onsdag 28 september 2005

Toshiba Satellite A80 recension (pics, specifikationer)

Toshiba Satellite A80 recension (pics, specifikationer)
av Administrator - 2005/09/28

av Rene Verbeek, Holland

Obs! Toshiba Satellite A80 är för närvarande endast tillgänglig i Asien och Europa, är det liknar Satellite M40/M45 säljs i Nordamerika

Toshiba Satellite A80 erbjuder en prisvärd mobil multimedia bärbar dator med en bra processor, trådlös kommunikation inbyggda och bra batteritid, så att maximal rörlighet garanteras under hela dagen

Toshiba Satellite A80 specifikationer för min modell:

  • Bärbar dator: Toshiba Satellite A80-138 (SKU: PSA80E-04K00GDU)
  • Intel Pentium M Dothan 730 (1.6GHz, 533MHz FSB)
  • 1GB (512MBx2) DDR PC2700 RAM vid 166MHz
  • 60 GB 4200 rpm hårddisk
  • 15 "Toshiba TruBrite XGA TFT-skärm
  • NVIDIA GeForce Go 6200 64MB
  • Intel 2200BG 802,11 b / g trådlöst kort
  • 8x DVD DL brännare
  • Windows XP Home SP2
  • Lithium-ion batteri laddningsbart batteri
  • Vikt £ 6,2

Orsaker till att köpa

Jag köpte denna laptop för sin goda prestanda och tillförlitlighet som jag litar med Toshiba namn. Stationära datorer är trevliga och snabba, men numera bärbara system matchande skrivbord fart och kraft och är bra för hem och kontor - vilket är precis det jag letade efter.

Jag ville det senaste lätta bärbara komplett med den senaste Intel Centrino-plattform, en trevlig konfiguration, anständigt multimedia alternativ, frihet från sladdar och en snygg design.

Den första bärbara datorn som fångade min uppmärksamhet var Toshiba A80, efter några dagar tänker söka på nätet jag också tittat på Acer Aspire 3613WLMi_1024, men det hade den äldre versionen av Intels Centrino-plattform och detta gav mig andra tankar är.

Efter några dagar att tänka mer om mina val och kontroll saker, gjorde jag valet att välja stil, en tunn design och ett bra pris och thta leder mig tillbaka till Toshiba A80.

Köpa Erfarenhet

Jag köpte denna laptop på ett ställe som heter Media Markt i Nederländerna. Jag hade planerat att spendera cirka 1.200 euro och ingenting mer, inte ens en euro. Det var tidigt på morgonen när jag kom till butiken, hade jag använt nätet för att göra forskning och fann att detta Media Markt som Toshiba Satellite A80 och skulle ha det på displayen.

När jag försökte den bärbara datorn ut i butiken den blå lysdiod indikatorer för ström, hårddisken och batteriet direkt fångade mitt öga. Dessa lampor är bara för att berätta att batteriet laddas strömmen är på eller hårddisken avläses, men också ser ganska alltför och gjorde det ännu mer tilltalande för mig!

Jag tittade och tittade och slutligen beslutade A80 var för mig, så jag kontaktade försäljaren och frågade honom om det var i lager, efter några sekunder kom han tillbaka och det var min bärbara dator på ett enkelt ser låda. Efter att ha betalat för den bärbara datorn jag skyndade hem snabbt (angelägen om att använda det!), Och efter några resor minuter jag kom hem, öppnade lådan och där det var snyggt förpackad för transport och insvept i vissa särskilda svart plast som skydd. Jag slet bort plastförpackningar för den bärbara datorn och resten av objekten, ansluten nätadaptern och började den bärbara datorn, registrerat min kopia av Windows XP med Microsoft och gick sedan direkt till Toshiba webbplats att registrera sig för stöd och även för stöldskydd . Allt ingår den slutliga kostnaden för den bärbara datorn var 1.149 euro.

Design & Build Kvalitet

Utformningen och utseendet är bra, den kommer i en fin silverfärg och har en mycket trevlig svart tangentbord. Skärmen är också målat svart runt kanterna. Den bärbara datorn har på dess främre kanter fina blå lampor, och några stora Harmon / Kardon högtalare. Namnet varumärke talare var en trevlig överraskning som jag hade hittat ingenting i forskningen jag gjorde på internet om att ha dessa.

Skärmen är perfekt ansluten till den bärbara datorn, gångjärnen är bra. Efter att ha testat och försöker böja skärmen och trycka på locket området kan du se några krusningar på LCD, men du måste trycka hårt för att se det.

Toshiba Satellite A80 höger sida ( se större bild )

Toshiba Satellite A80 vänster sidan ( se större bild )

Toshiba Satellite A80 baksidan vyn ( se större bild )

Toshiba Satellite A80 ovanifrån ( se större bild )

Helt enkelt stänga locket är inget problem, men att få locket öppet är lite svårare eftersom gångjärnen är mycket bra och styv, så de låter inte skärmen wobble.

En sak som jag inte tycker om utseendet, och det är ett litet klagomål eftersom de kan tas bort, är alla Etiketterna på den. Microsoft, Nvidia och Intel klistermärken är inget problem, men den stora röda klistermärke om OneNote 2003 är inte mycket snygg på grund av all text.

Fula klistermärken!

Visa

Jo skärmen är bara bra, det är en blank yta skärm, eller vad Toshiba kallar TruBrite, och har en XGA-upplösning. Denna display blank är mycket trevligt när du tittar på en film på den bärbara datorn, och även för när du gör en del arbete med fotots - ljusstyrka och hög detaljrikedom riktigt komma ut på dig.

Den största upplösning med den här skärmen är 1024 x 768 med ett maximalt antal färger på 16,7 miljoner. Den bärbara datorn kan också anslutas till en extern bildskärm, här är några detaljer om de externa visningsalternativ:

  • Maximal upplösning: 1,920 x 1,440
  • Max färger: 16,7 miljoner
  • Max uppdateringsfrekvens: 100 Hz
  • Interlaced upplösning med maximal uppdateringshastighet: 1,024 x 768

Högtalare

Interna Harman / Kardon högtalare ingår för ljud och hög ljudkvalitet. Högtalarna är AC '97-kompatibel och ger SRS TruSurround XT-teknik med virtuellt surroundljud. Även om högtalarna är riktigt bra, är externa högtalare kommer att ge mer makt. När du spelar musik, kommer Harman / Kardon högtalare i denna bärbara dator ger dig känslan av bas, diskant och makt i vissa konstnärens röster.

Högtalarvolymen kan justeras för hand med hjälp av kontrollknapparna sätts till SRS med 3D-stöd automatiskt kan du också justera detta med hjälp av en knapp.

Totalt högtalarna är trevliga och ljudet är bra, eftersom jag skriver det här omdömet jag lyssnar på bakgrundsmusik på dem och det låter bra.

Processor och prestanda

Processorn jag fick med satellit A80 är Intel Centrino Pentium M 730, 1.6GHz. Denna processor sport den senaste Intel Pentium M-teknik och det är placerad på moderkort med Intel i915pm för stöd med PCI-E x16. Det ger mer än tillräckligt med kraft för kontorsarbete och spel, med den anslutna ström eller på batteri.

Den bärbara datorn ger mer än tillräckligt med kraft för att göra och redigera hemgjorda videor eller att göra mer krävande arbeten när du redigerar några bilder. När du använder det bara för kontorsbruk det ger tillräckligt med ström, när du använder den för några databaser saker ibland laptop kamp, ​​men du kan inte förvänta serverns prestanda från en mobil dator som inte använder den senaste Intel Xeon-processor. Multitasking applikationer verkar fortfarande köra snabbare på stationära datorer jag har använt, men det är fortfarande lätt för denna laptop och en dag bärbara datorer kommer att styra världen och vi kommer inte att behöva datorer.

Riktmärken

Super Pi beräkning för att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i precision tog 1,59

Notebook Tid
Toshiba Satellite A80 (1,6 GHz Pentium M) 1m 59s
Fujitsu S6231 (1,6 GHz Pentium M) 2m 6s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

För ytterligare några riktmärken besök den här länken för mer information.
http://aikeleer.dezeserver.nl/benchmarks/show/146

Tangentbord och pekplatta

Toshiba Satellite A80 ( se större bild )

Tangentbordet är lätt att skriva på, ibland för lätt. Åtminstone har jag funnit måste du trycka på knappen lite svårare att få ett brev på skärmen.

Layouten på tangentbordet och Fn tangenterna är bra, det finns inte så många extra dolda funktioner eller andra saker som behövs för att göra med knapparna - bara några du behöver för att starta några extra Toshiba funktioner.

Multimedia tangenterna på den övre delen av tangentbordet ser trevligt, de små runda knappar. Strömbrytaren är trevlig och lätt att skjuta, ger blått ljus är en fin touch.

Hårdvara knappar längst upp på tangentbordet ( se större bild )

Pekplattan är lätt att använda och hörnen på pekplattan har dolda funktioner som bläddring, kan detta vara praktiskt, men i mitt fall kan det ibland vara irriterande om du trycker i hörnet vid förflyttning över pekplattan. Musknapparna som är under pekplattan är enkla och fungerar precis som vänster och höger musknapp på en vanlig mus.

Ingång och-utgång

Satellite A80 levereras med ett bra utbud av anslutningsportar:

  • 4 USB 2.0-kontakter
  • 1 parallellport, 1x VGA-port
  • 6 i 1 kortläsare
  • 1x 1394 I-Link-port
  • TV-Out-porten
  • 1x PCMCIA Type II slot
  • 1x RJ11 (modem)
  • 1x 10/100 RJ45 (nätverk)
  • 1 line-in/microphone och 1 line-out/headset.

Den lilla orange ljus på A80 är för indikering om den trådlösa radion är på eller av, men det finns ingen maskinvara för att slå trådlöst på eller av. För att aktivera trådlös på / av kan du använda Fn-tangenten med F8, men när du gör detta den orange ljuset inte anpassa sig till det korrekta tillståndet av trådlös på / av.

USB-portarna har inga problem att driva en extern USB 2,5 "hårddisk, råder jag när du gör detta för att använda den bärbara datorn är ansluten till ett vägguttag annars den externa hårddisken kommer verkligen tömma ditt batteri.

Den nedre delen av den bärbara datorn inte har mycket på gång eller några portar. På botten kan du ta bort locket för minnesplatserna och det är lätt att öppna för att uppgradera RAM där. På botten är också ett område att kontrollera dig trådlöst kort eller att ersätta den om det behövs. Hårddisken är tillgänglig från botten och placeras i ett särskilt boende för skydd. Batteriet är lätt att ta ut, men det är också mycket väl anslutna och en låst mycket väl när du använder speciella lås växlar.

Fläkten är mycket tyst och det är också mycket viktigt att hålla detta område som är öppet, så att använda den bärbara datorn i knät inte något problem så länge du håller fläkten rensa och se till att det kommer att kyla processorn och datorn.

Trådlös

Intel PRO / Wireless 2200BG interna trådlösa kortet fungerar perfekt och ger inte några problem med att ansluta till mitt trådlösa nätverk.

Batteri

Satellite A80 laptop körs exakt 3 timmar på batteriet när man kör på full CPU-kraft, GPU kraft och laddad med några heta spel som Far Cry eller Call of Duty.

Spelen kan spelas i High Detaljer inställningen utan problem, men den bärbara datorn kommer att ge dig problem när strömmen når ca 25% eftersom då den bärbara datorn växlar till en lägre processor inställning profilen som standard för att spara på batteriet. Personligen skulle jag vilja se lite mer batteritid, skulle 4 timmar vara perfekt för mina behov när man trycker den bärbara datorn. Dock kommer den bärbara datorn körs i 5 timmar på batteri när bara använder det för kontorsprogram såsom e-post, Word, Excel, Access och PowerPoint.

Operativsystem och programvara

Den medföljande operativsystem är Microsoft Windows XP Home edition SP2 och den är installerad som standard i 3 språk. Vid installationen Jag valde mitt språk (nederländska). Efter installationen av operativsystemet är klar kommer det att be dig att registrera dig på Microsoft för support och hålla Windows uppdaterat.

Toshiba levererar flera olika programvaruverktyg som konfig gratis, Toshiba Assist, Sonic Record, Microsoft OneNote, InterVideo och WinDVD Creator. Och för säkerhet medföljande programvaran är Norton Internet Security för 90 dagar.

KUNDSUPPORT

Jag har haft några problem med denna laptop hittills efter registrering den bärbara datorn med Toshiba de kommer att erbjuda dig att hålla dig uppdaterad via post, så att de kan informera dig om uppdateringar nya program och andra viktiga frågor.

Klagomål

Det enda jag har att klaga så länge är relaterad till fläkten, konstigt när du trycker på knapparna runt där fläkten kan du höra fläkten gör ett ljud som är lite irriterande.

Slutsats

Toshiba Satellite A80-138-modellen med NVIDIA GeForce Go 6200 64MB grafikkort och den senaste Intel Centrino är precis rätt laptop för mig. Tänk att det är min recension och jag valde en bärbar dator som passar mina behov, och det finns många andra bra bärbara datorer där ute som kan passa dig bättre, men om du känner A80 passar dig och så har jag inga problem rekommendera det. Jag gillar också det faktum Toshiba har varit i branschen att göra bärbara datorer under mycket lång tid nu och vet vad de gör.

Fördelar:

  • TruBrite-skärm (blank yta)
  • Intel Centrino-teknik
  • Design och vikt
  • Harman / Kardon högtalare
  • Tangentbord och multimedia tangenter

Nackdelar:

  • Fläkten kan vara bullrig när du trycker på knapparna runt den
  • Klistermärken på höljet för MS OneNote programpaket är irriterande
  • Hårddisk hastighet 4200rpm, skulle jag vilja se en 5400rpm


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar