torsdag 8 september 2005

Averatec 4200 Review (pics, specifikationer)

Averatec 4200 Review (pics, specifikationer)
av abaxter - 2005/09/08

av Andrew Johnson, Alaska USA

Averatec kallar deras 4200-serien bärbara "inte för stort, inte för litet ... bara perfekt." För mobila användare som vill ha bra bärbarhet men en mer praktisk skärmstorlek och tangentbord (och pris!), Kan detta vara exakt rätt.

Averatec 4200 ( se större bild )

AVERATEC 4200 Specifikationer som testas:

  • Processor: Intel Pentium M 730 (1.6GHz)
  • OS Microsoft Windows XP Home Edition
  • LCD Storlek 13,3 "WXGA med AveraBrite
  • Optisk enhet Multi-format DVD + / - Brännare
  • Hårddisk 80 GB
  • Minne 512MB DDR
  • Trådlöst LAN 802.11b / g
  • Mått 12,44 "x 8,81" x 1,3 "
  • Vikt (pund) 4,7 lbs.

Bygga & Design:

Averatec valde en intressant färgschema för 4200 . När öppna, tangentbord, palm-vila och skärm bezel är alla en enkel elegant vit. Det ser enastående, och är en av de mycket få bärbara datorer som jag har stött på med en jämn infattning bredd kring skärmen. Detta är hur bärbara datorer ska se ut.

Jag tror att vita temat skulle ha sett stor runt, men Averatec valde en blå-metallic flaga finish för baksidan av skärmen, med silver trim, lägga minst en för många färger. Bottnen är silver samt.

Den byggkvalitet är OK men inte spektakulära. Det verkar vara bättre än äldre Averatec bärbara datorer och lika bra eller bättre än många små bärbara datorer. Det är en fortfarande lite flex över, inklusive tangentbordet. LCD-skärmen visar ringar endast med en hård knuff på baksidan av skärmen. Det finns ingen LCD spärren, vilket är bra! Skärmen stängs bara och håller stängt. Spärrar alltid verkar vara det första att bryta, och Averatec ser mer elegant utan en.

Averatec 4200 ovan syn på lock ( större bild )

Averatec 4200 Höger sida ( se större bild )

Averatec 4200 över höger sida ( se större bild )

Averatec 4200 enligt sidan ( se större bild )

Bygga kvalitetsproblem eller bara skickar till Alaska?

När jag fick den bärbara datorn den optiska enheten såg ut som det stack ut en bråkdel av en tum för mycket. När jag vände på datorn enheten inte fungerade. Allt jag behövde göra är att lossa en stoppskruv och tryck enheten i, och sedan allt fungerade ut böter.

Även i mina tester jag kunde inte köra HD Tune hela vägen eftersom det fanns ett par dåliga sektorer på hårddisken. Averatec erbjöd att skicka en ersättare direkt, dock.

Skärm:

Skärmen är den populära glansig typ och jämförbar med andra tillverkares skärmar. Det har fantastisk skärpa, mättnad och kontrast, och det är mycket ljus. Svarta är mycket djup, och belysningen är mycket jämn. Dess betraktningsvinkel prestanda är genomsnittet för en god anteckningsbok och DVD ser bra ut.

Talare:

De två små högtalare pekar framåt och något lägre, och samtidigt inte imponerande faktiskt får ganska högt och är inte så illa.

Processor och prestanda:

Den effektiva Pentium M-processor är snabb, även vid 1.6GHz hastighet tillgänglig med Averatec. Den 4200 är snabb och lysande i alla uppgifter. Program belastning är lite långsam på grund av 4200rpm hårddisk. En 7200 rpm enhet skulle verkligen snabba upp saker och ting.

Värme och buller:

I mina tester Averatec var extremt tyst. I själva verket var fläkten nästan alltid av. När det visar på att det är högt nog att höras på nära håll i ett rum med människor som talar, men det är inte ett irriterande ljud eller ovanligt högt. Den högra sidan av handledsstödet fick lite varmt under lätt användning men inte uncomfortably. Enligt tyngre användning det blev lite för varmt för min smak, och hela anteckningsboken värmer lite. Därunder blir ännu varmare och ibland varm. Kanske fläkten skulle komma på mer. På den ljusa sidan, har fläkten långa cykler. Det går inte att slå på och av irriterande.

Prestanda:

Med en Intel 915 chipset och integrerad grafik, den Averatec 4200 är inte en gaming anteckningsboken. Ändå är Intel lösningen mycket bättre än vissa andra integrerade grafiska lösningar, och kommer att spela massor av äldre 3D-spel som Battlefield 1942.

Super Pi Resultat: nedan finns tillfällen det tar för 4200 och konkurrerande bärbara datorer för att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet:

Notebook Tid
Averatec 4200 (1.6GHz Pentium M) 2m 02S
Fujitsu S6231 (1,6 GHz Pentium M) 2m 6s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

HD Tune: Som tidigare nämnts hade hårddisken några dåliga sektorer som hindrade en fullständig test av HD Tune riktmärke körs. Men uppnådde jag högst 32,7 megabyte och ett minimum av ca 20 meg mycket nära slutet av testet där det stött på och errored.

Tangentbord och pekplatta:

Tangentbordet är både bra och dåligt. Jag gillar layouten med radera lätt att hitta i hörnet och en extra kolumn för hemmet, PgUp, PgDn, end nycklar. Men det är inte riktigt full storlek, och "enter" Backsteg, och höger skift nycklar är särskilt små. Jag råkar vara förtjust i alla dessa tre nycklar, så det är synd att de inte får full storlek de förtjänar. Detta irriterar mig eftersom det finns utrymme för ett större tangentbord också, vilket verkar vara ett vanligt problem med bärbara datorer. Jag undrar om det var en estetisk val eftersom tangentbordet är exakt samma bredd som på skärmen. Det ser bra ut, men i detta fall jag skulle ha föredragit funktion framför form.

Pekplattan är elegant och jäms med handledsstödet, liksom de två musknapparna. Pekplattan har rullande funktion. Knapparna har inte lika positiv för en känsla som vissa, och det är lite lätt att av misstag borsta pekplattan när du skriver.

Averatec 4200 Tangentbord och styrplatta utsikt ( se större bild )

Ingångs-och utgångsportar:

Inget utöver det vanliga här, men layouten är väl genomtänkt. I 4200 inkluderar standard USB 2,0-portar (en på höger, två till vänster), en mini 1394 (firewire), modem, Ethernet, S-Video och VGA-portar. Det finns också en 4-i-1-kortläsare. Det läser inte Compact Flash, som är den enda typ av minneskort jag använder. Bummer.

Trådlöst:

Som en del av Centrino-paketet, finns det inbyggd Intel Pro Wireless 802.11b / g trådlöst LAN. Det fungerar bra och är ansluten till ett sortiment av trådlösa hotspots i mitt område, liksom mitt hem trådlöst nätverk, utan problem.

Batteri:

Averatec har ett par unika funktioner batteribesparing. Det är en integrerad knapp något unintuitively märkt "S", som växlar med låg effekt läge på och av. Detta gör att du kan växla mellan prestanda och batteritid lägen spara snabbt utan att använda programvara. Det finns också en funktion nyckel som växlar LCD av utan att den bärbara datorn för att sova. Användbara för människor samvetsgranna nog att använda funktionen. En annan funktion som kan aktiveras i BIOS är en automatisk nedtoning av LCD-skärmen efter ingen användare ingång för en stund. Detta sparar också bakgrundsbelysningen. Även med dessa funktioner, är batteritiden något fantastiskt för denna typ av anteckningsbok. Också konstigt, min Windows batterimätaren inte ge en tid uppskattning för batteriets livslängd. Det anges endast en procentsats.

Batteriets livslängd varierar kraftigt med användning, men jag kunde komma över 3 timmar med regelbunden lätt användning med trådlöst på och skärmens ljusstyrka till en behaglig nivå. DVD-uppspelning var en nyttig 140 minuter med trådlös off och skärm med maximal.

Operativsystem och programvara:

I 4200 innehåller Windows XP Home och en ganska liten mängd "annoyware." Microsoft Works och CyberLink DVD ingår och användbara.

Klagomål:

Det finns inte mycket att klaga på. Averatec sätta ihop en snygg bärbar dator som erbjuder mycket för sitt pris. Min största klagomål är tangentbordet. Jag förstår inte varför något som kostar 100 gånger mer än en anständig stationärt tangentbord inte har en fantastisk en själv! Även den bärbara datorn blir för varm ibland, men fan bara tänds när det blir ännu varmare. Jag tror det skulle vara bättre om fläkten bara sparkade på vid en lägre hastighet.

Lovorden:

13,3 "är en stor storlek för en widescreen bärbar dator. Den är liten och lätt, men passar bekvämt i knät. Tangentbordet är inte så trångt som en ultraportabel, och 1280x800 är en stor upplösning för denna storlek skärm. Det skulle vara för lite för en 15,4 "notebook och för mycket för en mindre anteckningsbok.

Slutsats:

Averatec 4200-serien är en stor bärbar dator med bra specifikationer till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Multi Format DVD-brännare är en riktig bonus i denna prisklass. Det ser också bra! Det är lätt att köpa eftersom det finns inte många alternativ. Det kommer väl utrustade men kommer inte att vara bäst för dem som gillar att anpassa. Batteritiden är värre än många konkurrenter som Fujitsu och IBM, men kostnadsbesparingarna kan vara mer än värt det om det inte är din högsta prioritet. Så länge som byggkvalitet håller upp, det är ett utmärkt val.

Fördelar:

  • Stora ser
  • Bra prestanda
  • Fantastisk skärm
  • Stort värde
  • Bra batteritid
  • Tyst

Nackdelar:

  • Bygga kvalitet / kvalitetskontroll inte top notch.
  • Hetta
  • Tangentbord skulle kunna förbättras

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar