torsdag 18 april 2013

Lenovo G580 Review

Lenovo G580 Review
av Michael Wall - 2013/04/18

Lenovo G580 är inte ett betraktaren. Genast är det uppenbart att denna maskin är en budgetenhet. Byggd som en tank utan hållbarhet, kommer denna besvärliga tegel av en maskin avskräcka många åskådare. Men talesättet "inte döma en bok efter omslaget" kan ringer sant för denna budget bärbar dator.

Med en förvånansvärt bekvämt tangentbord och anständiga specifikationer, kommer denna maskin att överraska många. Intel i5-3210m processor kommer inte att blåsa användare bort, men det är inget att håna givet maskinerna nybörjar prisläge.

Har Lenovo G580: s solida specs att kompensera för sin luddiga byggkvalitet? Läs hela testet för att ta reda.

Bygg och Design

Lenovo G580 inte dölja det faktum att det är en budgetmaskin. Vid första anblicken den glansiga svarta plastlocket är en död giveaway. Den reflekterande chassi liknar många andra budget enheter lockar fingeravtryck helt enkelt. Det är dock värt att notera att den granit konsistens gör ett mycket bättre jobb med att maskera utskrifter än andra enheter. En ganska liten seger, men en som vissa användare (som jag själv) kommer att njuta.

Mätning på 14,8 "x 9.65" x 1.35 "och en vikt på £ 5,37. Lenovo G580 är ganska skrymmande. Trots maskinens stor ram, höjer den bärbara datorn allvarliga hållbarhetsproblem. Botten chassit är tjock, men det hindrar inte den maskin från att ge vid tryck på. Lyckligtvis blotta massa hindrar enheten chassit från att ge för mycket, men till och med ett enda finger trycks ovanpå chassit kan orsakar märkbar flex. Displayen presterar ännu sämre, vilket ger avsevärt till och med små mängder tryck resulterar i märkbar porlande på skärmen. Gångjärnen ansluter skärmen och chassit verkar också tveksamt. På vår enhet rätt gångjärn var lös orsakar maskin för att göra ett hörbart knakande ljud när displayen var lutas framåt.

Hållbarhet kan vara ett allvarligt problem för Lenovo G580. Enheten är inte benägna att bryta på egen hand, men användare bör vidta försiktighetsåtgärder vid transport av enheten. Den bräckliga display och dålig gångjärn byggkvalitet kan vara ett recept för katastrof. Lenovo G580 ska vara bra som en stationär enhet, men användarna vill resa ofta med enheten kanske vill titta på andra alternativ.

Hamnar och funktioner
Budgeten Lenovo G580 erbjuder ett brett utbud av portar. Den högra sidan av chassit inrymmer en ljud / mikrofoningång, optisk enhet, USB 2.0-port, och ett vägguttag. Den vänstra sidan av maskinen finns två USB 3.0-portar, en HDMI-port och Ethernet-port och en VGA-port.

Vänster: VGA, Ethernet, HDMI, två USB 3.0-portar Höger: audio / mic jack, optisk enhet, USB 2.0-port, strömuttaget

Inte bara Lenovo erbjuder en solid urval av hamnar, men utrymmen enhets dem tillräckligt med alla önskade hamnar i räckvidd. Det är också trevligt att se USB-portarna på båda sidor av maskinen i fall användare vill lägga till en USB-aktiverad mus. För en nybörjar bärbara Lenovo G580 erbjuder en imponerande mängd anslutningsmöjligheter.

Skärm och högtalare
Lenovo G580 har en 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst HD-skärm med en standard 1366 x 768 upplösning. Displayen erbjuder en gedigen upplevelse (särskilt för en budget-enhet), som skärmen ger skarpa tydlig bild med stark färgkontrast trots den genomsnittliga skärmupplösning.

Displayen erbjuder generösa horisontella betraktningsvinklar, med bilder som håller upp väl förbi 100 grader, vilket gör displayen passar flera tittare. Men på det vertikala planet displayen inte hålla upp också, visar betydande bildförvrängning när skärmen är titeln både framåt och bakåt.

Utrustad med en glänsande skärm Lenovo G580 har fina färgkontrast, men det sker på bekostnad av displayen är extremt reflekterande. I likhet med andra blanka skärmar, Lenovo G580 plockar lätt upp bakgrundsbilder på skärmen, vilket ytterligare förstärks både av extrema ljusförhållanden. Under normala ljusförhållanden bilder ändå reflektera, men det allvarliga problemet uppstår när i direkt ljus (dvs. använda enheten utomhus).

Den Lenovo G580 högtalare matchar visuell upplevelse, som ger mer än förväntat av en budget-enhet. Högtalarna är placerade på nedre framkant av chassit. Trots ligger på botten av anordningen, hanterar ljud att lätt emanera från högtalarna oavsett ytarean anordningen vilar på.

Högtalarna själva ge solid ljudkvalitet, bullrande nog för att ge ljud för en blygsam medelstora rum. Ljudkvaliteten är konsekvent eftersom högtalarna inte gav märkbar distorsion även vid 100 procent kapacitet. Ljudet kommer inte blåsa användare bort, men den klara skarpa kvaliteten är bra med tanke på Lenovos nybörjar prisläge.

Tangentbord och pekplatta
Lenovo G580 erbjuder en gedigen skrivkänsla med en fullstor Chiclet tangentbord komplett med numeriska tangentbordet. Nycklarna är något indragen ger extra dragkraft. Dessutom, den fasta nyckeln djup och konsekvent taktil återkoppling tillåta användare att skriva snabbt med försäkran.

Den enda märkbara nackdelen tangentbordet kommer som ett resultat av maskiner luddiga ramen. Medan tangentbordet i sig är fast, är chassit som rymmer det en benägenhet att böja när extrema tryck appliceras. Flexibiliteten i chassit ska inte visa sig vara ett problem, men om en användare var att tillämpa hård press när du skriver på tangentbordet skulle böja som följd.

Även om inte lika imponerande som den höga kvaliteten tangentbord, är pekplattan (med Elan drivrutiner) mer än funktionsdugliga. Pekplattan har en konstig design som det inte finns någon strecksatsen för pad, vilket gör att sömlöst blanda med hand vila. Pekplattan fungerar dock, idrotten en strukturerad yta med små bräserade gupp för att markera styrplattan området. Den texturerade ytan gör lyckas illustrera där kudden börjar och slutar, men en del användare kan fortfarande bli förvirrad av bristen på åtskillnad mellan dynan och chassit. Förutom bristen på separation, är layouten på pekplattan ganska grundläggande med en höger och vänster musknapp sitter på undersidan av pekplattan.

Pekplattan fungerar bra, som det står standard swipes och gester korrekt utan fördröjning. Multi-fingergester läsa ganska bra också, även om det fanns några fall där pekplattan misslyckats med att läsa ingång. Men misreads var sällan nog att det aldrig blev en allvarlig fråga. Pekplattan är inte idealiskt för känsliga processer som bildredigering, men funktionsdugliga för dagligt bruk.

Prestanda och Benchmarks

Vår Lenovo G580 granskning enhet innehåller följande konfiguration:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 15,6 "HD LED-bakgrundsbelyst 1366 x 768
  • 2.5GHz Intel i5-3210M
  • Intel HD Graphics 4000
  • 4GB DDR3
  • 500GB (5400RPM)
  • 802.11
  • DVD R / RW
  • 6-cell 2200mAh Li-Cylinder batteri
  • Mått: 14,8 "x 9.65" x 1.35 "
  • Vikt: £ 5,73.
  • Pris: $ 500 (vid tiden recension skriven)


I ett område där de flesta budget maskinens skära ned, erbjuder Lenovo G580 en acceptabel prestandanivå. Utrustad med en 2.5GHz Intel i5-3210m processor och Intel HD Graphics 4000, Lenovo G580 tacklar lätt grundläggande datorfunktioner som ordbehandling och grundläggande internetsurfande.

Med 4GB RAM den bearbetade gör ett beundransvärt jobb med multi-tasking, som jag kunde se flera videoströmmar utan någon märkbar fördröjning eller nedgång i prestanda. Men kör mer krävande processer (t.ex. en komplex Excel-ark) kommer att kraftigt minska den bärbara datorns förmåga att jonglera flera program.

Medan maskinen fungerar bra med grundläggande funktioner, kommer den bärbara datorn kämpa med visuellt intensiva processer (t.ex. spel eller videoredigering) på grund av den begränsade kapaciteten hos integrerade GPU. Men Lenovos brist på GPU-prestanda är att vänta till dess låga pris punkt och användarna kommer att ha några problem att fylla de flesta processer.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande grafikkort prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal Disk Mark lagringsenhet bruksprov:


Värme och buller
Lenovo G580 är förvånande tyst med tanke på dess stora skrymmande format. Den singulära fläkten placerad längs den vänstra sidan av chassit (med ytterligare ventilerna på undersidan av enheten) gör ett beundransvärt jobb att hålla enheten sval under normala förhållanden. Fläkten blir hörbara på tider när den bärbara datorn är skjuts till kapacitet, men även då det ger bara ett svagt brus. Liten explosion av värme kan komma från ventilen vid dessa tillfällen, men det är det aldrig server tillräckligt för att hindra användarens upplevelse, och den bärbara datorn kan fortfarande bekvämt användas som en bärbar dator, om så önskas.

Batteritid
För att testa batteritiden vi använt vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark smet liv testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

I våra tester Lenovo G580 körde i 2 timmar och 47 minuter innan du stänger av efter att ha nått 5 procent batterireserv. Bara blyg av den tre timmar märket Lenovo G580 inte erbjuder stark batteritid. Användarna förväntar sig att köra Lenovo för en längre tid bör ha nätadaptern till hands.

Samtidigt behöva bära i strömuttaget utöver maskinen är jobbigt, det inte komma som en överraskning att Lenovo G580 inte erbjuder stark batteritid. Med bristen på hållbarhet och större formfaktor portabilitet är inte i fokus för Lenovo G580, så den svaga batteritiden bör inte vara ett stort hinder.

Slutsats

Denna stora skrymmande brute är inte för alla. Användare som är ständigt på språng hittar bygga designen en stor skuld och den begränsade batterireserv ett hinder.

Det finns dock en viss grace bakom denna seghet jätte. Exklusive maskinens begränsade bärbarhet, erbjuder det några bra funktioner. Den 15,6-tums skärm tillämpar fasta visuella för en budgetenhet, medan tangentbordet är bekvämt, och pekplattan läser konsekvent. Dessutom erbjuder maskinen en lämplig nivå av prestanda kan hantera grundläggande datorfunktioner med relativ lätthet.

Användarna måste medge om estetik, men Lenovo G580 erbjuder mycket för sin $ 500 pris.

Fördelar:

  • Fasta specifikation
  • Bekvämt tangentbord
  • Prisvärd

Nackdelar:

  • Skrymmande Design
  • Question Hållbarhet
  • Begränsad batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar