onsdag 7 december 2005

Sony VAIO S550 Review (pics, specifikationer)

Sony VAIO S550 Review (pics, specifikationer)
av mpdo - 2005/12/07

av Manny Proenza

Översikt och introduktion:

Sony VAIO S550 ovan vy ( se större bild )

Sony VAIO S550 framifrån ( se större bild )

Detta är en översyn av Sony VAIO S550P / S . Det är Sonys sub £ 5 anteckningsbok. Den exakta konfigurationen är enligt följande:

  • Processor: Intel Pentium M 1,7 GHz 533MHz FSB
  • Video: Intel GMA 900
  • RAM: 512 MB RAM DDR2 SDRAM
  • Hårddisk: 80 GB 5400rpm Serial ATA
  • Optisk enhet: DVD + - R / W
  • LCD: 13,3 "WXGA TFT med XBRITE teknik
  • Minnesplats: Standard / DUO kompatibel kortplats, PCMCIA TypeII / I-kortplats med Cardbus stöd
  • Nätverk: Trådlöst: 802,11 b / g, 10/100MB LAN RJ45,
  • USB och Firewire: En 4pin i.LINK-anslutning (IEEE 1394) 9, 2 USB 2.0-portar, Portreplikatorkontaktens
  • Ljud: Intel Integrated Audio Controller
  • Audio Interface: Mini mikrofon, stereo mini hörlursuttag
  • Modem: Integrerat V.90-modem med RJ-11-gränssnitt
  • Standard Batteri: 1,5 till 3 timmar i livet
  • Vikt: 4,3 £
  • Storlek: (BxHxD) 12,3 "x 1,16" -1,39 "x 8,85"

Skäl för att köpa:

Denna laptop köptes som en julklapp till min bror-in-law. Han är en tjock fingrar "jaga och picka", surfa på webben och kontrollera e-post typ av kille. Han är också alltid på språng och söker en bärbar dator som han kunde bära med sig ganska mycket överallt. Han planerar att använda det som sin huvudsakliga maskin och när han inte är på Internet eller kolla e-post, kommer han att se över kalkylblad och skriva dokument. Det enda spelet jag förväntar han kommer att spela är Solitaire.

Innan du gör detta köp jag tittade på Dell 700m och Sony T-serien laptop. Jag nixed Dell på grund av tangentbordet. Som jag, har han några ganska köttig händer och fingrar. Jag har ställt in en Dell 700 för min mamma och hittade nycklarna är för smal för tjockare fingrar och händer (även för hennes petite fingrar det var perfekt). Den T-serien har en liknande fråga. Och skärmen var lite för liten för honom också. Jag hade satt en för min far som använder det främst som en bärbar DVD-spelare och tillfällig AOL mail under sina resor.

Jag äger för närvarande en Sony S270 som jag använder dag in och ut för läkarutbildningen och det har överlevt 4 månader av konstant fram och tillbaka. Enheten har en bra kombination av tangentbord, ljus lättläst skärm och anslutning funktioner för mobila.

Var och hur Inköpt:

Jag köpte den bärbara datorn från SonyStyle.com . Min budget var under $ 1.700 och med en $ 100 post i rabatten enhetskostnaden $ 1.600.

Detta är min andra erfarenhet av dem och hittills har de varit stor. Min första erfarenhet resulterade i inköp av min nuvarande S270 först efter att skicka tillbaka två S380 bärbara datorer inom en vecka ta emot dem. SonyStyle.com s kundtjänst var fantastiskt. Första gången jag kunde återvända till S380 på grund av en enda död pixel i mitten av skärmen några frågor. Representanten förklarade att deras politik var att de tillåter avkastning "av någon anledning" inom de första 30 dagarna. Den andra S380 kom med en död pixel på vänster sida av skärmen. Mellan att batteriet skallra och den brännande rätt handledsstödet jag bestämde att Sony hade missat märket på detta och valt en anpassad konfigurerad S270. För det andra utbytet jag var tvungen att gå igenom en felsökning förfarande med Sony Teknisk support (i Indien). Men med lite tålamod jag överfördes till en Sony kundtjänst som gick vidare med utbytet. Alla som sagt, kände jag mig säker på att köpa från dem igen. Jag beställde en förkonfigurerad enhet för att säkerställa att det kom i god tid för mig att ställa upp och sätta under trädet. Enheten kom 5 dagar efter beställningen.

Bygga & Design:

Med risk för att låta udda, måste jag erkänna att Sony Vaio bärbara datorer är helt enkelt sexig. Förutom Apple, som sätter standarden inom industriell design för stationära datorer och bärbara datorer blir Sony bara det. Den Sony VAIO S550P / S är ett svelt, kurvig och funktionell bit ögongodis.

Jag nämnde tidigare att jag äger en S270, så en del av denna översyn kommer att innebära en jämförelse mellan de två. Det första att nämna är silver exteriör. Det är borstad silver och en välkommen förändring till fingeravtryck magnet svart på min S270. Dessutom har den ökända "batteri vicka" som har plågat S-serien har kraftigt minskat. Det är fortfarande där, men inte så illa som jag har sett på S380 eller på min S270. Enheten har också en "latchless" LCD, typiska för S-serien linje. Jag har arbetat med andra Sony Bärbara datorer, särskilt FS och A-serien och spärrarna har brutit ut. Så jag antar att Sony valt att ta bort problemet tillsammans och förstärka skärmen gångjärn nedan. På S550, gångjärnen känner fast. Det är noll-skärm vingla och när du stänger LCD enheten förblir stängd. På min S270 enheten har skärmen och gångjärn känns lika hårt som den dag jag packat upp den så jag måste betygsätta designen en mycket solid.

Sony VAIO S550 till vänster, S270 till höger ( se större bild )

Sony VAIO S550 till vänster, S270 till höger ( se större bild )

Förutom de ovan nämnda skillnaderna smärre kosmetiska förändringar har visar hur Sony uppmärksammar detaljer. Den S550 har en förstorad svart gränsen runt tangentbordet ... inte så stor grej ... men de har omringat LCD-skärmen med en svart gränslinje samt som ger en illusion av att titta på en high end platt-TV ... särskilt när du tittar på DVD-skivor. Den S550 har ersatt de blanka silverknappar styrplatta med flush, borstad aluminium ser knappar styrplatta liknar Apple Powerbook. Allt är i princip densamma som den typiska S-serien konfiguration. Jag föredrar faktiskt spolas knapparna styrplattan till den ursprungliga blanka rundade silver. Väg att gå Sony! Spåret pad är också lyhörd och möjliggör vertikal och horisontell rullning genom att dra fingret längs kanterna av styrplattan.

Skärm:

Skärmen är, tja, perfekt. Sonys standard WXGA LCD-skärm med XBRIGHT teknik är helt lysande. Det har inte skett några förändringar i det från min S270. Jag använder min laptop mellan 4 och 12 timmar per dag i skolan, och jag kan rapportera något ansträngda ögon alls. Jag skriver denna översyn på S550 nu och det är felfri.

Upplösningen är inställd på 1280 x 800 med 32-bitars färg. Denna S550 är konfigurerad med den integrerade Intel-grafikkort med 128 MB eller RAM. Det är gott för vardagliga tillämpningar och casual gaming. Beviljas, är det inte lika sexig som en Nvidia eller ATI chipset men det gör jobbet ändå.

Den 13,3 "widescreen LCD är en mycket användbar storlek. Kan jag få en Word-fönstret på halva skärmen och ett PowerPoint-fönstret på den andra halvan helt sömlöst. Text storlek och upplösning är skarp, tydlig och lätt att läsa ... även under lång tid (jag talar 4-7 timmar vid ett klipp). färgåtergivning är mycket bra.

Talare:

Den S550 levereras med två högtalare placerade längst upp till höger och vänster på tangentbordet. Högtalarna genomsnitt. Jag anser inte denna maskin en maskin mördare spelet "på något sätt. Högtalarna återskapa ljud korrekt och spela musik bara bra. Jag testade ett par DVD-skivor och ljudåtergivning var överhuvudtaget. Jag rekommenderar en uppsättning kvalitet hörlurar för gamers och biobesökare ... ljudet är mer intim och opåverkad av högtalarna kvalitet eller placering.

Processor och prestanda:

Vid 1,7 GHz, och 512 MB RAM datorn är smidig men inte snabbt. Tänk Steve Young vs Michael Vick. Uppstart tar ca 1 minut att helt starta upp. Det är ca 4 sekunder omkostnader på grund av VAIO Boot animation (som du kan stänga av med Sonys VAIO CENTRAL applet kontrollpanelen). Enheten kör standardapplikationer med knappast någon fördröjning. Jag har inte testa spel men har inkluderat de vanliga benchmark resultat nedan. Den bärbara datorn har ännu inte hänga medan jag skriver denna översyn (på batteri) har inte heller någonsin stammade när datorn körs på växelström.

Prestanda:

Nedan finns riktmärken körs på Sony 550 för PCMark04, 3DMark05 och HDTune:

Futuremark PCMark04 poäng
ThinkPad T43 (1,86 GHz, ATI X300 64MB grafik) Sony VAIO S550 (1.73GHz)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 3,33 MB / s 3,24 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 27,19 MB / s 25,66 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 23,4 MB / s 22,5 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 10,88 MPixels / s 10,14 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1914,17 MB / s 1839,49 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 2,82 KB / s 2,7 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 54,11 MB / s 51,35 MB / s
Ljud konvertering 2496,87 KB / s 2351,46 KB / s
Webbsida rendering 5,27 Sidor / s 5,02 Sidor / s
DivX Video Compression 51,71 FPS 46,8 FPS
Fysik Beräkning och 3D 159,19 FPS 92,38 FPS
Grafik minne - 64 rader 868,44 FPS 355,11 FPS
Futuremark 3DMark05 poäng
3DMark Score 727 3DMarks 225 3D Marks
CPU Score 3414 CPUMarks 2025 CPUMarks
Gaming Tester
GT1 - Return To Proxycon 3,3 FPS 0,9 FPS
GT2 - Firefly Forest 2,2 FPS 0,7 FPS
GT3 - Canyon Flight 3,4 FPS 1,1 FPS
CPU Tester
CPU-test 1 1,18 FPS 1,2 FPS
CPU-test 2 2,9 FPS 1,5 FPS

HDTune benchmark resultat:

Tangentbord och pekplatta:

Den Sony S550 erbjuder ett komplett tangentbord med gott om utrymme att vila handflatorna och god taktil återkoppling. Jag har läst rapporter om tangentbordet känner "mosig" men jag håller inte. Jag touch-typ om 60wpm och tangentbordet fungerar alldeles utmärkt.

Pekplattan är väl placerade och stör inte touch-typning. Knapparna har förändrats från de avlånga, blanka silverknappar finns på tidigare S-serien notbooks till en färg, borstad alluminum, liknande Apple Titanum serien bärbara datorer. Lyhördhet är tillräckligt för vanlig mus bruk. Jag använder en IOGEAR Bluetooth-mus främst eftersom jag är hårdhänt och jag trycker för hårt på min fingertopp orsakar smärta vid DIP leden mitt pekfinger.

S550 Pekplatta ( se större bild )

Sony S270 Pekplatta ( se större bild )

Ingångs-och utgångsportar:

I / O-portar är riklig. Den S550 levereras med 2USB 2,0 portar, en 4-pin 1394 FireWire-port tillsammans med en Sony Memory stick läsare, en VGA videoutgång, RJ11 modem och RJ45 Network uttag, tillsammans med mikrofon och hörlurar portar. Alla portar är på sidorna av enheten snarare än baksidan för att rymma den unika skärmen gångjärn.

Sony VAIO S550 höger sida portar ( se större bild )

Sony VAIO S550 vänster sida portar ( se större bild )

Ungefär som stealth bombplan, är I / O-portar täckta med bifogade gummerad plast täcker som upprätthåller den eleganta VAIO utseende. Vid första beröring, kände dessa luckor bräcklig för mig och jag var rädd att de skulle bryta (min S270) men har tagit bort och ersatt dessa täcker vardag under de senaste 4 månaderna de känner gott som ny.

Enheten levereras med en PCIMCIA port tillsammans med en Sony MagiGate port. Här är där jag har en stor fråga med Sony driver sin egen teknik. Den Dell M700 har en multi-kortläsare, liksom många andra bärbara datorer. Så om du inte redan äger teknik som använder Sony Memory Sticks du tvingas att gå ut och köpa ett PCMCIA eller USB-kortläsare för enheten. Jag önskar Sony skulle bevekas och ge en multi-kortläsare i sina bärbara datorer som stöder andra tekniker förutom deras egen minne.

Trådlöst:

Lampan för trådlöst indikator ( se större bild )

Jag beställde enheten med 802.11b / g trådlöst, men inte med Bluetooth. Anledningen till detta var att undvika att behöva anpassade konfigurera den och risken att inte ha det i tid till jul. Jag tyckte att det är märkligt att Sony inte har Bluetooth i en förbyggda konfiguration och är besviken över att en (min S270 har Bluetooth). Det finns inte heller någon infraröd port på enheten. Beviljas, är detta en liten nyans, men det skulle ha varit trevligt att veta att det var där om jag behövde det.

Batteri:

Batteri varade 3 timmar kör med full ljusstyrka och wi-fi på. Själva batteriet sitter under enheten bakåt och inte sticker ut alls. Som med alla S-serien bärbara datorer finns på batteriet skallra, men det är knappast märkbar och påverkar inte prestandan.

Operativsystem och programvara:

Enheten kom konfigurerad med Microsoft XP Home Edition med SP2 samt följande program:

  • AOL VAIO Power Management Spy Sybtract
  • Netscape Click to DVD Intervideo DVD
  • MS Office Small Business Edition 2003 90 dagars testversion DV Gate Plus MS Works (fullständig version)
  • Påskynda 2005 (full version) Image Converter Roxio Digital Media Center
  • Adobe Photoshop Album 2.0 Starter Edition Sonic Stage VAIO Recovery
  • Powerpont Viewer Memory Stick Formatter Norton Internet Security Suite 2005 90 dagars provversion
  • Sony Vaio Wireless verktyg VAIO Update VAIO Central

Deras Click to DVD Suite är mycket användbar. Jag har använt den för att skapa snabba videoklipp från min videokamera och överföra dem till DVD. Med undantag av MS Works, Quicken 2005, Roxio, Sonic Stage och Sony Suite alla andra program är prövningar och upphör efter 3 till 6 månader.

Sony har även deras VAIO Recovery Media Center som jag rekommenderar att du kör som en av de första saker du gör. Det är det enda sättet att få dina återställningsskivor och det kommer bara att skapa en enda uppsättning återställningsskivor. Så en gång skapat, förvara dem på ett säkert ställe.

VAIO Central är ett Kontrollpanelen applet som ger dig tillgång till många av enhetens inställningar i en central plats. Det påminner mig om Microsoft Windows PowerToy: Tweak UI. Du kan göra allt från att hantera dina ströminställningar att inaktivera animering VAIO boot. Och på tal om VAIO Power Management Utility it rocks. Du kan justera flera inställningar för att pressa varenda bit av saft från batteriet. Jag har satt upp min S270 att pågå så länge som 5 timmar ... men det är med allt tackade nej. Och sist men inte minst, gör Sony VAIO Wireless verktyget ett bra jobb med tar dig genom att ansluta till ett trådlöst nätverk.

Sammanfattningsvis skulle jag säga Sony Vaio verktygen är värda din tid medan värdet av den andra programvaror beror på vad du tänker göra med enheten.

Kundtjänst:

Min enda erfarenhet med Sony Kundsupport var situationen jag nämnde i början av denna översyn. De accepterade inte en, utan två bärbara datorer tillbaka på grund av en enda död pixel. Jag väntade mindre än 5 minuter båda gångerna när du ringer Sony stöd och fann personalen artig och hjälpsam.

Liksom Compaq och Dell, har Sony lagt ut sitt tekniskt stöd till Indien. Teknikern var mycket tillmötesgående och artig. Men det är klart för mig att de följer en tätt manus sekvens av frågor vid felsökning. Jag inledde kontakt med teknisk support båda gångerna via e-post och fick ett svar inom 12 timmar båda gånger. Att skicka e-post 1. Hjälpte mig flyga genom skriptet med teknikern som teknikern som skickade e-post använde samma manus så jag hade redan gått igenom stegen på egen hand.

Garantin är standard 1 års delar och arbete med 30 dagars öppet av någon anledning som jag nämnde tidigare. Sony tillhandahåller utökade garantier för ett pris men jag har sett dem erbjuder 2 års garanti som ett särskilt incitament när du köper på nätet.

Klagomål:

Medan S550P / S är en fantastisk maskin det är inte utan brister. Den högra handledsstödet ger en märkbar mängd värme under långvarig användning. Det är inte obehagligt, men det märks. Jag tror också Sony goofed vid val av nätadaptern. Saken är nästan £ 0,9! Jag har tagit ett foto jämföra S550 adaptern med S270-adapter ... Sony borde inse att adaptern ger resor vikt och påverkar övergripande överföra systemet. Jag är också besviken över att Sony inte inkluderar Bluetooth och infraröd i sina förkonfigurerade enheter ... det är två grundläggande tekniker som verkligen slutföra hela paketet inte inkludera dem är öre klokt och pund dumt. Och slutligen bör Sony nix det memorygate och tillåter dig att göra mer än en enda kopia av din återhämtning diskar.

Strömadapter för stor? Den S550 är mycket större än S270-adapter ( se större bild )

Lovorden:

Den S550 är en verklig glädje att äga. Det är som att köra en ny bil ... det bara känns bra. Sony fortsätter att förbättra en redan framgångsrik design. Den ökända batteri skallra "är grately minskat och borstat silver exteriör är funktionell och estetiskt tilltalande. De spolas styrplattan knapparna är en fin touch tillsammans med den svarta gränsen runt LCD-displayen. Touch-typning är en bris på hela tangentbord och allt detta packas i en förpackning enligt £ 4,5.

Slutsats:

Avslutningsvis vill jag rekommendera helt denna laptop till den mobila professionella eller seriös student. Sony har skapat perfekt storlek laptop och tillåter konsumenten att konfigurera den för att möta deras behov. Om du är någon som behöver en pålitlig, bekväm, sub £ 5 bärbara leta längre. Men tar tid att gå igenom de specifikationer eftersom du kan gå nakna ben för en grundläggande trådlös arbetshäst eller så kan du max ut konfigurationen och skapa en ultra portabel stationär dator.

Fördelar:

  • Otroligt skärm
  • Fullstort tangentbord
  • Sexig look särskilt med fingeravtryck bevis borstad aluminium exteriör
  • Snappy prestanda för produktivitet sviter
  • Förmåga att uppgradera och anpassa dina behov.
  • Bra batteritid
  • Perfekt formfaktor.

Nackdelar:

  • Varm höger handflata-vila
  • Tvångsmatade Sony Magi-stick
  • Bluetooth inte standard I / R inte tillgänglig
  • Begränsat till ett exemplar av Systemåterställning skiva
  • Stora nätadapter

Pris och tillgänglighet: Sony VAIO S550P / S



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar