måndag 5 december 2005

Fujitsu LifeBook N6210 Recension (pics, specifikationer)

Fujitsu LifeBook N6210 Recension (pics, specifikationer)
med circa86 - 2005/12/05

av Andrew Kummel, Missouri USA

Den Fujitsu N6000-serien är en stationär dator bärbar dator med en av de bästa skärmarna i branschen och funktioner för att matcha. Den specifika enheten ses över här är Fujitsu N6210 som levereras som standard med en Intel Pentium M 1,86 GHz-processor, 512 MB ​​RAM (som har uppgraderats till 1.25gb och snart 2GB), och en enda 80GB 4200rpm hårddisk (denna modell kan för dubbla hårddiskar, jag planerar på att lägga till en 100GB eller 80GB 7200rpm enheten som min primära) och en 17 "widescreen (med ett bildförhållande på 16:10).

Fujitsu N6210 Notebook ( för större bild )

Fujitsu N6210 specifikationer

  • Intel M 750 1.86GHz 533MHz
  • 512MB DDR2 533MHz (2GB max)
  • ATI Radeon X600 (M24P) w/128MB PCI Express VRAM (Nu med Hyper minne i N6220)
  • Realtek High Definition Audio Driver
  • 17 "Crystal View WXGA + TFT (1440 x 900) Display (Super Vivid Display 400:1 kontrastförhållande)
  • 80 GB hårddisk (4200rpm) (tillgängliga dubbla 100GB 7200rpm hårddiskar)
  • Dual Layer Multi Format DVD & CD-brännare
  • 56K V.90 Global Modem
  • 10/1000mbps LAN
  • Intel PRO / Trådlös nätverksanslutning för 2915ABG
  • (4) USB 2.0-portar, IEEE 1394 (FireWire) och S-video
  • Memory Stick och SD och XD-kortplats
  • PC-kortplats, ExpressCard-kortplats
  • Integrerad pekplatta med intelligent scrollknapp, 103-tangent fullstort tangentbord med en separat 10 - nyckel knappsatsen, 19 mm nyckel pitch och 3 mm knapptryckning
  • Silver Magnesium Kapsla
  • 15,9 "x 11,6" x 1,7 "/ 2,08, ca £ 10,12.
  • 8 cells litiumjonbatteri (tillgänglig 12-cell)
  • (Valfritt TV-tuner finns) Jag har inte köpa TV-tuner som jag inte skulle använda det så ofta, det var en översyn av N6010 som använder samma mottagare så vänligen se N6010 översyn .
  • Full specifikation finns på Fujitsus hemsida här

Orsaker till att köpa

Jag köpte den här bärbara datorn när du tittar på Sony VAIO A-serien och Toshiba Qosmio G-25 . Jag var inte ute efter en hardcore gaming anteckningsboken bara en som skulle ge mig den kraft jag ville och fortfarande kunna hantera de senaste spelen utan problem som jag är en casual gamer. Jag behövde något som också skulle kunna hantera några intensiva grafiska program som Softimage XSI, Maya, Photoshop etc. Jag valde Fujitsu över de andra såg jag främst på grund av skärmen, bygga kvalitet och unika egenskaper hos N6210 som andra bara inte verkar ha

Var och hur Köpt, frakt, förpackning, Programvara

Jag köpte min N6210 genom en av Fujitsus återförsäljare ( www.portableone.com ). Priset utan $ 100 post-i rabatten var $ 1.749. Men PortableOne gav mig dubbla lager DVD-brännare gratis samt gratis 2 dagars frakt. (En gång Fujitsu gjordes bygga det, det var levereras mycket snabbt och jag hade det inom en och en halv vecka från den dag jag beställde det). Det kom väl förpackade med en mycket bra Användarmanual, internet modemkabel, Startguide och alla Fujitsu drivrutiner och återställa CD-skivor, liksom CD-skivor för InterVideo WinDVD, Sonic Record Now. Jag beställde det med Windows XP Home edition (Media Center finns nu) eftersom jag hade lite användning för Professional. Den N6210 kommer med lite extra programvara jag bara avinstallerade Norton AntiVirus, Quicken, och Google Verktygsfält och Works 8,0 är den enda andra program Fujitsus och det är en drivrutinsuppdatering program samt en ansökan panel, som enligt min åsikt är fantastiskt , min flickvän har en VAIO och från att se att jag känner Sony gillar att packa på extra bloatware.

Fullständig bruksanvisning, drivrutiner och program återställa CD, Windows återställning DVD (Install DVD) ( se större bild )

Bygg och Design

( större bild )

( större bild )

Utformningen av N6210 är en magnesium silver ytterhölje med en matt svart tangentbord område. Jag är verkligen kär i hur det här ser ut. En två ton silver och svart paket med ett silver strömbrytare med omgivande blå LED, samt en volym indikator (0-15) och trådlös switch och media kontrollknappar. På framsidan finns en LCD-display som visar ström, batteriladdning, batteritid, HDD användning Num Lock och Caps Lock, den har en mycket trevlig snygga reflekterande yta och displayen är alltid ljus. Det ser mycket professionell och samtidigt mycket vacker, det är inte någon Dell monster. Det handlar om genomsnittliga storleken när det gäller 17 "desktop ersättare, det är inte riktigt tunn och det verkar inte tjock heller, bara om mellan (utrymmet är definitivt används väl). Men egentligen när man tittar på Det är inte verkar tjock helst.

Strömbrytaren och Volymindikatorn ( se större bild )

Silver magnesium och svart hölje med ett lock av inte lämnar Smeta utskrifter ( se större bild )

Front LCD-displayen visar, Power, Laddningsindikator, batterinivå indikator, Num Lock och Caps Lock och det är mycket blanka! ( större bild )

Front View of N6210, högtalare med portar, mycket robust spärr, LCD indikatorer, subwoofer port enligt den och infraröd sensor för valfri TV-tuner fjärrkontroll till höger woofer porten ( se större bild )

Sidovy från vänster av N6210, Kabellås adapter, mikrofoningång, hörlurar / ljudutgång är ExpressCard-kortplats, PCMCIA Bil Slot, och under placeringen av valfri TV-tuner som jag inte köpte ( se större bild )

Baksidan av N6210, AC Jack, Ethernet och uttag Modem, 2 USB 2.0-portar, VGA-port, S-videoutgång, enda USB 2,0 port och Firewire 1394-port ( för större bild )

Höger sida Vy över N6210, MemoryStick / SD / XD kortläsare, USB 2.0-port och Dual-Layer DVD-brännare optisk enhet ( se större bild )

Undersidan av N6210, uppifrån vänster, utrymme för andra hårddisk, processor och GPU utrymme, utrymme för RAM, Batteri, bashögtalare och den primära hårddisken med Intel trådlöst kort under den ( se större bild )

Den byggkvalitet är en av de bästa jag har sett, är Höljet mycket robust, har skärmen väldigt lite flex för sin storlek och jag såg ingen porlande vad så någonsin, är skärmlocket utmärkt. Eftersom den bärbara datorn är ca £ 10 jag är inte säker på hur det skulle hålla upp i en stor nedgång, men jag är inte riktigt villig att testa ut det! Det kan vara för tung för vissa, liksom den större storleken på skärmen, men för mig är det perfekt. Den kommer att passa i min ryggsäck och är inte ett problem för mig att bära alls. (Men jag är en Strapping Young 19 år gammal pojke: P) Det känns som en sådan kvalitetsprodukt runt, som har verkat vara fallet med allt från Fujitsu.

Displayen

Ok, jag hade lite kul med kameran på den här (ljusstyrka är överdriven) ( se större bild )

Ärligt en bild aldrig kommer att göra den här skärmen rättvisa, men detta är det bästa exemplet jag kunde få ( se större bild )

Jag skulle ha köpt denna laptop för displayen ensam. Innan jag gjorde mitt köp Jag läste några recensioner och varenda en kunde inte säga tillräckligt om den utmärkta Crystal View-skärmen. Det N6210 har en 17 "widescreen Glossy Crystal Visa WXGA-skärm som är bara lysande. Den upplösning är (1440x900) och X600 har stöd för upp till en 1600x1200 upplösning för externa bildskärmar, fann jag att det är sweet spot för en visning denna storlek Jag tror ärligt talat något högre bara skulle vara overkill och vara mer problem än det är värt, även jag kan köra nästan alla spel på den ursprungliga upplösningen så att grafikkortet matchas väl. Enda skärm som jag har sett som var ljusare än detta var en VAIO skärm och bara något, men Sony display färger bara inte kan jämföra de absolut perfekta svarta och vita som den här skärmen erbjuder. Om du köper denna bärbara dator vara beredd på oräkneliga människor att stirra på och försöka röra skärmen. låt dem inte röra det som de kommer att lämna ett finger Smeta (vilket är normalt för denna typ av skärmen) och förstöra dess härlighet. Skärmen har absolut inga döda pixlar och inget ljus läckor vad så någonsin.

Betraktningsvinkeln på N6210 skärmen är ganska bra också. Du kan läsa skärmen ur alla vinklar och horisontellt enda distorsion som uppstår är en liten apelsin nyans på grått och vita är jag mycket imponerad av betraktningsvinklar för denna massiva skärmen ( se större bild )

Här är ett exempel på storleken på pixlarna i den här skärmen kan du kontrollera hela bilden för att uppskatta kvaliteten ( se större bild )

Ett annat exempel på pixlarna ( se större bild )

Ljud

Vänster högtalare med högtalare port på långt vänster ( se större bild )

Detta är en annan ganska fantastiskt aspekt av denna bärbara dator. Bärbara datorer högtalare i allmänhet suger, låt oss inse fakta. Fujitsu får inte ha hört talas om detta dock. Det N6210 har två fronthögtalare med stora portar och en ganska stor subwoofer på undersidan av ärendet, har sub också en port som är rätt under den främre LCD-displayen. Det är svårt att skriva om hur bra ljudet i högtalarna är så här är ett exempel: Jag lyssnade på en låt av Gwen Stefani med mina flickvänner Sony VAIO K-serien (en 2 år gammal japansk modell) och min N6210 sida vid sida . Med Sony på fullständig blast min N6210 kan helt drunknar det med volymen på 8. Även titta på filmer och spela spel är roligt med dessa högtalare. Mycket imponerad av högtalarna på min N6210. (Inte få mig fel, kommer Notebook Speakers jämföra aldrig till min Logitech Z-2300 200 W / 400 topp watt setup, men de är de bästa högtalarna jag någonsin har hört på en bärbar dator)

Realtek ALC 260 gör ett fantastiskt jobb med att driva min Z-2300-talet, har min rumskompis en Creative Audigy 4 för hans skrivbord (och exakt samma talare) och jag kan få lika högt och tydligt har honom, och när vi kombinerar våra styrkor Vi kan skaka vår hela golvet, bokstavligen alla de lätta matcher i taket börjar vibrera! Lita på mig när jag säger Logitech Z-2300: s är fantastisk och Realtek HD Audio kommer definitivt att göra ett bra jobb att driva dem. Jag tänkte på att få Creative Audigy 2 ZS för en bärbar dator, men jag kan passera som jag inte tror att det skulle göra stor skillnad.

Subwoofer på undersidan av N6210 ( se större bild )

Prestanda

Fujitsu N6210 är tillgänglig med Intel Pentium M 750 1.86GHz processor med Centrino Mobile Technology. Detta är den senaste tekniken från Intel på den tiden, och som ni kanske har läst med andra Recensioner av denna processor det verkligen är en av de bästa valen för en bärbar dator. Den kan hantera vad jag slänger på den (vilket inkluderar att köra Softimage XSI, Maya 7 och Photoshop samtidigt, med några Firefox öppnar också, för att inte tala iTunes). I grund och botten skulle jag finna det svårt att inte hålla att detta är den bästa bärbara processorn tillgänglig just nu (jag inser en 2,26 GHz Pentium M är tillgängliga, men det är inte tillgängligt på N6210, men priset på prestandaökning bara inte värt det). Den enda flaskhalsen i mitt system just nu är 4200rpm hardrive, jag planerar på att uppgradera till två 7200rpms småningom så detta är inte ett problem. Jag gör dock rekommendera att få dubbla hårddiskar till att börja med så att du inte kommer att behöva få en annan hårddisk innesluter och skruvar (som är tillgängligt från Fujitsu eller portableone.com). Jag rekommenderar också att få 512 RAM och bara uppgradera sig själv som det är mycket lätt och mycket mer kostnadseffektiv. (Jag har en 256MB sticka (som följde med den bärbara datorn) och en 1 GB pinne av Corsair (jag kommer att få en annan 1GB minne av Corsair snart priset ständigt faller)

Riktmärken

Nedan finns HD Tune 2,51 resultat för den medföljande Hitachi 80GB 4200rpm hårddisk:

Det verkar verkligen som 4200 rpm hårddisk är en flaskhals i systemet, men är fortfarande inte alls långsam, skulle jag rekommendera en 5400 eller 7200rpm alternativ eller uppgradera det själv. Men en 4200 rpm kommer att bli bra för de flesta.

Nedan finns en jämförelse av N6210 Super PI resultat (Super Pi är ett program som används för att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet) med andra bärbara datorer:

Notebook Tid
Fujitsu LifeBook N6210 (1,86 GHz Pentium M) 1m 40s
Dell Inspiron 9300 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

3DMark 05 poäng: 1660 (med senaste 5,11 ATI Mobility drivrutiner)

3DMark poäng var ganska imponerande jämfört med andra online resultat, det enda resultatet med en X600 som var högre var en som var över klockat. Min är det inte.

En annan mycket intressant punkt är att 3DMark sa mitt kort hade 256 MB grafikminne, vilket kan innebära att det i själva verket med hyper minne. Mitt kort noterades har med 128 MB grafikminne i bildskärmsinställningarna dock så kanske BIOS måste uppdateras för att det ska lista det som 256MB. Jag sprang också testet med N6220 installerad videodrivrutinen och fick liknande resultat. Andra med N6210 posta om du tror att din X600 använder 256 MB grafikminne med hyper minne också.

Jag spelar varje match som är tillgänglig på Steam (Half-Life 2, Day of Defeat: Source, etc.) och denna maskin kan hantera dem utan problem, Lost Coast med full HDR är ganska påfrestande på kortet så att det bara går Lost Coast ungefär en 20fps genomsnittet, är det spelbart, men de lägre fps är märkbar, men jag är inte en hardcore gamer så det är ok med mig.

FEAR driver också anständigt på mitt system och jag kan njuta av vad den har att erbjuda, det X600 kan inte jämföra med ett GeForce 7800 GTX men den kan hantera behoven hos alla casual gamer och en hel del hardcore gamers också.

Batteri

Batteriet livslängd N6210 är ungefär genomsnittet för en 17 "stationär dator med en 8-cells batteri, är det klassad för sista 2 timmar (det finns en 12 cells batteri finns som som beslutar om 2hrs 45 minuter. Tror jag) Jag ta den till mina klasser konsthistoriska varje dag och det kommer lätt pågå 2hrs på låg till medelhög ljusstyrka när du använder ordbehandlingsprogram har jag lyckats 1,5 timmar medan du tittar på en DVD som är acceptabel för mig,. om de skulle tillåta dig att ställa in ljusstyrkan är lägre än de gör du förmodligen kunde hantera lite längre, kommer batteriet räcker ganska lång men om du behöver hålla vissa program öppna samtidigt i stand by-läge, (ibland kommer jag att öppna ett fönster webbläsare innan jag kopplar från min nätverk och jag kan inte gå till en trådlös hotspot så jag kan visa sidan medan frånkopplad). Batteriets livslängd är inte fenomenal men jag trodde inte att det ska vara, det är precis vad jag behövde dock.

Trådlös

Detta är min första erfarenhet med trådlöst internet och jag kunde inte vara lyckligare, är Intel 2915-kort är mycket bra och har en bra UI program också. Mycket lätt att använda, bara slå på strömbrytaren och klicka på Anslut. Har också mycket bra utbud, jag går till en konstskola och lever på 3: e våningen i ett 4 våningar sovsal byggnad, från min våning jag kan få bra signaler från trådlösa nätverk eleverna satt upp på de övre och nedre våningarna, men jag är alltid ansluten till nätverket ändå.

Tangentbord och pekplatta

N6210 full storlek tangentbord med full storlek numeriska tangentbordet ( se större bild )

N6210 Pekplatta med central bläddringsknappen ( se större bild )

Detta är ännu ett område där de N6210 skiner. Tangentbordet är händer ner min favorit som jag någonsin har använt (inklusive eventuella stationära tangentbord, med kanske ett undantag till MS: s nya Laser Desktop tangentbord, är det där verkligen fenomenal) Det är mycket tyst och knapparna är placerade mycket bra, är flex också inte en fråga alls. En annan bra funktion är det full storlek numeriska tangentbordet, jag visste inte riktigt bryr sig om det först, men jag tycker att jag använder det hela tiden. Med det numeriska tangentbordet också placerar vanligt tangentbord i exakt rätt plats för att inte störa högtalarna (handlederna inte täcka upp högtalarna när du skriver. Pekplattan är också mycket bra, jag kan bara jämföra det till mina flickvänner VAIO och jag måste säga VAIO pad känns sträv jämfört med den här, det är mycket lyhörd och smidig vid beröring, och knapparna är placerade väl. Det har kranen klicka funktionen, som kan slås på och av och fullständigt justerat . bläddringsknappen är en trevlig funktion när du är mobil och den har också kontakt rullning, men ingen av de fula pilar Dell sätter på pekplattan. den N6210 har en Fn-knappen för att slå på pekplattan på / av som är en trevlig funktion som har. Mute och skärmens ljusstyrka också justeras med Fn-knapparna. Den har en 19 mm nyckel pitch och 3 mm knapptryckning.

Ovanför tangentbordet är en trådlös på / av knapp och DVD och film kontroller, på strömbrytaren och Volymindikatorn och volym reglage, måste jag säga att det är trevligt att ha volymkontrollen istället för att använda funktionsknappen.

Hamnar och Input

Det N6210 har bra mängd portar och ingångar, är det enda som verkligen saknas ad DVI-ingång (det skulle vara trevligt att ha, men jag vet inte riktigt planerar på att köpa en extern bildskärm så jag inte behöver det) och det har VGA.

  • Multinationella 56k V.90 modem och 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN (tillbaka)
  • Fyra USB 2.0 (3 på baksidan en på höger sida)
  • IEEE 1394 Firewire (tillbaka)
  • S-Video ut (tillbaka)
  • Extern video (VGA) (tillbaka)
  • En PCMCIA-kortplats (vänster)
  • ExpressCard-kortplats (vänster)
  • En kortläsare för - Memory Stick, SD och xD-kort (till höger)
  • Plats för säkerhetslås (till vänster)
  • Strömuttag (tillbaka)
  • Dual Layer DVD-brännare (höger)
  • Volymknappar (över tangentbordet)
  • Trådlöst LAN On / Off brytare
  • DVD och film reglage
  • Mic-ingång och hörlurar / ljudutgång

Jag är mycket nöjd med den mängd portar på N6210. Det enda som jag skulle vilja se är en DVI-port som kan vara viktigt att vissa människor som är intresserade av den här anteckningsboken.

Värme och buller

När jag tittade på recensioner av de datorer jag var intresserad jag märkte att största klagomål om Fujitsu N6010 (den N6210 tog det sin plats och har nu ersatts av N6220, som erbjuder Media Center Edition) var mängden buller som fläktar gjorda, var det inte att de var bullriga, de bara slås av och på hela tiden och var något irriterande, var detta helt fast med N6210, är ​​buller absolut inte ett problem, lämnar jag ofta min bärbara dator på att avsluta långa nedladdningar och datorn är rätt under min säng (det är en upphöjd bädd med ett bord under) och jag inte ens höra det. Den optiska enheten är också mycket tyst.

Det är också stannar ganska cool, kommer du att märka en liten värme kvar av pekplattan eftersom det är där den primära hårddisken är men det är inte ett problem alls. Fläkten gör ett bra jobb och det definitivt pumpar ut några varma luft när gör tung spel, men om du hör fansen när spel du verkligen behöver skruva upp volymen och njut: D

KUNDSUPPORT

Både PortableOne och Fujitsu är top notch när det gäller kundservice. Portableone svarar på alla frågor nästan omedelbart via e-post. Ivan mailar vanligtvis inom 1 minut, fantastiskt. Fujitsu är bra också, jag använde deras hjälp chat och var mycket imponerad, var den person jag chattade med mycket kunniga och hjälpte mig med mitt pekplatta förare problem (När jag installerade IntelliPoint 5,3 jag förlorade mina drag pekplatta kontroll i musen kontrollpanelen, Jag var tvungen att installera drivrutinen för pekplattan, var detta ett problem med MS-programvara som de har nu fast med IP 5,4)

Jag har inte haft några allvarliga problem med min dator så jag har inte haft att få några reservdelar osv men från min kunskap jag inte kommer att ha några problem med portableone eller Fujitsu.
Top notch kundservice!

Fördelar

  • Helt oslagbart skärm, kan det inte få mycket bättre än så här
  • Stor Tangentbord och pekplatta (numberpad är en stor funktion)
  • Stor design och stil
  • Välbyggd
  • Mycket bra högtalare, bästa jag har hört på en bärbar dator
  • Kraftfull i varje aspekt
  • Fantastisk kundsupport från bärbara en och Fujitsu
  • Tillgängliga dubbla hårddiskar
  • Mycket bra placering av portar / kortläsare / Jacks
  • Bra ljud drivrutin (Realtek ALC 260)
  • Mycket ljus förinstallerad programvara
  • Kommer kommer alla förare och återställa CD och stora Användarmanual
  • Platt svart och silver system matchar alla mina tekniska produkter: P PSP, kamera, telefon, högtalare, mus, hörlurar, och Wacom.
  • Unika, få människor vet hur bra Fujitsu är eller vad Fujitsu är
  • Effekt tegel är ganska liten jämfört med Sony

Nackdelar

  • Ingen DVI-port (Jag skulle inte använda det men andra kan)
  • Skärmen är så goda människor vill röra det hela tiden!
  • Ingen integrerad Bluetooth, även om jag inte skulle använda detta ändå
  • Hardcore gamers skulle vilja se en X700 GPU eller kanske en Geforce 6800 Go

Slutsats

Jag kunde inte vara lyckligare med mitt köp totalt sett gjorde varje kon jag kunde tänka på egentligen ingen roll alls för mig. Den N6210 är definitivt en stor maskin och jag kan starkt rekommendera det till den som söker en bärbar dator med en av de bästa skärmarna som finns tillgängliga, en snygg design, bra bygga, och fantastiska funktioner runt. Highly recommended

Pris och tillgänglighet: Fujitsu LifeBook N6210



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar