tisdag 2 april 2013

HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 Recension

HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 Recension
av Michael Wall - 2013/04/02

HP Pavilion Sleekbook 15 z-B000 är en configure-to-order bärbar dator med kostnadsmedvetna konsumenter i åtanke. Med grundpriset sitter under $ 500, kommer konsumenterna inte att hitta många bärbara datorer för mindre. Men med så många uppgraderingsbara alternativ, är det troligt att de flesta konsumenter kommer att finna sig att betala betydligt mer än utgångspriset.

Beviljas enheten inte erbjuder några trevliga funktioner för sitt låga pris, inklusive en levande 15,6 "skärm, stark ljudkvalitet, och en stor hårddisk, men är det tillräckligt för att bära denna maskin Med sin svaga resultat och en medioker byggkvalitet?; är HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 värt investeringen? Läs hela recensionen för att få reda på.

Bygg och Design

HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 ger en svart plastchassi. Plasten har en blank yta som är reflekterande och enkelt plockar upp solljus. Tyvärr konstruktionen är i grunden den klassiska budget utseende. Det estetiska är bra nog vid första anblicken, men den glansig finish plockar snabbt upp fingeravtryck och är svår att hålla ren.

Mätning vid 16 "x 10" x 0,83 "och väger ungefär 4.56-lbs. (Beroende på konfiguration) och HP Pavilion är ganska portabel. Det är lite tyngre än de flesta ultrabook och ultraportabla enheter, men det är ändå tillräckligt lätt att transportera .

Plast chassit klarar faktiskt att ge en hel del skydd till enheten. Basen i chassiet stod fast, oavsett hur mycket tryck applicerades. Skärmen hålls uppe hyggligt att små mängder av tryck, men märkbar porlande gjorde uppträda när tillräckligt tryck anbringades på baksidan av skärmen. Obliviously HP Pavilion Sleekbook är inte de mest solida maskin på marknaden, men det kan ta mer slitage än du förväntar dig bildar en bärbar enhet nybörjar.

 

Hamnar och funktioner
Även om Sleekbook kunde ha använt lite mer av sin yta till rymden ut hamnarna, gör den bärbara datorn erbjuder en gedigen samling av portar. Den högra sidan av enheten erbjuder ett 4-in-1 kortläsare, ett par av USB 3.0-portar, en HDMI-port, en Ethernet-port, och kraftuttaget. Den vänstra sidan finns en USB 2.0-port, samt en ljudutgång.

Vänster: USB 2.0-port och ljudutgång.

Höger: 4-in-1 kortläsare, två USB 3.0-portar, HDMI-port, Ethernet-port, och kraftuttaget.

Den enda märkbara sak saknas i valet är en VGA-port, men det Sleekbook erbjuder en HDMI-port, vilket skulle visa sig tillräcklig i de flesta fall. Merparten av portarna är tillräckligt långa mellanrum, så att använda flera samtidigt borde? T vara ett problem, med undantag av de två USB-portar som sitter på höger sida. I vissa fall (t.ex. med en bred USB-lagringsenhet) avståndet kan vara ett problem, men det finns alltid en annan USB-porten på vänster sida för att lindra problemet.

Skärm och högtalare
HP Pavilion Sleekbook display är en noterbar höjdpunkt för maskinen. Den bärbara datorn har en 15,6 "HD Bright View LED-bakgrundsbelyst skärm med 1366 x 768 upplösning. Trots att skärmen erbjuder endast standardupplösning, förvaltar glänsande skärm för att ge en ljus levande bild med exceptionell färgkontrast. Den 15,6" skärm också erbjudanden 10-punkters touch input. Den respons och återkoppling på displayen är tända snabbt, vilket gör touch-kontroller exakt och lätt att använda. Faktum är touchkontroller är sannolikt den bästa kontrollen tillgängliga alternativet på den bärbara datorn.

Displayen erbjuder också anständigt betraktningsvinklar, särskilt med tanke på blank yta på skärmen. Displayen biljettpriser mycket bra på den horisontella axeln med bildkvalitet som håller upp väl förbi 100 grader, vilket gör bildskärmen perfekt för flera tittare. Tyvärr displayen inte klara sig lika bra på den vertikala axeln, eftersom bildkvaliteten minskar snabbt när skärmen flyttas framåt, även om bilderna fortfarande håller upp ganska fint när displayen är lutningen bakåt.

Medan den ljusa glänsande skärm ger vackra bilder under idealiska förhållanden, kan det också leda till att displayen blir oerhört reflekterande. Tung belysning orsak är märkbar bildförvrängning som fasta bilder kan ses reflekteras på skärmen. Denna fråga är ytterligare förstärks när skärmen har en mörk bakgrund (t.ex. en svart skärm under en scenförändring i en film). Men under normala ljusförhållanden displayen håller upp beundransvärt. Bara vara medvetna om det här problemet om du planerar att ta enheten utomhus i direkt solljus.

Liknar displayen högtalarna är en annan stark svit för HP Sleekbook. Högtalarna är belägna över hela framsidan av chassit ovanför tangentbordet. Även om högtalarna inte kommer att blåsa användare bort, låter de bättre än de flesta skulle förvänta sig av en budget bärbar dator.

Utrustad med Dolby Advanced Audio högtalarna ger tydliga skarpa ljud som är bullrande nog för att ge ljud för ett litet rum. Viktigare högtalarna hålla upp mycket bra, till och med när man trycker till 100 procent kapacitet ljudet förblir ren med liten eller ingen märkbar distorsion.

Tangentbord och pekplatta
Förutom den glansiga plast finish, är den låga kvaliteten tangentbordet den största giveaway som HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 är en budgetenhet. Ärligt tangentbordet är inte så hemskt, det fungerar med solid precision, men det känns luddiga och opålitlig.

Den bärbara datorn har en fullstor Chiclet tangentbord komplett med numeriska tangentbordet. Kvadraten nycklar något bräserad ovanpå tillhandahåller lite friktion, men fingrarna fortfarande lyckats lätt glida på ytan av nycklarna. Den grunda nyckel komprimering lämnar övrigt att önska, och återkopplingen från varje knapptryckning känns opålitlig. I mitten av tangentbordet nycklarna ge återkoppling som känns mycket mer mottagliga än nycklarna belägna runt de yttre kanterna.

Trots dess märkbara fel, gjorde tangentbordet lyckas läsa indata korrekt. Användare kan känna att de mistyping, men tangentbordet är funktionsdugliga, i att det kommer att fungera. Men om användarna vill ha komfort de kommer att behöva titta på ett externt tangentbord.

Tyvärr pekplatta biljettpriser och med värre än tangentbordet. Ligger direkt nedanför mellanslagstangenten, erbjuder pekplattan generösa ytan med en höger och vänster musknapp placerad längst ner i kudden. Dynan i sig är kraftigt strukturerad med en tungt kaklat texturerat mönster.

Det finns inga allvarliga problem med utformningen av pekplattan, men inte det helt enkelt att utföra. Pekplattan (som använder Synaptics drivrutiner) lider av en stor eftersläpning och inga reaktioner. Några gånger när vi testade enheten, frös pekplattan alla tillsammans att inte läsa någon ingång. Dessutom pekplattan kämpar också för att läsa flerfingergester ofta saknas ingången helt, och när dynan läser gesten är det ofta sekunder efter ingången har angetts.

Lyckligtvis HP Pavilion Sleekbook erbjuder en högkvalitativ pekskärm för att kompensera för bristerna i pekplattan. Dock kommer användare som söker produktivitet behöver investera i en extern mus med den här enheten.

 

Prestanda och Benchmarks

Vår HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 recension Enheten hade följande konfiguration:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 15,6 "HD Bright View LED-bakgrundsbelyst 1366 x 768
  • 1,7 GHz AMD Quad-Core-A8-4555M Accelerated Processor
  • AMD Radeon HD 7600G-grafik
  • 6 GB DDR3 RAM-minne
  • 750GB (5400 RPM)
  • 802.11 WLAN
  • 4-cells litiumjonbatteri
  • Mått: 16 "x 10" x 0.83 "
  • Vikt: £ 4,56.
  • Pris: $ 665 (vid tiden recension skriven)

HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 erbjuder low-end prestanda som användarna kan förvänta sig av en budget bärbar dator. Vår version av den bärbara datorn var utrustad med en 1,7 GHz AMD Quad-Core-A8-4555M processor med AMD Radeon HD 7600G diskret klassens grafik. Medan HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 inte erbjuder diskret klassens grafik AMD APU grafikprestanda är faktiskt någonstans mellan Intels integrerade grafik och många nybörjar diskreta grafikkort sett i andra multimedia bärbara datorer. Konfigurationen NBR testade var en av de mer avancerade versionerna av Pavilion Sleekbook tillgängliga, men enheten kämpade fortfarande för att spela de senaste spelen på anständiga detaljinställningar.

Maskinen kommer att hålla upp till grundläggande surfning och ordbehandlingsfunktioner, men mycket mer än så bevisar en utmaning för den bärbara datorn. Maskinens multi-tasking kapacitet är också starkt begränsad, eftersom maskinen kan hantera några program innan han blev överväldigad. Dock kommer mer intensiva funktioner, såsom videoströmmar snabbt få maskinen att bli kört fast vilket resulterar i en märkbar nedgång i prestanda.

Vår version av HP Pavilion Sleekbook kom också utrustad med en 750 GB (5400 RPM) hårddisk (HDD). Även om hårddisken inte erbjöd de snabbaste laddningstider och bidrog till lägre prestanda, 750 GB internt lagringsutrymme är en anständig mängd utrymme för en bärbar nybörjar anteckningsbok. Lagring är inte precis en dyr handelsvara i dessa dagar, men inte behöva bära runt en extra lagringsenhet eller ta itu med moln lagring är alltid ett plus.

  wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande grafikkort prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal Disk Mark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Medan HP Pavilion ofta pressas till sina gränser, skulle användarna inte vet det från hur tyst och kyler enheten varit. Den bärbara datorn har två ventiler en sitter på undersidan av chassit och en annan sitter på vänster sida av enheten. Samtidigt testar enheten fanns det ett par tillfällen, där det svaga ljudet av fläkten kunde höras, men under normala omständigheter dess tysta.

Fläkten förvaltar också hålla enheten bekvämt sval. Det bör dock noteras att en bit av värme kommer att härröra från ventilerna ibland, och med ett av munstyckena är placerade på undersidan av chassit det kan potentiellt göra anordningen obekväm att använda som en bärbar dator.

Batteritid
För att testa batteritiden vi använt vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark smet liv testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

I våra tester HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 körde för 2 timmar och 45 minuter innan du stänger av efter att ha nått 5 procent batterireserv. Blyg tre timmar HP Pavilion inte erbjuder stark batteritid. Användare som surfar på nätet enbart av av en Wi-Fi-anslutning kommer sannolikt att se enheten dör ännu snabbare. Medan tre timmars batterigräns kan vara tillräckligt för att göra det genom en föreläsning eller ett snabb-affärsmöte, kommer användarna vill ha nätadaptern till hands hela tiden.

Slutsats

Att köpa en budget bärbar dator handlar om eftergifter. Varje nybörjar bärbar dator kommer att ha sina brister, frågan är, gör de fel och strong linje med dina behov?

HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 inte erbjuder några starka sidor inklusive dess färgstarka 15.6 "pekfunktioner display, solida högtalare, och stor 750GB hårddisk. Även chassit inte ut som mycket, är den glansiga plastskyddet faktiskt mycket mer hållbara än väntat. Naturligtvis Sleekbook har sina nackdelar också med en obekväm styrplatta och tangentbord, kort batteritid, och lacklusterkapacitet.

Fortfarande den här prisklassen, är HP Pavilion Sleekbook 15z-B000 solid val för konsumenter som söker en nybörjar bärbar dator och inte har något emot att släppa på prestanda.

Fördelar:

  • Vibrant 15,6-tums beröringsaktiverad display
  • Solid ljudkvalitet
  • Prisvärd

Nackdelar:

  • Obekväm tangentbord
  • Låg kvalitet pekplatta
  • Svaga resultat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar