torsdag 21 december 2006

Lenovo ThinkPad T60 Core 2 Duo recension

Lenovo ThinkPad T60 Core 2 Duo recension
av p_lapota - 2006/12/21

av Paul LaPota

Den bärbara datorn ses här är en Lenovo ThinkPad T60 . Följande är speciell av den här anteckningsboken:

  • OS: Windows XP Professional
  • Processor: Core 2 Due T7200 2 GHz 4MB L2-cache
  • Display: 14,1 "TFT SXGA + 1400x1050
  • Grafik: ATI Radeon X1400 - 128 MB
  • RAM: 1GB DDRII PC2-5300
  • Hårddisk: 100 GB 5400 RPM
  • Optisk enhet: DVD-brännare / CD Burner
  • Batteri: 9 cells litiumjon
  • Trådlöst: Intel Pro Wireless 3945ABG Mini-PCI-Express, Bluetooth 2,0, IR
  • Portar: 3xUSB 2,0, 10/100/1000 Ethernet, 56K-modem, VGA, typ II PC-kortplats, Express Card-kortplats, portreplikator
  • Embedded Security: TPM 1,2 Säkerhet Chip, fingeravtrycksläsare
  • Coola grejer: Tangentbord Ljus, Thinkpad Roll Cage, ThinkVantage Active Protection System


Var, varför och hur Köpta

Jag köpte den bärbara datorn direkt från Lenovo . Anledningen till att jag gick med Lenovo var direkt att jag kunde konfigurera datorn hur jag ville ha det och jag har familj som fungerar för IBM så jag kunde få anställda prissättning. Jag såg på andra återförsäljare, men de hade inte de specifikationer jag ville och Lenovos webbplats var konkurrenskraftiga på priset också.

Denna bärbara köptes för min fru, som är en för närvarande en doktorand. Hon delar ett kontor med andra doktorander, som är utrustade med datorer, men det finns aldrig tillräckligt för att gå runt (även datorerna är gamla Dells som ständigt har problem). Hon hade redan en Averatec anteckningsbok, men det bara inte att få jobbet gjort och orsakar mer huvudvärk och problem än om hon bara inte hade en bärbar dator. Jag kommer att använda Averatec mot Thinkpad senare bara för att ge dig en jämförelse. Här är några snabba specifikationer på Averatec bara för FYI:

  • Köpt ny i januari 2005
  • Averatec 5500 - tunn och lätt / ultraportabla modell
  • Windows XP Home
  • 15 "TFT - 1024x768
  • AMD Sempron 2800 1.6GHz
  • 256 MB RAM (omedelbart uppgraderas till 768 MB)
  • 60GB
  • CD / DVD Combo (CD skriva / skriva bara)
  • Trådlös b / g

Den specifika Thinkpad köpt var faktiskt lite mer av en bärbar dator än jag ville betala för. Men hamnade jag få en hel del. Lenovo hade en försäljning på T60 och ger dig fria uppgraderingar för en 100 GB hårddisk och en 9-cells batteri. Det var en trevlig affär, men jag var inte redo att köpa ännu. En liten stund senare Lenovo meddelat tillägget av Core 2 Duo i sina ThinkPad line-up som nådde mitt intresse igen. Sedan när de lagt till en gratis uppgradering till en DVD-brännare var det en färdig uppgörelse. Normalt den bärbara datorn skulle sälja för $ 1.820, men med försäljningen och ytterligare anställda prissättningen checkat ut på $ 1312 + skatt. Med alla extra besparingar beslutade jag att uppgraderade processorn, skärmen och grafikkortet från vad jag ursprungligen planerar att köpa.

Andra bärbara datorer jag ämnade köpa inkluderade Dell Latitude D620 och flera jämförbara HP bärbara datorer affärer. Jag specked och prissatta flera konfigurationer (varje variation från billigaste till dyraste). Jag läste också recensioner för alla tre tillverkare (jag skulle läsa recensioner för en specifik anteckningsbok jag tittar på och sedan andra modeller för att se om de kvalitetsnormer som genom en modell linje). Priserna Dell och HP hade var faktiskt samma om inte högre än liknande ThinkPad. Det är därför jag gick med en Thinkpad. Om du inte längre titta på tillverkare för att spara några tior, då du kommer att titta på kvaliteten. ThinkPad vinner detta händer nedåt. Sedan genom den extra säkerhet ett inbäddade säkerhetschipet (Dell har en fingeravtrycksläsare, men ingen chip) chock monterade hårddisk med Active Protection System (Dell har chock monterade hårddisk, men ingen aktiv skyddssystem på hårddisken: detta är inte den sanna "krockkudden skydd" de påstår att du får på deras hemsida), och den legendariska ThinkPad tangentbordet jag inte kunde gå fel. Det handlar om de små sakerna som de lägger in.


T60 bredvid 15 "Averatec bärbara ( se stor bild )


T60 vilar på toppen av Averatec 15 "notebook ( se stor bild )

När man först tittar på bärbara datorer jag också betraktas som icke-affärsmodeller (Dell Inspiron och HP Pavilion) eftersom priset var mycket attraktiv. Men jag gick den vägen en gång innan med Averatec. När jag köpte Averatec jag arbetade på Staples och letade efter billigt med anständiga funktioner och låg vikt. Jag läste recensioner på den och de flesta hade några gnäller men majoriteten av vad folk sade var det erbjuds den bästa valuta för pengarna. Men vad jag hittade snabbt ut är att det finns mer till en bärbar dator än bara siffror. Mitt tänkande om detta nu är att du kan betala $ 700 - $ 800 för en ny bärbar dator och behöver byta ut den på ett år, eller betala lite mer för en Thinkpad och vara glad för 2 till 3 år innan behöva köpa en ny.

Bygg och Design


T60 kollapsade öppen ( se stor bild )

Det är där Thinkpad har blomstrat. För att beskriva kvaliteten i ett ord, utmärkt. Du plockar upp och omedelbart veta denna verksamhet sak betyder. Locket har ingen vingla, och inga ringar från att trycka på baksidan av skärmen. Jag plockade upp den mycket hörnet och det kändes solid och knaka gratis. Min Averatec å andra sidan, måste du använda två händer, för om du skulle plocka upp från hörnet skulle sloka som en våt Nudel och du kunde höra stressen i plast från den. ThinkPad levereras med de tidigare nämnda funktionerna i chocken monterade hårddisken, Active Protection System, och bur. Chocken monterad hårddisk och Active Protection System skyddar hårddisken. Hårddisken är monterad på gummi och fungerar som en "stötdämpare". Det aktiva skyddssystemet fungerar som en "air bag" och pausar hårddisken om en snabb eller plötslig rörelse upptäcks. Detta säkerställer att i händelse av en droppe hårddisken kommer att överleva, lämnar datorn för att se en annan dag, eller åtminstone kunna hämta dina data. Även medhjälp vid en droppe är den inre förstärkning av en magnesium-chassi, eller "skyddsbur" (se bilden nedan). Handleden rycka är också mycket robust, ser jag inte någon ge när man trycker ner på det, bara något när en extrem mängd tryck används. En annan liten detalj jag gillar är höljet två lås stängning utformning av locket. Detta säkerställer en fullständig inneslutning och skyddar den när den inte används.


Framsidan syn på T60 ( se stor bild )


Bakifrån T60 med 9-cells batteri i ( se stor bild )


Sidovy från vänster av T60 ( se stor bild )


Höger sida bild av T60 ( se stor bild )


Undersida T60 ( se stor bild )

ThinkPad kommer i vilken färg du vill - så länge det är svart. Du kommer aldrig att färga koordinat, eftersom svart kan gå med någonting. Den svarta ger också det som verksamheten känsla. Uppenbarligen har det fungerat för ThinkPad, eftersom du inte ser det ändra färger varje år för att försöka öka försäljningen (se HP och Dell).

Skelettet magnesium chassi ThinkPad T60

Storlek

Sammantaget tror jag den här bärbara datorn är perfekt för mina användningsområden. Min fru kommer att ta fram och tillbaka från kontoret tillsammans med alla hennes böcker och forskning. Averatec är en 15 "och marknadsförs som en ultra portabel vid 1" tjock och under £ 5. Dock är Thinkpad med en 14 "skärm och 9-cells batteri samma, om inte lättare, än Averatec. ThinkPad X-serien är en sann ultra portabel, men jag tror att 14 "T-serien är en bra mitt i vägen för människor som försöker att välja mellan makt och vikt.

Skärm

Det här anteckningsblocket har en 14,1 "skärm med en upplösning på 1400 x 1050 SXGA. Jag var förvirrad om huruvida eller inte spendera de extra pengar på att få den extra upplösningen. Jag bestämde mig till slut för att gå med det eftersom jag ville bättre grafikkort. Jag är glad jag gick med det eftersom det definitivt är trevlig och fräsch. Att gå från ThinkPad till Averatec eller junky LCD på mitt skrivbord kan jag verkligen uppskattar den extra resolution om Thinkpad. Annars skärmen är nog bara genomsnittliga. De betraktningsvinklarna är genomsnittliga, vilket ger bra utsikt från vänster till höger, men bara okej visning uppifrån och ned. Det verkar också vara lite ljus läckage i botten av skärmen, men är bara märkbart när den är svart. Andra recensioner på denna webbplats har också nämnt dessa kommentarer och har täckt det tillräckligt. Det är bättre än min Averatec, men du kan förvänta dig att.

Prestanda / Riktmärken

Såvitt prestanda är jag säker på att det finns mer kraftfulla datorer där ute än här. Det kan dock hävda sig jämfört med liknande bärbara datorer i sin klass. Det är definitivt inte en multimedia maskin, märkbar genom frånvarande portar, men det har förmågan att hantera Photoshop, filmredigering, och en och annan match. Det är mycket lysande när de används för webb och Office-program samtidigt. CPU har aldrig hängt eller ens ryckte på någon av de saker jag har kastat på det: många webbläsarfönster, musik, Word, PowerPoint, ladda ner uppdateringar och hämta program. Jag är inte en stor spelare, så jag har inte några spel som faktiskt skulle sätta stress på datorn.

3D Mark05

T60 föremål för översyn har ett ATI X1400 grafikkort, här är hur detta T60 staplade upp i 3DMark05 grafik benchmarking:

Notebook 3DMark05 Score
Lenovo T60 (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1400 128MB) 2.265 3DMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 4.150 3DMarks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.236 3DMarks
Asus V6J (2,16 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7400) 2.918 3DMarks
Samsung X60 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 2.264 3DMarks
ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400) 2.092 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDIA GeForce Go 7400) 2.013 3DMarks


Super Pi

I tabellen nedan jämförs T60 SuperPi poäng med några andra bärbara datorer:

Notebook Tid
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 04s
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Dell Inspiron E1505 (2,00 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Dell Inspiron E1505 (2,0 GHz Core Duo) 1m 16s
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo T5500, med 667 MHz minne hastighet) 1m 22s
Asus F3Jc (1.73GHz Intel T2250) 1m 28s
Samsung X60 (1,66 GHz Core-Due (T2300) med 533MHz minne hastighet) 1m 29s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

HD Tune


( se stor bild )

Nedan är några skärmdumpar från Everest benchmarking programmet:


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )

Värme och buller

Värme och buller, vad är det? ThinkPad är den tystaste och coolaste bärbara jag har arbetat med. Min Averatec är förmodligen bidragit till att hålla min uppvärmning räkningen ner med den varma luften blåser bara sitter där. Bokstavligen kommer CPU fläkten alltid blåser varm och ännu hetare luft. ThinkPad är fortfarande bekväm efter flera timmars användning i knät. Undersidan där processorn är och handledsstöd där hårddisken är fick noticeablely varmt, men det var inte tillräckligt för att orsaka oro för hälsan hos datorn. Jämföra Thinkpad till andra bärbara datorer jag arbetat med på Staples: det håller svalare än Acer, HP och Toshiba bärbara datorer. Bara en FYI, var Acer notebooks förmodligen det värsta jag har sett i termer av att generera värme. När det gäller buller från fläkten på Thinkpad är det enda hörbara ljud jag hör luftrörelser. Men låt inte det få dig att tro att fläkten inte är tillräckligt stark, jag kan sträcka ut min arm och fortfarande känner en bris från den bärbara datorn (jag är 6'2 ").

Högtalare

Tja, det har högtalare. De är belägna i fronten på den nedre kanten av läppen. Jag verkligen inte har sett någon bärbar dator som har haft imponerande högtalare och T60 följer den trenden genom att erbjuda bara medelmåttig ljud.

Tangentbord / mus


Tangentbord ( Visa större bild )

Tangentbordet är bra, det är ett nöje att skriva på. Återigen är en annan billig aspekt till Averatec tangentbordet, det känns som det är en bluff, demo dator. Jag trodde alla tangentbord gjordes lika på bärbara datorer, tills jag faktiskt uppmärksammat andra bärbara datorer, och den överlägset Thinkpad är bäst. Det är precis som att skriva på min stationära dator.

TrackPoint och styrplatta är också vänlig att använda. Jag har aldrig använt en spårpunkt innan, men har snabbt kommit att gilla den. Pekplattan är också trevligt, men skulle kunna vara lite mer lyhörd. Jag är säker på att det förmodligen har en inställning någonstans jag kunde ändra, men har inte sett ännu eftersom jag har använt TrackPoint. Vissa människor har klagat över att pekplattan är för liten. Den är liten, men det måste vara för att passa större 7-rad full storlek tangentbord där. En av mina största missnöjet med Averatec var när jag skulle försöka att skriva på det jag alltid skulle gnida min hand på pekplattan och flytta markören. Om ThinkPad pekplattan var något större jag tror att det skulle göra detsamma.

Portar

ThinkPad kommer med ett bra sortiment eller portar, 3 USB, VGA, 56k-modem, Gigabit Ethernet, ljud för hörlurar och mikrofon, PCMCIA-kortplats och ExpressCard-facket. Vanliga portar saknad i strid är FireWire och ett flashminne kortläsare. Jag har båda dessa portar på min Averatec och har bara använt minneskortplats gång och firewire jag har aldrig använt. De angivna portar är åtminstone det väsentliga. Om de skulle lägga till portar, jag är inte säker där de kunde sätta dem om de inte skulle ändra ventilen storlek och läge. Jag skulle mycket hellre ha en cool anteckningsbok än fler hamnar om det är avvägning.

Trådlös

ThinkPad har en intern Intel a / b / g trådlöst kort. Det verkar att få en anständig signal som visar min egen trådlösa nätverk som 100% var som helst i min lägenhet. Det gör plocka upp flera andra trådlösa signaler från närliggande lägenheter också. Denna interna trådlösa är bättre än Averatec. På grund av störningar i ett tidigare bostad jag köpte en trådlös Linksys PC-kort. Detta kort har ett allmänt bättre signal på andra nätverk. ThinkPad kommer med egen ThinkVantage trådlösa nätverk programvara som har en hel del snygga verktyg till det. Eftersom detta blir min hustrus laptop, kommer jag förmodligen bara hålla till Windows Wireless Manager eftersom det är vad hon är van vid.

Batteri

Denna Thinkpad kom utrustade med ett 9-cells batteri. Vid normal användning av Wi-Fi på, som USB-enhet som används, ordbehandlare, surfa på internet, och normal ljusstyrka fick nästan 5 timmar innan det sa att det hade 1min. kvar på batteriet. Om du försöker att spara på batteriet kan du enkelt få 5:30 timmar eller mer. Jag har inte testa detta eftersom jag aldrig skulle verkligen använda den bärbara datorn så. Om du försöker avgöra om du vill ha en lätt bärbar dator eller längre batteritid, skulle jag säga gå för batteriet. Jag tror inte batteriet tillägger att mycket vikt jämfört med den för en 6-cell och du kommer att dra i det långa loppet från 9 cellen.

OS / mjukvara

Windows XP Pro kommer förinstallerat på den bärbara datorn. Den återställa och återställa är uppdelad på hårddisken tar upp cirka 5 GB. Om detta var en HP eller Dell skulle jag bränna mina återhämtning skivor och ta bort partitionen, men med tanke på extra säkerhet och möjlighet att återställa datorn utan startbart OS kommer jag att lämna partitionen. Det kommer med en uppsjö av annan programvara också: Google Toolbar, Desktop och Picasa, Diskeeper Lite och ThinkVantage Suite. Google Verktygsfält får du Google sökfunktionen från aktivitetsfältet, skrivbordet är ett verktyg som är som Windows finna nytta, men ger du dina resultat som du normalt hittar med hjälp av Google. Jag tror att det är mer användarvänlig än Windows-versionen. Picasa är Googles sätt att hantera dina bilder. Diskeeper Lite är en disk defrag verktyg. ThinkVantage Suite har programvara för allt från säkerhet till trådlösa till filer. Jag har inte spelat med programvara mycket men det har några intressanta verktyg. Totalt programvaran laddas har några bra värde, men jag kommer inte att använda allt. Den Aktivitetsfältet är laddad med ikoner vid första uppstarten och behöver vissa justeringar för den egna personliga preferenser.

Kund / teknisk support

Jag har inte fått tala med teknisk support, men många säger att det är en bra erfarenhet. Jag var orolig för vad folk hade att säga om sjöfarten och kundsupport. När jag beställde min bärbara dator kundtjänst jag fick var stor. De gick mig genom min beställning och bekräftas varje uppgradering jag ville. Han var också på framsidan om hur lång tid det skulle ta för sjöfarten (se kommentarer finns någon annanstans om frakt). Han berättade hur lång tid varje process skulle ta och sammanfattade det och sa 3 veckor. Det stora sak dock var att han hade fel, det tog bara totalt 12 dagar till min ytterdörr. Jag var mycket nöjd med detta, det var en sak som jag var tveksam till vid beställning från Lenovo.

Slutsats


Sammanfattningsvis är ThinkPad T60 en stor anteckningsbok. I varje aspekt det poäng Good to Great. Den har utmärkt känsla och oöverträffad kvalitet. ThinkPad är ett av de dyraste märkena, men ThinkPad konkurrenskraft är inte baserad på priset, det handlar om kvalitet. Om du börjar konkurrera med pris, kommer du att förlora det du är kända för, kvalitet. T60 är avsedd för köparen som vill ha värde, kvalitet, och vill använda den för 3 till 4 år. Även om du kan hitta en bärbar dator med liknande specifikationer för ett par hundra dollar mindre, kommer ni att sluta spendera mer genom att köpa en ny bärbar dator innan Thinkpad förväntade livslängden görs. Jag föreslår att investera lite mer pengar nu, och har en bärbar dator som kommer att pågå längre och har ett högre värde längre.

Fördelar

  • Kvalitet, bygga, Hållbarhet
  • Legendarisk tangentbord
  • Bra batteritid
  • Cool Stuff: ThinkLight, dräneringshål, Active Protection System, säkerhet
  • Mjukvara: bra verktyg, ingen rättegång / reklam (ingen AOL)

Nackdelar

  • Genomsnittlig skärm, kunde vara bättre
  • Wi-Fi är okej, men jag vet inte riktigt hur man skulle förbättra den
  • För att uppgradera RAM-minne du måste ta bort handledsstöd som har pekplattan och fingeravtrycksläsare (jag tror att de kunde ha gjort en panel på undersidan för det.
  • Mjukvara: för många program som körs vid uppstart


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar