måndag 19 september 2005

Hewlett Packard Pavilion ZV6000 Review (pics, specifikationer)

Hewlett Packard Pavilion ZV6000 Review (pics, specifikationer)
av Administrator - 2005/09/19

av Ann Ellis, Montana, USA

Översikt och introduktion:

Jag använder mina datorer för ett brett spektrum av arbete - kontorsuppgifter såsom ordbehandling, fotoredigering och grafik, samt desktop publishing. Dock har mitt arbete drogs mer grafik under de senaste 2,5 åren och jag behövde uppgradera mitt nätverk med en ny dator som kan videoredigering, inte bara fotoredigering. Efter allvarligt funderar på att köpa min första Apple-dator, valde jag att stanna med en PC.

HP ZV6000

Skäl för att köpa:

Jag slutade köpa datorer 9 år sedan, utan i stället för bärbara datorer med makt för att tjäna som desktop ersättare. Jag begränsade min sökning till att olika bärbara datorer igen, vikt är egentligen inte en faktor eftersom jag inte bär en bärbar dator runt med mig dagligen. (Jag kommer att ta det reser eftersom jag brukar ta ett stort antal bilder och behöver bränna dem till CD och kundpresentationer.) Efter undersökt de riktmärken för olika processorer som är tillgängliga och prissättning, valde jag på en modell med AMDs robusta- men-prisvärda Athlon chip - den HP Pavilion ZV6000 . Jag ville prestanda men också kostnadseffektivitet. Ett antal andra faktorer än Athlon chip fick mig att välja ZV6000 - den stora skärmen med BrightView, vilket gör visning ditt arbete i olika ljus ganska bekväm (jag villigt erkänna att vara i den åldern som lider av ålderssynthet och jag verkligen behöver en LCD-display som jag lätt kan läsa i ett brett spektrum av belysning), en LightScribe DVD / CD-brännare (jag bränna presentationer för kunder och vill alternativet för silk-screen utseende, inte bara media med direkt färg bläckstråleskrivare) , bra tangentbordslayout med handlovsstöd, anständiga passform och finish, ett gott rykte för kundsupport och ett bra pris (mitt system med en extra 12-cells Li-on batteri kostar drygt $ 1.400 efter en omedelbar $ 100 besparingar - det kommer att bli något mindre när jag får min $ 50 post-i rabatten).

Var och hur Inköpt:

Här är den specifika konfiguration som jag beställde från HP: s online-shopping webbplats (det finns inga butiker som erbjuder i butiken beställa i min stad så HPs webbshop var min bästa alternativet):

  • CTO Pavilion zv6000 serien bärbara
  • Microsoft (R) Windows (R) XP Professional med SP2
  • AMD Athlon (TM) 64 3200 + (2.0GHz/512KB L2-cache)
  • 15,4 "WXGA BrightView Widescreen (1280x800)
  • 128 ATI RADEON (R) Xpress 200M w / HyperMemory (TM)
  • 1,0 GB DDR SDRAM (2x512MB)
  • 100 GB 4200 RPM hårddisk
  • LightScribe 8x DVD + /-RW och CD-RW-w / Double Layer
  • Sonic MyDVD Deluxe - Skapa och dela digitala medier
  • 54g (TM) 802.11b / g WLAN w / 125HSM/SpeedBooster (TM)
  • Extra 12 cells litiumjonbatteri
  • Microsoft (R) Fungerar / Pengar

När jag gjort min beställning, uppskattade HP en 3-veckors byggtiden, men min dator levereras tidigt och nådde mig före beräknad bygga datumet. Bäst av allt, var sjöfarten gratis, vilket i denna tid av höga bränslekostnader och bränsletillägg, räddade mig minst $ 69,00.

Bygg och Design:

Även silvret målade plasten inte kan bära väl med tiden, ser det bra ut på min nya dator. Om det fanns ett alternativ, men jag skulle ha gått med en monoton, svart fodral. Passform och finish på ZV6000 är utmärkt. Det känns robust och jag hoppas att gångjärn är en förbättring över min äldre Dell bärbar dator, som ett gångjärn bröt i år. En annan sak som jag har uppsägningstid är hur mycket mindre skrymmande denna bärbara dator är jämfört med de äldre på mitt hemnätverk.

HP ZV6000 Lock ( se större bild )

Skärm:

HP ZV6000 BrightView-skärm ( större bild )

Jag älskar ZV6000 är BrightView-skärm. Jag älskar det faktum att det är en bred skärm också. (Jag tjänar som volontär Webmaster för en lokal icke-vinstdrivande. Den breda skärmen gör att jag kan se de webbsidor jag underhåller precis som om jag använder en stationär bildskärm. Inga fler rulla horisontellt för att kontrollera layouten.)

Jag kan använda den bärbara datorn medan du sitter på min skärmad veranda och se skärmen tydligt i dagsljus. Något jag inte kan göra med mina andra bärbara datorer. Den enhet som jag fick hade inga döda pixlar.

Talare:

Det ZV6000 har Altec Lansing-högtalare är placerade på datorns framsida - i handleden stödområdet. Ljudkvaliteten är medelmåttig, vilket jag tycker är typiska för bärbara datorer. Det finns inte mycket bas och rikedomen i ljudet bara inte jämföra med förstärkta, externa högtalare. Medan hemma, jag använder externa Yamaha högtalare med en subwoofer, reser, jag använder hörlurar.

Processor och prestanda:

Den ZV6000 levererar på prestanda. Jag hade börjat problem som arbetar med flera bilder i Photoshop på min äldre Dell, som har en Celeron-chip och bara 192 MB RAM. (De flesta av dessa problem, tror jag, beror på större bilder som produceras av 5 megapixel kamera som jag började använda 2 år sedan.) System låsningar skulle ske och jag skulle förlora alla mina data. Jag är glad att säga att jag inte har upplevt sådana problem med ZV6000, plus prestanda och handläggningstiden för Photoshop har förbättrats drastiskt. Jag kan även redigera video med ZV6000, något jag skulle inte ens ha försökt med mina äldre system. Den första DVD som jag bränt med ZV6000, som hade flera videor och en menydrivet navigering, tog bara 45 minuter att bränna. (Tog dock LightScribe-enheten 35 minuter att bränna etiketten.)

Prestanda:

Med hjälp av Super Pi-programmet, tog det 2m3s att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet.

Notebook Tid
HP Pavilion ZV6000 (AMD Athlon 64 3200 + 2.0GHz) 2m 3s
Fujitsu S6231 (1,6 GHz Pentium M) 2m 6s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Här är en bild av benchmark tester med HD Tune 2,50.

Tangentbord och pekplatta:

HP ZV6000 tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Jag är en stor beundrare av pekplattor. (Jag hade stora problem med att använda en styrpinne på IBM ThinkPad, jag är bara inte en av dem som kan få markören att gå vart jag vill att det ska gå att använda en styrpinne.) Är platsen för ZV6000 s pekplatta Perfekt för mig i mitten av handledsstöd. Det är där mina händer vanligtvis är placerade när du skriver. Om du är någon som föredrar att koppla in en mus, har HP gjort det mycket lätt att stänga av pekplattan, det finns en nyckel över det som kan tryckas ned för att stänga av den.

Jag tror att HP kunde ha använt en vanlig tangentbordslayout, snarare än ompositionering många ofta använda tangenter som radera, sida upp, sida ner, etc. Även tangenterna själva är lite ytlig och jag ibland på mig själv att skriva tillräckligt snabbt att det känns som om mina fingrar fånga på intilliggande tangenter och att de kan lossna. Den handledsstöd är ett starkt försäljningsargument funktion för mig. (Jag tror det bidrar till att minska risken för pistill tunnel syndrom för dem som mig som skriver mycket hela dagen.)

Ingångs-och utgångsportar:

Det finns 4 USB 2.0-portar på ZV6000 . Här är hur de är placerade: 1 på baksidan, 2 på vänster sida och 1 på höger sida. Det ZV6000 har en 1394-port enhetens anslutning, som ligger på höger sida och en S-Video-uttaget för att ansluta till en TV, som också på höger sida. Personligen, jag saknar att inkludera äldre äldre hamnar eftersom jag har några äldre enheter som jag använder och vill ansluta till den här datorn ett Rocket e-bok och en mussla stil handhållen. För nu ska jag använda dem på andra datorer i mitt nätverk. I slutändan, jag köper nog en av de USB-enheter som ger en parallellport och flera serieportar.

HP ZV6000 vänster sida portar ( se större bild )

HP ZV6000 höger sida portar ( se större bild )

HP ZV6000 undersida ( se större bild )

HP ZV6000 baksida ( se större bild )

HP ZV6000 optisk enhet sitter på vänster sida ( se större bild )

Trådlöst:

Jag beställde HP: s interna trådlösa kort med mitt system. (Jag har inte beställt Bluetooth, men det är ytterligare ett alternativ som är tillgängligt.) HP använder Broadcoms 802.11b / g-kort. Jag har ett trådlöst nätverk som använder en Linksys-router. Jag har haft problem i det förflutna försöker använda en Orinoco Gold Card som jag har för resor. Jag var leery att jag inte skulle kunna använda Broadcom kortet omedelbart out-of-the-box, men jag blev positivt överraskad. Den ZV6000 erkände mitt system omedelbart och jag kunde få online utan att ändra konfigurationen. Som sagt, när jag använder det trådlösa kortet runt huset, jag måste köra reparationsverktyget regelbundet uppdatera min DHCP-inställningar eftersom Linksys router sjunker anslutningen efter ca 40 minuter. Detta är inte mycket av ett problem eftersom jag hårdkodade till min router medan du arbetar vid mitt skrivbord.

Batteri

Jag är nöjd med batteriet i 12-cells Li-on batterier som jag beställde med ZV6000. Jag har kunnat få mellan 2,5 - 3 timmar med ett av batterierna. Jag jobbar inte så ofta på batteri och jag vet batterier är de mest kortlivade del på en bärbar dator. (Jag har en underbar Micron laptop som nu är en stationär eftersom jag inte längre kan få batterierna för det.) Jag vet att någon gång på vägen att jag måste byta OEM batterier för denna enhet och jag hoppas att de 're tillgängliga för en signifikant lång tidsperiod.

Operativsystem och programvara

Jag uppgraderade till XP Pro för detta system. Jag ville lagt konfigurerbarhet för säkerhets-och nätverksinställningar. HP innehöll operativsystemet CD hoppas jag bara att jag aldrig har ett stort problem som kräver ominstallation något som kräver tigga Microsoft för aktivering tillstånd. Ett av klagomålen har jag alltid haft om Microsofts produkter är bristen på adekvat dokumentation. HP inkluderade en 227 - sida bruksanvisning på CD-ROM. Microsoft erbjuder ingenting men begränsad webbsida stöd.

HP har en testversion av Norton Anti-Virus, Muvee Technologys film-making programvara I-Tunes programvara, HP: s Image Zone, Microsoft Works, och en länk till Microsofts testversion av sin Office 2003 programvara.

Kundtjänst:

Jag har inte behövt kontakta kundtjänst på denna punkt. HP höll mig informerad om leveransinformation efter att jag hade gjort min beställning.

Klagomål:

Andra än mindre klagomål om ytligheten i tangenterna, är jag nöjd med det här systemet. Med tanke på konfigurationen jag valde, jag vet att jag fick en hel del för pengarna.

Lovorden:

Jag ger stora beröm till HP för att vara en av tillverkarna är villiga att ge en rad bärbara datorer med AMD: s marker. Jag är ganska imponerad av prestanda Athlon chip när du använder processor-intensiva applikationer som Photoshop och MyDVD. Jag kan ha flera program medan du använder dessa program, liksom, och inte upplever prestandaförsämring. Jag gillar passform och finish av ZV6000 och BrightView widescreen. Systemet förblir sval, förmodligen tack till stor del på de 2 fläktar. Det är också mycket tyst.

Slutsats:

Jag hoppas att få denna bärbara dator i mitt nätverk i många år. (Jag brukar inte kasta bort datorer men håll dem integrerade i mitt hemnätverk, vilket är bra eftersom några av mina 16-bitars program inte fungerar på ett XP-system.) Jag känner att de av oss som kan vara mer prismedvetne kan få utmärkta prestanda med AMD-processorer och jag är glad att se vissa tillverkare där ute bygga bärbara datorer med dem. Jag tror inte att min ZV6000 blir föråldrade när som helst inom en snar framtid (vilket betyder 24-36 månader på vägen).

Fördelar

  • BrightView bredbildsskärm
  • AMD Athlon-processor
  • Bra passform och finish
  • Tunn profil, inte så tung som äldre bärbara datorer som fungerade som desktop ersättare
  • Utmärkt prestanda när du använder grafiska program som är processor-intensiva
  • Rimligt pris

Nackdelar

  • Tangentbordslayout och grunda nycklar
  • Brist på serieportar (då ingen av datortillverkare verkar även äldre hamnar på sina nya bärbara datorer)
  • Brist på stöd för CF-kort från kameror (den digitala media, som kommer med uppgraderingen av grafikkortet, stöder bara SM, SD, MM / Pro, MMD, och XD)

Slutlig bedömning

9 av 10

Pris och tillgänglighet: HP ZV6000 Prissättning



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar