torsdag 28 december 2006

Lenovo ThinkPad R60 14-tums skärm bärbar recension

Lenovo ThinkPad R60 14-tums skärm bärbar recension
av ZAZ - 2006/12/28

av Ted Lynch

För er är en översyn av min nyligen förvärvade 14 "Lenovo ThinkPad R60 . R60 finns i 14 eller 15 "skärmstorlekar. Den är utformad för att vara en mer plånboksvänliga business class bärbara, men om du får alla alternativ det kan bli ganska dyrt. R60 saknar rockstjärna status T-serien ThinkPad trots att de delar många delar. Det är typ av Rodney Dangerfield i ThinkPad linjen - ingen respekt. Jag tror att R60 erbjuder stort värde för någon på en stram budget som vill ha en väl byggda och servade anteckningsbok. R60 är inte en perfekt bärbar dator, men har många beundransvärda kvaliteter och några fläckar, som alla vi kommer att få in mer i detalj i granskningen.



ThinkPad R60 ( Visa större bild )

Användning

Tills nyligen jag ägde en 15 "skärm ThinkPad T42. Jag gillade det ganska lite, men till slut bestämde jag ville ha något mindre, inte bara lättare, men fysiskt mindre också. För mig 14 "notebook är den perfekta medelstora bärbara datorn. Jag använder mest min bärbara dator i huset, med enstaka resa ut till jobb jag tar för att komplettera min inkomst eller över till en väns hus. Förutom alla de egenskaper alla vill på en bärbar dator som byggkvalitet, önskade jag en bärbar dator med en skärm med högre upplösning, medan ögonen är fortfarande bra och jag föredragit en bärbar dator med dockningsstation alternativ. Jag skulle inte kalla mig själv en avancerad användare. Internet med lite kontor, bränna skivor, ljus Photoshop och musik är förmodligen 95% av vad jag gör.

Köpa

Det har varit lite av en lång resa att komma hit. Jag sålde min T42 på eBay i juni. Jag hade planerat att köpa en 14 "T60 att ersätta min T42. En bedragare köpte min bärbara dator på eBay, jag vet att du är chockad. Den bedrägliga försäljningen försenade köp av min bärbara dator ett par dagar och därmed orsakar mig att missa $ 200 rabatt Lenovo erbjöd på den tiden avsevärt öka kostnaden för att få en ny T60.

Jag bestämde mig för att titta. Jag sedan köpt en Dell Latitude D620, jag menar hur illa kan skärmen vara? Tyvärr var skärmen på D620 fick jag dålig. Det var suddig och kornig, vilket gör det svårt för mig att använda. Det är synd eftersom jag gillade Dell ganska lite, allt från att anpassa det på Dells hemsida, var till byggkvalitet till Dells kundtjänst för tillbaka den första hastighet. Jag bestämde mig att gå i en annan riktning nästa gång.

Runt den här tiden hade jag tillfälle att installera några program på HP: s nya dv2000t. Jag gillade det direkt. Det var små och ljus med en mycket bra skärm. Jag anpassade sin Compaq tvilling, den V3000T på Costco.com. Jag plockade Compaq V3000 eftersom jag gillar mörkare färgade bärbara datorer och min första bärbara dator var en Compaq, de har en mjuk plats i mitt hjärta. Det V3000T hade en hel del beundransvärda kvaliteter: skärmen kvaliteten på enheten jag fick var utmärkt, jag gillade HP: s nya teknik Imprint Finish och jag trodde kvalitet var bra med tanke på det låga priset. Jag ogillade den låga upplösningen och bländning skärmen, jag hade pekplattan frågor som jag vet har dokumenterats i NotebookReview.com forum och mitt batteri var löst. Om HP skulle ha erbjudit en WXGA +-upplösning alternativ som Inspiron E1405, kanske jag har hållit det.

Jag märkte R60 började säljas. Jag bestämde mig för att beställa en. Jag kommer att hålla det ena eller andra, eftersom uppriktigt sagt jag fick trött efter en bärbar dator. Till slut bestämde jag att hålla R60. Det är inte den perfekta anteckningsboken, men jag tror att det är den som bäst uppfyller mina behov. Jag anpassade R60 på Lenovos webbplats . Lenovo har gjort ett bra jobb med att göra anpassa lättare eftersom IBM dagar, men de är förmodligen fortfarande inte lika bra som Dell. De enda uppgraderingar jag gjorde var SXGA + skärm som var gratis, uppgradering från Celeron M till 1,66 GHz Core Duo och DVD-brännare uppgraderingen. Det kostar $ 860 plus skatt. Frakt var fri. Jag beställde den 09/29/06. Min ursprungliga leveransdatum var 10/26/06, men jag fick den bärbara datorn 10/10/06.

Specifikationer

Här är specifikationerna för modellen ses, jag ingår några av de uppgraderingar som jag gjorde under tiden:

  • Modell: R60 9456-55U
  • Processor: Intel Core Duo 1.66GHz T2300e
  • Chipset: Intel i945GM
  • Minne: 1GB DDR2 P5300 2 Slots, 0 Öppna
  • Hårddisk: 100 GB Seagate 7200,1 SATA
  • Skärm: 14,1 "SXGA + 1450x1050 Matte 150 Nits
  • Modular Optisk enhet: MATSHITA UJ-850 DVD + / -RW/-RAM
    • 8x DVD + /-R
    • 4x DVD + /-RW
    • 2,4 x DVD + R DL
    • 5x DVD-RAM
    • 24x CD-R
    • 16x CD-RW
  • Grafikkort: Intel 950
  • Nätverk / Trådlöst: Intel Wireless 3945A/B/G, Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet, modem
  • Ingångar: 89 tangenter, två knappar Pekplatta med rullningslist styrpinne med separata UltraNav Knappar
  • Knappar: Ström, ThinkVantage, effekt upp och ned, tyst, och WiFi / Bluetooth On / Off Switch.
  • Andra
    • Säkerhetslås
    • ThinkLight
  • Portar:
    • 3 USB 2.0-portar - Två höger sida, en vänster Side
    • Fyra pin FireWire
    • Port Replicator / Dock Connector
    • VGA ut
    • Line Out
    • Hörlurar
  • Slots:
    • 1 PC-kortplats av typ II
    • 1 ExpressCard-kortplats 34/54
  • Batteri: Sex & Tre Cell Modulära Batterier
  • Mått:
    • Bredd - 12,4 "
    • Djup - 10,2 "
    • Höjd - 1,4 "
  • Vikt: 5,7 lbs.
  • Operativsystem: XP Home
  • Garanti: Ett års garanti

Bygga & Design

När du köper en ThinkPad, bör du ganska mycket vet vad du får eftersom de tenderar att inte ändra en hel del från ett år till nästa. Det kommer att vara svarta och slags hård oavsett modell. Jag hade tillfälle att arbeta på en ThinkPad R31 inte så länge sedan såg det nästan samma som R60 utom för färg på några av knapparna och tillägg av Windows-tangenten. Jag råkar personligen gillar svarta bärbara datorer. Den mörka färgen och fyrkantiga kanter är enkla och eleganta för min smak ändå. Det är förmodligen inte för dem som vill göra ett uttalande eller alltför orolig utseende. Elegans är mycket låg på min lista över egenskaper jag vill ha i en anteckningsbok. Jag vill att det ska vara väl byggd och arbeta. Om något går sönder, jag vill att det fast snabbt, alla områden där ThinkPad duktiga. R60 är lite tyngre än T60, men inte tillräckligt för att göra en märkbar skillnad om du inte är alltför känsliga för dessa typer av saker i min mening. Jag märkte det extra tjocklek på R60 direkt. Det ger den en köttigare känsla jämfört med den supermodellen slimmad i T-serien. Jag skulle ha några problem bär R60 på en regelbunden basis.


Storlek R60 ( se stor bild )

Den bygger kvalitet på R60 är utmärkt, särskilt i ljuset av vad samma summa pengar får du från Dell eller HP. Det är gjort av plast, men är en robust plast och har en god beröringskänsla. Den har en styv bur som du kan se nere i bilden av minnesmodulerna. Fallet inte knaka inte när de plockas upp vid sidan. Eftersom den saknar mag-legering lock T60 är skärmskydd inte så bra, men jag kunde bara hitta en liten fläck på baksidan där jag kunde göra rippel. På den positiva sidan det inte lockar fingeravtryck som T60. Liksom alla ThinkPad, skärmen är fäst vid basen med gångjärn. Det är mycket styv och inte rör sig alls vid användning.

Skärm

Min tidigare bärbara var en ThinkPad T42 med prisade FlexView skärmen. Jag visste att det skulle bli ett område där R60 inte skulle vara lika bra som T42, men jag inte gör något där FlexView skulle vara fördelaktigt och går mindre var mitt mål. R60 har sju ljusnivåer som kan justeras via tangentbordet kontroller. Skärmen är en 150 nits och varierar ljusstyrkan från ganska mörk till ganska ljus. Det är i princip lika ljus som du behöver det vara. Det har varit en justering kommer från Compaq V3000. Med V3000 är glänsande beläggning är skärmen ganska lite ljusare än R60. Det tog mig några veckor att åter anpassa sig till dimmern skärmen på R60, men det verkar bra nu. Kvaliteten på skärmen är bra.


R60 visar Simpsons. ( se stor bild )

Bilder och text är tydliga och skarpa. Det finns inget ljus läckage på enheten fick jag och jag hade inga döda / fastnat pixlar. Som väntat betraktningsvinklarna är smala, men så länge en kvar på mitten, det ser ganska bra.


R60-skärmen i olika vinklar. ( se stor bild )

Jag beställde R60 med en SXGA + skärm som är ny för 14 "R60. Jag gillar den standard aspekten skärm på R60. Jag är inte ett stort fan av att titta på filmer på en bärbar dator, inte heller jag gillar att ha flera skärmar öppna sida vid sida. Eftersom webbsurfning är en av mina främsta uppgifter, tycker jag personligen 1050 upplösning SXGA + att vara mer användbar än den 1440 av WXGA + som jag hade på D620. Plus att det är en av de få billigare bärbara datorer som erbjuder en högupplöst skärm.

CPU och prestanda

CPU

Min egen personliga filosofi om att köpa processorer, det är en stationär eller bärbar dator, är att få den lägsta prestanda CPU bästa klassen av processorer, såvida du har särskilda behov. Vid tidpunkten för köpet var Core Duo, men nu Core 2 Duo har tagit centrum. På så sätt kommer du inte att betala en orimlig premie för en marginell ökning i effekt samtidigt ha den senaste och bästa. Min R60 har T2300e Core Duo.


CPU-Z ( Visa större bild )

Med Core Duo, en snabb hårddisk och 1 GB minne, var prestanda minst sagt mycket bra. Det är mer än tillräckligt för mina blygsamma behov. Allt från Nero till Office till Internet sprang som en charm. Jag gjorde lite mer intensiva saker som kodning vissa Mp3s medan du kör en virussökning, gjorde det inte ens andas hårt.

Grafik

Jag beställde R60 med de integrerade Intel-grafik. Jag spelar inte spel på min dator än patiens eller liknande. Jag har en Xbox 360, PSP och DS. Jag spelar DS långt mer än de andra. Intel-kortet går bra för mig och har bättre batteritid att starta. Jag kommer inte tråka ut er med detaljer om min mycket låga 3DMark poäng. De X1300 och X1400 är tillgängliga för dem som vill göra lite spel med sina R60.

Riktmärken

Super Pi

Super Pi är ett verktyg för att mäta relativ CPU-prestanda. Som du kan se i diagrammet nedan, gjorde det T2300e fyra sekunder långsammare i Super Pi än 1.66GHz Core 2 Duo motsvarande på Fujitsu A6010. Jag tror inte fyra sekunder var värt det extra $ 200 det skulle ha kostat mig att vänta på Core 2 Duo.

HD Tune

HD Tune är en användbar hårddisk diagnostik och prestanda mätverktyg. Seagate erbjuder en stor prestandaökning över långsammare Hitachi.


Seagate 7200,1 på vänster vs Hitachi 5k100 till höger. ( se stor bild )

PCMark05

PCMark05 givarna relativ prestanda. Ta det för vad det är värt. För mitt företag, betyder GPU inte så mycket, medan den snabbare hårddisk ger ett stort prestandaökning.

Notebook PCMark05 Score
Lenovo ThinkPad R60 (1,66 GHz Core Duo, Intel 950) 2.975 PCMarks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core 2 Duo, ATI X1400) 4.177 PCMarks
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo, Intel GMA 950) 2.994 PCMarks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600) 4.236 PCMarks
Alienware M7700 (2.6GHz FX-60, Nvidia 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B (1,83 GHz Core Duo, Nvidia 7400) 3.637 PCMarks
Toshiba Tecra M6 (1.66GHz Core Duo, Intel GMA 950) 2.732 PCMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo, ATI X1700) 4.555 PCMarks
Asus G1J (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, Nvidia 7700) 3.427 PCMarks

R60: s PCMark05 poäng.

Drives

Optisk enhet

R60 kom med MATSHITA UJ-850 DVD + /-RW-enhet. Det brinner alla typer av skivor, inklusive DVD-RAM. Efter att ha ägt flera MATSHITA enheter, är jag inte ett stort fan av dem, men det fungerar som en tillfällig brännare. Jag gör de flesta av mina brinnande hemma som jag använder en extern skrivbord enhet som är ansluten via dockan via USB. När det gäller MATSHITA, kommer en komplett cd bränna in på sex minuter och en full DVD knappt 14 minuter. Jag har inte haft några problem med någon av skivorna jag har bränt ännu, men jag använder den mycket höga kvalitet Tayio Yuden media. Eftersom stationära enheter ger bättre hastighet och kvalitet är ett bättre val för att bränna men inte riktigt lika mobil. Den optiska enheten är modulärt på R60. Viken stöder också ett batteri, en extra hårddisk eller resenärens låda för att hålla vikten nere.


Den Matshitsa UJ-850 och tre cells batteri, två av de fyra modulära alternativ för R60. ( se stor bild )

Hard Drive

Jag beställde R60 med 40GB hårddisk veta att jag skulle få en 7200RPM hårddisk uppgradering håll. Det var 26SE ledigt utrymme på disken efter redovisningen för Windows / Apps och återställningspartitionen. Enhetens prestanda verkade i linje med andra 5400rpm hårddiskar. När jag fick den bärbara datorn jag brände bort återställningsskivorna dumpade IBM mappar på mitt nätverk, torkade disken, inklusive återställningspartitionen och installerade Vista Ultimate RC1 medan jag väntade min nya bil, mer om det senare.


Seagate 7200,1 med stötfångare. ( se stor bild )

Jag beställde först en Hitachi 80GB 7k100. Enheten jag fick var bullriga så jag skickade det tillbaka. På ett infall beslutade jag att få 100 GB Seagate 7200,1 enhet. Jag behövde ställa enheten till kompatibilitetsläge för att få Windows att installera. Jag har varit snyggt överraskad av Seagate. Det är nära tyst. Med all sannolikhet är det den tystaste hårddisk jag någonsin använt. Kanske i labbet Hitachi får några punkter bättre, men i verkliga världen prestanda Seagate är lika med Hitachi i min mening. Jag ska nog bara hänga på den gamla enheten som det förmodligen inte har mycket eBay värde och jag har redan en 40GB extern bärbar enhet. Jag kan använda den som en backup ifall jag måste skicka Seagate för service. R60 stöder också hårddisken Active Protection System. Det parker cheferna på enheten om den upptäcker en plötslig ökning i hastighet som om du skulle tappa den bärbara datorn. En trevlig plus på en lägre kostnad maskin.

Minne

Jag beställde R60 med en 512 pinne av PC5300 DDR2-minne. Tack och lov, använder ThinkPad inte långsammare PC4200 minne som många andra tillverkare gör. Jag beställde med 512 med tanken jag skulle lägga till en annan 512 pinne när jag fick det, vilket jag gjorde.


Åtkomst till minneskortplatserna på R60. ( se stor bild )

De minnesplatser som andra ThinkPad är placerade under styrplattan. Det tar lite extra ansträngning att komma åt dem, men det är inte ett jättejobb.

Se sidan 2 i Review (tangentbord, Linux, Vista, Batteri, trådlöst, support >>



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar