måndag 12 december 2005

HP nc6230 bärbar dator Review (pics, specifikationer)

HP nc6230 Laptop Granskning (pics, specifikationer)
av Kevin O'Brien - 2005/12/12

av Kevin O'Brien

Översikt och introduktion:

HP nc6230 ( se större bild )

Detta är en recension på min nya Hewlett Packard NC6230 . Detta är en tunn och lätt bärbar dator för det mesta, och är avsedd att konkurrera med IBM T-serien. Den version jag köpte är nc6230 (PZ517UA). Det är på den högre upp omfattningen av denna modellserie med 1 gig RAM och SXGA + (1400x1050) skärm.

  • Microsoft Windows XP Professional
  • Intel Pentium M-processorer 1,86 GHz
  • Elegant industridesign börjar vid 4,69 lb/2.13 kg och 1.04-inch/26.5-mm tunna
  • 14,1-tums SXGA + skärm
  • Mobile Intel 915PM Express Chipset den nc6230 modell
  • 1024-MB DDR2 SDRAM, som kan uppgraderas till 2048-MB maximalt
  • 60-GB 5400 rpm, användarvänlig flyttbar hårddisk
  • ATI Mobility Radeon X300 grafikkort med 64 MB grafikminne (på nc6230)
  • 802,11 b / g trådlöst LAN-modul
  • Stöd för extra Intel Centrino Mobile Technology
  • Integrerad Bluetooth
  • Integrerad Secure Digital (SD) flash-fack
  • Säkerhetsfunktioner inklusive integrerade Smart Card-läsare och valfria Trusted Platform Module (TPM) Embedded Security Chip
  • NetXtreme Gigabit PCI Express Ethernet Controller
  • Dubbla pekdon
  • Stöd för ultra-slim MultiBay II-enheter
  • Skyddas av ett treårigt standard delar och arbete garanti

Skäl för att köpa:

Jag köpte denna laptop på grund av dess mer robust funktioner. Den har en intern magnesium chassi, med metall för tangentbordet ansikte och skärm lock. Detta ger dig en setup som nästan aldrig böjer eller creaks. Jag gillade också tanken på 3 års garanti.

Var och hur Inköpt:

Denna laptop köptes genom Small Business avsnittet HP.com . På den tiden fanns det inga verkliga Dell stil försäljning på den, och det slutade en ganska brant pris ($ 1,700, aj). När du försöker hitta ett anständigt byggd bärbar dator, slut dig med att byta ut funktioner för hållbarhet i vissa fall om du vill vara i ett visst prisintervall.

Bygga & Design:

Metallstrukturen av den bärbara datorn ger en mycket robust känsla. När enheten stängs det är mycket svårt att böja, och verkligen hjälper till att skydda den i en ryggsäck eller annan väska. Typ av ger visst hopp om att det kan överleva på resan var du är på väg. Öppnad huvuddelen av den bärbara datorn behåller sin styvhet, men skärmen en aning blir mer flexibel. Eftersom det är en 14 "laptop, är skärmen bara omkring 1 cm eller så tjock, och har några milda flex vrida upp på skärmen ram. Tryck ner locket med fingrarna tar en hel del påtryckningar för att få ringar ur skärmen. det inte böjer ner någonstans nära så lätt som en Latitude D610 som exempel. Skärmen gångjärn tycker också mycket trevligt och ser ganska stark. Spänningen är mycket hög, och endast när du börjar kasta den bärbara datorn och tillbaka gör skärmens lutning nedåt.

Bygget är mycket trevligt. Varenda yta på den bärbara datorn förutom botten är en smidig nästan polerad lackerad metall. Detta inkluderar att skriva området, och skärmen locket. Nästan alla knappar är i jämnhöjd med denna yta, så det nästan platt gå över tangentbordet. Alla tangenter och knappar känns mycket robust och exakt. Nästan ingen del ovanpå bärbara böjar eller sladdar när du binder eller vilar händerna på den bärbara datorn. Detta kan vara tvärtom jämfört med andra bärbara datorer med plast overused där allt knarrar eller krökar när du lägger händerna på den.

Den enda del av kroppen som har några flex är den tunnare plast på undersidan nära enhetsfacket som utan enheten på plats har nästan ingen struktur i den. Om du går utan CD-enhet för en viss resa, är det nästan krävs att du har den tomma insatsen på plats för att bibehålla styrkan i den bärbara datorn. Alla bitar arbetar tillsammans i en bärbar dator av denna storlek.

HP nc6230 enligt sidan ( se större bild )

HP nc6230 över vyn ( se större bild )

HP nc6230 undersidan med batteriet ( se större bild )

Skärm:

Min skärm hade bara ett fel, en fast vit pixel längst till höger kant. Eftersom upplösningen är så hög, är storleken på den ganska liten och kan inte märkas om du letar efter det.

Ljusstyrka är anständigt, men inget att skryta om. Den ljusaste inställningen på den bärbara datorn är fortfarande mindre än den lägsta inställningen på min Sony stationära LCD. Den främsta orsaken till detta är hur mycket ström dessa saker suger ner. Exempelvis är skillnaden i batteriets livslängd på den bärbara datorn mellan den lägsta inställningen och den högsta inställningen under 45 minuter. Sätta något 3 gånger så ljust på, och du förlorar en massiv bit av batteritiden. Du kompensera du skulle behöva ett större batteri, en tyngre bärbar dator, listan går vidare.

HP nc6230 skärmkanten ( se större bild )

Nyckeln nackdelen med den här skärmen är bristen på glans. Att gå från min blanka skrivbord verkligen visar upp baksidorna av de icke-glans skärmar. Texten är inte så tydlig, svarta är inte lika svart och vita sluta med en något smutsigt utseende till dem. Skärmen är ännu tydligare än en CRT, men det är inte lika bra som de mer moderna displayer du ser på bärbara datorer i dessa dagar. Om något är detta förmodligen den största val för mig om jag kommer att hålla den bärbara datorn eller inte, eftersom skärmen är en av de saker som du märker ut det mesta av någon annan del.

Talare:

Högtalarna är ganska anständigt. Även om de inte har någon bas, de är helt klart för ljuden när du spelar filmer. Hörlursutgången är helt klart, utan störningar och låter ganska bra med mina hörlurar. Det är en mycket bra inställning för en tillfällig användare som inte förväntar surroundljud med en subwoofer på botten.

Processor och prestanda:

Enheten hamnar är ganska förbannat snabbt. Program ladda och stänga snabbare än min huvudsakliga skrivbordet (över klockade Northwood 2,8 kör på 3.5GHz), och totalt känns mycket peppy. Boot tider är mycket snabb och avstängning tider är snabb när man behöver packa upp i slutet av lektionen. Hårddisken i denna enhet är en 5400 Fujitsu 60GB. Kopiera filer och allt är rätt i nivå med mitt skrivbord, och inte "långsam" bara för att det är en bärbar dator.

En riktigt trevlig inslag i denna laptop är kylningen som den har. Även under tung belastning tangentbordet området kommer bara vara milt varmt. Den tomgång temperatur datorns processor och moderkort vila ca 35-40C, med hårddisken runt 38C. Fläkten går långsamt när det går in i 40 området, och är förvånansvärt tyst. Du måste hålla dig hand bredvid luft utgång att känna fläkten för att se om det är på. Jag har aldrig hört det någonsin sparka på snabbare än så, så jag gissar att det är en hastighet.

Prestanda:

PI beräkning genomsnitt på 1 minut och 40 sekunder vid full hastighet, och cirka 2 minuter och 40 sekunder med enheten tvingas in bästa batteritid läge.

Notebook Tid
HP nc6230 (1,86 GHz Pentium M) 1m 40s
Dell Inspiron 9300 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Med hjälp av Everest Ultimate minnet läshastigheten är 3025MB / s, skrivhastighet på 825 MB / s och latens av 102.1ns.

HDTune hårddisk riktmärke resultat ( se större bild )


3DMark05 värdering: 736

Tangentbord och pekplatta:

HP nc6230 tangentbord vy ( se större bild )

Pekplattan och tangentbord på den här datorn verkar mycket trevligare än equivilant bärbara datorer från Toshiba jag använde förra året. Tangentbordet struktur har flex betydligt mindre när du trycker ner på tangenterna, och totalt känns mycket trevligare. De har en intressant textur till dem bilden nedan.

Pekplattan också typen av har samma konsistens, men lite jämnas ut. Knapparna för att gå tillsammans med styrplattan och TrackPoint är gummi knappar som ger fina positiv feedback klick. Pekplattan verkar vara mycket känslig och har en tendens att klicka på saker om du betar den lite med fingret.

HP nc6230 pekplattan ( se större bild )

Medan tangentbordet känns mycket trevligt, en sak som bara verkade börja idag (2: a dag), är tangenterna gnissla. Mellanslagstangenten är den största boven i dramat, men de är alla börjar gnissla det verkar. Inte säker på om detta är normalt eller "bryta in", men det kan driva mig nötter om det inte sluta. Om jag skulle försöka skriva en uppsats just nu på denna klaviatur jag skulle förmodligen hoppade ut genom fönstret efter den 4: e sidan från sinnessjukdom.

HP nc6230 knappar ( se större bild )

Ingångs-och utgångsportar:

Denna laptop har en fin samling av portar. 3 USB-portar, 1 seriell port, 1 SVIDEO port, 1 VGA, hörlurar / mikrofon, modem, LAN, makt-port och 3 kortläsare. De kortläsare inuti enheten är en SD / MMC-kortplats, SmartCard-kortplats och en typ II-kortplats för adaptrar och allt.

HP nc6230 vänster sida 1 USB, LAN, modem, PC Card, SmartCard, SD / MMC, Lås-port ( för större bild )

HP nc6230 baksida utsikt Svideo, VGA, strömuttag ( för större bild )

HP nc6230 höger: Serial Port, optiska medier bay, 2 USB-portar, samt hörlurar och mikrofon hookup ( se större bild )



HP nc6230 framsida: Snabb IrDA-porten, Högtalare och jag * tror * dolda mikrofonen ( se större bild )

Trådlöst:

Den inbyggda trådlösa tillhandahålls av en Intel Centrino kompatibel 2200BG 802.11b / g-kort. Dessutom ingår en Bluetooth-mottagare. Båda dessa kan aktiveras eller inaktiveras för att spara ström. Jag har ännu inte har några problem med att ansluta till trådlösa routrar ännu, förutom att ha router problem eller är för långt bort. Jag har anslutit till Netgear, Linksys, Cisco, Dlink och Motorola routrar utan problem. Allt verkade hålla kontakten så länge jag använde nätet, inte räknar tider för mottagande från något blockerar en riktigt svag signal till exempel.

Batteri:

Batteriet som HP tillhandahåller med denna laptop är ganska liten. Det fastnar inte ut på baksidan av den bärbara datorn, eller sticker ut på något sätt. Detta har sina avigsidor men i mindre batteri som än andra bärbara bärbara företagsdatorer ute. Med de flesta av de överskjutande enheter avstängd och LCD-ljusstyrka på ungefär halvvägs Jag genomsnitt bara en smula över 3 timmar. Jag gissar att du skulle kunna ta sig runt 2:30 tittar på en film om skärmens bakgrundsbelysning avslogs. För att få något anständigt runtime från denna maskin skulle det förmodligen vara bäst att få den extra externt batteri som klipp på botten.

Operativsystem och programvara:

Jämfört med andra bärbara datorer där ute denna enhet levereras med en ganska minimal installation av programvara. Att unclutter systemet att köra min egen favoritprogram, det tog ca 30 minuter avinstallera saker från datorn inställningsmenyn. Inte för hårt, och mycket enklare än att torka av hela systemet och börja om från början. Alla programmen på datorn (Norton AV, PowerDVD) är fullständiga versioner, och inte rättegång. Resten av programvara erbjudanden med dator fungerar som säkerhetsfunktionerna, pekplatta och andra quickbuttons.

Kundtjänst:

Att prata med telefonen rep innan jag köpte datorn gick ganska bra. Jag väntade nog 3-4 minuter och var kopplad till en man på andra raden. Han svarade på alla frågor jag hade om denna laptop, och även hjälpte mig spåra tekniska saker om systemet som att ta bort Bluetooth-kortet eller uppgradering trådlöst internet-kort. Jag gissar att det skulle ta mycket mer att få reda på att typ av information prata med en Dell drönare.

Klagomål:

Min viktigaste klagomål är följande:

  • Föråldrade LCD-Non glänsande, låg kontrast, och inte så ljusa. Kan vara ok i en ljus klassrum, men inte säker på om du skulle ha en chans att sitta ute i det fria på en solig dag.
  • Batteriets livslängd Om du vill spara utrymme och vikt HP gick med en riktigt litet batteri. Detta visar med batteritid knappt under 3 timmar vid normal användning. Jag skulle gärna tagit till lbs mer i vikt om det gav mig 2-3 timmar mer batteritid.
  • Tangentbord som gnisslar, inte säker på om det är otur, men knapparna är gnisslande på mig. Min stationära tangentbord jag köpte på godkännande från Dell gnissel, och jag har aldrig haft några andra gör det. Förutom gnisslar det känns bra att skriva :)

Lovorden:

  • Stora rejäla design-Massor av metall i de områden som räknas ge denna laptop en mycket trevlig känsla. Metallen känns mycket trevlig och smidig, och går bra med den bärbara datorn. Dess färg egentligen inte visar fingeravtryck eller fläckar, så du inte kommer galen försöker få det att se bra.
  • Mycket snabbt Stövlar mycket snabbt så att du inte väntar hela dagen för att maskinen ska göra sin grej. Program körs mycket snabbt, och är aldrig släpar. När du behöver packup när du klass slutar, eller mötet gjort stängs mycket snabbt.

Slutsats:

Denna laptop främsta konsument är ett företag användare, eller någon mer intresserad av den totala bygga på den bärbara datorn i stället för de senaste funktionerna. Det har inte FireWire, en blank skärm, eller top of the line grafikkort. Vad du får är en maskin som rymmer upp till din dagliga rutin och inte falla och knaka sönder när du tar in och ut ur din laptop fall.

Pris och tillgänglighet: Hewlett Packard NC6230



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar