måndag 15 april 2013

Dell Inspiron 15R Special Edition Review

Dell Inspiron 15R Special Edition Review
av Andrew Baxter - 2013/04/15

Dell Inspiron 15R Special Edition laptop grenslar gränsen mellan företagets budgetvänliga Inspiron linje och deras mer premium men dyrare XPS-serien. Den senaste Special Edition modell, Inspiron 15R 7520, sport det nya Windows 8 OS, ett urval av tredje generationens Intel Core i5-och i7-processorer, en AMD Radeon 7730M 2GB grafikkort och standard Full HD 1920 x 1080 upplösning skärmen. Även om den föreslagna MSRP är $ 899, erbjudanden och kuponger tar ofta ner priset under $ 700 och, otroligt, var denna modell som granskas köpt direkt från Dell.com för endast $ 599 under ett event försäljning och kupong. Läs vidare för att se varför det priset, eller något nära att det är en bra affär för vad du får med denna dolda pärla av ett prestations bärbar dator från Dell.

Bygg och Design

För att komplettera sin överlägsna prestanda under de regelbundna Inspirons Dell Inspiron 15R Special Edition har en mer premium design och bygga också. Med Inspiron 15R SE, får du några aluminium finish på fallet och ett styvare chassi än jämförbara Inspiron 15 som börjar på $ 349 och har en hel massa plast.

Locket i sig har ett aluminiumlock som ger bra skydd för displayen, trycka in på locket kommer inte att orsaka några krusningar för att visas på skärmen. Vi bör notera att aluminiumdelen av locket är faktiskt en snap-in som kan ändras med hjälp av Dells "Switch" lock konstruktion. Om du någonsin blir uttråkad av locket svart aluminium, kan du bege dig till Dell.com och köpa en annan konstruktion snap-in, men det är bäst att hålla sig med något aluminium för extra skydd du får. Standard lock täcka har en svart färg med subtila honeycomb design och i mitten är en silver Dell-logotypen.

Att flytta till tangentbordet området, får du samma svarta honeycomb konstruktion aluminiumplåt runt tangentbordet och på rastplatser palm som du ser på locket. Denna aluminium område har en strukturerad känsla och tilltalande utseende, men det tenderar att dra till sig olja från fingrarna som visar upp som mörka ränder över tangentbordet däcket. Silvret trimma runt kanterna är av plast, har detta silver område överdrivna kurvor på hörnen ger en övergripande skumpa utseende till Inspiron 15R SE. Ur ett användbarhetsperspektiv, kurvorna bidra till att förhindra eventuella vassa kanter och är bekväma som ett handledsstöd. På toppen av tangentbordet på vänster sida är en större silver strömbrytare som har en vit aluminium bakgrundsbelysning och över på den övre högra sidan finns tre program kortkommandon.

Botten av Inspiron 15R SE inrymmer ett par högtalare, det utbytbart batteri och en panel med tre skruvar som du kan ta bort för att få tillgång till uppgradera minnet eller hårddisken. Hela undersidan använder en svart metallhölje som ger bra stöd för att skydda de interna.

Om du letar efter något tunn och elegant kan du lika gärna sluta läsa nu. Inspiron 15R SE är biffiga på 1,3 "tjock och en fetlagd £ 6,4 (trots att Dell hävdar £ 6,09 på deras hemsida, våra fjäll rapporterar annorlunda). Även om du inte förväntar dig något som är en resultatinriktade 15-tums skärm bärbar dator till vara oblat tunn och lätt, visst ser det ut som en elefant bredvid en 15-tums bärbar dator som tar emot Ultrabook fakturering.

Den övergripande byggkvalitet av Inspiron 15R SE (7520) är mycket bra och det är svårt att hitta någonstans på ytan av den bärbara datorn som du kan trycka in och göra chassit flex eller deformeras. Den allmänna passform och finish är ren och ser bra ut, designen slår verkligen att den vanliga Inspiron, men det är ändå osannolikt att vända huvuden och wow alla förbipasserande, steg upp till Alienware varumärke från Dell för det.

Hamnar och funktioner
Med tanke på tjockleken på Inspiron 15R SE man kan anta att det finns gott om plats för hamnar, och du skulle vara rätt. Även om olika USB, HDMI och VGA-portar är uppskattat, kan det ha varit trevligt att ha en Displayport-utgång som det skulle lättare stödja högre upplösning och flera externa bildskärmar. Annat än att varje port du ska vara här. Den generösa räkna till fyra USB 3.0-portar kommer att tillfredsställa de flesta. Den optiska enheten med på den här konfigurationen är helt enkelt en DVD-brännare variation kan du hitta konfigurationer med Blu-Ray. Eftersom Full HD-skärmen är nu standard för högre definition Blu Ray film formatering kan tilltala filmentusiaster.

Andra funktioner värda att nämna är det faktum att du får Intel Centrino Wireless 2230-kort med stöd för 802.11 b / g / n, Intel WiDi och Bluetooth 4.0. Du får också en inbyggd webbkamera och mikrofon, har kameran en 1.0MP upplösning.


Vänster: Strömkontakt, VGA monitor ut, HDMI, två USB 3.0-portar, mikrofon och hörlursuttag.

Höger: Optisk enhet, ytterligare två USB 3.0-portar och en Ethernet LAN-port för nätverk (Gigabit kapabel).

Front: Media kortläsare som accepterar SD, MMC, MS Pro-och xD-kort.

Tillbaka: Inga hamnar här, bara gångjärnet och låset att poppa av Switch lock.

Screen
Full HD-skärm på Inspiron 15R SE är en av höjdpunkterna i detta system. Vid $ 600 - $ 800 pris punkt för en bärbar dator som du ofta få en 1366 x 768 upplösning, så på 1920 x 1080 är en stor bonus. Affären är ytterligare sötad av att skärmpanelen är av hög kvalitet och har många andra funktioner utanför den resolution att tycka om det. För en, är skärmen avsluta en matt bländskydd som gör för bekväm visning i många timmar, du kommer inte få några störande reflexer från denna skärm.

En annan trevlig funktion på skärmen är ljusstyrkan, en effekt på 300 nits, är skärmen tillräckligt ljust för visning utanför så länge du inte har solen skiner direkt på skärmen. Om du är i ett mörkt rum kommer du säkerligen måste minska ljuset från full. Kontrastförhållanden är också bra och färgerna är sanna så filmer ser bra ut och texten visas skarpa och väl definierade. De betraktningsvinklarna är ganska bred, kan du stå åt sidan och färgerna håller. Men eftersom detta inte är en IPS kvalitet skärm: När jag tittar på skärmen från en hög eller en låg vinkel färgerna kommer antingen tvätta eller invertera en gång en tillräckligt stor vinkel har uppnåtts. Så länge du tittar på skärmen rakt på, eller nära den, du vanligtvis inte kommer att märka färgförskjutning.


Bottom line, är detta en top notch-skärm för det pris du betalar för den bärbara datorn. Det finns säkert bättre 15.6 "skärmar där ute, men du kommer generellt att få betala närmare till $ 1000 (eller mer) för att hitta en bärbar dator med en överlägsen IPS-skärm.

Högtalare
Dell hävdar på sin hemsida "du kommer inte att tro dina öron" när det gäller att lyssna på Skullcandy märkes högtalarna inrymt på botten av Inspiron 15R SE. Det kan vara en sträcka, är ljudet verkligen över genomsnittet och du kan vrida upp volymen och få högt ljud utan distorsion, men det finns ingen inbyggd subwoofer så du miste om den bas som medföljer varje ljudspår. Det verkar med tanke på tjockleken på den bärbara datorn bör det finnas utrymme för åtminstone en liten subwoofer på botten, men det är inte precis ett typiskt kännetecken på en bärbar dator i denna prisklass så det inte därför kan förlåtas.

Tangentbord och pekplatta
Den stora storleken på denna laptop möjliggör ett mycket rymligt tangentbord, tyvärr Dell inte lämpligt att inkludera ett numeriskt tangentbord trots att det var i den tidigare generationen av Inspiron 15R. Detta klagomål åt sidan, är användbarheten av tangentbordet bra. Nyckel resor är något ytlig men det möjliggör snabba touch-maskinskrivare att enkelt registrera tangenttryckningar. Tangentbordet är fast, det finns ingen flex eller sörjig områden att brottas med. Den amerikanska modellen har en standardbakgrundsbelyst tangentbord - en mycket trevlig funktion för att tillåta dig att se knapparna i mörker - plus att det ger en cool look. Medieknapparna är integrerade i funktionsknapparna, till exempel, måste du hålla ned Fn + F12 för att öka volymen. Längst upp till höger på tangentbordet finns tre genvägsknappar, man startar Windows 8 Mobility Center, den andra Växlar ljudinställningarna och den sista kan anpassas för att lansera ett program som du väljer.

Pekplattan är också generöst tilltagna och inkluderar två dedikerade musknappar. Om du använder Dell-programvara du kan styra olika inställningar såsom två fingrar rulla på kanterna och huruvida flerfingergester är aktiverade. Om du vill inaktivera styrplattan helt enkelt hålla ned Fn + F3 och och en orange ljus indikator tänds ovanför pekplattan området anger dess avstängd. Musknapp själva är lätta att trycka ner och ger en mjuk känsla så det finns ingen högljudd klick när du registrerar en press.

Prestanda och Benchmarks

De fullständiga specifikationer av Inspiron 15R SE som vi recenserade finns nedan:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 15,6-tums matt Full HD-skärm (1920 x 1080)
  • Intel Core i5-3210M 2.5GHz
  • 6GB DDR3 RAM
  • 750 GB 5400RPM HD
  • 802.11 b / g / n WLAN
  • Intern Bluetooth v. 4.0 + Intel WiDi
  • Integrerad 1.0MP webbkamera
  • 6 cell 48WHr Li-Ion batteri
  • Vikt: 6,4 £
  • Mått: 14,88? x 9,92? x 1.34 inches (bredd x djup x tjocklek)
  • 1-års garanti och support
  • MSRP som konfigurerad: $ 849,99

En av de främsta anledningarna många kommer att välja att Inspiron 15R SE över standard Inspiron är standardkonfigurationen för prestanda tillgängliga. Modellen som berörs är bara den "bas"-nivå-system, men även det innehåller en imponerande Intel Core i5-3210M 2.5GHz tredje generationens processor, AMD 7730M dedikerad / växlingsbar grafik, 6GB RAM och en generös storlek (men långsam) 750GB 5400RPM hård köra. Uppgraderingar finns tillgängliga vid tidpunkten för denna skrift är en snabbare Intel Core i7 Quad Core-processor, en 32GB SSD-cache som ska användas för att accelerera tillgång till lagring och 8 GB RAM. Efter marknaden kan du installera din egen SSD för att ersätta den långsamma 5400RPM hårddisk och uppgradera minnet till 16 GB, det finns inga alternativ för att ytterligare uppgradera grafikkortet.

Med grundkonfigurationen testade vi att du har långt mer än tillräckligt med kraft för de typiska användaruppgifter surfande, video-och fotoredigering, HD-filmvisning med utgång till en högupplöst skärm, alla kontor tillhörande programvara uppgift och videochatt. Multi-tasking med flera program som körs på en gång inte kommer att avveckla den här maskinen. Den stora flaskhalsen är den långsamma 5400RPM spinning hårddisk vilket resulterar i långsam Windows uppstart och väckningstider. Alternativet 32GB mssd kommer att bidra till att lösa den flaskhals, kunniga användare kommer att spendera $ 200 efter marknaden och slita ut den långsamma HD och installera en blixtrande snabb 2,5 "sort SSD, med det tillägg du har en verklig hastighet demon av en maskin.

När det gäller AMD Radeon 7730M grafikkort går, det är utformat för att ge on demand växlingsbar grafik så att när det behövs extra 3D-prestanda det tar över från den svagare integrerade Intel HD 4000 GPU som finns ombord. Det är inte ett enkelt sätt att kontrollera vilken GPU vänjer, du måste bara lita på att systemet vet vad som ska användas när - som inte alltid fungerar helt rätt och det är inte transparent om vad grafikkortet är att få användas när som tidpunkt. Ett sätt att åtminstone att föreslå till systemet för att använda AMD 7730M oftast sätts dina Windows ströminställningar till "High Performance". Det kommer batteriet ta slut snabbare, men det kommer att se till att du får all den kraft som är tillgängligt från komponenter ombord. Under alla 3D-spel med mer krävande spel som Crysis eller den senaste BioShock kan du vara säker på att AMD 7730M kommer att komma till användning.

På tal om spel, om du köper Dell 15R SE 7520 enbart för spel, kan du vara lite besviken eftersom AMD 7730M GPU anses mellanregister och inte high end. För de mer bekant med grafikkorts erbjudanden från Nvidia, är det jämförbart med Nvidia 640M mobila GPU. Ändå är det Radeon ombord tillräckligt kraftfull för att köra nästan alla moderna 3D-spel, men du kan behöva minska detaljerna upplösning eller grafik för att få den typ av bildfrekvenser som du vill. Återigen, om du vill ha en mer kraftfull gaming laptop ser till Alienware linje eller någon bärbar dator med minst ett Nvidia 650M (eller motsvarande) GPU.

För att få en uppfattning om hur denna konfiguration av Inspiron 15R SE staplar upp till liknande bärbara datorer som vi körde några riktmärken för att mäta systemets prestanda, processor prestanda, grafikprestanda och lagringsprestanda.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

http://www.3dmark.com/pcm7/603426

3DMark 11 (Performance - 720p) mäter den totala grafikkortsprestanda i spel med DirectX 11 (högre poäng innebär bättre prestanda):

http://www.3dmark.com/3dm11/6362118

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Alla ovanstående värden är mycket respektabel med undantag för den långsamma hårddisken som tenderar att dra ner poängen i andra områden också. Lägg i ett tidigare nämnda SSD (eller mssd) och PCMark 7 poäng skulle ha varit betydligt högre.

Värme och buller
På tomgång eller kör enkla kontorsuppgifter Inspiron 15R SE är väldigt cool igång, någonstans på ytan av den bärbara datorn blir varm och du kommer inte höra en peep av fansen. Saker naturligtvis förändras om du börjar köra spel eller strömmande Full HD-video tillsammans med flera andra uppgifter som körs i bakgrunden. Till exempel, när du kör krävande 3DMark 11 benchmark program fläkten sparkade på hög och ventilationsområdet på baksidan vänster värmts upp till drygt 105 grader Fahrenheit. Trots denna värme på baksidan av den bärbara datorn, de viktiga områden på ytan, såsom handlovsstöden fortfarande återstod mycket kallare än en genomsnittlig människas kroppstemperatur vilket innebär att skriva är fortfarande bekväma.

I botten av den bärbara datorn gör dock blir väldigt varm under stress och det är inte bekväm att använda i knät när temperaturtoppar över 100 grader Fahrenheit på botten nära den ventilerade området. Även fansen blev hörbar när man kör krävande program, det fanns inga störande whiney ljud inte heller låta som ett vakuum var i rummet så vi har inga stora klagomål med kylsystemet, den gör sitt jobb.

Batteritid
Om du letar efter långvarig batteritid du har kommit till fel ställe. Inspiron 15R SE helt enkelt inte var avsedd att vara en mobil maskin som kan användas på transatlantiska flygningar för non-stop arbete. Vi körde Future s PowerMark benchmark som testar batteriet köra ner genom att placera skärmen på medellång ljusstyrka och sedan loopa genom video, öppna webbläsarfönster, öppna Office-dokument och skriva - med andra ord, verkliga världen användning. Enligt detta realistiskt scenario Inspiron 15R 7520 förutsatt bara 2 timmar 31 minuters batteritid.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Kom ihåg att detta är en krävande batteritest. Under mer konservativ användning (t.ex. surfning) du kan säkert förlänga batteritiden längre, till exempel att du kan dämpa skärmens ljusstyrka och användar ett energisparläge för att sträcka batteritid på 4 eller 5 timmar.

Slutsats

Även finansiella rapporter tyder på Dell verkar vara kämpar lite på PC-marknaden utrymme som helhet (förlora marknadsandelar till Lenovo, HP och andra) Inspiron 15R Special Edition är en av de ljuspunkter i Texas företagets sortiment. Utgångs prisläge vacklar mellan $ 600 och $ 900 beroende på hur aggressiv Dell är att vara med kampanjer varje vecka, om du kan plocka upp denna maskin vid den nedre änden av denna prisklass, så att du får en riktigt bra affär.

Basen specs inkluderar en premie Full HD 1920 x 1080 skärm, AMD 7730M 2GB grafik och 3: e generationens Intel Core i5-processor. Lägg till att mer premium aluminium design och imponerande robusthet i Inspiron 15R 7520 tillsammans med andra väl rundade funktioner och det är svårt att gå för långt fel med detta köp. Visst finns det några nackdelar att överväga. Vikten på £ 6,4 och tjocklek på 1,34-tum gör den här bärbara datorn är inte idealiskt för affärsmöten eller resa ofta från klass till klass. Det är skrymmande och ser den delen.

Batteriets livslängd är också i underkant under normal användning med bra ljusstyrka du ska vara lycklig att få till och med 3 timmar. Du måste dämpa skärmens ljusstyrka tillsammans med andra bevarandeåtgärder för att få 4 timmar på batteriet, av denna anledning är det helt enkelt inte fungerar bra som en mobil maskin. Men om du letar efter en stationär dator stil laptop som stannar i hemmet och kan köra krävande applikationer, eller till och med 3D-spel, då Inspiron 15R Special Edition är en oslipad diamant. Så inte förbise det och skriva av Dell baserat på några av de andra, föga imponerande Inspiron bärbara datorer.

Fördelar:

  • Vackra 1920 x 1080 Full HD-skärm
  • Bas konfigurations specifikationer är mycket generös för priset
  • Robust byggkvalitet och aluminiumfinish hjälper utseende
  • AMD 7730M-grafik ger en viss spelförmåga, håller sig sval

Nackdelar:

  • Tjock och skrymmande med en vikt av 6,4 £
  • Batteritiden är begränsad till cirka 3 timmar
  • Långsam 5400RPM hårddisk är standard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar