vilket är bra för låg åtkomsttid, även om inga SSD erbjöds som en uppgradering alternativ. Systemets prestanda var mycket bra tack vare Intel Core i5 520M-processor klockad till 2,4 GHz i vår enhet. Vår modell ingår också 3 GB RAM-minne och en 32-bitars version av Windows 7 Professional.

För dag-till-dag användning av systemet utförs felfritt, lämna allt från att skriva dokument, surfa på webben eller spela enstaka flash spel. Multimedia prestanda var också ganska bra, med processor och GMA HD integrerad grafik att kunna avkoda 720p och 1080p-video lokalt och strömmande HD-video från sajter som YouTube utan att stamma.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Med lägre strömförbrukning och ganska grundläggande systemkomponenter för E5410 kylsystem var knappt stressad under vår granskning. Under normala förhållanden fall temperaturen knappt kröp över rumstemperatur, medan under stress vissa områden hoppade, men stannade väl inom bekvämt intervall. Fläktljudet var också minimal under stress och tyst när datorn satt sysslolös. De temperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit.

Batteritid
Dell Latitude E5410 säljs med två batterialternativ, en flush 6-cellsbatteri och en utökad 9-cellsbatteri. Vår granskning enhet ingår det senare av dessa två alternativ, med en total kapacitet på 85Wh. I våra tester var Latitude E5S410 ganska konservativ kör av batteriet, som visar en urladdningshastighet strax över 10 watt. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder och Windows inställt på Balanced profilen för E5410 stannade på 5 timmar och 46 minuter. Räkna med ungefär tre till fyra timmar på lager 6-cells batteri.

Slutsats
Sammantaget Dell Latitude E5410 har mycket att erbjuda om du inte behöver funktionerna eller semi-robust byggkvalitet på dyrare E6410. Med plastkroppen och budgetinriktade delar konfigurationer, är Dell kunna ha en mycket lägre utropspris på E5410, kommer in med en bas försäljningspris på $ 519 just nu. Systemet riktar sig direkt till små och medelstora företag, som vill ha ett steg upp från nuvarande Vostro bärbara datorer, men ändå kanske inte behöver funktionerna i en high-end Business Notebook. Om du var kors shoppa mellan varumärken, skulle denna notebook radas upp med ProBook-serien från HP eller R-serien ThinkPad från Lenovo. Om du vill ha utseendet och känslan av ett Business Notebook, men inte den höga prislappen är Latitude E5410 verkligen värt din tid att kolla in.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Expresscard eller PC-kortplats alternativet
  • Lågt utropspris

Nackdelar:

  • Flexibel plast konstruktion
  • Genomsnitt skärm
  • Genomsnittlig batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar