fredag 19 april 2013

Microsoft Windows Sales Inch upp, trots PC Slowdown

Microsoft Windows Sales Inch upp, trots PC Slowdown
från Jacqueline Emigh - 2013/04/19

Microsoft Windows försäljningsintäkter inched upp fyra procent under de tre första månaderna i år, trots en avmattning i PC-försäljningen, medan Office 365 adoption smidda framåt, Microsoft tjänstemän sade i ett konferenssamtal.

Måla en ljus bild för framtidsutsikterna för Windows OS, Microsoft CFO Peter Klein redovisade en vinst på $ 6060000000 för Microsofts tredje kvartalet 2013 räkenskapsåret, en 18 procent ökning jämfört med samma kvartal för ett år sedan.

"Vi är entusiastiska över de möjligheter som väntar"

"Vi är entusiastiska över de möjligheter som ligger framför oss. Vi byggde Windows 8 med beröring och rörlighet i centrum för upplevelsen, vilket placerar oss väl i denna nya era. Dock är övergången komplicerad, med tanke på storleken på vår hårdvara och mjukvara ekosystem. Vi har fortfarande en enorm mängd arbete att göra, men vi mår bra om den grund vi har lagt och är optimistiska om den långsiktiga framgången för Windows, "sade han, under en finansiell samtal med analytiker på torsdagen.

"Framöver kommer vi att släppa nästa version av Windows, med kodnamnet" Windows blå ", som ytterligare flyttar fram visionen om Windows 8 och svarar på kundernas feedback."

Facing konkurrensen från Apples iPad, motstånd från många kunder att Windows 8: s Modern / Metro användargränssnitt, och ett relativt litet urval av appar i Windows Store , Microsoft drabbades av en nedgång i den totala Windows-försäljningen under de tre sista månaderna av 2012.

Klein, men hävdade att antalet appar i Windows Store har ökat sexfaldigt sedan lanseringen av Windows 8 i november.

Även sedan lanseringen, sade han, har Microsoft levererat "flera viktiga uppdateringar för att förbättra ut post, lagring, sök, musik och videotjänster."

Sortiment av Windows 8 Tabletter Bättre, men Hur är RT?

Under kvartalet har Microsoft släppte Microsoft Office 13, Office 365 Home Premium, nya affärs utgåvor av Office 365, och Surface Pro, en Intel-baserad tablet som kör Windows 8.

Surface Pro "kombinerar prestandan hos en dator med en modern tablett design" enligt Klein.

"Den sortiment av berörings aktiverade enheter som är byggda för Windows 8 av våra OEM-kunder är också förbättras."

Men tjänstemän inte nämnde under samtalet för ARM-baserade tabletter, till exempel Microsofts ursprungliga Surface, som kör Windows RT snarare än Windows 8.

Förra månaden, Bloomberg rapporterade att Microsoft sålde bara en miljon RT-baserade Surface tabletter från oktober 2012 till Mars i år, i motsats till fyra miljoner enheter av sin Windows 8-aktiverade Surface Pro i drygt en månad.

Under tiden, enligt siffror som släpptes tidigare denna månad av IDC, föll hela världen PC transporter 13,9 procent under de första tre månaderna av 2013. Bob O'Donnell, en IDC-analytiker, skyllde Windows 8: s starka beroendet av touch-gester och dess "radikala" förändringar till det traditionella Windows-gränssnittet som saktar PC-marknaden som helhet.

Klein, men vidhöll att "Vi arbetar hårt här på Microsoft och med våra partners för att köra Windows 8 adoption framåt. Samtidigt har vi en stark drivkraft i våra företags verksamheter, inklusive våra molntjänster. Kombination med vår unika konsument tillgångar som Xbox Live och Skype, är vi väl positionerade för att leverera på våra enheter och tjänster strategi. "

"Fortsatt Framsteg i Övergång av XP till Windows 7"

Microsoft genererade också intäkter under kvartalet genom försäljningen av Windows 8 uppgraderingar för befintliga Windows 7 datorer, och genom en 14-procentig ökning av sin server och verktyg företag, till exempel.

På företagssidan, åtminstone, Microsoft "såg fortsatta framsteg i övergången av Windows XP till Windows 7," säger Chris Suh, chef för investerarrelationer, även under samtalet. Två tredjedelar av företagets stationära datorer är nu fungerar Windows 7, enligt Suh.

Tjänstemän sade inte hur många företag stationära datorer nu kör Windows 8, men enterpise anta nya operativsystemet är vanligtvis långsam. Vid migrering XP-datorer till Windows 7, men Microsoft har återigen säljer programvara för äldre datorer, i motsats till att skapa efterfrågan på nya datorer med en ny OS ombord.

Office 365 får fäste i Företag

Klein pekade på ökat införande av Office 365 i företag, dock. "Office 365 lyser med detta senaste versionen, vilket framgår av vår växande kund adoption. Här kvartalet var vårt starkaste någonsin, med säte tillägg netto upp fem gånger under det föregående året. En av fyra av våra företagskunder har nu Office 365, och att verksamheten är på ett $ 1 miljard ettårig växt omsättning årstakt, "enligt ekonomichef.

I en frågestund som följde föreslog Klein att Office 365 är prenumerationsbaserad prismodell genererar långsiktiga intäkter för Microsoft.

"[I] människor flyttar från vad som kan ha varit ett affärs till en evig licens, där intäkterna redovisas på framsidan, för en prenumerationstjänst, där det redovisas proportionellt, [du är] i princip skjuta upp resten av löptiden för abonnemang. Så på kort sikt, kommer du att skjuta upp intäkter som inte var i ett abonnemang, och skulle ha redovisats direkt, "sade han.

Även på torsdag, men meddelade Microsoft att Klein kommer att lämna sitt jobb som finanschef i slutet av innevarande räkenskapsår i juni, efter fyra år i företaget. Under samtalet Klein citerade hans önskan att tillbringa mer tid med sin familj som skäl bakom hans avgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar