fredag 14 juli 2006

Asus W3J + Review (pics, specifikationer)

Asus W3J + Review (pics, specifikationer)
med royrules22 - 2006/07/14

av Nakul Chander

Översikt och introduktion:

Asus W3J är Asus premiär högpresterande bärbara datorn (i motsats till en stationär dator). Denna översyn är för nyare W3J modellnummer W3J-H026P. Specifikationerna för denna modell är följande:

  • Intel Core Duo "Yonah" T2500 2.0GHz
  • 14 "Wide XGA LCD (upplösning på 1280x768)
  • 2GB (2x1GB) DDR2 667MHz RAM (uppgraderat från lager av 1x1 GB)
  • ATI Mobility X1600 256MB VRAM (512 MB HyperMemory)
  • 100GB 5400RPM hårddisk
  • Inbyggd Intel PRO / Wireless 3945 A / B / G miniPCI
  • 8x Super Multi DVD-brännare
  • 8-cells Li-Ion batteri
  • Inbyggd Bluetooth
  • 54mm PCI-Express-kortplats
  • 3x USB 2.0-portar
  • 4 i 1 minneskortläsare (SD / MMC / MS / MS PRO)
  • S-Video ut
  • IEEE 1394 (FireWire) port
  • Levereras med Windows XP Professional
  • 13 "(längd) x 9,7" (bredd) x 1,18 "-1,28" (höjd)
  • Ca. ~ 5,4 LBS w / amerikanska standarden 8 cell-och optisk enhet eller ~ 5,0 LBS w / amerikanska standarden 8 cell och resenärer lådor

Skillnaden mellan denna modell och den gamla (H017P) är att denna modell sport en T2500-processor i motsats till en T2400 på 1,83 GHz och en pinne av 1GB RAM istället för 2 pinnar i 512. Detta gör det lättare att uppgradera till 2 GB RAM genom att bara behöva köpa en extra pinne i stället för två 1 GB RAM för att ersätta 512MBs.


( se stor bild )

Skäl för att köpa:

I höst är jag inställd på att gå till University of California - Berkeley och jag trodde det var dags att skaffa en ny dator för min användning. Först hade jag tänkt på att bygga en stationär dator, men jag insåg snart att ha en stor och un-portabelt system inte skulle vara den mest praktiska sak för en student som bor i en sovsal. Därför jag vände min uppmärksamhet till en värld av bärbara datorer. Kriterierna jag använde i mitt sökande efter min laptop var enkel men presenterade mig med en hel del problem. Jag ville ha en bärbar dator som bar nya Core Duo-processor och kom med en hel del RAM-minne som jag kommer jag att huvudämne elektroteknik och datavetenskap. Dessutom sedan jag var en tillfällig spelare jag ville ha en bärbar dator som hade en särskild GPU (grafikkort). Slutligen hade denna laptop för att vara på max 6 pounds.

För att göra en lång historia kort, fast jag på Asus W3J efter att ha läst många recensioner och benchmarking från en mängd olika bärbara datorer, inklusive Dell Inspirion E1705, Alienware Aurora, och Acer Travelmate 8204WLMi. I slutet jag beslutat att köpa en Asus W3J eftersom jag såldes på dess överlägsna byggkvalitet och eftersom specifikationerna (ovan) föll i det allmänna området mina krav utan att vara alltför tung att jag skulle behöva få en ryggkirurgi innan mina 20s. Dessutom, har bott nästan 3 år av mitt liv med hjälp av en 15 "LCD-skärm med en upplösning på 1024x768 på skrivbordet, fann jag att jag hade inga problem att anpassa sig till en 14" skärm som var widescreen att starta.

Var och hur Inköpt:

Jag köpte den bärbara datorn via återförsäljare geared2play.com . Dess ägare, Eddie, deltar i Asus forum med över 1000 inlägg. Jag köpte den bärbara datorn för $ 1729,00 (efter en $ 70 rabatt). Men med tillägg av en extra gigabyte RAM och 3 dagars Välj leveransadress, slutade jag betala $ 1910 i förskott. Priset kan tyckas mycket (och det säkert gjorde med min far), men jag tror att du inte betalar mer för tjänsten i stället för produkten (i detta fall kvaliteten på produkten).

Bygga & Design:


( se stor bild )

Det finns inget annat sätt att uttrycka det, men att säga att Asus W3J är en sexig odjur. Så snart man tar den bärbara datorn av Asus boxen (som i sig är ännu en vacker ser lådan), ögonen resa till borstad aluminium lock. Det är svårt att motstå gnugga det ett par gånger medan blötläggning i skönhet. Den elegans är inte begränsad till bara locket. Skönheten fortsätter med träkol svart färg av den bärbara datorn, snabbtangenter som ser ut som om det är en del av chassit istället knappar, snygga typsnitt på tangentbordet, en pekplatta som inte förringa design med konstigt placerade knappar, och en total ögat tilltalande utseende som inte kan förmedlas av några foton.

Men W3J inte bräcklig skönhet. Utbyggnaden kvaliteten på denna laptop är toppklass. Under min omfattande tester (läs: spel) och cirkus med den bärbara datorn jag har ännu inte hört ett ljud som sätter skräck i mitt hjärta. Gångjärnet är stark och robust och i själva verket kräver två händer för att öppna. Det finns ingen eller mycket liten vinglar med skärmen finns inte heller några lösa fogar. Dessutom en person som nästan ont ryggen släpa runt £ 10 värde av läroböcker varje dag under de senaste två åren har denna laptop känns lätt som en funktion (men väger ca 5 och en halv pounds fortfarande).

Mina klagomål om någon, begränsat till två designproblem. Nummer ett (och den största) är det faktum att är hur värmen ventilen är placerad på höger sida och därför gör det obekvämt (speciellt när du spelar) att använda en extern mus. Andra jag gillar inte hur tätt gångjärnet är, eftersom jag hela tiden känns som om jag kommer att knäppa på skärmen samtidigt som man försöker öppna. Men denna fråga blir mer och mer obefintlig eftersom jag vant sig den bärbara datorn.

Skärm:


( se stor bild )


( se stor bild )

Asus W3J kommer med en 14 "Wide XGA med upplösning på 1280x768. Har en Color Shine" blank LCD med Crystal Bright "(extra ljus) teknik. Min främsta oro inför mitt köp var om bländning skulle dehabilitating i standard användning (dvs. annat än för DVD). andra (men inte så mycket) var jag orolig om det lilla vertikala upplösningen skulle vara ett problem. Jag är glad att kunna rapportera att ingen av dessa var stora problem när det gällde att använda datorn. Jag märkte aldrig bländning själv medan du tittar rakt på skärmen, men några bilder kunde jag se reflektioner av omgivningen medan tas med en liten vinkel. Även på temat vinklar, skulle jag vilja meddela att betraktningsvinkeln av W3J är inte mycket brett. Även om det kan lätt anpassas huvud betraktaren och kanske en person på vardera sidan, mer än så, och skärmen är inte särskilt tydligt. När det gäller skärmupplösning, ger en 14 "skärm en utmärkt kompromiss mellan en prestanda och bärbarhet. Jag har ännu inte bli besviken av skärmupplösningen. Visst en större vertikal fastigheter skulle ha varit utmärkt, men kompromissen med plats skulle ha varit för mycket av en negativ faktor.


( se stor bild )

Talare:

Kommer från ett stationärt system med en utmärkt högtalarsystem inrättats, ställer jag mina förväntningar mycket låga när det gäller ljudkvalitet. Men jag är ganska besviken över att rapportera att ljudet är för låg, även för en bärbar dator. Medan du tittar på en DVD jag var tvungen att slå på undertexter eller jag skulle gå miste om viktiga samtal. Ibland kände jag även mina gamla stora DS hade en högre volyminställning än den bärbara datorn. Men att koppla in en extern högtalare eller hörlurar förnekar problemet snabbt. Och med tanke på att jag kommer att använda hörlurar för det mesta (för att inte störa klass eller min sovsal kamrater), kommer detta tack och lov inte vara ett stort problem.

Processor och prestanda:

Den nya W3J är unikt genom att det förmodligen kommer att vara en av de sista uppsättningen av bärbara datorer som använder Core Duo, som Intel kommer att släppa sin nya Core 2 Duo (Merom) processor i juli. Kvarstår dock det faktum att Core Duo T2500 är fortfarande en av de mer kraftfulla processorn tillgänglig. Det faktum att det är Dual Core möjliggör utmärkt multitasking, t.ex. titta på film samtidigt sammanställa ett program.

De som ser till att ha hög prestanda kan behöva göra ett extra steg efter första starten upp - omformatera eller åtminstone omfattande sanering. Systemet är full av bloatware (onödiga program), att hog systemresurser (oavsett hur omfattande de är). Vid första uppstart hittade jag ungefär 40 processer som körs och över tre fjärdedelar var värdelös för mig (dvs Intels trådlösa verktyg - jag föredrar Windows-verktyget).

På båda sidor av chassit kan man se flera snabbtangenter som stöd i användningen av den bärbara datorn. På vänster sida finns en CD-ljud bärraket och standard CD-knapparna uppspelning (play / pause, stopp, etc). CD Audio-Launcher kommer att lansera Windows Media Player om datorn är på eller kommer att spela CD Audio utan operativsystemet om systemet är avstängt. På höger sida kan man hitta knappar för Power4Gear (ströminställningar), Bluetooth, Splendid Video Technology (ändringar skärmkontrasten), trådlös anslutning och för pekplattan. Men för att kunna använda dessa knappar kräver extra processer som körs. Jag tyckte att jag hade användning för endast Power4Gear och knappar Bluetooth så jag inaktiverat de andra processerna.

Prestanda:

Följande riktmärken görs med lager drivrutiner. Den andra uppgifter tillhandahålls endast för jämförelseändamål.

Super Pi

Super Pi kontrollerar den tid det tar att beräkna PI till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet. Detta test kördes med "Super Performance" profil som tillåter fullt utnyttjande av CPU.

Notebook

Tid

Asus W3J (2,0 GHz Core Duo)

1m 14s

Asus W3J gamla modellen (1.83GHz Core Duo)

1m 23s

Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo)

1m 12s

Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo)

1m 14s

Alienware Aurora M-7700 (AMD Dual Core FX-60)

1m 23s

Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo)

1m 18s

IBM ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M)

1m 36s

Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M)

1m 48s

HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M)

1m 39s

Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M)

2m 10s


3D Mark 05:

Detta test utfördes med "Game" profil som möjliggör fullt utnyttjande av GPU (grafikkortet) och CPU.


Notebook

3D Mark 05 Resultat

Asus W3J (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB)

3.949 3D Marks

Asus W3J gamla modellen (1.83GHz Core Duo, ATI X1600 256MB)

3.925 3D Marks

Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400)

1.791 3D Marks

Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB)

4.236 3DMarks

Alienware Aurora M-7700 (AMD Dual Core FX-60, ATI X1600 256MB)

7.078 3D Marks

Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB)

2.092 3D Marks

Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI X700 128 MB)

2.530 3D Marks

Fujitsu n6410 (1,66 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB)

2.273 3DMarks

HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB)

2.536 3D Marks

Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo, nVidia Go 7400 256MB)

2.090 3D Marks


PC Mark 05

Detta test utfördes med "Game" profil som möjliggör fullt utnyttjande av GPU (grafikkortet) och CPU.

HDD - XP Startup

5,65 MB / s

Fysik och 3D

174,61 FPS

Transparenta fönster

420,79 Windows / s

3D - Pixel Shader

87,09 FPS

Webbsida rendering

3,2 sidor / s

Arkiv Dekrypteringen

49,88 MB / s

Grafik minne - 64 rader

1117,48 FPS

HDD - Allmän användning

3,84 MB / s

Multitrådade Test 2 / Text Edit

106,68 Sidor / s

Multithreaded Test 2 / Image dekompression

23,83 MPixels / s

Multithreaded Test 3 / Komprimering

4,08 MB / s

Multithreaded Test 3 / Filkryptering

32,56 MB / s

Multithreaded test 3 / HDD - Virus Scan

24,27 MB / s

Multithreaded Test 3 / minneslatens - Random 16 MB

8,21 MAccesses / s


HDTune:

HDTune mäter den allmänna hastigheten (överföringstid) av hårddisken.


( se stor bild )

Everest:

Detta test utfördes med "Super Performance" profil.

Test

Minne Läs

4.381 MB / s

Memory Skriv

1.418 MB / s

Minneslatens

101,3 ns

Värme och buller:

Den W3J är en tyst maskin. I själva verket kan jag frimodigt hävda att min både min stationära och min skrivbord fläkt (som är tänkt att vara tyst) är starkare än maskinen. Men när den optiska enheten används är buller otroligt. Först var jag rädd att jag repa skivan eftersom själva maskinen började skaka. Men det är normalt enligt manualen. Så om du är i en no-talar område ska du inte använda den optiska enheten.

Med tanke på bärbara datorn är utrustad med en dedikerade GPU i ett litet utrymme är det förståeligt att värmen kommer att bli en fråga för de flesta. Det faktum att värmen ventil är placerad på höger sida gör det ännu mer obehagligt om du använder en extern mus speciellt när du spelar. Den luft som blåses ut från ventilen är ganska varm, och kan orsaka obehag. Detta gäller även om den bärbara datorn är i knät men luften är inte alls så varmt som det är på höger sida. Dessutom rätt handledsstödet blir milt varmt och jag tenderar att svettas gör mig måste torka ibland för att förhindra att mina handflator glider. Men för normal användning värme var aldrig ett problem och jag inte har något emot att hålla den bärbara datorn i knäet under ett par timmar att skriva bort.

Tangentbord och pekplatta:

Tangentbordet på W3J är överlägsen alla bärbara datorer tangentbord jag har använt. Nycklarna känner robust men lite bullriga (så gå inte skriva bort medan någon försöker sova). Tangenterna kräver lite tryck för att trycka, så ibland jag råkar missa bokstäver när du skriver eftersom jag inte trycker tillräckligt hårt. Men en mycket liten fråga. Dessutom min fingertoppar har ibland blivit instängda på en knapp när du skriver bort ursinnigt. Det är en liten olägenhet och är antagligen eftersom jag är mer vana vid skrivbordet tangentbord. Slutligen, och för mig det mest irriterande sak om tangentbordet är placeringen av funktionsknappen och den vänstra navigationsknappen. Eftersom jag är en tung användare av Control + genvägar (Ctrl + C, Ctrl + V, etc), brukar jag göra misstag när jag inte betalar uppmärksamhet.


( se stor bild )

Jag är inte en touchpad fan alls och så jag inte förvänta sig stora saker från pekplattan på W3J. Men det har överträffat mina förväntningar (om än låga sådana). Spårning är genomgående korrekt, och scroll funktionen fungerar delen av tiden. Dessutom knapparna har tillräckligt av en klickbar yta att vara bekväm. Slutligen kan man inte förneka den skönhet som den enda knapp stil. Men jag föredrar fortfarande att använda en extern mus (Bluetooth gör detta mycket lätt att göra).

Ingångs-och utgångsportar:

Nackdelen med det faktum att den bakre och gångjärnet för skärmen är batteriet är att det inte finns några portar på baksidan. Men ändå Asus har lyckats klämma i en mängd olika portar på vardera sidan av den bärbara datorn.


( se stor bild )

Vänster sida:

  • Kensington-lås-port
  • 1 USB 2.0-port
  • VGA 15-stifts Video-Out för att ansluta till en extern bildskärm
  • 10/100 Ethernet-port
  • 56K-modem
  • Optisk enhet


( se stor bild )

Höger sida:

  • Linjeutgång för ljud
  • Mikrofon-in
  • 4 i 1 minneskortläsare (SD / MMC / MS / MS PRO)
  • PCI 54 mm Express-kortplats
  • Infraröd sensor
  • IEEE 1394 (FireWire) port
  • S-Video ut
  • 2 x USB 2.0-portar
  • DC-ingång


( se stor bild )

Baksida:

  • Batteri Gångjärn

Asus har ett brett utbud av portar, men det mest slående underlåtenhet är avsaknaden av en DVI-port, och det relativt låga antalet USB-portar. Det finns också en infraröd sensor som jag inte kan tänka mig en användning för, men jag är säker på att det är något.

Trådlöst:

Det W3J levereras med Intel PRO / Wireless 3945 A / B / G miniPCI trådlösa kortet byggt i. Jag hade inga problem med att ansluta till mitt nätverk (allt jag behövde var att mata min WEP-nyckel och lägga den bärbara datorns MAC-adress till routern) . Men jag ogillar Intel verktyget som medföljde den bärbara datorn. Jag tyckte att det ständigt tappade anslutningen. Jag inaktiverat det bara och lät Windows för att konfigurera de trådlösa nätverken, och har ännu inte haft problem med det.

Den levereras också med inbyggd Bluetooth som var smärtfritt att installera. Snabbtangenten om du vill stänga av och på Bluetooth arbetade som en charm. Detta är ett bra komplement eftersom jag inte behöver slösa en USB-port för min mus.

Batteri:

Förvänta dig inte att ha 5 till 6 timmar av spelande och filmvisning på denna laptop med batteri. Jag hittade batteriet att räcka någonstans mellan 2h 30m till 3h 30m beroende på skärmens ljusstyrka, kraft profil om Bluetooth och trådlöst är på eller inte, och andra effektkrävande funktioner. Jag fann detta rimligt eftersom jag inte kommer att göra makt intensiva uppgifter om jag ansluten och vid något tillfälle kommer jag att kräva mer än 3 timmar på batteri. Om mer batteri behövs kan en ersätta alltid hot-swap optisk vik med en andra 6-cells Li-ion batteri.

Operativsystem och programvara:

Det W3J levereras med Windows XP Professional Edition (SP2). Som jag nämnde ovan levereras med en hel extra programvara. Få kanske även vill formatera XP till en ren stat. Ingår med den bärbara datorn var ett spår version av Norton Anti-Virus (90 dagar), ASUS DVD (en avskalad DVD-program), Nero OEM-version (inte den fullständiga versionen), Infineon Security Platform Solution, Power4Gear och andra små program. Enheten var ursprungligen uppdelad i tre FAT32-enheter (inklusive en dold) men ett enkelt skript (tillgängliga via skrivbordet) tillåts för omvandling till NTFS (föredras av XP).

Kundtjänst:

Jag har ingen första hand erfarenhet av Asus kundsupport (och jag hoppas att det förblir så). De bärbara levereras med ett års global garanti. Var försiktig dock, uppgradering delar (sans RAM) kan upphäver denna garanti.

Slutsats:

I slutändan kan allt jag har sagt förkortas till några söta ord: Asus W3J är helt värt det. Detta utmärkta laptop förpackningar ganska punch inuti sina små och smidiga chassiet, allt med bibehållen utmärkt byggkvalitet och ser helt otroligt. Utgångspriset kan vara ganska brant, men som alla stora tjänster, är det värt det.

Fördelar:

  • Vacker
  • Utmärkt byggkvalitet
  • Hög prestanda samtidigt som den bärbara

Nackdelar:

  • Låg volym
  • Värme ventil på höger sida
  • Dyra


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar