onsdag 28 december 2005

Översyn av Lenovo ThinkPad Z60m med Pentium M 2,0 GHz och ATI X600 (bilder, specs)

Översyn av Lenovo ThinkPad Z60m med Pentium M 2,0 GHz och ATI X600 (bilder, specs)
av windsoftime - 2005/12/28

av James Lee, Singapore

Översikt och introduktion

Den bärbara datorn som granskas här är IBM / Lenovo ThinkPad Z60m . Det finns många varianter och konfigurationer för denna modell, och jag har valt är tänkt att vara en ersättning för en stationär. I denna översyn kommer jag tenderar att fokusera mer på de brister snarare än fördelar, men tror inte att detta är en dålig laptop. Det är vida överlägsen många modeller som jag har sett någon annanstans.

Konfiguration:

  • OS: Windows XP Professional
  • Processor: Intel Pentium M 760 2.00GHz, 533MHz FSB, 2MB L2-cache
  • RAM: 1GB DDR2 SDRAM 533MHz
  • Kommunikation: Intel PRO / Wireless 2915 ABG / Bluetooth, integrerad Gigabit Ethernet och 56 K v.92 utformade modem. Integrerade infraröda 4Mbps
  • PCMCIA-stöd: 1x typ I / II och 1 ExpressCard/54 eller 34
  • Pekdon: Pekplatta och TrackPoint
  • Anslutningar: 3x USB 2.0-portar, 3-i-1 kortläsare, extern display, line-in/out, 1394 IEEE, IR, RJ-11, RJ-45, S-videoutgång
  • Hårddisk: 80GB SATA 5400RPM
  • Grafikkort: 128MB ATI Mobility Radeon X600
  • Bildskärm:. 15,4 "widescreen, max upplösning på 1680x1050
  • Optisk enhet: Stöder DVD +-RW, DVD-RAM, CD-R, CD-RW läsning / skrivning.
  • Säkerhetsfunktioner: fingeravtrycksläsare vanliga lösenord funktioner, kryptering av data
  • Vikt: ca 3 kg
  • Bredd x höjd x djup: 357mm x 37.3mm x 262.5mm

Du kan gå till den här sidan för hela lista med specifikationer.

Orsaker till att köpa

Jag ska gå utomlands som en internationell student, och jag kommer att leva utan ett skrivbord i ungefär 3 år, så jag letar efter en bärbar dator som är kraftfull nog att inte vara föråldrade i några år, och även tillräckligt kraftfull för mig att spela spel på.

Det måste uppfylla följande kriterier (minimikrav):

  • 3 USB 2.0-portar
  • 14 "skärm
  • 128MB dedikerat grafikkort
  • Intel Pentium M processor 2.00GHz
  • Kostar mindre än USD $ 2500

Jag ansåg aktivt följande och beslutas av eliminering.

  • Dell Inspiron 6000
  • Dell Inspiron 9300
  • IBM / Lenovo T43
  • HP Presario V2000
  • HP DV1000
  • IBM / Lenovo Z60m

Jag tittade på några andra modeller från Fujitsu, HP / Compaq och Sony, men de är antingen för dyrt, för stort eller inte uppfyller kriterierna ovan och togs ur min lista.

Ärligt talat, var Lenovo inte på toppen av min lista när jag först började sourcing för den "ideala" laptop. Innan ens titta på Lenovo, gick jag raka vägen till Dell. Dell var min högsta prioritet som jag var riktigt nöjd med den förra laptop jag använde (Inspiron 5000), och det är den enda populärt märke som erbjöd 4 USB-portar på bärbara datorer (Inspiron 6000 och 9300 modeller), som jag verkligen skulle vilja har som jag har för avsikt att ansluta minst 2 externa hårddiskar och en mus. Tyvärr hade 6000 designproblem (en bärbar dator exploderade och fattade eld) och 9300 var ganska skrymmande med en hel del problem med sin LCD-skärm.

Så, Dell sätts ur loppet, som jag ville ha en stabil bärbar dator som skulle räcka mig minst 3 år. Jag ansåg Lenovo T43 också, men det har bara 2 USB-portar, och samma konfiguration som jag ville skulle kosta mig dubbelt så mycket som en Z60m skulle, så det blev utslagen också.

Jag snubblat på HP medan du tittar runt butiker som sålde bärbara datorer. Jag var riktigt imponerad av byggkvalitet och material som används i HP bärbara datorer jag såg. Emellertid led de från värme problem, så de var snabbt sätts ur loppet, som värme förvaltning är av yttersta vikt för mig (jag tenderar att lämna min laptop i månader i sträck).

Vilken typ av lämnade mig med Z60m som den maskin som uppfyllde alla mina behov och enligt recensioner jag skulle läsa, förmodligen har bra värmehantering.

Var och hur Köpta

Eftersom denna modell är relativt ny, ville ingen återförsäljare i Singapore för att få den att tills någon bevisar att det kan sälja, så jag hade inget annat val än att köpa den på nätet. Jag köpte den för SGD $ 4250,40 (ungefär USD $ 2550,95), med ytterligare 512 MB RAM och 3 år förlängd garanti. Utan två ytterligare saker (vilket resulterar i en 512 MB RAM-modell), skulle det kosta USD $ 2360.

Det är typ av dyra, men det är värt vartenda öre från vad jag har sett hittills.

Bygg och Design

Jag måste klargöra några saker först. De vita dekaler du ser under skärmen sitter fast på mig själv, och är inte det vid leverans. De ange MAC-adressen för de olika nätverkskomponenter byggs i den bärbara datorn.

IBM ThinkPad Z60m ( se större bild )

Först ska jag beröra att bygga och konstruktion. Vid första anblicken ser Z60m som en mycket solid laptop. Det är snygg, speciellt bakifrån, som titan locket ser riktigt coolt. Men vid närmare inspektion, är kroppen väska av vanlig plast (om än robust kraftig plast), och inte något riktigt elegant och bra som magnesium ram som används av HP. Jag har också hittat två delar som böjer lite när jag utöva påtryckningar på dem (hårddisken locket och området mellan ThinkVantage och strömbrytaren), så det är verkligen en besvikelse, särskilt när jag har förväntat standarder vara mycket högre för ett etablerat varumärke som IBM.

Bortsett från det, det är verkligen en robust bärbar dator med massor av tack Skärmskydd till titan locket jag fick i min konfiguration. Skärmen vinglar inte mycket när du trycker den, kan du inte vrida ramen, och oavsett hur hårt jag trycker, kan jag inte få ringar på vattnet för att visas på min skärm. Jag tycker fortfarande en titan lock är överdriven, och en design misslyckande eftersom färgerna mellan locket och kroppen bara inte matchar. Antingen bör göra det helt svart, eller de gör det hela silverfärgade. Att locket silverfärgade och resten svart verkar bara så fel, och titan sätter på extra vikt också (om du vill rösta på om du tror att en titan lock ThinkPad är bra eller dålig Besök webbplatsen Lenovo installationen www.whichsideareyouon.com och rösta för att låta dem veta!)

Lenovo ThinkPad Z60m ovan tanke på titan lock ( större bild )

Om du är en vänster hander som mig, tänka två gånger om att få denna modell. Alla nätverk, ljud, video och kortplatser och anslutningar finns på den vänstra sidan av den bärbara datorn. Endast USB-portar, makt och S-video-kontakter är det inte. Vilket innebär, om du verkligen kommer att sitta ner och använda den (oftast med en Ethernet-kabel (RJ-45) och en linje-ut-kabel är ansluten till en högtalare), kommer det vara ganska trånga.

Det är okej om du kan använda musen med alla kablar hindrar dig om du inte gillar att sträcka ut handen lite mer, men jag tycker att det är lite obekvämt. Du har tur om du är en högerhänt person som de enda saker som finns till höger är 3 USB-portar (1 på baksidan, 2 på sidan) och den optiska enheten.

Det finns också en 3-i-1 inbyggd kortläsare som stöder SD, Memory Stick och MultiMedia Card. Det låter bra, men förbereder att ha en rolig tid att ta ut ditt SD-kort om du inte har naglar, som våren inte helt matas ut kortet.

En annan gripe jag har är att DVD-skivan inte är perfekt utformad för att passa in i mediefacket för Z60m, vilket resulterade i en liten lucka. Det är inte mycket estetiskt tilltalande, och jag förväntade mig något bättre från ett företag så ansedd för dess byggt kvalitet bärbara datorer.

Slutligen anser batteriet upp majoriteten av ryggen och lämnar inget utrymme för några anslutningar utom 1 USB och nätsladden. Vilket slöseri med bra utrymme. Det ser bra ut utan alla kontakter på baksidan men, men jag föredrar funktionalitet och bekvämlighet än att "se bra ut och må dåligt".

Nu när vi är klara med brister, låt oss gå vidare till fördelarna.

Det Z60m kommer med en integrerad fingeravtrycksläsare. Detta är mycket praktiskt, och dina fingeravtryck lagras av kryptering. Logga in och autentisering vid start-och Windows kan integreras ihop så att du bara behöver skanna fingret vid starten en gång, och det kommer att göra resten. Inga lösenord behövs och du rensas på mindre än en sekund. Tilldela olika profiler för olika fingeravtryck är möjliga. Du kan välja att skriva in ett lösenord för att logga in om du så önskar ändå.

Bortsett från detta finns det en switch som låter dig slå på / av dina trådlösa anslutningar, t.ex. Bluetooth och trådlöst LAN. Jag finner detta mycket bekvämt också.

Skärm

ThinkPad Z60m visar 3D-spel scen ( se större bild )

Det Z60m har ingen bakgrundsbelysning läckage alls ( se större bild )

Skärmen är i ett ord: perfekt. Det är en symbol för god LCD-tekniken, och jag överdriver inte. Det är bredbild, och den högsta upplösningen kan det gå upp till 1680x1050, men någon anteckning-värdig laptop skulle ha dessa funktioner nu.

Det verkliga skälet till varför det är så bra är att du kan säga att det är ett riktigt överlägsen kvalitet. Inget ljus läcker som helst alls. Inga döda pixlar. En jämn bakgrundsbelysning och visas extremt ljus, även med ett fönster bakom mig och solen skiner igenom. Den svarta bakgrunden när datorn är på har nästan ingen skillnad som den svarta sågs för en avstängd skärm. Det är ett sant konstverk.

Om det finns ett klagomål, skulle det vara den höga upplösningen. Det gör de teckensnitt för liten, och om du har dålig eller åldrande ögon du har problem med att läsa dem. Detta problem kan lösas genom att ändra DPI-inställningar, men det kommer att göra några av dina program "fönster ser rolig, speciellt de som du inte kan ändra storlek (som HD Tune). Sänkning av upplösningen gör oskärpa skärmen ser också, vilket är ett kännetecken för LCD-skärmar, så det är verkligen inget fel i Lenovo här. Om du har dålig syn, bara se till att välja en WXGA-skärm

Högtalare

Det Z60m levereras med två högtalare bredvid tangentbordet och ungefär lika länge. Ljudkvaliteten är tveksam, som i, du kan lyssna på tal och musik, men förvänta dig inte sann kvalitet här. Jag är van att lyssna på musik och titta på filmer på min 5,1 digitala högtalare, så detta verkligen svikit mig. Jag har inte sett en uppsättning bra laptop högtalare ännu dock. Det är bara en av begränsningarna av högtalare på bärbara datorer.

Processor och prestanda

Här är konfigurationen har jag valt för min laptop.

  • Processor: Intel Pentium M 760 2.00GHz, 533MHz FSB, 2MB L2-cache
  • RAM: 1GB DDR2 SDRAM 533MHz
  • Grafikkort: 128MB ATI Mobility Radeon X600
  • Hårddisk: SATA, 5400RPM.

Det tog mindre än ca en sekund eller två från det ögonblick jag tryckte på strömbrytaren för att det ska vara redo att acceptera mitt fingeravtrycksavläsning. Vid skanning, tog allt, inklusive alla automatiserade autentisering baserat på min fingeravtryck och startordning, ca 49 sekunder för att visa mitt skrivbordsbakgrund, och ytterligare 40 sekunder att ladda upp allt, från brandvägg, MSN och Winamp, och några sekunder att bosätta sig, vilket resulterar i en 94 2. uppstart tidtagningen från avstängning att vara redo för inmatning. Det tog ungefär en minut för att det ska stoppa all verksamhet men, men från det 94: e sekund kan du börja klicka runt och börja start applikationer redan, men det kommer inte riktigt slå sig ner till ca ca en eller två minuter.

För normala administrativa ändamål som att använda Microsoft Word eller surfar på webben, är denna laptop overkill. Men för spel ändamål är denna laptop bara trevligt. Det går Final Fantasy XI en rättvis lite snabbare än mitt skrivbord, som har 1 GB RAM, en Intel motsvarighet 2.2GHz CPU och 128 MB ATI Radeon 9200 grafikkort. No regrets över processorkraft med den här killen här.

Riktmärken

Nedan är resultaten som erhållits från att köra Super Pi ( ftp://pi.super-computing.org/windows/super_pi.zip ), ett program som tvingar den bärbara datorns processor att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet:

Notebook Tid
IBM ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M) 1m 36s
  Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M) 1m 41s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
  HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Nedan är resultaten som erhållits från att köra PCMark04 och 3DMark05 på ThinkPad Z60m (Pentium M 2,0 GHz, ATI X600) siffrorna jämfört med Toshiba M40 (Pentium M 2,0 GHz, NVIDIA GeForce Go 6600).

Futuremark PCMark04 poäng
Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M, ATI X600 128MB) Toshiba Satellite M40 (2,0 GHz Pentium M, NVIDIA GeForce Go 6600)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 3,8 MB / s 3,8 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 29,24 MB / s 29,7 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 25,35 MB / s 25,5 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 11,57 MPixels / s 11,8 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1693,92 MB / s 2136,4 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 3,06 KB / s 3,0 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 58,4 MB / s 59,4 MB / s
Ljud konvertering 2698,98 KB / s 2746,9 KB / s
Webbsida rendering 5,46 Sidor / s 5,8 sidor / s
DivX Video Compression 53,86 FPS 54,9 FPS
Fysik Beräkning och 3D 184,47 FPS 202,6 FPS
Grafik minne - 64 rader 1612,95 FPS 1012 FPS
Futuremark 3DMark05 poäng
3DMark Score 1659 3DMarks 2470 3D Marks

Du kan se från ovan att Z60m går bra med både grafik och processor prestanda, är nära att inte high-end poäng gaming anteckningsboken, men långt och ovanför det dåliga resultatet från en delad inbyggt minne grafik lösning som många bärbara datorer har.

Nedan är resultaten som erhållits från att köra hårddisken HDTune benchmarking verktyg ( www.hdtune.com ):

Tangentbord och pekplatta

ThinkPad Z60m tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Om du märker, har Lenovo valt att göra sig av med den traditionella tangentbord och genomföra i Windows-knapparna. Detta är trevligt och alla, men jag tycker att det finns en design fel med den nya ThinkPad tangentbordslayout. På de flesta väldesignade bärbara tangentbord kan du trycka bekvämt CTRL-ALT-DEL alla använder din högra hand ensam, med tummen hålla fast vid de Ctrl och Alt och din fingret som trycker på DEL-tangenten ovanför. Men med genomförandet av en extra nyckel strategiskt placerad mellan ALT och CTRL knapparna kan du inte längre göra det, om du inte har en super lång tumme. Du kan fortfarande trycka dem med din högra hand bara, men det kräver en del skickliga händer akrobatik och tre fingrar. Så jag är inte ett fan av införandet av Windows-tangenten.

Fortfarande på tangentbordet är platsen för Fn-knappen. Den placeras på den nedre vänstra sidan av tangentbordet. De som är vana att trycka genvägar skulle känna till genvägar där CTRL-tangenten, t.ex. ofta använda CTRL-F4 genvägen. Som en vänster hander (jag vet inte om högerhänta personer), brukar jag trycka genvägar alla använder min vänstra hand, och jag "källa" ut CTRL-tangenten genom att känna efter det genom vana. Ctrl-tangenten är normalt den nedre vänstra knappen på de flesta tangentbord, och jag har av misstag lagt mitt system i standbyläge mer än en gång, som för övrigt råkar vara Fn-F4 genvägen. Men få den bärbara datorn tillbaka online från viloläge tar bara några sekunder, så det är inte en stor affär, bara en smula irriterande om dina nedladdningar kan återupptas, och du inte gör något roligt.

Både pekplatta och spårpunkter finns på Z60m, så oavsett din smak, kan du använda dem båda här. Du kan också inaktivera eller båda av dem om du inte gillar dem också.

ThinkPad Z60m med musen ansluten till USB-porten på baksidan till höger och Ethernet och linjeutgång trådar ansluten på vänster sida ( se större bild )

Tangentbordet är ganska robust byggd, det inte böjs vid användning. Men det är lika för alla andra bärbara tangentbord, om du skriver för fort, kan nageln fastna mellan tangenterna, och det kan vara ganska smärtsamt.

Ingång och-utgång

Den Z60m kommer tillsammans med line-in/out ljudkontakter, en Gigabit RJ-45 (Ethernet) och en normal RJ-11 (modem) anslutning för dina nätverksbehov, S-video ut, PCMCIA stöd av 1x typ I / II och 1 ExpressCard/54 eller 34, 3x USB 2.0-portar, en 3-i-1-kortläsare som stöder Memory Sticks, MultiMedia-kort och SD-kort, extern bildskärm ut och en IEEE 1394 (FireWire)-port, för att inte tala om en fingeravtrycksläsare.

Det är en hel del portar, skulle jag säga. Gigabit RJ-45-kontakt är verkligen något extra om du kör en server eller något med denna laptop, men det är bra att ha för framtiden när tekniken går framåt och obsoletes de 100 Mbps (som jag inte ser hända). De 3 USB-portar är inte tillräckligt men jag skulle föredra att se 4. När jag tänker koppla in ett tangentbord, en mus och två externa hårddiskar, jag måste få en USB splitter.

ThinkPad Z60m höger sida ( se större bild )

ThinkPad Z60m vänster sidan ( se större bild )

ThinkPad Z60m baksidan vyn märker Titanium lock ( större bild )

Längst ned på ThinkPad Z60m ( se större bild )

Kortläsaren är ett plus. Det är verkligen bra när jag behöver för att överföra bilder från min digitalkamera till min laptop. Inga trassliga sladdar och dockningsstation behövs. Ta ut kortet och pop i som en diskett.

Fingeravtrycksläsaren är trevligt. Det är helt klart min favorit funktion så långt som det är mycket praktiskt.

Jag gillar inte designen och placeringar av portarna men. Läs "Bygg och Design" för mer information om detta gripe.

Trådlös

Det Z60m levereras med Intel PRO / Wireless 2915 ABG / Bluetooth och en infraröd som stöder överföring av upp till 4Mbps.

Mottagning klokt, det kan upptäcka flera av mina grannars trådlösa nätverk, så dess signalstyrka är inte dåligt. Genom att stödja A-, B, G och Bluetooth, kan du ta bokstavligen det någonstans idag och det ska ansluta till nätverket där. Antennen är placerad på monitorn, bör så mottagning vara bättre än de andra modellerna där ute där tillverkaren lämnar den vid basen.

Batteri

Genom att inte spela spel och bara göra normala arbete med Microsoft Word och surfa på Internet, jag lyckades överleva i ungefär 5-6 timmar konsekvent, som i princip gör att du kan flytta runt en hel dag utan att släpa din adapter runt.

Operativsystem och programvara

Modellen jag köpte måste komma med Windows XP Professional, om du vill det eller inte. Jag blev chockad över att upptäcka att det inte finns några systemåterställning eller återvinning som skivor, men det är där Lenovo verkligen överglänser sina konkurrenter.

Istället för att låta dig stå ut med besväret att lagra återställningsskivor för nödsituationer och att riskera att du misplacing dem eller skada dem genom tiden har Lenovo valt att integrera systemåterställningen i själva systemet, med möjlighet att återställa sig till fabriksinställningarna bara genom att trycka på ett par knappar, även om du inte kan starta Windows.

Men om du är den paranoida typen (som jag), finns det ett alternativ för dig att skapa en uppsättning systemåterställning skivor som låter dig återställa hela systemet tillsammans med alla dina data och installerade program fram till den tidpunkt då du skapade säkerhetskopian, eller snarare, bilden av hårddisken.

Bortsett från systemåterställningen, det kommer förinstallerad med CD redigering program, DVD-spelare, systemprogram underhåll och ThinkVantage svit av program som låter dig konfigurera säkerhetsinställningar, uppgradera dina drivrutiner och göra alla fiffiga lite grejer med bara på en knapp.

Lite visas när du slår på / av Num Lock, Caps Lock eller Scroll Lock också. Det är egentligen ganska bekvämt och informativ.

Ett annat plus som bara finns på Lenovos ThinkPad är Active Protection System funktion som skyddar hårddisken vid slag, till exempel när du tappar din bärbara dator. I händelse av att den känner av en plötslig rörelse, kommer hårddisken upphör all verksamhet och park, bara för att återupptas när rörelsen har upphört. Jag har typ av provat detta, och det verkligen fungerar. Det är bra för att skydda dina data och hårddisken i händelse av en olycka.

På tal om olyckor har Z60m nu två avtappningspluggar för hantering spill av drycker över tangentbordet. Kanske nu kan du spiller en hel flaska vatten och den bärbara datorn kommer fortfarande överleva!

För människor som hanterar sekretessbelagda filer, finns det en funktion för dig att kryptera och lagra känslig information på ett säkert enhet också, bara nås med hjälp av kontrollen som ditt fingeravtryck. Detta är en riktigt tjusig funktion för dem som hanterar känsliga data.

För en gångs skull kände jag mig inte som att omformatering min hela hårddisken och börjar på nytt gillar vad jag gjorde med min Dell laptop.

KUNDSUPPORT

Jag vet inte om andra regioner, men kundsupport i Singapore är hemskt. Det är bara tillgänglig under kontorstid, måndag till fredag. Orderspårning nätet inte är tillgängligt, och när jag ville spåra ordern, fick jag höra att ringa olika nummer manuellt utan att överföra mig. Jag antar att det är där integrationen mellan Lenovo och IBM börjar visa sin stam och ofullständighet.

När du gör en beställning online, stötte jag ett serverfel, och ville rapportera det. Jag navigerat framgång över de automatiserade menyerna via telefon och slutligen valt att tala med en operatör som överfört mig till fel avdelning. Till slut gav jag upp och bestämde sig för att vänta tills de fasta servern själva.

Med denna erfarenhet redan innan jag har köpt mitt system gjorde mig krypa vid tanken på att ringa teknisk support så att något går fel med mitt system.

Den förvalda Garantin är ett år för Z60m. Jag bestämde mig för att uppgradera den till 3 år, och det kostade mig ca USD $ 73.

Buller

En av de verkligt framstående aspekter för denna bärbara dator är dess ljudnivå. Även när det är uppvärmning med fansen på och DVD-enhet körs, viska tyst, och du kan knappt höra det om du lägger örat riktigt nära den bärbara datorn. Du kan köra det rätt bredvid en sovande baby och barnet skulle aldrig ens vet det. Som jämförelse är buller på mitt skrivbord hårddisk eller fläktar eller dvd-enhet mycket starkare än det buller den bärbara datorn producerar.

De tangenter och knappar på pekplattor och tangentbord är också tyst utan att någon av de billiga klickande ljud. Du kan säga att de har lagt i kvalitet där det behövs.

Hetta

Om du är uppmärksam nog, kommer du att märka att hårddisken kördes vid 44 grader Celsius under HD Tune testet. Min genomsnittliga rumstemperaturen är cirka 29 grader Celsius, och testet utfördes efter att ha kört PCMark04, 3DMark05 och Everest program Benchmarking, så värmeutveckling ett problem om du gör några hög intensitet grejer. I genomsnitt är det cirka 36 till 38 grader, vilket är tillräckligt varmt för att du ska känna det under höljet.

Jag föreslår att du får en kylanordning eller ett USB-tangentbord om du planerar att använda den i ofta i tropiska länder som där jag bor, särskilt om du är utan luftkonditionering.

Slutsats

Med allt detta sagt och gjort, jag tror att Z60m är en riktigt bra bärbar dator. Skillnaden mellan en bra bärbar dator och en stor bärbar dator är de små små detaljerna, som Z60m kommer med i överflöd.

Fördelar:

  • Utmärkt förinstallerad programvara
  • Superb diagnos och återställning verktyg
  • Stora skärm
  • Omfattande säkerhetsfunktioner
  • Processorkraft för vikt och pris
  • Låga ljudnivåer
  • Anslutning och Bluetooth
  • Integrerad multi-kortläsare
  • Lång batteritid
  • Optisk enhet Stöder skrivning på många format

Nackdelar

  • Endast 3 USB-portar
  • Blir ganska varm när man gör processorn intensiv saker
  • Dåligt utformade för vänsterhänta
  • Tangentbord design kan vara en mycket bättre
  • Avlägsnande av kortet från läsaren kräver skicklighet
  • Vissa delar av beläggningen kan böjas
  • DVD-enhet är inte avsedd att helt ligga i linje med mediefacket
  • Optisk enhet stöder inte skriva med dubbla lager DVD

Allt som allt, bortsett från designproblem (som lätt kan avhjälpas genom användning av en mus och ett externt tangentbord), lite värme problem (som kan lösas genom att använda en svalare när du spelar) och mindre estetiska brister (som kan vara lätt förbises), är detta ett utmärkt bärbar dator att köpa, med tanke på att det är överlägsen andra liknande bärbara alternativ på marknaden idag.

Andra ThinkPad Z60m Recensioner på NotebookReview.com:

  • Lenovo ThinkPad Z60m Review (pics, specifikationer) av abaxter

Pris och tillgänglighet för Z60m: IBM / Lenovo ThinkPad Z60m



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar