måndag 18 december 2006

Samsung NP-X60plus Core 2 Duo Notebook Review

Samsung NP-X60plus Core 2 Duo Notebook Review
av John Ratsey - 2006/12/18

av John Ratsey, England

Översikt och introduktion

Samsung NP-X60plus är en förbättrad version av Samsung X60-serien och inkluderar Intel Core 2 Duo. Den X60plus är mycket lik sin föregångare och väger in på ca 2.55kg (£ 5,5) med en 6-cells batteri, vilket placerar den bland de lättaste bärbara datorer med en 15,4 "skärm. Den version av X60plus omdömet här har Core 2 Duo T7200 processor, ATI X1700 GPU, WSXGA + skärm, en 120GB 5400rpm hårddisk och en LightScribe DVD-brännare. Samsung är inte helt säker på vad man ska kalla den nya modellen. Etiketten på undersidan av datorn säger NP-X60 plus, och logotypen på insidan, under displayen har X60 plus. För enkelhets skull använder jag X60plus, vilket jag hoppas undvika förvirring av sökmotorerna med andra typer av X60.


( se stor bild )

( se stor bild )

Orsaker till att köpa

I mars 2006 köpte jag Samsung X60 med T2300 processor och ATI X1400 GPU. Du kan se recension för denna X60 genom att klicka här . Denna recension skrevs ursprungligen postat i april 2006 och uppdaterades i oktober 2006.

Sammantaget har jag varit mycket nöjd med X60 som erbjuder en relativt stor skärm i en smal kropp och relativt låg vikt. Medan batteritid (max 3 timmar) är inte generös, har det varit nog för mina behov. Jag gör en rimlig mängd resa, så bärbarhet och hållbarhet är viktiga krav, tillsammans med rimlig batteritid så att en del arbete utan att koppla in till ett eluttag och få mig igenom strömavbrott.

En ytterligare attraktion med denna dator är att Samsung fortfarande ge en plats för PC-kort och har ännu inte migrera till Express-kortplats. Kanske en anledning är att det lilla fjärrkontrollen kan lagras i PC-kortplatsen. Jag har fortfarande ett par PC-kort som jag använder medan kort för det nya formatet är fortfarande sällsynta.

Samsung har nu uppgraderat produkten att använda Core 2 Duo processorer och har förbättrat specifikationen, till ett pris som är lägre än jag betalat tidigare i år för det föregående motsvarande modell. De viktigaste förändringar i specifikationen är:

Komponent X60 mars 2006 X60plus November 2006
CPU T2300 (1,66 GHz) T7200 (2 GHz)
GPU ATI X1400 ATI X1700
Visa 15,4 "WXGA (1280 x 800) 15,4 "WSXGA + (1680 x 1050)
Optisk enhet 8X Super Multi 8X Super Multi + Lightscribe
Obs: Den nya modellen kom också med 120GB hårddisk medan den gamla modellen har 100GB. Men insisterar Samsung Storbritannien att denna version av X60Plus ska ha 100GB.

Jag förväntade totala förbättringen av specifikationer skulle ge ett användbart uppsving för prestanda (för sådana gånger som man faktiskt läser CPU) och jag ville högre upplösning. Det verkar som om Samsung har minskat (åtminstone i Storbritannien) nedre specifikationen versioner av X60 där det finns överlappning med andra modeller (t.ex. R40 och R55) som också har 15,4 "widescreen-skärmen.

Vid detta tillfälle jag köpte min dator från DigiUK http://www.digiuk.com som erbjöd ett konkurrenskraftigt pris och hade varit lyhörda för före försäljning förfrågningar om tillgänglighet. Grundpriset för mina X60plus handlade om en £ 1.100 inklusive moms, som är en 70 £ mindre än jag hade betalat för min tidigare dator 8 månader tidigare. Jag köpte även en extra nätadapter och en 2 års förlängning till garantin. Den extra PSU är användbart när pendling till samma kontor för ett tag. Även Samsung använder en mindre vanlig plugg för PSU, så har ett extra nätaggregat är bra för nödsituationer.

Vad finns i förpackningen?

De X60plus kom i en vanlig brun låda märkt NP-X60TZ01/SUK. Inuti detta är en mer färgglad låda, som håller datorn.


( se stor bild )

Innehållet i förpackningen bestod:

  • Datorn, i en plastpåse och hålls mellan två skumplast distanser
  • PSU, nätkabel och batteri
  • En infraröd fjärrkontroll med batteri
  • Ett system återställnings-CD för Windows XP Professional
  • En AVStation återställa nu CD
  • En Systemprogramvara Media DVD
  • Ett modem kabel med RJ11 kontakter i varje ände
  • Ett modem kabel med RJ11-kontakt och en brittisk telefon stickpropp
  • En installationsguide broschyr
  • En flerspråkig bok för Firstware Recover Pro
  • Samsung Garantiinformation
  • AVStation Nu återvinning handbok
  • Windows 2000 Professional Börja här
  • En broschyr om Windows Vista-kompatibla datorer

Specifikation av X60plus som Betygsatt:

  • Intel Core 2 Duo T7200 2.00GHz
  • Intel 945PM chipset med 667MHz FSB
  • 1GB PC4200 533MHz DDR2 RAM (2 x 512 MB Samsung)
  • 120GB 5400RPM SATA HD (Fujitsu MHV2120BH PL)
  • 15,4-tums "SuperClear" glansig WSXGA + skärm (1680 x 1050)
  • ATI X1700 GPU (256 MB DDR2 RAM)
  • Fast 8x DVD multi-brännare med Lightscribe (Toshiba-Samsung TS-L532M)
  • Intel 82573L Gigabit Internet
  • Intel 3945 trådlöst ABG
  • SENS LT56ADW V92-modem
  • Broadcom 2045 Bluetooth 2.0 + EDR
  • AD 1986a High Definition Audio med dubbla mikrofoner och SRS förbättrade högtalare
  • Synaptics pekplatta
  • Infraröd fjärrkontroll
  • Portar: 3 x USB 2,0, 1 x 4 pin FireWire, Gigabit nätverk (RJ45), modem (RJ11), VGA, SVHS, mikrofon, hörlurar / SPDIF, 120 stift dockningsstation (X Dock)
  • 1 x PC-kortplats typ 1 eller 2
  • 5 i 1 mediakortplatsen (Memory Stick / Pro, SD, MMC, xD-kort)
  • 6-cells batteri (11.1V, 5200mAh, 57.72WHr)
  • Mått: Annonserade 361 x 265 x 23,9 - 32.9mm (14,2 "x 10,4" x 0,94 till 1,30 "), faktiskt 360 x 265 x 27 - 39mm (14,2" x 10,4 "x 1,06 till 1,54") (inklusive fot)
  • Vikt: Annonserade 2.48kg (£ 5,46), faktiska 2.55kg (£ 5,63) (enligt mina digitala köksvågen)
  • Vikt med PSU och strömkablar: 3.16kg (£ 7,0)
  • Windows XP Pro SP2
  • 1 år samla in och returnera garanti
  • Samsung programvara samling (se nedan)


( se stor bild )

Designa och bygga

Den X60plus färgschema är svart och silver. Det finns en svart infattning som omger skärmen, svart i ledområdet och svart på undersidan av chassit. Återstoden av datorn är klar i en silvermetallic färg. Även bildskärmen som sägs vara magnesiumlegering är målad med undantag för Samsung-logotypen. En remsa vid den övre kanten av bildskärmen verkar vara plast. Jag antar det trådlösa antenner är under här för att undvika att signalen blockeras. Displayen har två metall lås för att hålla den stängd.


( se stor bild )

Samsung säger att den här datorn har en diamantfasta magnesium chassi. Oavsett detta är, resulterar det i en lätt men styv konstruktion. Jag kan hålla upp hela datorn med en av de främre hörnen utan böjning. Displayen är tillbaka en magnesiumlegering och displayenheten är mycket styv. Det är försumbar wobble i gångjärnen. Jag kan inte använda tillräckligt manuellt tryck på omslaget för att påverka den visade bilden. Botten av datorn steg, med utskjutande fot (ca 5 mm hög på baksidan) som inte ingår i den officiella dimensionsdata. Dessa fötter ger bra luftflöde under datorn. Framsidan av datorn är tunnare än ryggen, vilket bidrar till komfort vid användning.


( se stor bild )

Layouten av tangentbordet området är relativt god. Tangentbordet är centralt beläget och generöst tilltagna. Samsung hävdar att tangentbordet har ökat vattenmotstånd. Jag hoppas att jag inte kommer att testa den här funktionen. Tangenterna har mycket tydliga svarta (blå för Fn-tangenten operationer) märkning på metalliskt silver bakgrund, rimliga resor och är bekväma att använda. Det finns ingen signifikant flex. Den främre kanten av chassit är lätt rundad så att det inte gör ont handlederna. Bakom tangentbordet är ett svart område som är täckt med fina perforeringar och döljer högtalarna. Två indikatorlampor, för elnätet anslutna / batteriet och datorn, är på framsidan av handledsstödet. Ytterligare fem indikatorlampor bakom insatsen och ta bort nycklar. Dessa lampor är inte mycket ljus. Strömbrytaren är till höger om dessa lampor och innehåller ett blått ljus när datorn är påslagen. Det finns fem knappar till höger på tangentbordet. Två knappar styr volymen och de andra tre start olika lägen i AVStation programvaran.

Det har varit några mindre ändringar några viktiga funktioner sedan föregående X60 släpptes. På menyknappen har ersatts av en nyckel som startar den förinställda webbläsaren. F7 och F8 nycklar är nu en annan färg (varför?). F7 aktiverar Samsung Magiska Doctor mjukvara och F8 väljer mellan tre lägen: tyst, normal och hastighet. Detta verkar ändra reglerna fläkten. Det finns inte längre en funktion för att välja SRS ljudläge. Skam! Detta var något jag använde.

Till Synaptics TouchPad är bra, men kunde ha gjorts något stort inom det tillgängliga utrymmet. En konsekvens av den lilla storleken är att, även med pekarhastigheten inställd på max, är det svårt att få över hela bredden på skärmen med ett finger rörelse.

Framför pekplattan är två mikrofoner. Det finns en brusreduceringsfunktionen att kombinera de två signalerna och minska maskinens buller i ljudet.


( se stor bild )

Den nedre delen av X60 innehåller uttag för en 120 stift dockningsstation och har två avtagbar klädsel. En lock är för RAM slots, som också avslöjar det trådlösa nätverkskortet och en plats där den markbundna DMB-mottagare (för Korea endast) skulle vara. Den andra luckan är hårddisken som handboken säger inte bytas ut av användaren. Batteriet har en indikator laddningsstatus. RAM luckan är metall men HDD locket är av plast. Kanske anses det att en något flexibel HDD täcka förbättrar stötskydd. Det finns också flera luftventiler på undersidan som kan ses i bilden nedan. Dessa är i området för CPU och GPU. Undersidan av batteriet innehåller ett grunt spår som lämpligen bildar ett finger-grepp när bär datorn.


( se stor bild )

Totalt sett är hamnen layouten bra. Bortsett från allt ansluten till den högra sidan USB-port, konkurrerar endast den optiska enheten för musen utrymmet. Dock kommer en musmatta störa den optiska enheten öppnas. Det hade varit bra att ha en eller två flera USB-portar på baksidan av den högra sidan där det finns en outnyttjat utrymme. Den varma luften från CPU utmatas på baksidan av den vänstra sidan.


( se stor bild )

Vänster sida bakifrån och framåt: VGA-port, fläkt utblåsventilen, modem, Firewire (4 stift), mikrofon, hörlurar och PC-kortplats.


( se stor bild )

Höger sida bakifrån och framåt: Optisk enhet, USB-port och hårdvara trådlös omkopplare.


( se stor bild )

Tillbaka från vänster till höger: Eluttag, 2 USB-portar, S-video-port, nätverk och säkerhet


( se stor bild )

Den främre, med 5-i 1 kortplats på framsidan och infraröd fjärrkontroll mottagare. Av någon anledning är mitt framför handstödsytan något högre än vid sidorna. Centret gummikudde på displayen är något tunnare än de på sidorna för att kompensera för detta.


( se stor bild )

Ljudkvalitet

Det X60plus har High Definition Audio och två 2W högtalare i området bakom tangentbordet. Dessa (kombinerat med SRS) ger bra ljud kvantitet och kvalitet av bärbara standarder. Dock kommer ljudet låta bättre genom goda hörlurar eller externa högtalare med en rimlig basenhet. Överlag är de inbyggda högtalarna är tillräckligt bra för DVD tittande men blir tröttsamt för musik.

Processor och prestanda

Denna modell av X60plus kom med Intel Core Duo T7200 processor och 1GB (2 x 512 MB) DDR2-667 RAM. Processorn är ett viktigt steg upp från T2300 i mitt tidigare X60, med 20% snabbare klockfrekvens och interna förbättringar.


( se stor bild )

( se stor bild )

Riktmärken för Samsung X60plus (Core Duo T7200)

SuperPi

SuperPi används ofta som ett test för rå CPU-prestanda. De X60plus behövde bara 1 minut 2 sekunder för att slutföra beräkningen till 2 miljoner siffror. Detta är nästan 40% mindre tid än för min tidigare X60.

I tabellen nedan jämförs den X60plus SuperPi poäng med några andra bärbara datorer

Notebook Tid
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200 med 667 MHz minne hastighet) 1m 02S
Dell Inspiron E1505 (2,00 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Dell Inspiron E1505 (2,0 GHz Core Duo) 1m 16s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo T5500, med 667 MHz minne hastighet) 1m 22s
Asus F3Jc (1.73GHz Intel T2250) 1m 28s
Samsung X60 (1,66 GHz Core-Due (T2300) med 533MHz minne hastighet) 1m 29s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

SiSoftware Sandra från http://www.sisoftware.co.uk/ är ett annat programpaket som innehåller benchmarking moduler och innehåller en databas med testresultat.

Resultaten grafer för CPU testerna ges nedan.


( se stor bild )


( se stor bild )

Du kommer att se att Sandra visar en massiv hoppa i CPU multimedia prestanda för T7200 jämfört med Core Duo T2300.

Sandra innehåller nu en makt riktmärke effektivitet i förvaltningen. Jag tror att detta är ett mått på jämförelse mellan computational arbete och använd effekt.


( se stor bild )

PCMark05

I tabellen nedan jämförs PCMark05 testresultaten med några andra bärbara datorer.

Notebook PCMark05 Score
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700) 4.555 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Asus V6J (2,16 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7400) 4.265 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDIA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, nVidia Go 7400) 3.646 PCMarks
Samsung X60 (1.66GHz Core Duo T2300, ATI X1400) 3.456 PCMarks

De detaljerade testresultat för X60plus för PCMark05 är:

Test Resultat
HDD - XP Startup 5,59 MB / s
Fysik och 3D 184,51 FPS
Transparenta fönster 415,45 Windows / s
3D - Pixel Shader 83,16 FPS
Webbsida rendering 3,03 Sidor / s
Arkiv Dekrypteringen 54,94 MB / s
Grafik minne - 64 rader 1169,55 FPS
HDD - Allmän användning 3,69 MB / s
Multithreaded Test 1 / Ljudkomprimeringsalternativet 2226,28 KB / s
Multithreaded Test 1 / Video Encoding 353,77 KB / s
Multitrådade Test 2 / Text Edit 135,81 Sidor / s
Multithreaded Test 2 / Image dekompression 28,06 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / Komprimering 4,86 MB / s
Multithreaded Test 3 / Filkryptering 26,11 MB / s
Multithreaded test 3 / HDD - Virus Scan 39,95 MB / s
Multithreaded Test 3 / minneslatens - Random 16 MB 8,21 MAccesses / s

3DMark05

De X60plus lyckades en poäng på 4.150 3DMarks som nästan är dubbelt så betyget för min tidigare X60.

Notebook 3DMark05 Score
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 4.150 3DMarks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.236 3DMarks
Asus V6J (2,16 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7400) 2.918 3DMarks
Samsung X60 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 2.264 3DMarks
ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400) 2.092 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDIA GeForce Go 7400) 2.013 3DMarks

3DMark06

I tabellen nedan jämförs resultaten 3DMark06 testet med några andra bärbara datorer. Resultaten tyder på att ATI X1700 GPU inte ger någon väsentlig prestandaökning över X1600. Jag förstår att det ger liknande prestanda med mindre energiförbrukning.

Notebook 3DMark06 Score
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 1.831 3DMarks
Dell XPS M1710 (2,16 GHz Core Duo, nVidia 7900 GTX 512MB) 4.744 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 794 3DMarks

Cinebench

Cinebench är ett bra återgivning riktmärke verktyg baserat på den kraftfulla 3D-program, CINEMA 4D. Dess rendering uppgifter kan betona upp till sexton multiprocessorer på samma dator. Det är en fri benchmarking verktyg, och kan hittas på http://www.cinebench.com . Den grundläggande CPU-testet gav följande resultat. Resultaten för X60plus är mycket lika andra datorer med 2GHz Core 2 Duo processor.

Cinebench 9,5 Jämförelseindex Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo) MacBook Core 2 Duo (2,0 GHz Core 2 Duo) Sony VAIO C140 (1,66 GHz Core 2 Duo) Lenovo ThinkPad T60 (Core 2 Duo 2,0 GHz)
Rendering (Single CPU) 322 CB-CPU 331 CB-CPU 266 CB-CPU 327 CB-CPU
Rendering (Multiple CPU) 582 CB-CPU 596 CB-CPU 487 CB-CPU 592 CB-CPU


( se stor bild )

Hårddiskens prestanda

Den medföljande hårddisken är en Fujitsu MHV2120BH. Föreställningen är typiskt för den nuvarande generationen 5400rpm 2,5 "hårddiskar. CPU-användningen är relativt låg och det största antalet överföringshastigheten är drygt hälften av teoretiska gränssnittet kapacitet 150MB / s.


( se stor bild )

Optisk enhet

I X60plus ingår TS-L532M optisk enhet som stöder DVD-RAM och både + R och-R Dual Layer. Den innehåller även Lightscribe stöd. Jag har ännu inte provat denna möjlighet. Lightscribe medier är mycket dyrare. Nero rapporterar följande information om denna enhet:


( se stor bild )

Trådlös

X60 inkluderar Intel 3945ABG trådlös chip på en modul under minnet luckan. Föreställningen är bra. Det är en maskin trådlös omkopplare i högra sidan av datorn. Fn + F9 är också, i teorin, en trådlös vippbrytare men tar upp detta budskap:

Bluetooth (version 2.0 + EDR) är också och fungerar bra med min Logitech Bluetooth Mouse.

Bildkvalitet

Visningen av denna modell av X60plus är en "SuperClear" blank 1680 x 1050 upplösning (WSXGA +). Specifikationen i manualen listor WXGA och WXGA + (1440 x 900) som andra alternativ. Denna display är märkbart ljusare än WXGA-skärm på min tidigare X60. Ljusstyrka ner till ca 2 (av 8 steg) är användbara när man kör på batteri. Den horisontella betraktningsvinkeln är bra och vertikal betraktningsvinkel rimlig. Men jag tycker att för foton eller DVD-skivor det bästa visning är nära 90A ° både vertikalt och horisontellt. Jag kan inte se några döda pixlar på skärmen.

Jag köpte en dator med en viss osäkerhet om hur jag kan justera den högupplösta skärmen att vara kompatibel med mina gamla ögon. Efter lite mixtra med teckensnittsinställningar, har jag funnit den bästa (hittills) lösning är att ändra visningen DPI-inställning på Egenskaper för bildskärm> Inställningar> Avancerat. Jag använder en anpassad DPI på 113% (108DPI). Vissa saker, såsom dialogrutor, visas inte korrekt utom vid normal inställning 96dpi. Lyckligtvis är den lilla skillnaden jag använder inte tillräckligt för att orsaka allvarliga problem. Tillfällighet, är min visningsinställningen mycket nära vad som skulle vara 96 ​​dpi på en 1440 x 900 skärm, förutom att jag har bättre definierade karaktärer på grund av fler och mindre pixlar. Jag har också gjort det möjligt ClearType som gör en ytterligare förbättring av visuell kvalitet. Tidigare på lägre upplösning skärmar jag hade funnit att de grå pixlarna som används i anti-aliasing minskad kontrast och läsbarhet, men med den här upplösningen det fungerar mycket bra.

Batteri och strömförsörjning

Den 6 cells batteri har en effekt på 11,1, 5200mAh, 57.72WHr (men min nya batteriet visar 1% slitage och kapacitet 56.61WHr). Manualen gör inte anspråk på drifttiden. På min tidigare X60 kunde jag bara om hantera 3 timmar med MobileMeter visar en effekt dränering av 15W-18W, men X60plus kan inte få under 20W. Kanske CPU suger mer juice men jag tror GPU kan vara att skylla. Displayen på minsta ljusstyrka är märkbart ljusare än min gamla X60, så detta kan också använda mer makt. Är dock ATI PowerPlay funktionen ingenstans att ses i den medföljande programvaran och den senaste ATI programvara kommer inte att installera. Spela upp en DVD-skiva med bakgrundsbelysningen på 50% ljusstyrka drar cirka 30W, så det kommer inte att vara möjligt att nå slutet av en 2 timmars DVD.

Strömförsörjningen till X60 är en relativt tung 90W enhet som väger nästan 600 g (inklusive nätkabeln med klöverblad typ kontakt). Detta är önskvärt för en slimmad dator. Den maximala strömförbrukningen jag har mätt är runt 60W när du kör riktmärkena. Jag skulle gärna acceptera en lägre batteriladdning mot en ljusare PSU.

Värme och buller

Fläkten på X60plus verkar vara bullrigare och kör oftare än på min gamla X60. Detta är troligen en följd av den mer kraftfulla GPU behöva köra fler pixlar men kanske Core 2 Duo också suger mer juice vid tomgång tillsammans jämfört med Core Duo. Det är uppvärmningen av vänstra handledsstödet som jag märkte på min tidigare X60.

Fn + F8 åsidosätter normal fläktdrift. Tyst läge (kallas etikett modell på föregående X60) höjer något fläkten intervallet avtryckaren temperatur för att minska fläktens drift på bekostnad av att ha en varmare dator. Den vänstra handledsstödet blir betydligt varmare under denna driftsform.

Garanti och kundtjänst

Samsung ger ett års begränsad internationell garanti som standard. Jag har inte fastställt vad "begränsad" egentligen betyder, men Samsung har färre globala serviceställen än många andra datortillverkare. Garanti förlängningar för ett eller två år kan köpas. Jag valde en två års förlängning. Standarden garanti är en samla-och-retur.

Slutsatser

De X60plus ska vara på slutlista med den som söker en kraftfull men lätt 15,4 "widescreen dator (med förbehåll för de regionala tillgängligheten begränsningar). Bygga kvalitet verkar inte äventyras av den låga vikten. Modellen omdömet representerar för Storbritannien, mycket konkurrenskraftiga priser för den totala specifikation.

Hittills har jag inga beklagar om mitt köp som verkar tillfredsställa mina ursprungliga mål. För närvarande är min besvikelse över att strömförbrukningen är något högre än de gamla X60. Jag tror att orsaken är förmodligen drivrutinerna för GPU som för närvarande saknar ATI PowerPlay-modulen. Processorn kan också anta mer kraft på tomgång tillsammans.

När jag hade justerat displayen dpi inställningen och aktiverat ClearType allt blev mycket klarare. Förändringen i textkvalitet liknar hoppa från 150 dpi matrisskrivare till 300dpi bläckstråleskrivare eller laserskrivare.

Fördelar

  • En lätt (drygt 2,5 kg / 5,5 £) 15,4 "notebook
  • Solid och styv konstruktion
  • Hög kvalitet och hög upplösning
  • Bra ljud volym och kvalitet
  • Hårddisken förblir sval
  • PC-kortplats för bakåtkompatibilitet

Nackdelar

  • Standarden 6 cells batteri drifttid är mindre än 3 timmar vid lätt belastning
  • Mer fläkt aktivitet än föregående X60 (kan bero på den mer kraftfull GPU)
  • Strömförsörjningen är alltför tung för en lätt bärbar dator
  • Pekplattan kan vara större
  • Den vänstra handledsstödet blir ganska varm
  • Pekplatta / föraren inte tillräckligt känslig för hög upplösning


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar