fredag 16 september 2005

ASUS Z70Va Review (pics, specifikationer)

ASUS Z70Va Review (pics, specifikationer)
av Coriolis - 2005/09/16

av AW Toronto, Kanada

den bygger på ASUS logotyp ( se större bild )

Efter veckor av massa kaos, frustration, förvirring och namn ringer, rullade ASUS slutligen ut sina kort, och lanserade den globala lanseringen av ASUS z70va. Nej de är inte gigantiska robotar som prövats av tonåringar, men i stället ett bra komplement till deras barebone lineup. Det kaos kommer nu att glömma eftersom det var dumt, och det är allt jag ska kommentera den.

Den z70va och z70v bör inte förväxlas men, här en liten smula av intressant information till någon:

En liten historia på den här enheten, inte chassit ser verkligen bekant för vissa, eftersom det är avkomma av den mycket populära M6 serien (Pentium M, WXGA, 9600) lanserade ett år och några udda månader sedan, M6Bne/M6ne modellerna. Ryktet hade det att den M6Bne skulle släppas med en 9700 istället, men folk trodde inte det, jag menar varför? Men det hände, och M6Bne är efter att alla innehöll 9700-talet. 14 + månader senare var z70v släpps med exakt samma chassi med några ändringar, och med aktuell teknik. . 15,4 "WSXGA med X600, en anpassningsbar barebone, eftersom den släpptes direkt efter den populära ASUS z71v ASUS var på en rulle men att hjulet snart inte kunde hålla -. Efter veckor av kaos, namn ringer, bojkotta, och allt det dåliga saker, som jag inte kommer att nämna - det ryktet att X700 snart skulle vara i z70va "refresh" gick i uppfyllelse jag inte gå in på detaljer, men ASUS, enligt min mening, gjort ett misstag, men jag är säker på att de lärt sig. vid det här laget.

Den z70va ( se större bild )

Denna ASUS z70va är en bärbar dator avsedd för studenter som en mobil stationär dator, som om orden "högskola / universitet" var modellnamnet för det, med en snabb Pentium M-processor, 15,4 WXGA 1680 x 1280 mattskiva, under 6,5 pounds, mobil och innehåller en X700 grafikkort? För att inte tala en modulär batteri som kan passa in i den optiska brickan, eller en modulär Hårddisk för att passa i samma fack för exceptionell batteritid och rum? Perfekt för varje elev som vill göra en del arbete, och sedan hertig ut över Battlefield 2. Vägning under 6,5 pounds, med en batteritid på 3,5 timmar, kolfiber chassi, WSXGA-skärm, X700, anpassningsbar till alla behov och var mycket överkomligt - sålde som smör i solsken. Och jag kommer inte att ångra mitt beslut, det är en fantastisk bärbar dator!

Glöm inte checka ut emmzee s z70v översyn eller jswriter s z70v recension för bättre bilder, eftersom det är samma enhet, men min digitalkamera är ganska .... dåligt, och det var ganska soligt när jag tog skotten!

Konfigurationen jag har är:

  • 2,0 Pentium M-processor
  • 1024MB DDR2 PC4200 RAM, en pinne av Kingmax
  • 60GB 7200rpm Hitachi Travelstar
  • DVD +-RW Dual Optical Drive (Utsåld vid köptillfället, kommer att få det i ett par dagar)
  • Bluetooth Module (inte kommit men kommer att installeras när emot)
  • Intel 2915 Wireless (som skall ersättas med Atheros 5005 trådlös)

Jag fick ovanstående konfiguration för $ 2222 kanadensiska, efter skatt. Var $ 18xx före skatt.

Orsaker till att köpa?

Som student var min gamla AMD skrivbord lätt överhettning och ThinkPad T21 jag hade lånat från min farbror hade återlämnas, och jag fick en Dell Latitude LS400 i ersättning, men en Pentium III 398mhz, 6GB HD och allt som bra saker, det fyller inte mina behov.

Jag hade sparat $ 2000 ~ under året från deltidsjobb, och jag minskat ner till två bärbara datorer, LG LW60 och ASUS z70va. På grund av deras pris similiarty, och att jag kan få en configuaration av 1,7 -> 2,0, 512 -> 1024, 60/4200 -> 60/7200 för samma pris, jag gick för en, och jag ångrar inte det .

Där jag köpte den

Det var inte många kanadensiska ASUS återförsäljare och vid ett tillfälle, jag ville beställa det från USA från välrenommerade ställen som PROPortable och Geared2Play , men nyligen CanadaSys ( www.canadasys.com har) varit platsen för att få ASUS bärbara datorer i Kanada både bygger på och enheter ensemble för ett bra pris och bra service. Heck, de har även en policy pris-!

ASUS är byggd på enhetens varumärke ( se större bild )

De är också bygger en kanadensisk Notebook Forum vilket är något jag inte ser många platser gör nyligen, och det bygger sitt rykte! Deras kundservice är stor, både Josef och Danny är de två jag talade med och mailade, hade de snabba och informativa svar också. För alla kanadensare är CanadaSys ett ställe jag skulle helt rekommendera!

Bygg och Design

Med sin eleganta kolfiber hölje, borstad aluminium 'creaseless "pekplatta är z70va en skönhet! Det har skarpa hörn och en mörkgrå färg som bara skriker "Business Notebook" men X700 GPU klistermärke säger något annat! Det finns ingen flex vad-så-någonsin, är tangentbordet stor. LCD-skärmen och baksidan av det, eller framsidan, är mycket robust och inte böjer alls. Jag kunde inte hitta någonstans på fall som böjd alls.


Pentium M chip och ATI X700 grafikkort ( se större bild )

Det finns metalliska silver beslag som är fantastisk och skapar en "halo" effekt till det. Den creaseless pekplatta fungerar bra, det är mycket lyhörd och väldigt cool ser. Kom bara ihåg att installera de nya synapstics drivrutinerna för att möjliggöra virtuell bläddra.

CD-spelare LED, strömindikator, batteriladdningsindikator, Bluetooth-indikator och WLAN-indikator ( se större bild )


Ljusstark blå LED-knapp, med 5 omedelbar launc knappar, Bluetooth, Default webbläsare, WiFi på / av, Inaktivera touchpad och Power4Gear på / av ( Se större bild )


Närmare titt på strömbrytaren ( se större bild )

Lysdioderna är placerade väl, som jag kan se om BT / WiFi / etc var på, och den blå LED-knapp ser bra ut. De "snabbtangenter" är mycket användbara eftersom de slår på Bluetooth, standardwebbläsaren Internet (Firefox för mig!), WiFi, pekplattan och Power4Gear (ASUS makt verktyg) eller stänger av det med ett tryck på en knapp.


Bildtext: Under den bärbara datorn med 6 uttag cell batteri ( se större bild )

Det finns 6 synliga fläktar, 3 på botten, en på baksidan, en på den övre högra sidan och en på den övre vänstra hörnet ovanför tangentbordet, ventulates den bärbara datorn mycket bra, eftersom det är välbehövligt .. Den nedre vänstra blir lite varm men är 7k60 den skyldige! På botten finns 3 ventiler, en nära GPU högst upp till vänster, en nära processorn längst upp till höger, och en för HD nära mitten längst ner till vänster.

En vanlig optisk enhet ( se större bild )

Den optiska enheten är modulärt så att du kan slå på frigöringsknappen på undersidan och dra OD ut. Batteriet är placerat på framsidan av notebook-datorns, och det är det bästa stället att uttrycka det jag skulle säga. När jag öppnar LCD-panelen, inte lyfter den bärbara datorn inte eftersom om den balanserade vikten. Bra jobb ASUS ingenjörer!

Skärm


Den z70va är mycket ljusare och levande, och en bättre upplösning då min 12 "Dell Latitude ( se större bild )

På mitt nr död pixel (Tack till CanadaSys för kontroller före montering och efter montering) 15,4 "WSXGA-skärm, det är vackert. Den förhöjda LCD-skärmen gör att titta på skärmen lättare på halsen,. Behöver inte titta ner! Förutom att alla jag kan säga är - Vackert.

Högtalare

Det z70va har 4 högtalare, en nere till vänster, en på höger och två under LCD-skärmen och det fungerar mycket bra. Det är bättre än mina gamla högtalare och jag kommer att vara antingen köpa Creative Audigy 2 ZS för bärbara datorer eller en extern USB 5,1 ljudkort att gå med mina Logitech X-530 högtalare. Ljudet är mycket högt och skarpa - men som alla bärbara datorer, inte någon bas om någon, men som inte bry mig så det är allt bra

Processor och prestanda

Den 2,0 GHz Pentium M-processor på 915 "Alviso" chipset går bra, mycket snabbt, och tillsammans med min 7k60 hårddisk och 1GB RAM, kan jag starta på den bärbara datorn på under 15 ~ sekunder mycket bättre, nästan 300% snabbare då min gamla dator och den bärbara datorn! Det är mycket kvick, och även när undervolted och under Power4Gear batteri läget, är det fortfarande mycket snabb och laddar snabbt!


Som väl är z70va ganska bärbar mediespelare anteckningsbok också. Åtminstone det är vad den säger! ( större bild )

Jag spelade Age of Empires III: s försök och det gick mycket bra, liksom WarCraft III under högsta upplösningen plus detaljer. Jag kan installera mer bara för att testa ut X700, men säkert kommer Final Fantasy XI installeras inom kort.


Running Age of Empires III-studie. I väntan på spelet att släppas! ( större bild )

Riktmärken

En sak som ska nämnas om dessa riktmärken är att jag hade GPU något underclocked, så resultat var strypt lite för grafik riktmärken.

Jämförelse av Pi till 2 miljoner beräkningar jämfört med andra bärbara datorer:

Notebook Tid
Asus Z70Va (2,0 GHz Pentium M) 1m 42S
Fujitsu S6231 (1,6 GHz Pentium M) 2m 6s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

3DMark05: 2428
PCMark05: 3009

HD Tune Resultat
Min Överföringshastighet 19,5 MB / sek
Max överföringshastighet 40,1 MB / sek
Genomsnittligt Överföringshastighet 31,1 MB / sek
Åtkomsttid 14,3 ms
Burst Betygsätt 77,6 MB / sek
CPU-användning 4,5%

Tangentbord och pekplatta

Som redan nämnts innehåller tangentbordet ingen flex och från och med nu, mindre än en vecka för att använda det, jag är redan ganska bekväm med tangentbordet. Funktionen och Ctrl-tangenten växlas men jag få tag i den. Med funktionsknappen kan jag aktivera viloläge, WiFi, justera ljusstyrka, skicka övervaka produktionen ute, har dubbla skärmar, stänger av ljudet och öka / minska ljudet. Ingen flex alls, jag har provat alla tangentbord knapp. Jämfört med min gamla T21, det är ganska lika, är jag mycket imponerad. Pekplattan - Det fungerar bra, virtuella bläddra fungerar bra, och totalt sett mycket användbar.


Borstad aluminium pekplattan ( se större bild )

Ingångs-och utgångsportar:

På vänster sida finns det en PCMCIA-adapter, två USB 2,0 utlopp, en infraröd signal detektor, en MMC / SD / MS / PRO läsare med en dummy (mycket användbar för att lämna damm), en S / PDIF och hörlurar styr en mikrofon uttag och musik.


2x USB 2.0, IR-port, PCMCIA, MMC / SD / MS / MSPRO, ASUS media knappar ( se större bild )

På höger sida är det löstagbara optisk enhet (med medföljande resenärer låda) och utlopp.


DVD / CD-ROM och ventil, med Latitude för jämförelse ( se större bild )

På baksidan finns två USB 2,0 butiker och en 1394 firewire plug. Förutom standard-VGA ut, extern bildskärm och de som ses på bilden!


Kensington-lås Port, Ineffekt, parallellport, acessory hamn, Display utlopp, TV-ut port, 2x 2,0 USB-portar, 1394 Firewire-port, Luftventil och modem / LAN-port ( se större bild )

Trådlös

Det kom med en Intel 2915 trådlöst, och rätt utanför bat upptäckte jag och ansluten till min Netgear router - och det var perfekt. Det finns också en infraröd port, samt en inbyggd Bluetooth-modul - som jag har ännu inte fått, men kommer att vara händig. Jag kommer snart att uppgradera till en Atheros 5005 chipset trådlöst kort, vilket är mycket bättre men jag ska se för mig själv!

Batterilivslängd

Rätt ur lådan, har jag 44% batteritid kvar, och det anges 1 timme, 34 minuter. Efter mixtra med Power4Gear hade jag 20% ​​kvar, och 50 ~ minuter kvar. Med CHC på, 6x multiplikator på 0.700v, 15x vid 1,068, det är stabilt och ger mig 3 timmar och 57 minuter på batteriet. Mycket trevligt!


Den z70va s Powerbar, större än förväntat men fortfarande liten ( större bild )

OS och programvara

Jag valde att inte ha ett OS. Ingår var ASUS DVD-program, med ASUS Medi @ Show och Power Director PRO SE, liksom en skiva full av förare som var till stor hjälp. Nero OEM version också.

KUNDSUPPORT

Jag köpte den från CanadaSys och jag hade en stor kundupplevelse, kan jag inte sluta berömma om dem! Danny är en bra kille, det var en $ 20 rabatt för att vara ett forum medlem över på deras forum, och den ordning bladet skrev Joseph 'Coriolis "men Danny men det sa" Corsair "och han var tvungen att tala om för mig att priset skulle gå upp. Efter att ha insett att det var min skärmnamn, skämtade vi om det - särskilt som jag trodde att han var Josef men var verkligen Danny!

Freebies

ASUS ingår en mycket mycket trevlig snygga väska, trodde jag att det skulle varit värt minst $ 70 eftermarknad. Det är mycket säker, skyddande och användbar. Jag faktiskt inte behöver köpa en väska om jag behövde bara den bärbara datorn och en bok, är väskan mycket användbar.


Påsen som ingår ( se större bild )


Närbild skott av metall logo och textur ( se större bild )


Bildtext: innehåller också en legitimation, med varumärket Byggd på logotyp ( se större bild )


Väska från ovan ( se större bild )


En av de två sidorna, den har ett papper / bindemedel / bok seperator ( se större bild )


Den andra sidan, med en bärbar hållare och två fickor för Powerbar, CD-skivor, böcker ( se större bild )


Lägg märke till de små orden? De säger ASUS! ( större bild )

z70va glider i påsen

Klagomål

  • Folk klagar på fläktljud på z70va!
  • Fler människor köper det och mina skulle inte se unikt!
  • Den bytte funktion och Styrknapp, men det är inte så illa
  • Jag kan inte tänka mig någon mer beröm för z70va!

Lovorden

  • Stora config för bra pris
  • Bra batteritid för en snabb bärbar dator
  • GPU är X700 flammande!
  • Utformning, ventilationsöppningarna, placering av portar, skärm, pekplatta och tangentbord
  • Högtalare är mycket bra
  • Stora återförsäljare på CanadaSys

Slutsats


Byggd på en stor maskin! ( större bild )

Jag absolut inte ångrar mitt val, men större sedan förväntat, ser den totala prestandan, rena kraften, exceptionell batteritid, estetiskt bra alla förpackade i en enhet. Överstiger mina förväntningar, jag älskar den här maskinen!



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar