onsdag 27 december 2006

Toshiba Satellite Pro L100 Recension Page 2

Toshiba Satellite Pro L100 Recension Page 2
av måne ängel - 2006/12/27

Riktmärken

Fördelaktiga riktmärken i detta fall skulle vara att jämföra de olika processorer finns runt denna prisklass och de olika IGP också tillgängliga i denna prisklass. Den förstnämnda kommer att ske med super-pi och grafiken riktmärken med 3DMark05.

CPU-test: Super-Pi beräkning 2 miljoner siffrorna i Pi.

Notebook Tid
Toshiba Satellite Pro L100 (1.6GHz Celeron-M 380) 2:14
Acer 9503EWSMi (1,5 GHz Celeron-M 370) 2:22
BenQ JoyBook 8100-D29 (1,5 GHz Dothan Pentium-M) 2:04
Compaq Presario V2311US (1.6GHz Turion ML-28) 1:47
Compaq V3017LA (1,8 GHz Sempron 3200 +) 2:01
Compaq V5207NR (1.46GHz Celeron-M 410) 1:40

Processorn är faktiskt inte en av de starkare artisterna i dagens budget sortiment och har nu ersatts av Yonah kärnan baserade Celeron-M 400-serie. AMDs Sempron sortiment presterar också något bättre i samma prisklass och Celeron är utklassade av lägre nivå Turions och Pentium-MS.

Den grafiska test har genomförts med 3DMark05, så att en värdefull jämförelse kan göras, men också visa hur dessa kort hanterar aktuell grafik teknik jämfört med mer kraftfulla kort.

Grafik test: 3DMark05

Grafikkort Betyg (poäng)
ATi Radeon Xpress 200m 515
ATi Radeon Xpress 1150 720
Intel GMA900 200
Intel GMA950 450
NVIDIA GeForce Go 6150 630
NVIDIA GeForce Go 7200 674

Den x200m har nu ersatts av den mer kraftfulla Xpress 1150 men många maskiner fortfarande tillverkas och säljs med x200m. Både ATI och NVIDIA: s IGP allvar distansera Intels, men är fortfarande inte upp till normen för dedikerade grafikprocessorer. Det är värt att notera att x200m IGP är lätt overclockable och därmed kan uppnå en 15-20 increase.Heat% prestanda och buller

På det hela taget L100 är väldigt tyst. Under en full effekt konfiguration på Toshiba Power Saver fläkten kan snurra så snabbt och när man vill, och det gör ett bra jobb för att kyla den bärbara datorn utan att vara påträngande. Ibland fläkten kan höras snurra upp men det är oftast bara under de första minuterna av användning. Den bärbara datorn verkar inte avge överskottsvärme, med botten är bara något varmt vid beröring, och den huvudsakliga cpu ventilen avger en svag bris av varm luft.

Tangentbord och pekplatta


Toshiba Satellite L100-tangentbord ( Visa större bild )

Tangentbordet känns bra gjort och robust, bara underkasta sig böja i särskilt aggressiv press. Nycklarna är väl belägna och intuitiv bortsett från backslash nyckel som har placeras intill den högra shift-tangenten vilket kan resultera i frågetecken oavsiktligt som skrivs som något helt annat. Styrpilarna är något små för en full storlek laptop tangentbord och kan vara krångliga att använda och Page Up och Page Down kan ofta drabbas av misstag när man använder dem som de är belägna precis ovanför. Totalt tangentbordet bjuder snabb och korrekt typning och för det mesta är väl genomtänkt.

Pekplattan är känslig och har inga särskilda aspekter av intresse i dess utseende och fysiska användning. Toshibas pekplatta Programvaran innehåller en rullande funktion längs den högra sidan och botten av pekplattan men detta var en överraskning upptäckt som pekplattan inte är märkt med scroll sektorer. Annars har inbyggda funktioner när knacka hörnen som minimera och maximera fönster.

Ingång och-utgång


Toshiba L100 höger sida ( se stor bild )


Toshiba L100 vänster sida ( se stor bild )


Toshiba L100 framsida ( se stor bild )


Toshiba L100 bakifrån ( se stor bild )

Det L100 har fyra USB 2.0-portar, två på varje sida. Den högra sidan har också RJ11 LAN-port mellan USB-portarna bakåt och DVD-brännaren framåt. Den vänstra sidan har de andra två USB-portar som finns i mitten. Längre tillbaka finns en VGA-port och en S-video-ut för en extern bildskärm eller TV. Framåt på vänster sida är RJ45 modemporten och PCMCIA-kortplats, som ligger ovanför mikrofonen och hörlursuttag uttag. På det hela taget den bärbara datorn innehåller alla portar man kan förvänta sig för en bärbar dator, de är alla väl belägna och är lättillgängliga utan att vara i vägen. De enda portar på baksidan är strömadaptern och lås.

Trådlös

Den trådlösa kan slås av och på med en liten omkopplare på vänster sida. Wifi ljus ligger strax under pekplattan lyser sedan rött när trådlöst är aktiverat. Den trådlösa ansluter väl och har ett bra utbud plocka upp ganska svaga signaler och använda dem med gott resultat.

Batteri

Eftersom detta är en budget bärbar dator det kommer bara med en 4-cells litiumjonbatteri. Det och avsaknaden av en speedstepping funktion på CPU endast tillåter i 1 timme och 50 minuter av batteriet. I den mest energibesparande konfigurationen i Toshiba Power Saver (behövs för att uppnå 1:50 av batteriet) den bärbara datorn kan känna trög och falla bakom användaren i aspekter som rör sig från uppgift till uppgift, öppna program och uppdatera snabbmeddelanden fönster. Denna laptop är inte avsedd att användas på batteriet under en längre tid.

Operativsystem och programvara

Hitta Windows XP Professional på en budget bärbar dator är mycket glädjande och ganska sällsynt, särskilt på detta pris. När Toshibas mer onödiga program togs bort jag inte känner ett behov att installera Windows som den bärbara datorn känns tillräckligt snabb redan. Dock är den medföljande programvaran minimalt med denna modell. Annat än operativsystemet man får Microsoft Office OneNote 2003, WinDVD och vissa grundläggande CD-och DVD bränning. Ingen anti-virus ingår.

KUNDSUPPORT

Jag har hört skräckhistorier om Toshiba kundsupport men har upplevt något annat än bra service från Toshibas brittiska supportcenter. De stöd rådgivare är vältalig och lätta att förstå och kan få en hel del information om maskinen på kort tid. Jag krävde för att fråga om video-RAM som den IGP var manuellt kontrollerbar och rådgivare spenderar 20 minuter att ta mig in och ut ur ATi verktyg och BIOS innan vi avslutade detta inte var möjligt. Mitt huvudsakliga klagomål är att denna telefon är mycket dyrt på samtalspriserna.

Slutsats

Toshiba Satellite Pro L100 gör ett mycket vettigt som en budget maskin. Mer än att det är ett mycket vettigt som en budget lätt spelautomat erbjuder en överraskande mängd spelprestanda med tanke på dess spec, men det borde verkligen inte köpas som en spelautomat direkt eftersom det i högsta grad saknar den grafiska prestanda för de senaste spelen. Sammantaget känns det snabbt hela tiden och kan hantera OS-baserade uppgifter med lätthet. Jag känner denna laptop är låt ned genom dess olyckligt batteritid, är det brist på en extern volymkontroll och skärmen kan tillverkas med mer robusta material. Allt annat verkar vara ett plus.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar