onsdag 21 september 2005

Averatec 3700 Series Notebook Review (pics, specifikationer)

AVERATEC 3700 Series Notebook Review (pics, specifikationer)
av fsacj - 2005/09/21

av Andrew Johnson, Alaska USA

Averatec har helt uppdateras utformningen av deras 12 "notebook linje med deras 3700-serien , som fortsätter Averatec trend att erbjuda stora specifikationer till förmånliga priser. Men den här gången är det en verkligt väl avrundad maskin som kombinerar snyggt utseende, starka resultat, och en lång batteritid.

Averatec 3700-serien 12 "Skärm Notebook ( för större bild )

Specs som testats:

  • Processor: AMD Sempron 3000 + (1,8 GHz)
  • Operativsystem: Microsoft Windows XP Home Edition
  • LCD Storlek: 12 "XGA (1024x768) traditionella anti-glare skärm
  • Optisk enhet: Multi-Format DVD + / - Brännare
  • Hårddisk 80 GB
  • Minne 512MB DDR, delas med video
  • Trådlöst LAN: 802.11g
  • Mått: 10,79 "x 8,82" x 1,21 "
  • Vikt (pund) 4,2 lbs.

Bygga & Design:

Det 3700 är en snygg bärbar dator. Den har en enkel kompakt design, med ingenting sticker ut, en infälld montering batteriet och lätt rundade hörn. Det är en enkel vit färg med en bit silver trim, och ett silver botten. Jämfört med den föregående generationen, det är bara lite tjockare, men har en betydligt mindre fotavtryck. Jag föredrar mycket denna design till några bärbara datorer som verkar som om deras enda mål var att vara smal, på bekostnad av en tunn känsla, slösat utrymme (som en tjock bezel runt skärmen), och en större fotavtryck. Har köparna egentligen bara titta på tjockleken spec när man söker efter en liten anteckningsbok?

När öppna, är den bärbara datorn ren och enkel. Den har en jämn, tunn bezel runt skärmen, som ser mycket trevligt jämfört med tjocka, utrymme slösa ramar på så många bärbara datorer.

Bygga kvalitet är den vanliga ganska robust med lite flex här och där. Ett företag tryck på baksidan av LCD kommer att orsaka ringar ska visas och tangentbordet är inte super-hård. På tal om LCD gångjärnen verkar robust och väl dämpad. Dessutom finns det ingen spärr. LCD-skärmen stängs bara och håller stängt tills du drar upp den. Trevligt.

Det verkar vara en mycket liten spalt mellan LCD-skärmen och tangentbordet när den är stängd, vilket oroar mig något. I det förflutna, jag har sett bärbara datorer som markerar LCD-skärmen med tangentbordet över tid. Det kan vara klokt att använda den medföljande LCD hylsan för att skydda skärmen vid transport här bärbara datorn.

Averatec 3700 framsidan vyn ( se större bild )

Averatec 3700 vänster sidan ( se större bild )

Averatec 3700 höger sida ( se större bild )

Averatec 3700 undersida ( se större bild )

Skärm:

Skärmen är en grundläggande, lätt-on-the-ögon matt typ. Det är 12 inches och 1024x768 upplösning. Det blir föredömligt ljus och har god kontrast och även bakgrundsbelysning. Betraktningsvinkel egenskaper är den vanliga, med en bättre horisontell än vertikal betraktningsvinkel.

Talare:

Talarna imponerade definitivt mig. Inte för att de låter särskilt bra. Kanske lite bättre än de flesta små bärbara datorer. Men eftersom de låter bra även om de pekar direkt ned från baksidan av den bärbara datorn!

Processor och prestanda:

Detta är min första erfarenhet med AMDs Sempron Mobile-processor. Jag är imponerad. Det verkar vara en stor konkurrent till Intels effektiva och populära Pentium M. 3000 + i Averatec 3700 faktiskt går på 1,8 GHz, och är jämförbar med en Pentium M med samma hastighet.

Allmänna utvecklingen var lyhörd och galleriets, även om du använder Averatec hårdvara "S" för tyst läge / batteri besparingar, som låser processorhastigheten på 800MHz. Detta visar verkligen att de flesta vanliga uppgifter som kontorsarbete, surfning och DVD visning, moderna processorer är mycket mer än tillräckligt snabbt.

Värme och buller:

Jag förväntade mig en hel del värme och buller från en 12 "bärbar dator, särskilt en utan en Pentium M jag hade fel.

Det 3700 har en ganska stor ventil och en intelligent fläkt för att hålla CPU sval. När jag först började använda den bärbara datorn, verkade fläkten lite högt och även sporadisk. Sen hittade jag ute är en fläkt kalibrering alternativ i CMOS-inställningarna, som jag sprang. Det gick igenom över 10 olika fläkthastigheter, från ohörbara till irriterande högt. Nu, beroende på CPU, kommer det att växla mellan av, nästan ohörbar, och en hum som inte är alltför högt. Men när den växlar hastighet, varvtal upp till full hastighet för en sekund, vilket är lite irriterande. Ändå saker är mycket bättre efter att ha kört fläkten kalibrering, som jag skulle rekommendera någon att göra.

Som med de flesta bärbara datorer, särskilt småföretagen, är värme och buller i proportion till hur hårt du använder den bärbara datorn, dvs vad CPU, video och hårddisk last är. För låg belastning fungerar som att skriva och webb-surfning, stannade den bärbara datorn väldigt cool utom lite värme på höger sida av handledsstödet. Fläkten cyklade på låg hastighet periodiskt.

Med DVD-uppspelning, som värmer upp många bärbara datorer avsevärt fick den högra sidan bara lite varmare. Den vänstra sidan började också att värma upp bara något. Under hela dvd fläkten stannade på "nästan ohörbara" inställning.

Bara kör CPU-intensiva riktmärken kontinuerligt, som använder CPU 100% och inte riktigt efterlikna normal användning (förutom spel och grafik rendering), kan leda till att fläkten att köra på den höga hastigheten och den bärbara datorn för att värma upp mer. Botten var varmare än den översta handstödsytan. Dock fick det aldrig obehagligt varmt. I själva verket var det kallare än en gammal 12 "Averatec jag använt får när bara sitter sysslolös! Detta testades med den bärbara datorn sitter på en plan yta. Bokstavligen använder den på ett varv kan göra saker och ting värma upp mer eftersom luftintaget kan blockeras.

Också av notera arbetar Averatec s "S" knappen för tyst läge verkligen. Även med 100% CPU-belastning skulle fläkten gå över till lågfart strax efter att trycka på knappen för att sänka processorhastigheten till 800MHz. Det är också inte tar för lång tid för fläkten att stängas av efter avslutat CPU-intensiva riktmärke, även om det skulle cykla tillbaka på med jämna mellanrum.

Prestanda:

Som tidigare nämnts, den 3700 verkar mycket snabbt och lysande för olika uppgifter, särskilt för en kompakt bärbar dator. De integrerade S3 grafik på Averatec 3700 gör det ganska meningslöst för 3D-spel. Det är verkligen inte syftet med denna bärbara dator. Men, det gör det tillåta en oberoende extern bildskärm, medan vissa andra bärbara datorer endast tillåta den externa bildskärmen för att spegla LCD-skärmen.

För att ge några numeriska jämförelse med andra bärbara datorer, sprang jag Super Pi Benchmark.
Super Pi: ​​Dags att räkna Pi till 2 miljoner siffror: 2:11

Notebook Tid
Averatec 3700 (AMD Sempron 3000 + 1,8 GHz) 2m 11s
Fujitsu S6231 (1,6 GHz Pentium M) 2m 6s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s


Tangentbord och pekplatta:

Averatec 3700-serien tangentbord och pekplatta ( se större bild )

För en sådan liten anteckningsbok, är tangentbordet mycket bra. Den har en nästan perfekt layout och gör stor nytta av det begränsade utrymmet. Den enda knapp som är för liten är rätt shift-tangenten. Jag skulle ha föredragit att piltangenterna packas in en rad för att möjliggöra en fullstor rätt skift, som på Apple-tangentbord.

Tangentbordet låter som en stationär tangentbord. Lite mer högljudd och "Clicky". Vissa kanske gillar det här. Det finns vissa flex när du mosa nycklarna, vilket är något jag bara märker om jag målmedvetet mäsk nycklarna.

Den rullande Pekplattan är jäms med handledsstödet, så en del kanske råkar komma den medan du skriver.

Ingångs-och utgångsportar:

Bortsett från den vanliga utbud av portar, ingår Averatec en mini firewire (1394)-port och en 4-i-1 multi kortläsare. De 3 USB 2.0-portar är alla på höger sida, som skulle kunna komma i vägen när du använder en extern mus på en liten yta.

Trådlöst:

Den medföljande 802.11g trådlösa fungerar mycket bra och är ansluten till mitt hem och arbete trådlöst nätverk utan problem.

Batteri:

Batteritiden är imponerande, särskilt i den här prisklassen. DVD-skivor är alltid ganska påfrestande för ett system. Jag kunde komma över 2 timmar och 10 minuter av DVD-uppspelning med LCD på en behaglig nivå 5 av 7. På en mörk flygplan, kan detta lätt sänkas för att öka batteriets livslängd.

Om jag är riktigt försiktig kan jag klämma en full 4 timmars batteritid ut, med LCD-ljusstyrka vid låga och gör bara enkla uppgifter. Om jag får skärmen att stänga av, kan detta vara ännu mer.
En liten sak som är särskilt anmärkningsvärt för mig är att batteriet glider på lätt och passar spola. Det verkar löjligt när ett batteri sticker ut på baksidan av en bärbar dator.

Operativsystem och programvara:

I 3700 innehåller Windows XP Home och en ganska liten mängd "annoyware."

Slutsats:

Jag är mycket nöjd med den här bärbara datorn. Den har en helt uppsättning funktioner till ett bra pris, och det ser enastående. Det är förvånansvärt sval och tyst under de flesta förhållanden, och batteritid, medan inte bra, är mycket bra. Till detta pris, skulle ett reservbatteri dubbla batteritiden och ändå hålla priset under tävlingen. Tangentbordet är en trevlig layout som gör stor nytta av det lilla utrymmet som erbjuds på en 12 "bärbar dator.

Fördelar

  • Attraktiv design
  • Ljusa, övergripande trevligt skärm
  • Bra användning av tangentbordet fastigheter
  • Ganska robust
  • Värde!
  • Bra batteritid. Batteri passar spola istället för sticker ut.
  • Liten effekt tegel

Nackdelar

  • Bad USB placering
  • Tangentbord flex (jag inte märker med min skrivstil)
  • Tight spel gör mig oroa tangentbord röra skärmen när den är stängd.
  • Ingår ärm klokt att använda.

Pris och tillgänglighet: Averatec 3700-serien



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar