tisdag 23 april 2013

WD Ships Världens första 5mm bärbar hårddisk

WD Ships Världens första 5mm bärbar hårddisk
Jerry Jackson - 2013/04/23

Western Digital (WD) meddelade idag att man levererar världens första ultratunna 2,5-tum, 5 mm hårddiskar och solid state hybrid-diskar (sshd), som är utformade för att integreras in i Ultrabooks och andra slimmade enheter och med begränsat utrymme datormiljöer . Med 500 GB lagringskapacitet och modeller med höga prestanda-möjliggör solid state hybriddrivteknik, gör att denna nya produktlinje tillverkare och slutanvändare möjligheten att lägga till hårddisk med hög kapacitet lagring till enheter som tidigare bara kunde använda flashlagring på grund av begränsad intern utrymme.

WD utformat den nya 5 mm enheter WD Blue och WD Black för att möjliggöra större lagringskapacitet för att ta sig in i mindre enheter. Just nu Ultabook och tabletttillverkare är begränsade till att använda låg kapacitet ombord blixt lagring, höga kostnader SSD-enheter, eller att tvinga användarna att lagra sina data i molnet helt enkelt på grund av den begränsade inre utrymme i dagens elektroniska apparater. Den ultratunna formfaktor av de 5 mm enheter passar inte bara in i dessa mindre utrymmen men minskar vikten med upp till 36 procent jämfört med en vanlig 9,5 mm bärbar enhet.

Visst, den smalare, lättare och mer portabel enheten, desto mer sårbar hårddisken är att "user-inducerad spänning" liksom dessa svåra chocker som händer när du tappar enheten eller kasta den i passagerarsätet i bilen på ditt sätt att arbeta. Att slåss denna potentiella skadan har WD utformat grundförutsättningar till 5 mm formfaktor:

  • Bäst i klassen Akustik och Shock: WD akustik använder teknik som minskar brus när enheten är aktiv eller inaktiv. De 5 mm enheter WD Blue och WD Black levererar oöverträffad drift och icke-drift chock motståndsspecifikationer med 400 G och 1000 G, respektive.
  • Edge Card Teknik: WD utformade kontakten och styrelse använder mobiltelefon miniatyrisering teknik för att maximera den mekaniska gungning utrymme på hårddisken och säkerställa chock prestanda.
  • Edge Card Connector: WD Blå 5 mm hårddiskar har även den första tillämpningen av en ny liten formfaktor SFF-8784 kantkontakt. Den nya kontakten får ström från och gränssnitt med I / O-värd bussen via SATA-gränssnittskontakten SFF-8784.
  • StableTrac: Motoraxeln för spinning hårddisk tallrik är säkrad i båda ändar för att minska system vibration och stabilisera tallrik för exakt spårning under läs-och skrivoperationer som möjliggör genomgående högre prestanda.
  • Dual Stage Ställdon: Ledande företag dubbla scen ställdon ger två ställdon som förbättrar positionsnoggrannhet över dataspåret (s). Den primära ställdon ger grov förskjutning med konventionella elektromagnetiska ställdon principer. Den sekundära ställdon använder piezoelektriska rörelse för att finjustera huvudet positionering till en högre grad av exakthet. Detta tillåter att enheten för att lokalisera data snabbare och sedan återgå till en lägre effekt, säkrare vilotillstånd.

Pris och tillgänglighet
WD Blå 2,5-tums 5 mm hårddiskar (modell: WD5000MPCK) skickar i dag för att markera industriella distributörer och OEM-kunder i 500 GB kapacitet och enheten har en Tillverkarens rekommenderade cirkapriser (rekommenderat pris) på $ 89,00 USD. WD Blue 2,5 5 mm hårddiskar omfattas av två års garanti. WD Black sshd versioner för närvarande leverans till OEM och integratörer, men är inte immidiately tillgänglig i detaljhandeln. WD Black SSHD har både WD egenutvecklade hybridteknik och branschstandard SATA I / O-teknik.

Mer information om WD Blue 2,5 5 mm hårddiskar kan hittas på Western Digital webbplats .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar