torsdag 28 december 2006

Lenovo ThinkPad R60 14,1-tums recension Page 2

Lenovo ThinkPad R60 14,1-tums recension Page 2
av ZAZ - 2006/12/28

Tangentbord området

Det är en ThinkPad, sade 'nuff. Jag antar att jag ska utveckla lite mer. Tangentbordet på R60, liksom alla ThinkPad jag har använt, är magnifik. Tangentbordet är fast och viktig resa är utmärkt som man kan förvänta sig av ett ThinkPad tangentbord. Jag saknar en del av hamnen markeringarna längs kanten som du ser på några fler konsumentinriktade bärbara datorer. R60 har också ThinkLight för användning i mörka situationer. Det fungerar ganska smart. Färgen har ändrats från vitt till gult eftersom min T42.


R60 tangentbord. ( Visa större bild )

Pekplattan på R60 verkar lite små, men annars fungerar bra. Knapparna har smidig funktion och god känsla. Att vara en ThinkPad, har R60 den lilla röda knappen styrpinne i mitten av tangentbordet. Jag vet att vissa människor svär av dem, men jag har aldrig vant sig det trots ägt flera ThinkPad. Jag sätter vanligtvis den röda knappen upp för att bläddra. Det är fortfarande det bästa där ute, trots min apati mot den.

Jag valde att inte få fingeravtrycksläsare. Jag hade en på min T42 och sällan använt den. Jag var nöjd att skriva in mitt lösenord för Yahoo Mail eller mina bankkonton. Jag tänker inte göra något där jag behöver det ändå.

Batteri & AC

Jag valde sex cells batteri till min R60, främst för att hjälpa till att hålla vikten nere. Att ha mindre skärm och integrerad Intel-grafikkort hjälper till att förlänga batteritiden. Med bara sex cells batteri med skärmen vid fyra av sju och WiFi på, kunde jag få 3:15 minuter batteritid. Jag köpte också den modulära batteri för R60.


Lenovo Power Manager. Oh-nej, är batteriet tillverkas av Sony. ( se stor bild )

Den modulära Batteriet har tre celler. Jag körde inte ett batteri test på det eftersom jag bara fick det, men med 50% fler celler jag förväntar 50% mer batteritid. Omkring fyra och en halv till fem timmar verkar lagom med båda batterierna. Om du är en batteritid fanatiker, det finns också en nio cellsbatteri alternativ. På ramens batteriet är tomt, medan infattningen på enheten är krökt som den bärbara datorn. Det är inte helt spola med resten av den bärbara datorn.

Nätadaptern är liten och lätt. Min adapter verkar få lite varm under laddning. Inte så het att du inte kan röra den, men du kanske inte vill behålla det bredvid något brandfarligt.

Värme & Buller

Jag brukar köra mina maskiner i energisparläge för att jag inte gör något där jag verkligen behöver den extra saft. Tillsammans med bättre batteritid detta har bieffekt av att hålla ett lock på buller eftersom fläkten inte används lika mycket. Tillsammans med Seagate-enhet, har det varit en mycket lugn maskin. Under tiden jag spelade musikaliska bärbara datorer, jag använder mitt skrivbord en hel del. Jag har glömt hur mycket tystare en dockad laptop jämfört med en stationär med fläkten igång hela tiden. Med normal användning R60 fick bara milt varmt det har tre ventiler på den. Kanske den extra tjockleken hjälpte till med luftflödet. Totalt är det en sval och tyst maskin.

Trådlös & Nätverk

Min R60 har Intel 3945A/B/G trådlösa kortet. På den tiden jag beställde ThinkPad trådlösa kortet inte var ett alternativ du kan konfigurera. Jag valde att inte installera ThinkPad Wireless Manager. Windows gör ett bra jobb i detta avseende så att det verkade överflödiga. Prestanda på kortet har varit bra i Windows. Jag har inte fått kortet att fungera med Linux än. R60 har Broadcom NetXtreme 10/100/1000 Ethernet-kort också. Eftersom jag inte kan få WiFi-kort för att arbeta med Linux har kommit väl till pass.

Jag beslutade att inte få Bluetooth med tanken att jag kan lägga till den senare om det behövs. Jag har en fin Kensington Bluetooth Pocket mus, men sanningen är att jag inte använder det mycket och jag har inte riktigt andra Bluetooth-enheter där det är ett så måste det verkade inte värt den extra kostnaden. En de sällsynta tillfällen jag synkronisera med min telefon för att överföra filer, kan jag piska ut kabeln.

Hamnar och Anslutningar

R60 har en anständig uppsättning anslutningar. Liksom T60, saknar en kortläsare. Jag kan inte förstå varför Lenovo fortsätter att inte erbjuda en kortläsare på R eller T-serien. Jag kan inte tro en betydande del av sin kundbas inte skulle hitta det här ett bra alternativ. Det finns utrymme i fallet att sätta en. Jag skulle ha betalat extra för alternativet, men jag antar att de är envis. Jag har fortfarande den gamla yttre en jag använde på min T42, men det är mycket mer praktiskt att ha det på den bärbara datorn. Den vänstra sidan av R60 har en fyra stift FireWire-kontakt, VGA, Ethernet / modem, rad in / ut, en USB-port, en PCMCIA och ExpressCard slots.


Den vänstra sidan av R60. ( se stor bild )

Den högra sidan av R60 har två USB-portar och ett lås kontakt.


Den högra sidan av R60. ( se stor bild )

Framsidan av R60 har WiFi på / av-knapp och högtalarna.


Framsidan av R60. ( se stor bild )

Den bakre delen av R60 har strömkontakten och en ventil.


Den bakre delen av R60. ( se stor bild )

Den nedre delen av R60 har dockningskontakten.


Den nedre delen av R60 ( se stor bild )

Dockning

En av mina preferenser var att få en bärbar dator som hade en möjlighet dockningsstation. Jag gillar idén med att ha en dator om jag är hemma eller någon annanstans. Jag har en stationär ansluten till min TV. Du vet aldrig när man kan gå ner, men jag sällan använder den. Plus att det betyder att jag har en mindre dator att underhålla.


R60 dockad. ( se stor bild )

Universal dockningsstationer är en möjlighet, men de tenderar att inte vara lika bra. Det finns tre docka alternativ för R60 som arbetar med T och Z-serien också: Essential portreplikator, Advanced Mini Dock och Advanced Dock. The Essential Port Replicator är ganska grundläggande och en nätadapter måste köpas separat, om du inte vill använda din bärbara dator är adaptern. Den avancerade Dock hade sätt fler alternativ som jag personligen behövde så Advanced Mini Dock verkade den som passar bäst för mig.


De avancerade Mini Dock Anslutningar. ( se stor bild )

Jag köpte dockan renoverade på Ebay för ca $ 50 mindre än nya med en 30 dagars DOA garanti. Det är en ganska låg teknisk del så jag kände att det var värt risken. Jag kan bekräfta att den integrerade Intel-kortet fungerar inte med DVI-kontakten på dockningsstationen, åtminstone med R60. Det fungerar bra med VGA-kontakten. Min Dell 2001FP som löper på 1600x1200 ser likadan ut som när jag hade det ansluten till min T42 med DVI-kontakten genom sin docka eller mitt skrivbord. Dockan fungerar bra. När jag vill sitta hemma och använda den stora skärmen eller göra något brinnande jag kan ansluta till dockan och ha det. När jag vill vara mer rörliga, liksom till soffan för att titta på en film, kan jag göra det också.

Ljud

Högtalarna på R60 är bra för en bärbar dator. De är klara med anständiga ljudkvalitet. Problemet ligger hos högtalarplacering. De ligger på framsidan av den bärbara datorn och ansikte i en nedåtgående sätt. RFR tillbaka och titta på en film är bra, men om du placerar händerna på handledsstödet till typ, kommer armarna att vara i mellan dig och högtalarna, dämpning av ljudet. Som alltid med en bärbar dator, ett par bra hörlurar rekommenderas.

Programvara

Min R60 kom med XP Home. Jag har några extra licenser av XP Pro hemma (pun intended) så jag såg ingen anledning att betala för uppgraderingen. Den Vista-uppgradering inte erbjuds då jag köpt. Jag gillar att göra en ren installation ändå. Liksom andra ThinkPad är bloatware lov hålls till ett minimum. Min maskin hade Google Desktop och ett par skrivbordsikoner, det är det. Trots att, åtminstone vid den tiden jag köpte den, ganska lite billigare än T60 har R60 alla samma ThinkVantage verktyg som T60. Det är en omfattande uppsättning programvara som möjliggör en för att säkerhetskopiera, säkra, återställa och skydda sina data. Det är avundas andra PC bolag. Tryck bara på ThinkVantage-knappen och få en mängd kunskap - även om jag personligen inte kan eftersom jag torkade återställningspartitionen! Vissa verktyg kan vara en resurs galt. Du kanske vill välja vad du behöver och bli av med resten. När det gäller den andra programvaror finns Sonic för bränning, WinDVD för filmer, PC-Doctor Diskeeper Lite och den fruktade Norton. Det var ganska lätt på programvara, men inte oväntat för en billig maskin. Tur för mig att det är fri programvara för de flesta av de saker jag gör.

Som jag nämnde tidigare, jag installerade Windows Vista Ultimate tillsammans med Office 2007 beta på R60 medan jag väntade på min nya hårddisk att komma fram.


Den förnyade arbetade Windows Explorer i Vista. ( se stor bild )

Vista körde väl, även med bara 512 MB minne. Som du kan se från fångst ovan var Aero inte ett alternativ som inte personligen bry mig så mycket. Med den integrerade Intel-kortet, jag trodde inte att det ska fungera ändå.

Efter att jag fick min 100GB hårddisk, partitionerad jag det i tre: en för XP, en för lagring och en sista för Linux. Jag installerade Unbuntu Linux 6,06 på maskinen.


R60 kör Unbuntu Linux 6,06. ( se stor bild )

Som väntat Jag har haft några problem med Linux. WiFi fungerar inte ur lådan. Upplösningen är trasslat till. Jag har hört 6,10 ger bättre förarstöd, men jag har inte haft tid att installera det ännu. Linux arbetade med dockan också.

Garanti och support

Jag konfigurerade R60 med basen ett års depå reparation. Min bärbara dator lämnar inte min bostad en hel del och jag är inte en klumpig människa. Jag kände behovet av oavsiktlig täckning var obefogad, men dessa alternativ är tillgängliga för dem som vill få dem. Jag köpte också den med mitt American Express kort som utökar garantin ytterligare ett år, oftast längre än jag hålla en anteckningsbok. IBM (numera Lenovo) leder årligen PC-industrin att stödja tillfredsställelse. Jag är inte en person som kallar stöd ofta. Jag tänkte ofta saker för mig själv. Jag har inte behövt kalla dem när det gäller min R60, men när jag varit tvungen att ringa i det förflutna för en del fel, har jag funnit dem vara hjälpsamma och kompetent. Jag har aldrig lagts på is.

Slutsats


R60 har varit ett utmärkt val för mig. Jag får allt ThinkPad är kända för till exempel stora byggkvalitet, en fantastisk tangentbord och branschledande service och support alla samtidigt betala mindre än jag skulle ha för T60. Jag vet eftersom jag köpte för några månader sedan, har kostnaden marginalen mellan T60 och R60 minskat, men jag tror fortfarande R60 erbjuder stort värde för någon som behöver en välbyggd anteckningsbok och kan inte riktigt råd med godhet T60 .

Fördelar

  • Bra byggkvalitet
  • Högupplöst skärm
  • Bra mjukvara Bundle
  • ThinkPad tangentbord
  • Dockningsalternativ
  • Minimal bloatware

Nackdelar

  • Tunna visningsvinklar
  • Dålig högtalarplacering
  • Ingen kortläsare


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar