onsdag 14 september 2005

Dell Inspiron XPS2 Review (pics, specifikationer)

Dell Inspiron XPS2 Review (pics, specifikationer)
med kornchild2002 - 2005/09/14

av Paul Rossman, New Mexico USA

Kära läsare, är det XPS2 en populär anteckningsbok på denna webbplats och andra Recensioner av Inspiron XPS2 finns här:

  • Dell Inspiron XPS2 Recension av David Fulton
  • Dell Inspiron XPS2 Recension av Dragon_Myr

Översikt

Den bärbara datorn granskas här är en Dell Inspiron XPS Gen 2 med följande konfiguration:

  • Intel Pentium M-processor 760 (2 GHz/2MB Cache/533MHz FSB)
  • 512 (2x256MB) dual-channel DDR2 RAM vid 533MHz
  • NVIDIA GeForce Go 6800 Ultra med 256MB dedikerat RAM
  • 80GB 5400RPM hårddisk
  • 17 tums WUXGA med TrueLife LCD
  • Intel 2200 Pro Wireless 802.11 b / g
  • Dell 350 intern trådlös Bluetooth
  • 8X DVD + -R/RW DL
  • Windows XP Home Edition, inklusive backup-CD
  • 3 års begränsad At-Home Garanti
  • 9 Cell Battery

Anledningen till att köpa

Jag har en Gateway skrivbord som jag köpte redan 2002. Skrivbordet har varit ganska bra för mig, men jag verkligen behövde en ny dator som effektivt kunde hantera 3D utformning i AutoCAD 2006. Jag är också i ett par anläggningsprojekt kurser som kräver grupp presentationer. Jag behövde en dator som var bärbara så jag kunde visa presentationer ännu har den grafiska och processorkraft för att hantera 3D-utformning i AutoCAD 2006. Dell släppt en 35% rabatt kupong, hittade och utnyttjade tack vare NotebookReview.com som drastiskt minskat priset på Inspiron XPS Gen 2 för mig. Jag hade ursprungligen planerat på att få en Inspiron 9300 med Dell utbildning butik, men online kupongkod sätta XPS till ett pris jag inte kunde motstå.

Inköpsställe

Den bärbara datorn köptes direkt av Dells hem konsumentwebbplats utnyttja 35% rabatt kupong. Innan kupongen var priset över $ 3000. Efter applicering kupongen det sjönk priset till $ 2080 exklusive skatt eller $ 19,99 fraktavgift. Sjöfarten var den vanliga 3 till 5 bankdagar jord via UPS. Den bärbara datorn levererades på en torsdag och kom på en tisdag. Totalt Dells webbplats var mycket rakt fram och gjorde beställer en bris.

Bygga & Design

Enligt min mening kan XPS Gen 2 inte beat när det gäller att utforma och uppmärksamhet får utseende. Den är utrustad med totalt 6 områden som belyses med LED-lampor. Lamporna kan anpassas till totalt 16 olika färger och LED ljusstyrka kan också ändras. Den räfflade metall på baksidan av LCD-skärmen är också en fin touch liksom multimedia kontroller på framsidan av den bärbara datorn. Det finns sju knappar som styr tysta, volym upp eller ner, spela / paus, snabbspolning förordet, spola tillbaka och stoppa. Knapparna kan också lysa när de trycks tyvärr deras belysningsfärg inte kan kontrolleras. XPS Gen 2 känns robust och det finns knappast någon ge tangentbordet och handlovsstödet under tangentbordet ger en robust området också.

Dell Inspiron XPS2 ljus! ( större bild )

Mer ljus! ( större bild )

Och vissa medier knappar ( se större bild )

Visa

Displayen på XPS är häpnadsväckande. XPS levereras som standard med en 17-tums WUXGA + TrueLife glänsande LCD som har en upplösning på 1920 x 1200. LCD-skärmen har en mycket stor betraktningsvinkel som människor runt omkring dig kommer att ha några problem att se. Det enda problemet med att ha en hög upplösning LCD är att det finns väldigt få spel som kommer att köras på LCD: s upplösning. Även med hårdvaran att XPS förpackningar, det finns fortfarande några spel som det inte kommer att köras på upplösning. Dessutom finns fortfarande spel som saknar widescreen upplösningar. Det är inte fel av XPS, utan snarare spelutvecklare.

Högtalare

XPS Gen 2 är utrustad med tre högtalare. Två av högtalarna är placerade på framsidan och belyses av LED. Dessa högtalare är placerade så att de producerar ljud direkt mot framsidan av den bärbara datorn. Detta innebär att LCD-skärmen kan stängas men de fortfarande kan spela upp ljud på ett effektivt sätt. Det finns en tredje högtalare placerad under den bärbara datorn, det ligger på vänster-mitten av den bärbara datorn. Den tredje talaren är märkt som en subwoofer, men det är snarare en större 1 tum högtalare. Ljudet är ganska bra, med tanke på att det är en bärbar dator. Varje 2,1 datorhögtalarsystem ger bättre ljud än den bärbara datorn. Bas saknas fortfarande, men jämfört med andra bärbara datorer, det låter fantastiskt. Filmer, musik och spel ta på en helt ny nivå när det kommer till den här bärbara datorn.

Processor och prestanda

XPS Gen 2 förpackningar ganska punch när det gäller processor och grafisk kraft. Många spel bärbara datorer på marknaden drivs av en Pentium 4 stationära processor. När jag säger gaming anteckningsboken, menar jag en bärbar dator som har ATI X800 grafikkort eller högre. Men tappade Dell Pentium 4 stationära processor i förmån för mer strömlinjeformad Pentium M-processor och Intel Centrino-teknik. Jag föredrar förändringen som Pentium M-processor är svalare drift, mer energieffektiva, och har bättre prestanda för en GHz GHz jämförelse med Pentium 4-processor. Det enda jag inte gillar med Pentium M-processor är bristen på 64-bitars kompatibilitet, eftersom det är en 32-bitars processor, men det kommer att ta ganska mycket tid innan 32-bitars processorer blir föråldrade. Nedan är resultaten för min Super Pi test och min 3DMark05 test:

Super Pi resultat för beräkning till 2 miljoner siffrorna i precision

3D Mark05 Resultat

Jämförelse av Pi till 2 miljoner beräkningar jämfört med andra bärbara datorer:

Notebook Tid
Dell Inspiron XPS 2 (2,0 GHz Pentium M) 1m 34s
Fujitsu S6231 (1,6 GHz Pentium M) 2m 6s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Tangentbord och pekplatta

Enligt min mening är detta ett område där XPS faller i jämförelse med andra spel bärbara datorer. Andra 17 tums bärbara datorer från tillverkare som Gateway, HP, Sager och Alienware har numeriska tangentbord ligger intill tangentborden. Jag använder Microsoft Excel och AutoCAD 2006 mycket och en integrering av en knappsats skulle ha varit användbar. Jag anser dock att genomförandet av XPS uppväger dess brist på en knappsats. Tangentbordet är ganska robust och det tar en hel del ansträngning för att det skall böjas. Det finns tillräckligt tangenter på tangentbordet för att få jobbet gjort och det finns en full uppsättning av funktionstangenter, ganska mycket standard finns på dagens bärbara datorer. Pekplattan kunde ha varit lite bättre också. Jag anser att storleken på pekplattan är bra men jag ofta klicka på den högra knappen när jag ville trycka på den vänstra knappen. Att den vänstra knapp på styrplattan större än den högra knappen skulle lösa detta problem. Sammantaget tangentbordet och pekplattan är inget särskilt och har de funktioner som vanligen finns på andra bärbara datorer.

XPS 2 Pekplatta ( se större bild )

Dell Inspiron XPS2 Keyboard ( se större bild )

Anslutningsportar

Det är där Dell sätta extra ansträngning att göra XPS en sann spelautomat och stationär dator.

Vänster sida:

Port för Kensingtonlås, 2 USB 2.0-portar, och den optiska enheten ( se större bild )

Höger sida:

PCMCIA Type II Slot, SD-kortplats, 4-pin 1394-port, hörlurar och mikrofon portar ( se större bild )

Fram:

Ur mörkret av natten framträder ... framsidan av XPS2 med Media knappar och två av de tre talarna ( se större bild )

Tillbaka:

S-Video-utgång, Gigabit Ethernet, modem, 4 USB 2.0-portar, DVI-D, VGA, och inloppet till nätadaptern ( se större bild )

Nätverk

Jag konfigurerade min XPS ha Dells interna adaptern Bluetooth tillsammans med Intel 2200 802.11 b / g trådlöst nätverkskort. Jag kan ansluta till min trådlösa router lätt och har inga problem med nätverket. Min trådlösa kort kan också åtkomst till nätverk som det trådlösa nätverkskortet i min dator inte ens kan upptäcka. Jag har inte testat Bluetooth-adaptern som jag för närvarande inte har någon Bluetooth-enheter, men jag tänker på att få en Bluetooth-mus som jag sparar mina pengar.

Batteriets prestanda

Det är där jag blev positivt överraskad av XPS. De flesta spel bärbara datorer får under en timme batteritid eftersom de drivs av Pentium 4-processor. Centrino-tekniken i XPS gör det möjligt att pressa ut en timmes batterianvändning när du spelar. I mitt användande, testade jag den bärbara datorn med tre förinställningar. Jag testade spel med ljusstyrkan på max och jag vände NVIDIA grafikkort upp till full prestanda, testade regelbunden användning med ljusstyrkan på max och NVIDIA grafikkort upp till full prestanda, och med ljusstyrkan inställd på 4 med NVIDIA grafikkort system för batteritid (i Dell QuickSet programpaketet). Resultaten är som följer:

LCD-ljusstyrka 8, full GPU-prestanda, spel: 1 timme 5 minuter
LCD-ljusstyrka 8, full GPU-prestanda, kontorsarbete: 1 timme och 45 minuter
LCD-ljusstyrka 4, mobil QuickSet alternativet kontorsarbete: 2 timmar och 1 minut

Jämfört med andra bärbara datorer med Centrino Mobile Technology, batteriets livslängd tider är dyster. Jämfört med andra spel bärbara datorer även om de batteritid tider är ganska häpnadsväckande.

Slutsats

Jag känner att XPS Gen 2 är den bästa bärbara jag har använt och är också den bästa gaming anteckningsboken som finns på marknaden. Det erbjuder ett komplett PCI Express x16-grafikkort, NVIDIA GeForce Go 6800 Ultra med 256 MB dedikerat minne - en funktion fortfarande ses i hög stationära end gaming. Den har även en super effektiv Pentium M-processor och en stor 17 tums WUXGA-skärm med en glänsande päls. De inbyggda högtalarna är stora och trådlösa nätverk serien är bra. Denna notebook är för spelaren som söker kraften i en speldatorn ännu vill ha något de kan ta med sig.

Fördelar:

  • Kraftfull NVIDIA GeForce Go 6800 Ultra
  • Stor skärm med bra kvalitet
  • Bra batteritid för en gaming anteckningsboken
  • Pentium M-processor utför bra med spel
  • Den färgade lysdioder gör det ser ut som en modifierad gaming anteckningsboken

Nackdelar:

  • 32-bitars processor
  • Brist på ett numeriskt tangentbord
  • Det finns bara en SD-kortplats, andra erbjuder ett komplett arrangemang av minneskortläsare
  • Vänster knapp på styrplattan en liten liten

Pris och tillgänglighet

Extra bild

Låt oss jämföra tjockleken på XPS2 till ett snapsglas! ( större bild )



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar