fredag 5 april 2013

AVADirect Clevo P570WM recension

AVADirect Clevo P570WM recension
Charles P. Jefferies - 2013/04/05

Denna stationär dator bärbar dator har en 17,3 "skärm och tips skalorna på £ 13,8 -. Eller £ 21, om vi räknar de dubbla 330W nätaggregat Vår granskning enhet har en mycket kraftfull Intel Core i7-3960X Extreme Edition-processor (sex kärnor) , dubbla NVIDIA GeForce GTX 680M 4GB grafikkort, 32GB RAM och en 240GB Intel SSD. Kraft åt sidan, det P570WM erbjuder ett fast tangentbord, användbara pekplatta, hög-gamut 1080p-skärm, och massor av in-och utgångar. Downsides är en sub-en timmes batteritid, högljudda fläktar och naturligtvis storlek och pris.

Bygg och Design

Den P570WM är, med ett ord, humongous. Det är en av de allra största datorerna att gå genom vår granskningsprocess på £ 13,8 och nästan 2,5 "tjock. Denna inställning väger 21 £ totalt inklusive de två 330W nätadaptrar.

Designen är relativt vanligt, men inte tråkig. Handledsstödet och locket har borstad aluminiuminlägg som är mjuk och sval vid beröring. Chassit är oflexibel, den plast som används är tjockare än vad vi är vana att se, utan tvekan krävs för strukturstöd. Locket ger tillräckligt skydd för skärmen, inga ringar visas på skärmen när ett tryck på baksidan av locket. Den P570WM s passform och finish är bra, med lika stora mellanrum mellan delar och ojämna eller oavslutade kanter.

Något att notera om P570WM design är precis hur tjockt det egentligen är, tangentbord och pekplatta kommer att fysiskt sitta högre från ytan den vilar på, jämfört med tunnare bärbara datorer. Det innebär en annorlunda skrivläge som i mitt fall krävs att höja min stol lite.

In-och O portar

Den P570WM som väntat innehåller ett stort antal hamnar, den har tre olika videoalternativ. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: ExpressCard/54 slot, Infraröd port, strömindikatorlampor

Back: Kylning luftutsläppen, AC vägguttag

Vänster: DVI-D ut, Ethernet, HDMI, Displayport, USB 3.0, eSATA / USB-kombinations, IEEE 1394 Firewire 400/800, USB 3.0, optisk enhet (botten)

Höger: Line-in, S / PDIF, mikrofon, hörlurar, 2x USB 2.0, Kensington-lås

Tangentbord och pekplatta

Clevo har äntligen uppdaterat både dess tangentbord design och layout. Det nya tangentbordet är traditionellt formaterad men med nycklar som efterliknar den extra avståndet mellan Chiclet stil tangenter. Tangentbordet har bra taktil återkoppling med minimalt flex, den har en något seg känsla och är tyst - ingen "clacking" nycklar. Varje knapp har en milt gummerad matt yta som döljer fingeravtryck. Den blå LED-bakgrundsbelysning är bra i mörkare miljöer. Tangentbordslayouten är den största förbättringen från äldre Clevo notebooks, hemmet, slut, Page Up och PgDn inte längre integreras som sekundära funktioner i piltangenterna. Dessutom det numeriska tangentbordet har nu en standard fyra kolumner layout.

Synaptics pekplatta verkar lite liten i förhållande till den 17,3-tumsskärm. Den matta ytan är lätt att spåra på, även om fingrarna är något fuktig. Medan de fysiska knapparna på denna pekplattan är för högt för min smak, jag gillar det faktum att knapparna är verkligen fysiskt - många nya bärbara datorer har knapplösa pekplattor (clickpads) med klickbara ytor som inte alltför många bärbara beslutsfattare "får rätt." En fingeravtrycksläsare är belägen mellan de två knapparna.

Skärm och högtalare

Den P570WM levereras som standard med den glansiga ytan visning på vår enhet. Den har en full HD-upplösning (1920x1080 pixlar) och bättre än genomsnittet färgåtergivning, som täcker 90% av NTSC-färgskalan (de flesta skärmar täcker 60-70%). Kontrast är mycket bra, med djup svärta och skarpa vita. Det är en snygg skärm rakt på men har problem med betraktningsvinklar inneboende med TN-typ paneler. Vissa mer avancerade bärbara datorer kommer med IPS-paneler som har obegränsade betraktningsvinklar. Totalt är det ett rimligt display men den här prisklassen, är det svårt att imponera.


De fyra inbyggda stereohögtalare har medioker ljud, det är ihålig utan någon märkbar bas. Lyckligtvis P570WM erbjuder flera ljud ut alternativ inklusive hörlurar, HDMI-och S / PDIF.

Prestanda och Benchmarks

Vår Clevo P570WM granskning enhet är artighet av AVADirect, den har följande specifikationer:

  • 17,3-tums skärm (1920x1080 upplösning, TN panel, glansig yta, 90% NTSC-färgskala)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-3960X Extreme Edition sexkärniga desktop processor (3.3GHz upp till 3.9GHz Turbo Boost, 15 MB cache, 130W TDP)
  • Dual Nvidia GeForce GTX 680M 4GB GDDR5 grafikkort i SLI
  • 32GB DDR3-1600 RAM (4 x 8 GB, max stöds)
  • 240GB Intel 520-serien SSD
  • 750GB Seagate Momentus XT sekundär hårddisk
  • Ingen tredje lagringsenheten
  • Blu-ray-brännare
  • Killer Wireless-N 1103 trådlösa LAN
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • 3 års förlängd garanti
  • Mått: 16.5 x 11.3 x 2.2 ~ 2,4 inches
  • Vikt: 13,8 £.
  • Starta Pris: 2232 $
  • Pris som konfigurerad: $ 5260

Vår granskning enhetens specifikationer är helt enkelt spektakulära från ett prestationsperspektiv, bara de allra högsta-end bärbara datorer såsom Alienware M17x R4 skulle kunna närma sig kraften i det fullastade P570WM (och fortfarande inte kan matcha det, med en rejäl marginal). Det kännetecknande drag är det sex-core Intel Core i7-3960X Extreme Edition-processor, som uppgår till $ 750 till priset. Detta är en full-on desktop processor med ett 130W TDP (de flesta bärbara processorer är 35W eller mindre), en del av anledningen till vår enhet behöver dubbla 330W nätaggregat för att köra på ett tillförlitligt sätt med full effekt.

Nästa på listan är de dubbla Nvidia GeForce GTX 680M grafikkort som har 4 GB GDDR5-minne VARJE. Tillsammans ger de mer grafikprocessorkraft än de flesta spel datorer erbjuder. De lägger ungefär $ 1280 till den som konfigurerade priset.

Till uppgradering är en av P570WM styrkor, vår enhet är laddad med den maximala mängden minne som stöds, 4x 8GB moduler (32.0GB totalt). Dessutom har tre interna enhetsfack, två är befolkade i vår enhet. Den primära enheten är en blixtsnabb 240GB Intel 520-serien SSD och sekundär är en Seagate 750GB hårddisk. En fantastisk fjärde enhet kan läggas till genom att byta ut den optiska enheten med en caddie.

Denna P570WM är anpassad efter AVADirect, en dator Customizer specialiserat sig göras mot beställning bärbara datorer. De låter även kunderna väljer vilket märke av RAM-och lagringsenheter de vill ha i sina anteckningsböcker. Vi tog en rundtur i deras anläggning och kom undan imponerade.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 (Performance - 720p) mäter den totala grafikkortsprestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 Extrema inställningar:

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Crysis Warhead in-game-prestanda (bildrutor per sekund (FPS), mätt med FRAPS, 1920x1080 upplösning, "Enthusiast" inställningarna, 16X AA):

Värme och buller

All denna kraft kommer med stor kyl ansvar, det P570WM har inte mindre än fyra stora kylfläktar. Baksidan av chassit är i grunden en stor avgasöppning, det är lätt att kika in och se koppar kylflänsar.

CPU kylfläktar på höger sida av chassit var alltid igång i vår enhet, förmodligen på grund av sex-core Intel Extreme Edition-processor och dess 130W TDP (de flesta bärbara processorer är 35W TDP eller mindre). Fläktarna är alltid hörbar. När alla fyra fläktar kör full tilt när du spelar spel, låter P570WM nästan som ett litet IT serverrum. Lyckligtvis fansen inte har ett gällt ljud - det är bara en massa ljud. Det är inte att komma undan det faktum att detta är en högljudd anteckningsbok. Relativt sett är det strax under ljudnivån för en vanlig hårtork på full fart.

Batteritid

Jag förväntade P570WM pågå ungefär hälften av tiden den gjorde under vårt Powermark batteritid nedsliten test. Powermark driver en mängd olika tester, inklusive automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Den P570WM varade 53 minuter under detta prov, sätta i perspektiv, ser vi några bärbara datorer gå i flera timmar. 53 minuter översätter till mellan 90 och 120 minuter av verkliga surfa på Internet. Inte illa!

Slutsats

Om strömmen är det primära målet, det P570WM är det tungviktsboxning. Inget annat "notebook" - och vi använder termen löst - erbjuder detta mycket makt i bärbart paket. Vår dyr $ 5300 granskning enhet är laddad till gälarna med en sex-core Intel Core i7 Extreme Edition-processor, två av de snabbaste grafikkorten som finns, en jättestor 32 GB quad-channel RAM och en 240GB SSD. Det finns tre totala enhetsfack med tillgängliga RAID-konfigurationer.

Det finns några nackdelar med att obegränsad makt, den P570WM är enorm och tung (2,25 inches tjock och 13,8 £, £ 21 inklusive nätadaptrar). Dessutom vår laddade granskning enhet behöver två massiva 330W nätaggregat för att köra säkert under full belastning. De fyra kraftfulla kylfläktar utvisa en imponerande mängd värme och är inte tyst om det, P570WM kan höras från nästan var som helst i ett litet rum. Och slutligen finns det batteriet, som fungerar som lite mer än en UPS (avbrottsfri kraft) - det ihållande den P570WM för knappt en timme i vår batteritid nedsliten test.

Basen P570WM är $ 2232 från AVADirect , vår förmåga granskning enhet är mer än dubbelt så hög som på 5260 $. Det är utan tvekan mer än de flesta av oss skulle spendera för en bärbar dator, men värdet är där när P570WM blir helt unik genom att erbjuda komponenter ingen annan bärbar dator kan.

Fördelar:

  • Otroligt snabb
  • Mycket anpassnings
  • Bra tangentbord
  • Bra port urval

Nackdelar:

  • Skulle kunna använda en IPS-skärm
  • Noisy
  • Den är enorm!
  • Två 330 W nätaggregat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar