onsdag 21 september 2005

HP Pavilion DV1000 Recension (pics, specifikationer)

HP Pavilion DV1000 Recension (pics, specifikationer)
med led2112 - 2005/09/21

av Natalie Sitto, Michigan USA

Den HP DV1000 anses vara en lätt Entertainment Notebook som ståtar extra funktioner för att spela DVD-skivor och musik.

HP Pavilion DV1000 ( se större bild )

HP DV1000 specs som omdömet anpassade och köps genom HP.com :

  • Microsoft (R) Windows (R) XP Home Edition med SP2
  • Intel (R) Pentium (R) M processor 740 (1,73 GHz)
  • 14,0 "WXGA BrightView Widescreen
  • 768 MB DDR SDRAM (2700) uppgraderingsbart till 2 gig
  • 60 GB 5400 RPM hårddisk
  • LightScribe 8x DVD + /-RW och CD-RW-w / Double Layer
  • Intel (R) Graphics Media Accelerator 900 - Pentium
  • Intel (R) PRO / trådlös 2200BG & Bluetooth (TM)
  • 6 cells litiumjonbatteri
  • HP Mobile Remote Control

Orsaker till att köpa

Efter min gamla bärbara dator började få frågor jag beslutat att göra min forskning och leta efter en bärbar dator som fyllde mina behov och inte bryta min plånbok. Jag var främst ute efter en bärbar dator som var tunn, lätt och sprang tyst. Min sista Compaq 2100 hade värme problem som gjorde fläkten gå ca 90% av tiden datorn var på. Jag ville ha en bärbar dator med en widescreen och BriteView (blank skärm) som var tyst och ljus och kunde göra grundläggande uppgifter som surfa på Internet, använda Adobe Photoshop, göra en del arbete i Flash och använda Microsoft Word. Jag ville också inbyggd Bluetooth och trådlöst.

Köpa

Jag bestämde mig för att köpa min DV1000 direkt från HP . Mitt resonemang för detta var att kunna anpassa den precis som jag ville ha det. Jag nedgraderas saker som jag inte behöver och köpte den minsta mängden RAM och en mindre hårddisk, saker som jag skulle kunna uppgradera mig till ett rabatterat pris. Med min anpassning var fortfarande kunna få bättre specifikationer för ett billigare pris än de butiker sålde den DV1000 för. Om du är intresserad, göra matten och du kommer att se att genom att köpa direkt och anpassa en DV1000 själv får du mycket bättre specifikationer till rabatterat eller liknande pris att säga Best Buy eller Circuit City. Min slutliga kostnaden var $ 1100,00 minus en $ 50,00 post i rabatten, fri frakt och en grundläggande HP DeskJet-skrivare gratis! Det tog tolv dagar från den dag jag beställde den bärbara datorn på nätet och till den dag jag fick den.

Bygg och Design

Vid första anblicken DV1000 ser mycket dyrare att det verkligen är. Det yttre skalet är tillverkat av silver färgad plast. Insidan av den bärbara datorn är helt svart med ett slags strukturerad känner till den. Jag skulle ha föredragit alla silver i stället för två toner, men utseendet verkar fungera för denna modell. Den bärbara datorn är robust, men jag har problem med bär den från sidan verkar det lite bräcklig och "knarrig" när jag greppa det. Skärmen har mycket liten eller ingen flex till det, skulle du behöva trycka hårt på den för att se en krusning. Gångjärnen verkar mycket robust, det finns ingen vacklande på skärmen alls, när du sätter på skärmen på plats det stannar där. Jag har ett problem med låset som stänger den bärbara datorn ändå. Med bara en liten knuff på spärren skärmen utsläpp och jag gillar inte placeringen av det, är det rätt nedanför pekplattan och jag befinner mig trycka med tummen när du använder kudden. Jag känner att de kunde ha gjort spärren lite stadigare.

HP DV1000 ovan syn på lock ( större bild )

dv1000review

HP DV1000 framsidan visa locket uppåt ( se större bild )

dv1000review

HP DV1000 framsidan vy locket stängt ( se större bild )

HP DV1000 vänster sidan ( se större bild )

HP DV1000 baksidan vyn ( se större bild )

HP DV1000 enligt sidan ( se större bild )

HP DV1000 höger sida, skärm öppen ( se större bild )

Skärm

Den DV1000 kommer endast i en skärmstorlek, en 14 tums widescreen. Jag valde Brite-View alternativ för min skärm och jag måste säga att jag älskar det. Det är ljusa, skarpa och klara och det är ett nöje att arbeta på det. Jag älskar att arbeta i Photoshop och titta på DVD. Många människor tycker inte om bländning att blanka skärmar producerar, men jag har inget emot, och när det verkar mycket märkbar jag bara justera skärmens vinkel och som vanligtvis gör det för mig. Det verkar ju mer jag arbetar på det mindre märker jag bländning och för mig fördelarna uppväger bländning. Skärmen har även bakgrundsbelysning och ingen skärm läckage så långt jag kan säga. Tack och lov min skärm hade inga döda pixlar!

dv1000review

HP: s DV1000 bredvid en Sony skrivbord LCD för ljusstyrka jämförelse ( se större bild )

dv1000review

HP DV1000 skärmens ljusstyrka sticker ut ännu mer i mörker ( se större bild )

Högtalare

Min modell kom med Altec Lansing-högtalare, hade förra årets modell Harman Kardon-högtalare installerat. Inget spektakulärt att säga om dem, monterade grundläggande laptop högtalare på framsidan av den bärbara datorn. Jag har ännu inte hört alla bärbara datorer högtalare som verkligen låter bra, så jag skulle gradera dem som genomsnittet.

Processor och prestanda

Den bärbara datorn har en Pentium M 1,73 GHz processor med 768 MB DDR-minne installerat (2 platser), 60 gig 5400 HD och Intel (R) Graphics Media Accelerator 900 - Pentium delad video grafikkort. Prestanda är lysande, min starttid från knapptryckning är ca 45 sekunder. Program start snabbt och allt är mycket lyhörda ingen släpar på något jag använder förutom några extra sekunder startar upp Photoshop grund av plug-ins och teckensnitt jag har installerat. Jag har inte gjort något spel så jag kan inte rapportera om det, men jag önskar att det fanns en uppgradering alternativ för grafikkortet.

Riktmärken

Resultat för beräkning av Pi till 2 miljoner siffror i Super Pi: ​​1m 50s

Notebook Tid
HP Pavilion DV1000 (1,73 GHz Pentium M) 1m 50s
Fujitsu S6231 (1,6 GHz Pentium M) 2m 6s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

PCMark: 2950 PCMarks
3DMark05: 196

HD Tune Resultat
Min Överföringshastighet 16,1 MB / sek
Max överföringshastighet 33,6 MB / sek
Genomsnittligt Överföringshastighet 27,0 MB / sek
Åtkomsttid 18,9 ms
Burst Betygsätt 59,3 MB / sek
CPU-användning 5,4%

HDTune grafiska benchmark resultat

Fläkt och värme

En stor anledning jag valde DV1000 var att den bärbara datorn verkar ganska tyst. Kommer från en dator som lät som en lövblåsare och som gick mycket varmt här datorn är awesome. Jag måste säga DV1000 inte köra lite varm, både processor och HD springa runt 50 grader idle. Jag håller oftast min bärbara dator på en Targus Podium Cool Pad som gör att datorn kan få bättre luftflöde och oftast minskar fläkten från att slå på och av. Detta var en stor punkt i min anteckningsbok köpa lycka och DV1000 är tyst och svalt nog för mig.

Tangentbord och pekplatta

HP DV1000 tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Den DV1000 tangentbord är trevligt och lyhörd, det är relativt tyst och fjädrande. Tangentbordet var faktiskt en avgörande faktor i valet av den här bärbara datorn. Tangentbordet har en liten flex på höger sida från Enter ner till pilarna. Pekplattan var en annan sak som jag tyckte om den här bärbara datorn, det är mycket lyhörd och jag älskar den strukturerade känslan av kudden, gör det mig att känna mig som om jag har mer kontroll. Knapparna är lite svårt att trycka men jag har en känsla av att detta är något som kommer att förändras med användningen. Som jag sa tidigare jag gillar inte att skärmen tryckknapp ligger nära pekplattan eftersom jag befinner mig trycka när du använder styrplattan.

Ingång och-utgång

Den DV1000 bärbara dator är utrustad med:

  • 1 typ I / II PCMCIA-kortplats. Jag förvara mitt Media Fjärrkontroll. (Vänster sida)
  • 1 IEEE-1394 (Firewire) (höger sida)
  • 3 Universal Serial Bus (USB 2,0) (Två på höger sida och en på vänster sida)
  • 1 Inbyggd i 6-i-1 digital medieläsare (Ingen Compact Flash) (höger sida)
  • 2 hörlurar-out (framsidan)
  • 1 mikrofoningång (framsidan)
  • 1 TV-utgång (S-video) (höger sida)
  • 1 RJ-11 (modem) (vänster sida)
  • 1 RJ -45 (LAN) (vänster sida)
  • 1 extern VGA-skärm-port (vänster sida)
  • 1 expansionsport för användning med HP Expansion Base (säljs separat). Finns endast med Intel Extreme Graphics med produktivitet port (vänster sida)
  • Strömuttag (i ryggen)
  • CD / DVD-enhet (höger sida)

Trådlös

Jag valde Intel PRO / Wireless 2200BG med Bluetooth. Trådlös fungerade bra direkt ur lådan. Den bärbara datorn plockade upp min router direkt och jag är ansluten utan problem. Jag får också bättre räckvidd än min andra laptop, som jag plocka upp 3 av mina grannar anslutningar och verkar alltid ha en bra anslutning via mitt hus. Jag använder Bluetooth med min Motorola E815 mobiltelefon och det fungerar fantastiskt, jag kan överföra bilder och mina telefonbok till och från min telefon sömlöst.

Batteri

Jag valde den standard 6-cells batteri. Jag bor inkopplad och inte använda den ofta, men jag testa det för granskning och en fick ca 3 timmar av det med bara min postprogram och surfa med Firefox.

Operativsystem och programvara

Den bärbara datorn kom med Windows XP Home Service Pack installerat 2. Jag var glad över att hitta en XP-CD och en separat drivrutin och program backup skiva. Jag finner mig själv göra rena installationer varje så ofta så detta är ett stort plus. Den grundläggande "skräp" programvara levereras med den bärbara datorn, inget särskilt att rapportera i denna avdelning.

KUNDSUPPORT

Lyckligtvis har jag inte var tvungen att ringa kundtjänst så jag kan inte rapportera om detta just nu.

Media Alternativ

Den DV1000 levereras med extra media funktioner som gör att du kan spela CD och DVD utan att starta Windows. Du kan använda fjärrkontrollen eller media knapparna överst på tangentbordet för att styra uppspelning och volym. Jag valde också att få en enhet med LightScribe. Det var inte något jag letade efter, men då var det bara en $ 25 dollar uppgradering så jag bestämde mig för att lägga till den. Media för det är ganska dyr just nu, men jag är säker på att kommer att gå ner snart. Det tar ca 20 minuter för att märka CD med LightScribe men jag hittade den programvara som de har inkluderat mycket begränsande vid märkning, så jag använder Nero Burning Rom en stor allt i ett brinnande paket.

Ingår media fjärrkontroll ( se större bild )

En CD som skapats med LightScribe ( se större bild )

Klagomål

Inte många klagomål här. Jag gillar inte när spärren är placerad och att det är lätt att öppna och kommer i vägen när jag använder styrplattan. Jag tror också att hörlursuttaget placering borde ha varit mer genomtänkt, även om jag gillar att de ger dig två uttag Jag tror att en av dem ska ligga i ryggen eller sidorna eftersom vem som helst att koppla upp sin bärbara dator till högtalare kommer att ha en sladd sticker ut på framsidan av datorn.

Lovorden
Skärmen är stor och lyckligtvis hade jag inga döda pixlar. Det är tunn och lätt väger in på drygt 5 pounds. Den extra medier alternativ och knappar är ett plus. Totalt är det en stor anteckningsbok för priset.

Slutsats

Med HP DV1000 är en stor lätt widescreen bärbar dator till ett bra pris. Den färdas lätt har en stor tangentbord och gör alla de saker det är tänkt att med ett tillsatta några funktioner. Den har några konstruktion brister men fördelarna uppväger nackdelarna i min mening.

Pris och tillgänglighet HP DV1000

Andra Recensioner av HP DV1000 från NotebookReview.com:

  • HP DV1000 Recension av Mitch Gates
  • HP DV1000 och Compaq V2000 Jämförelse av Mitch Gates


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar