onsdag 24 april 2013

mobil konvergens kommer hem med högre hastighet, lägre kostnader Networks

Mobil konvergens kommer hem med högre hastighet, lägre kostnader Networks
av David Barbosa - 2013/04/24

Särskild rapport artikeln sponsrad av Sony

Ta en titt i hemmen av de flesta individer och du hittar en myriad av elektroniska apparater i bruk, många anslutna och samarbeta med andra system inklusive smarta TV och ljudsystem.

Helt klart, människor som äger pekdatorer och liknande anordningar är mest benägna att använda dem mer i deras vardagsrum, sovrum och andra utrymmen där man kan vara i närheten av tv-apparater och andra underhållningssystem för att ge en "andra skärm" förmåga alla anslutna och samverka med andra system inklusive smarta TV och ljudsystem.

Allt fler människor som arbetar i hemmet eller använda ett hemmakontor som en förlängning av sin verksamhet, dock använder tabletter som ett affärsproduktivitetsverktyg. Faktum är att upp till 75% av de människor som använder tabletter hemma regelbundet gör det hemifrån kontorsmiljöer, enligt resultaten av en undersökning av mer än 2.400 personer utförd av eMarketer, ett företag som specialiserat sig på digital marknadsföring , media och handel forskning.

Ännu fler människor studsa hela huset, förhoppningsvis i namn av produktivitet och tillgänglighet, eftersom de använder sina tabletter för att få tillgång till alla typer av information via Internet och både Wi-Fi och 3G/4G anslutningar, forskningen visar.

Teknik som främjar konvergens i hemmet enhet, anslutningsmöjligheter och samarbete är en av krafterna bakom distansarbete trenden eftersom det eliminerar många av de kontorsbundna gränser som många SMB möta om begränsad till att spendera för mycket tid på andra sidan av en brandvägg . Liksom akuta första responders, företagare måste vara redo att reagera på kundernas krav och vidta åtgärder på ett ögonblick. Det är här som har rätt i hemmet tekniska verktyg kan göra skillnad när det gäller att behålla konkurrenskraften och i många fall är anställda.

Där för är du Wi-Fi?

Om persondatorer och bärbara datorer är hjärtat och själen i at-home distansarbete, då trådlös anslutning är navet. Det finns ingenting nytt i hemmet trådlös anslutning, även om tekniken är på väg att förbättras med stormsteg med tillkomsten av snabbare nät och utrustning som lätt kan hantera flera trådbundna och trådlösa strömmar i hastigheter som kan vara fem eller sex gånger snabbare än dagens trådlösa höghastighets arkitekturer som 802.11n som kan pumpa data med hastigheter från 54M till 600M bitar / sekund, enligt IEEE specifikationer.

En av de mer intressanta nästa våg trådlösa arkitekturer är 802.11ac, som använder sig av den relativt underutnyttjade 5 GHz-bandet, en större bandbredd, fler strömmar och lite module magi att erbjuda single-link hastigheter på 500M bitar / sekund eller mer på en genomsnittlig dag och flerstations trådlöst lokalt nätverk i 1G bitar / sekund. Även om det kan verka som trådlös overkill, anser att fler människor strömmande video och komplicerade grafikfiler än någonsin tidigare.

En av de första kommersiellt tillgängliga produkter för att använda sig av den nya 802.11ac tekniken är NetGear R6300 router, som började sjöfarten i slutet av förra året. Även om kommunikationsstandarden är fortfarande under utveckling och i flux, med en eventuell löfte om hastigheter upp till 7G bits / sekund med kompatibla klientenheter, det R6300 erbjuder lätt hastigheter som närmar 1.3G bits / sekund - ungefär tre gånger snabbare än den snabbaste 802.11n på marknaden idag. Den R6300 är bakåtkompatibel och är också prissatt under $ 200, vilket innebär att det är en mycket låg kostnad investering för arbetet från hemmet SMB användare.

Precis vad gör alla dessa hastighetskrav innebär i termer av faktisk användning av produkten? Gott, enligt tester utförda av DesktopReview.com . Under kontrollerade förhållanden, det 802.11ac enheten lyckats koppla ihop och konvergerar med enheter inom en meter från varandra och nå hastigheter på 414Mbits/second efter några minuter. Recensenten lyckades också enkelt ansluta från en källare wide area network (WAN) till en hemmabio två våningar ovan och uppnå överföringshastigheter på 315 bitar / sekund. Detta innebär att du kan ansluta din Sony Vaio ultrabook till skrivare, nätverk lagringsenheter och även en 4K Ultra HD-tv (ska du ha turen att ha en!) För att byta och strömma alla typer av data och information utan märkbar försämring.

Rörd av Technology


Även om detta öppnar många dörrar i form av underhållning, kan det också visa sig vara en värdefull tillgång när det gäller videokonferenser, delad skärm presentationer och projekt som involverar en hel del hög bandbredd transmissioner och filer, till exempel hälso-och sjukvård.

Robusta trådlösa nätverk är också användbara för att hantera flera enheter som fungerar och samverkar inom samma nätverk - till exempel tabletter och smartphones när de är verksamma i Wi-Fi-läge för att spara batteri och orimliga avgifter för dataanvändning. De flesta företagsanvändare förlitar sig på en liten arsenal av enheter under sin dag, inklusive smartphones, surfplattor, bärbara datorer, trådlösa skrivare och även WiFi-aktiverade digitalkameror som gör dubbel plikt att strömma live-bilder över det lokala nätverket till andra nätverk och anslutningar.

Trådlösa enheter är också under utveckling för att göra mycket mer än att kommunicera och hantera röst-och dataapplikationer. Ett antal smartphones - liksom Sony Xperia-serien - införliva Near Field Communications (NFC) teknologi, en kortdistanskommunikation standard som i princip gör att informationsöverföringen genom att trycka på en enhet till en annan. Detta innebär att användaren kan omedelbart överföra en fil genom att trycka på en NFC-enhet till en annan.

Sony har också utvecklat NFC Smarttags, som kan vara med för att lagra upp till 10 åtgärder per tag för att styra olika apparater med en touch av din smartphone. Så, sätta på dina lampor, aktivera din Wi-Fi-nätverk, eller att starta ett program är en kick, eller i det här fallet ett snabbt tryck.

Se fler artiklar och information som ingår i den här Sony-sponsrade Mobility in Motion särskild rapport

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar