onsdag 26 juli 2006

Sony Vaio UX180P Micro PC Review (pics, specifikationer)

Sony Vaio UX180P Micro PC Review (pics, specifikationer)
av Brian - 2006/07/26


Hittills har UMPC-konceptet har varit just det, ett koncept. Hårdvaran har varit mindre än övertygande, eftersom tillverkarna oroar mer om prisläge än att producera något som människor vill ha. För att vara rättvis, jag fick Samsung Q1 ibland och tror att det har en framtid med vissa nischmarknader. Nu Sony har kommit ut med en andra eller tredje försök på UMPC marknaden, beroende på hur man räknar sina maskiner, och i typiska Sony sätt betalade mindre uppmärksamhet åt priset än egenskaper och funktioner. När Samsung Q1 snävt, splurged Sony, släppa den mest fullfjädrad UMPC, eller Micro PC som de kallar det, hittills. Säg hej till Sony Vaio UX180P .


Specifikationer

  • Mått - 5,91 "(B) x 3,74" (H) x 1,27-1,50 "(D)
  • Vikt - 1,2 £
  • Intel Core Solo-processor U1400 (1.20GHz, 2MB L2-cache)
  • Intel Graphics Media Accelerator 950 med 128 MB delat dynamiskt tilldelad RAM / video minne
  • Microsoft Windows XP Professional (Service Pack 2)
  • 4,5 "Wide SVGA LCD, pekskärm (1024x600)
  • Intel 945GMS Chipset
  • Intel PRO / Trådlös nätverksanslutning för 3945ABG (802.11a/b/g)
  • Integrerad Wireless Wide Area Network (WAN) tillgång Cingular Wireless National EDGE-nätet
  • Integrerad Bluetooth-teknik
  • 30GB 4200rpm Ultra ATA-hårddisk med G-Sensor Shock Protection
  • 512 PC2-3200 400MHz DDR2 SDRAM
  • Uttag för mikrofon, hörlursuttag, inbyggd mikrofon
  • Memory Stick Duo Media Slot
  • 1 USB 2.0-port, portreplikator kontakt, DC-in
  • 64 tangenter med 0,15 mm slaglängd och 8.6mm stigning tangentbord
  • Thumb-pekare
  • Biometrisk fingeravtrycksläsare
  • Mus Vänster, mus Höger, rulla, Magnify skärmen (zooma in / ut), Capture, Centrum knapp, trådlöst LAN på / av, VAIO Touch Launcher
  • Standardkapacitet Lithium-ion batteri (standard batteri: 2,5-4,5 timmar)
  • 2 inbyggda kameror (fram: 0,3 pixlar och rygg: 1,3 m pixlar)
  • Medföljande tillbehör: Cingular SIM-kort, standard litiumjonbatteri, nätadapter, portreplikator, 4-stifts i.LINK-gränssnitt, 3 USB 2.0, Ethernet, VGA-ut, A / V-ut och DC-in, Mjuk bärväska , nätsladd, Stylus, VGA / LAN-adapter - Ethernet, VGA-utgång och A / V-Out, rem

Form och design

Som fallet är med hela Sonys sortiment är UX180 handlar om stil. Det finns inte en människa, ung eller gammal, som jag visade detta för, som inte blåst bort. Hela paketet är oerhört elegant, med tanke på alla de funktioner som fastnat i denna lilla paketet.

Sony Vaio UX180P Micro PC
Framsidan av Sony UX180 ( se stor bild )

Man tittar på UX uppifrån och ner, är den mest uppenbara funktionen på 4,5 "skärm, som i traditionella Sony mode är fantastiskt. Vi kommer att gå in mer i detalj senare, men de fortsätter att sätta standarden för små datorenheter som denna . ner vänster sida av ansiktet är, vänster, höger och center musknapparna, launcher knapp för Sonys ledning konsolen och den trådlösa på / av-knapp. över toppen av ansiktet är talare, biometrisk skanner och den främre kameran. Ned till höger är pekaren, zooma in / ut knapparna, strömbrytare (med hållfunktion) och inbyggd mikrofon.

Naturligtvis en av de största design av UX180, är ​​det faktum att ansiktet glider upp helt för att avslöja en 64-nyckel QWERTY-tangentbord.

Den nedre delen av skärmen också inrymmer en status panel för batteriet, hårddisk, Num Lock, Caps Lock, Scroll Lock, Bluetooth, WLAN och WWAN.

Sony Vaio UX180P Micro PC
Vänster sida ( se stor bild )

Den vänstra sidan av UX finns ett USB-port, SIM-kortplatsen och en luftventil, något denna modell har en hel del. SIM-kortet kan tas bort genom att ta ut skruven. UX levereras med ett Cingular kort redan installerat, så om du har aktuella uppgifter service på annat SIM-kort, bör du kunna byta ut dem utan problem.

Sony Vaio UX180P Micro PC
Ovansidan ( se stor bild )

Den övre delen av aggregatet har en luftventil, fokus väljare för kameran, Memory Stick Duo-kort och fånga knappen för knäppa bilder. Naturligtvis användningen av Memory Stick Duo-facket kommer att gnida några köpare på fel sätt. Sony har licensierat Secure Digital formatet för andra maskiner och det skulle ha varit trevligt att se här också, även om de förmodligen inte kunde passa både och när det kommer till kritan. De har mycket mer investerat i en framgångsrik Memory Stick än SD. Det stör mig inte mycket eftersom jag har några Duo kort, men jag förstår klagomålet.

Sony Vaio UX180P Micro PC
Höger sida ( se stor bild )

Den högra sidan är den mest vanligt på UX finns två bandöglor och en kortplats för batteriet.

Sony Vaio UX180P Micro PC
Botten ( Visa större bild )

Den nedre delen av UX innehåller DC i hamn, luftventil, I / O-kontakt, hörlursuttag och mikrofon. Eftersom de är på botten kanske rädd att förlora ljuduttagen när UX180 är dockad, men Sony skaffat sig en plats för dessa sladdar, så att de kan hålla kontakten. Även sladdar med L tips eller andra avvikelser kanske inte fungerar så bra eller kan hindra tangentbordet när den är dockad.


Tillbaka ( se stor bild )

Udda för de flesta bärbara datorenheter, har på baksidan av Sony UX180 ganska lite pågår. Den glidande mekanismen visar en andra inbyggd digitalkamera. Huvudområdet har en penna silo, ytterligare ventiler och en gunga ute antenn för Cingular datatjänsten. Antennen verkar vara mycket tålig, men är inte tillgänglig när vaggas. Ryggen har också ett par gummifötter som håller UX glider när man sitter på ett skrivbord.

I allmänhet UX180 passar i händerna om rätt tydligt utformad för två-handed användning. Materialen är starka, det finns ingen böjning eller knarrande när åtdragna. Skjutreglaget mekanismen för skärmen är ett potentiellt problem, men tidigt det verkar fast också. Vi kommer gå in på detaljer om alla funktioner som nämns ovan, men när det gäller bygg och design, är UX180 mycket solid.

Skärm

Som vanligt, lyser Sony när det gäller displayen. Den 4,5 "LCD-skärmen är underbara, den enda riktiga nackdelen är att det finns ingen hårdvara för att hantera ljusstyrka Du måste göra detta genom ett program som är lite av en smärta för en enhet som denna Skärmen fungerar felfritt inne, men.. ens ett respektabelt jobb utanför, i full sol.


Skärm i mörker ( se stor bild )

Den 1024x600 upplösning är lite icke-standard, men är välkommen ändå. Vid 800x600 enheten skulle verkligen lidit i form av surfning och vissa uppgifter produktivitet som kalkylprogram. Vid 1024x768 blir skärmen troligen för hårt. Så även om det kanske låter konstigt, slutar beslutet att gå med 1024x600 upp att vara ganska fast i min bok. Jag fann det vara perfekt för hur jag använde apparaten. Andra jag delade den med också funnit upplösningen vara lagom, men om du har oroliga syn är långvarig användning av denna display kommer att resultera i ansträngda ögon.


En av våra platser på UX ( se stor bild )

Naturligtvis LCD-panelen är tryckkänslig, så den fungerar bra med pennan ingång och även en och annan nagel eller fingertoppen, men båda är besvikna över hela handboken. Skärmen är helt exponerad hela tiden, så du kommer att vilja använda den medföljande fallet och de som är mer nervös om dessa saker behöver definitivt investera i en bra skärmskydd.

Processor och prestanda

The Sony UX180 använder Intel Core Solo-processor U1400 (1.20GHz, 2MB L2-cache). Det är trevligt att se Sony kommer med en mer kraftfull processor än Celeron-baserade konkurrerande enheter. För produktivitet användningsområden, kommer processorn och den medföljande 512MB RAM, vara tillräckligt. I själva verket kunde jag se att detta är en primär maskin för dem som gör mycket mer än att använda ett kontorspaket, webb och e-post. Om du gör något tungt arbete men som Photoshop och liknande, hittar du UX kämpar för att hänga med.

Den medföljande hårddisken är en 30 GB 4200 RPM-enhet. Naturligtvis ner sidan är det finns inget sätt att uppgradera med en snabbare enhet, en av de kompromisser som en enhet denna lilla. Sony gjorde några bra men med vad de hade att arbeta med. De ingår disk skydd enhet chock, som i en trevlig liten droppable enhet som denna, är mycket uppskattat. De erbjuder tre nivåer av skydd, desto mer skydd, desto mindre prestanda. Standardinställningen är på medelnivå, tappade jag min till låg eftersom jag planerar vaggar det som ett barn hela tiden.


De blå staplarna visar kör stress ( se stor bild )

Det största problemet med hårdvaran är att det är mycket svårt, inte omöjligt att uppgradera komponenterna. Medan den här funktionen förväntas med traditionella bärbara datorer och tabletter, det är inte med handdatorer och resten av UMPC marknaden är ungefär samma. Så det är bara något som är en del av affären med denna typ av maskin.

Prestandatester

Vi använde SuperPi att beräkna antalet Pi till 2 miljoner siffror i denna råa siffertuggande riktmärke. Denna öppen källkod riktmärke ansökan tillåter användaren att ändra antalet siffror i Pi som kan beräknas från 16 tusen till 32 miljoner. Riktmärket som använder 19 iterationer i testet, var inställd på 2 miljoner siffror.

Maskin Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Sony VAIO UX180P (U1400 1,2 GHz) 2m 2s
Samsung Q1 UMPC (900MHz ULV Celeron) 3m 6s
Fujitsu LifeBook P1500D (1.2GHz ULV Pentium M 2m 23s
Fujitsu ST5000 Tablet PC (1,1 GHz ULV Pentium M) 2m 37s


Generellt skulle vi inkludera resultat från PC Mark, men fler tester misslyckades än lyckats med det programmet som det hade svårt att hantera UX. Generellt sett är dock UX kan för produktivitet uppgifter, men bör inte förväntas göra bra med spel, eller andra höga aktiviteter belastning.

Tangentbord och inmatning

Den UX180 tangentbord avslöjas genom att skjuta skärmen uppåt eller kroppen ner, beroende på hur man ser på det. Tangentbordet innehåller 64 tangenter med 0,15 stroke och 8.6mm stigning. Vid avslöja tangentbordet en blå bakgrundsbelysning tänds som lyser det bra. Vid användning bakgrundsbelysningen lyser för ungefär 15 sekunder efter sista knapptryckning. Sony gjorde ett bra jobb att få så många dedikerade knappar på plats som de kunde. Sedan gav de sekundära funktioner till nästan alla av dem.


Tangentbord avslöjade ( se stor bild )

När det gäller användbarhet, jag slags blandad på tangentbordet. Jag gillar vanligtvis det, men skulle föredra mer definition nycklarna. De är platta, vilket gör det svårt att säga var du är utan att titta. Det finns inte heller tillräckligt återkoppling, så jag hittade ibland jag inte visste om jag verkligen registrerat en knapptryckning eller inte. Jag skulle ofta befinner mig skriva, bara att stanna till kika på skärmen och märker jag hade lämnat några bokstäver efter. Denna fråga kommer att bli bättre med användning men som du tränar fingrarna hur man använder tangentbordet.


Bakgrundsbelyst tangentbord ( se stor bild )

UX innehåller också en mycket kapabel analog styrpinne. Det fungerar ungefär som ett pekande kärnan på en bärbar dator, kontrollera riktningen på musen. Trycka på styrpinnen även fungerar som ett enda klick. Jag hittade pekaren att vara mycket lyhörda med standardinställningar, naturligtvis kan du justera dessa i kontrollpanelen. Det är också tryckkänslig, så ju hårdare du trycker desto snabbare musen kommer att flytta. Tillsammans med de tre musknapparna till vänster, är detta faktiskt en riktigt bra sätt att interagera med UX. Sony har utförts här där andra har snubblat oavsett orsak. Om du använder pekaren så mycket som jag har, kommer du vara glad att veta att Sony har några backup nopporna bör den medföljande ett slits ut. Den enda down sida är att jag märkte det kan lossna lite för lätt, så var försiktig när du tar UX ut det medföljande fodralet, förlorade jag mina i det mer än en gång.

En annan viktig interaktion mekanismen är pekskärmen. Även om du kan peta på skärmen med fingret, är det idealiskt att använda en penna eftersom det är mer exakt och mindre rörigt. Om du inte har erfarenhet av Tablet PC eller handdatorer, är det helt avgörande att använda en riktig inmatningsenhet här. Allt annat kan skada skärmen, vilket gör din UX180 mycket olycklig. Den medföljande pennan är ganska bra, en teleskopisk modell som når 3 5/8 "när det fälls.

Med hjälp av pekskärmen och pennan är inte mycket annorlunda än en mus. En snabb kranen är detsamma som ett musklick och en dubbel fungerar knackar som ett dubbelklick. Sony har också något som kallas touch-kommandon som ger dig ännu mer kontroll när du använder pennan. Till exempel kan du dra pennan åt vänster för att gå tillbaka till föregående sida i din webbläsare.

Det finns några andra knappar som är lämpligt att diskutera i detta avsnitt. Programstartaren knappen på vänster sida är mappad att lansera Sony hanteringsprogrammet som standard. Denna knapp kan mappas till något annat om du vill. Förstoringsglaset knapparna på höger kan du zooma in och ut när som helst. Det finns några fall där hög upplösning kan vara en stam, så att kunna zooma in på en liten del av ett dokument eller hemsida kan vara till hjälp för vissa.

Dockning

Sony levererade verkligen där Samsung och andra är helt missar båten. De har erbjudit, skrapa att ingå en fullt fungerande dockningsstation som gör en enorm skillnad. Istället för att vara en fristående dator blir UX180 vad som kan vara en bas dator för de flesta användare. UX kan bara släppa in dockan och få makt, IEEE 1394, VGA, 3 USB, Ethernet, och AV ut portar. Vaggan är liten nog att resa också, vilket är trevligt.


Främre skott av UX180 i dockningsstationen ( se stor bild )


Bakre skott av dockan ( se stor bild )


Sidan skott av dockan ( se stor bild )

Om dockan är för mycket men kastade Sony också i en dongel som annonser VGA, Ethernet och AV ut. Dessa två medföljande tillbehör är avgörande för denna plattform. UMPC som en fristående enhet är för nisch, tillbehör som detta är utgångspunkten, utöka funktionaliteten hos enheten exponentiellt.


VGA / Ethernet dongle ( se stor bild )

Batteri och ström

Batteriet i UX180 är liten, eftersom det måste vara av design, och det har att driva en stor utrustning. Så det är inte mycket av en överraskning att när vi körde Batteri Eater Pro vi åkte genom batteriet i 95 minuter. Den goda nyheten är dock att det är den minsta effektiva batteriets livslängd, så oavsett hur hårt du försöker du inte bör få mycket mindre. Verkligheten är, batteritid under normala förhållanden bör vara i 2,5-3 timmar sortiment, beroende på användning. Förutom de Windows energischeman innehåller Sony en tillämpning av den egna som är ganska robust och hjälper dig mjölka maximal livslängd ur denna maskin.


Effekt tegel ( Visa större bild )

Det finns ofta mycket oro makten tegel med enheter som denna. Sony gjorde bra med detta, det är rimligen storlek. Kanske det coolaste om det men ja, något coolt om en nätsladd, spetsen. Det lyser ljust grönt när ansluten i. Det är en liten touch, men en mycket trevlig faktiskt.


Glödande grön nätsladd ( se stor bild )

Trådlös

En av de bästa sakerna med UX är den tredubbla hot trådlöst. De har standard WiFi och Bluetooth, men även tillgång till Cingular datanätverk. Det senare är helt avgörande i mitt sinne för en enhet som denna, åtminstone alternativet är ändå. Genom konstruktionen denna dator är extremt rörlig, så det måste kunna komma åt Internet var som helst och ibland WiFi bara räcker inte.

Om du är ny till Cingular datanät ingår Sony en gratis 30-dagars testversion för tjänsten om du registrerar dig för ett år vid $ 79,99 (för obegränsad data). Du kan avbryta när som helst inom de 30 dagar men utan kostnad. De har också ett rabatterat pris för dem med ström Cingular telefon, på $ 59,99.

Nyttan av Cingular tjänsten beror på täckning i ditt område och hur ofta du hittar ett behov av att vara online när hotspots eller andra anslutningsmöjligheter inte existerar. Jag skulle föredra Sony träna ett avtal med Verizon, men de erbjuder inte detta, de har ett exklusivt avtal med Cingular tillfället.

Den trådlösa LAN drivs av Intels 3945 ABG kort. En av mina stora gnäller om Intels kort är den medföljande trådlösa programvara, vilket jag tycker är fruktansvärt. Jag var glad att se att som standard Sony använder Windows Zero konfigurationsfil nätverk. De ger dig möjlighet att byta till Intels men om du är i smärta. När det gäller anslutningar, jag hittade trådlösa vara godtagbara. Den ansluten lätt till några olika åtkomstpunkter och hastigheterna var generellt mycket bra. Jag ser ingen nackdel i form av prestanda som en bieffekt till den lilla storleken på UX. Kanske om du är på kanten av nätverket intervallet ser du större avhopp, men om du är i huvudsak täckningsområdet du vara i god form.

Den integrerade Bluetooth-radio använder Toshiba-stacken. Jag kunde koppla ihop ett par enheter med UX180 med några problem.

Biometrisk Scanner

Den Sony UX180 kommer med en integrerad biometrisk skanner. Denna naturligtvis ger ytterligare ett lager av säkerhet. Den fingeravtrycksläsare kan användas på både BIOS och Windows nivåer. Registrering mina fingrar var mycket lätt, jämfört med andra integrerade skannrar jag har använt. Jag registrerade fyra fingrar i den tid det normalt tar att göra en med Fujitsu ansökan. Det är också ganska snabbt och allmänt erkända fingret på första försöket.

Den biometriska scannern har också ytterligare funktioner. Du kan använda den för att logga in konton på nätet, öppna krypterade My Safe mapp på datorn och det kan även tilldelas starta ett program när du svepa med fingret över den. Dessa ytterligare funktioner är faktiskt viktig, med tanke på den lilla storleken av UX gör det mer benägna att förlust eller stöld. Jag vet att jag ska vila lite lättare att veta min information är säker.

Ljud / Audio

I UX180 har en inbyggd mikrofon, mono högtalare och uttag för hörlurar och mikrofon i. inbyggda högtalaren lämnar mycket övrigt att önska, men med tanke på formfaktorn, det acceptabelt. Jag skulle vilja ha en omkopplare hårdvara kontroll för volym, eftersom med en ultra bärbar enhet som denna, är det trevligt att kunna snabbt göra det tyst. Som det är, är den volym kontrolleras på skärmen, vilket är en mild krångel. Den inbyggda mikrofonen fungerar bra, kommer inspelad röst tydligt.

Kamera

Det UX180 levereras med två, ja, två integrerade digitalkameror, en framför och en i ryggen. Den i fronten är en 0,3 MP sensor som är avsedd att användas för video i chattklienter och liknande. Den bakre kameran är 1.3MP och utsatta genom att skjuta upp skärmen. Den är utformad för att ta stillbilder eller video. Sony inkluderar också en bra ansökan för att hantera kameror och ta bilder och video.

Naturligtvis kameran kvaliteten lämnar mycket att önska, men det är sant i nästan alla fall för datorer eller handdatorer som använder lågupplösta digitalkameror. På uppåtsidan är stillbilder snäpps mycket snabbt, utan fördröjning. På nedsidan bildkvaliteten är dålig och det finns inga manuella kontroller för att hantera vitbalans, zooma eller liknande, något som vi ser även i grundläggande smartphones på denna punkt. Följande är image prover för att ge dig en bättre uppfattning om vad UX kameran klarar av. Dessa är alla från den bakre kameran som den främre kameran är utformad för snabbmeddelanden.

Kamera prov skott


Regelbunden skott inne med bra dagsljus ( se stor bild )


Nära med makro ( se stor bild )


Nära utan makro ( se stor bild )

Blomman proverna visar att vitbalansen är ganska dålig på kameran. Soffan i bakgrunden är beige, men kommer ut nästan grönt och målade trim ska vara vit. Blommorna är också bullriga, vilket innebär de visas korniga.


Regelbunden skott utanför i full sol ( se stor bild )


Nära med makro ( se stor bild )

Lastbilen exempel visar färgerna att vara över-mättade bör lastbilen vara röd och gul, med kompost en djup brun. Kameran verkar också vara ganska mjuk i de icke-makrofotografering, märker den högra sidan av den fullständiga lastbilen skott.


Regelbunden skott inuti, bra ljus ( se stor bild )


Nära med makro ( se stor bild )

Dessa skott kom ut ganska bra, makro bilden är den bästa av de tre.

UX skjuter också video i upp till 320x240. Om du skruva kvaliteten upp till det högsta, kommer en minut av inspelad video tar 2,23 MB, med WMV-kodning vid 30 fps. UX stöder tar upp till 2 timmars kontinuerlig video, men standard är satt till en minut.

Programvara och dokumentation

Det UX180 levereras med en måttlig mängd sopor programvara och ett gäng inkluderade Sony mjukvara. De senare är faktiskt ganska bra, särskilt eftersom gränssnittet UX är något begränsad. Deras extra power profiler, kamera programvara, säkerhetsprogram, backup-mjukvara och resten är välkomna tillskott. På dokumentation sidan gjorde Sony en ganska dåligt jobb. Det finns inget papper manuellt, vilket är synd, eftersom PDF manualen är faktiskt mycket hjälpsam och en måste läsa för alla köpare av denna enhet. På bara 190 sidor, det verkar som något som bör ingå i lådan.

Slutsats

Det beror naturligtvis på vad du är ute efter, men jag har haft Sony UX180. Det är den första av den nya parti UMPCs som får mig att tänka plattformen har en chans att lyckas. Sony gjorde en massa saker andra inte, främst med en riktig processor, tillgång till Cingulars datanät, en fullt fungerande dockningsstation och en integrerad tangentbord. Visst är det $ 1.800 MSRP kommer att skrämma många bort, och kommer in på flera hundra mer än konkurrenterna, alla med en mindre skärm. I slutet av dagen men det handlar om en maskin itu en specifik dator behöver, och jag tror att detta Sony har mer flexibilitet och mer potential än något annat i klassen.

Hård kärna PDA köpare kommer att vara ganska upphetsad om all hårdvara för UX tar till bordet. Du måste släpa lite mer vikt än en handdator, men det fantastiskt skärm, tangentbord, uppsjö av trådlösa alternativ, kapacitet för en hel Office-svit och en fantastisk webbupplevelse blir bombsäkert vinnare. Naturligtvis kostar tre gånger mer än den högsta slutet PDA, men det är en del av balansgång.

Notebook köpare letar efter något i ultra ultraportabla kategorin måste ge UX allvarligt övervägande. Detta beror till stor del på dockning lösningen Sony tillhandahålls och det faktum att hårdvaran är tillräckligt bra för att hänga med de flesta produktivitet uppgifter. Sony även ringa UX180 Vista redo, så du har att gå för dig också. I det här fallet kostar inte mycket av en fråga, i själva verket UX180 kommer i mindre än andra ultra-bärbara maskiner och inkluderar tillbehör som generellt kostar $ 150 eller mer. Som användare av en ultra portabel maskin, skulle jag ge denna starka övervägande som en permanent lösning. Naturligtvis finns det ingen optisk enhet, men många ultra hamnar inte erbjuda detta fall och en sådan enhet kan enkelt läggas via USB eller 1394.

Tablet PC köpare inte kommer att få hela upplevelsen Tablet PC eftersom UX kommer med Windows XP och det finns inget alternativ för Tablet PC smak. Även om det finns pennan gränssnitt, det är mer om navigering och manipulation än input. Fortfarande, om du letar efter något litet att du kan använda en penna och litet tangentbord med, detta kan vara värt att överväga.

Fördelar:

  • WLAN, WWAN Bluetooth
  • Vibrant skärm
  • Inbyggda tangentbordet
  • Biometrisk säkerhet
  • Massor av kraft
  • Ingår dockningsstation

Nackdelar:

  • Dyra
  • Kamera kvalitet saknas
  • Batteritiden är lite kort

Nedre raden:

Sony gjorde ett ton rätt med VAIO UX180 och lite fel. Jag har varit pessimistisk om den kommersiella bärkraft UMPC, men det ger mig anledning att tro att det finns fortfarande några bubblor kvar i läsk. Om Microsoft hade kloka, skulle de tout denna maskin som den prototypiska UMPC, och inte det underpresterande, lackluster, $ 1.000 rivaler.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar