onsdag 27 december 2006

Toshiba Satellite Pro L100 Recension

Toshiba Satellite Pro L100 Recension
av måne ängel - 2006/12/27

Jessica Gardner, England

Toshiba Satellite Pro L100 är en dubbel funktion anteckningsbok från Toshiba. I den lägre delen konfiguration L100 är en 15 "XGA budget bärbara lösningen, medan high-end konfiguration L100 kan vara en effekt hem / affärer laptop, använder Intels Centrino Duo-teknik. Den L100 linjen är ersättning för L20-serien av bärbara datorer som säljs i Europa (redan nu denna laptop inte säljs av Toshiba i Nordamerika).


Toshiba Satellite Pro L100 ( Visa större bild )

Den bärbara datorn som granskas här är PSLA4 versionen av L100. Grafiken bygger på ATIs Xpress 200 styrkrets, med den mycket sällsynta 256MB version av denna integrerade grafik lösning, och processorn är en Intel Celeron-M processor.

Specifikationer för denna översyn:

  • Intel Celeron-M 380 1.6GHz processor (400MHz FSB, 1MB L2-cache)
  • 1GB (2x512MB SODIMM) 533MHz DDR2 RAM
  • 60GB Fujitsu SATA-hårddisk
  • 256 MB ATI Radeon Xpress 200M IGP
  • LG 8x Dual Layer DVD-re-brännare
  • 15 "XGA matt panel på 1024 * 768 maximal upplösning
  • Inbyggt 802.11a/b/g trådlöst LAN, fast Gigabit LAN och 56k-modem
  • Windows XP Professional

Orsaker till att köpa

Att vara Högskola, var jag på en strikt budget med denna laptop. Den bärbara datorn måste kosta mer att en £ 400, exklusive leverans. Jag ville ha något kraftfull nog att hantera grundläggande uppgifter som att surfa på Internet och e-post, använder Microsoft Office program som Word, Excel och Powerpoint, Adobe Photoshop och Sibelius. Det bör också kunna hantera vissa grundläggande 3D-spel om möjligt, till exempel Battlefield 1942 och 3D Grand Theft Auto-serien, var så god IGP viktigt. Ett annat viktigt krav var möjligheten att skriva egna CD och DVD utan att behöva använda en extern hårddisk. Eftersom det skulle sitta kvar i 98% av tiden batteritid inte var ett bekymmer.

Med så höga krav och en så liten budget, var specialerbjudanden ett måste. Som min tidigare laptop hade drabbats av en bakgrundsbelysning relaterad skärm fel var jag tvungen att göra en snabb köp. Jag hade letat på L100 under sommaren på och av när jag såg att det var på erbjudande på laptopsdirect.co.uk jag hoppade på möjligheten. Denna modell som vanligtvis sälja i minut på £ 500-Â £ 550 var ned till £ 400. Den imponerande IGP och icke-widescreen matt skärm svängde det över andra erbjudandet, som var en Turion driven Acer med SiS IGP.

Bygg och Design


Toshiba Satellite Pro L100 med skärm på ( se stor bild )

Tilltalande bärbar design är lika individuell som användaren, men jag tror att L100 ser mycket bra ut. Den har en enkel svart och silver system locket också är svart, vilket gör en skillnad från tidigare bärbara datorer jag har haft. Den övergripande designen är mycket påminner om Satellite Pro P100 och som sådan den bärbara datorn inte känns som en budget maskin. Den totala bygga är robust för en plast bärbar dator, utan flex alls och det kan lätt bäras av palm-vila med en hand utan några bekymmer. Skärmen Gångjärnen är tåliga och skärmen går tillbaka till plats snabbt när man trycker med lite wobble. Totalt den bärbara datorn känns förvånansvärt robust, men jag har två frågor. För det första har silaggregatet mer flex i det än man skulle önska. Andra är Toshiba logotypen på toppen av locket inte monteras i dess utrymme ordentligt och har kommit bort vid kanterna innan.


Ovanifrån av Toshiba L100 ( se stor bild )


Undersidan av Toshiba L100 ( se stor bild )

Skärm


Skärm på vid full ljusstyrka ( se stor bild )

När den bärbara datorn kom jag märkte en pixel längst upp i mitten till vänster på skärmen som lyste ljust grön när skärmen flyttades. En mild gnidning av skärmen över det drabbade området härdade detta. Annars skärmen är tilltalande ljus för en matt skärm, nästan är för hård för ögonen i en mörk miljö. Toshibas Power Management styr skärmen mycket bra, vilket gör att det är ljusare och svagare i båda ändarna av skalan, det är bättre än Windows egen energibolaget. Att vara en XGA-skärmen kan endast visa 1024 * 768 maximal upplösning, vilket jag tycker är en något låg upplösning för en 15 "panel i dessa tider, men man kan inte förvänta sig att allt ska vara perfekt med en budget bärbar dator. Den enda oro här är bristen på utrymme på skrivbordet, eftersom bilden är skarp med bra ljusa färger och utmärkt kontrast.

Ljud och högtalare

När du använder den bärbara datorns egna högtalare ljudet av tillräcklig volym och anständigt kvalitet för så små högtalare. Det finns även eventualiteter där högtalarna är för högt och det visar att det den bärbara största problem. Det finns ingen extern ljudkontroll för denna laptop och som sådan användaren måste förlita sig enbart på mjukvara för att ändra volymen som Windows egna volymkontroll eller i spelet eller mediaspelare volymkontroller. Jag tycker att denna aspekt extremt irriterande i allmänt bruk. Ett annat problem med ljudet är att när man använder ett särskilt hög-system ljudkvalitet med den bärbara datorn de interna komponenterna som hårddisken gör märkbar buller, vilket gör saker som ljudredigering och musik skriver svårt. En extern eller PCMCIA ljudkort skulle verkligen krävas för komplicerad musik och ljud-relaterade uppgifter på denna laptop.

Prestanda

Budget processorer är inte underpresterande poster som de en gång var. AMDs Sempron-serien är nu kör 1600MHz FSB och Celeron nu är baserade på Intels vanliga marker med några av de dyrare funktioner borttagna för att minska kostnaderna. Celeron-M 300-serie finns i denna bärbara datorn är baserad på Dothan Pentium-M. De enda skillnaderna i själva verket är att Celeron-M har halv nivå 2-cache av Pentium-M (1Mb i motsats till 2Mb) och Celeron saknar Speedstep, Pentium-M: s version av Dynamic Switching som minskar CPU-hastighet när det är inte används för att spara på batteriet. Som sådan Celeron alltid kör på den är full 1600MHz och detta kan påverka batteriets livslängd och även innebära CPU körs varmare medan tomgång. Med detta sagt, CPU temperaturer är helt inom säkra gränser, med en ledig cirka 47-51 grader C och högst 64 ° C under belastning, t.ex. 3DMark eller ett spel.

Ur synvinkel råstyrka, utför CPU imponerande är ungefär detsamma som en 1,5 GHz Pentium-M eller 2.8GHz Pentium 4. Det känns aldrig laggar eller underpowered och kan hantera en bra mängd multitasking, en typisk användning för mig att Microsoft Internet Explorer, Opera, Microsoft Live Messenger, Google Talk, Sibelius, Microsoft Word och Windows Media Player 10 alla öppna samtidigt utan någon märkbar avmattning.

Den 5400rpm SATA-hårddisk känns snabb, sällan håller upp användaren i samband med normal drift. Frekvent defragmentera är dock nödvändig eftersom den kan fastna när du hämtar från några olika områden av skivan på en gång.

DVD-brännaren fungerar väl, vilket 8x DVD skrivande. Dock är den bärbara datorn inte kan på att skriva på det fulla potential utan en betydande mängd RAM, 1,5 GB verkligen behövs för hela 11MB per sekund 8x DVD skrivande.

De 256 MB ATI Radeon Xpress 200M integrerad grafik gör också bättre än man kan förvänta sig. Denna version av x200m saknar dedikerat minne och automatiskt tar minne från huvudsystemet minne, det belopp som beror på den totala mängden RAM-minne installerat. Mängden minne som används för grafik inte kan kontrolleras av användaren och tas med en hastighet av 64 MB för 512 installerade RAM och 128 MB för 1Gb installerat RAM. Vid vilken tidpunkt IGP tar 256 MB RAM Jag vet inte eftersom jag inte har kunnat installera mer än 1 GB RAM-minne upp till denna punkt.

Denna IGP är mycket kapabel att spela 3D-spel. War Rock är spelbara vid maximala inställningar men uppnår något högre bildrutor per sekund vid medium inställningar. Grand Theft Auto Vice City presterar bra på nästan högsta inställningar medan Grand Theft Auto San Andreas är mycket spelbara men bara på låga inställningar.

Detta är inte en kraftfull gaming kort dock och det visar. Det x200m har problem med mer grafiskt intensiva spel som Battlefield 2. Detta spel är ospelbar på en x200m även på lägsta inställningar, vilket ger bildhastighet på 10-15 bilder per sekund under ordinarie spel. Den kämpar också med City of Heroes, med en vilt fluktuerande bildfrekvens och endast tillåta låga inställningar.

Konstigt FEAR Combat är mycket spelbara på 800 * 600 upplösning vid låga inställningar, men flaskhalsen här är inte GPU utan 1 GB RAM-minne som reduceras till 896MB efter IGP tar sin andel.

Toshiba Satellite L100 Page 2 >>



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar