tisdag 27 december 2005

Sony VAIO BX Review (pics, specifikationer)

Sony VAIO BX Review (pics, specifikationer)
av fsacj - 2005/12/27

av Andrew Johnson, Alaska USA

Översikt och introduktion

Den Sony VAIO BX Business Notebook är fullspäckad med mångsidiga funktioner som en biometrisk fingeravtrycksläsare, modulfack och inbyggd kamera som kan videokonferens med ett tillgängligt trådlöst Bluetooth-headset. Det är elegant men ändå dämpad nog att vara hemma i alla kontor.

Sony VAIO BX 3/4 ovan utsikt perspektiv ( se större bild )

Den finns i 14 ", 15,4" och 17 "skärmstorlekar Testet Maskinen är konfigurerad enligt följande.:

  • 15,4 "glansig" XBRITE-ECO "-skärmen
  • Intel Pentium M-processor på 1,86 GHz
  • 80GB Serial ATA hård 5400 rpm hårddisk
  • 512 MB RAM
  • "MOTION EYE" inbyggd kamera
  • Biometrisk fingeravtrycksläsare
  • Bluetooth och 802.11b / g WLAN
  • DVD-RW-enhet i flera funktioner modulfacket

Bygga & Design

Estetik är verkligen en subjektiv fråga, men Sony har ett rykte av att göra snygga saker. BX bärbara är en inte alltför flashiga grått och svart, med en glänsande VAIO-logotypen på baksidan av skärmen och en cool speglad frontpanel med LED-lampor, den trådlösa omkopplaren och Flash Media kortplatser.

Sony VAIO BX statuslampan indikatorer ( se större bild )

Bygga kvalitet är mitt på vägen, och övergripande jag skulle ha velat sett bättre för ett företag bärbar dator. Det finns vissa generella flex i plasthöljet (även om 14 "-modellen har en hög kvalitet fall magnesiumlegering och skulle vara mer robust och stark än 15,4" versionen granskas). På den positiva sidan, tycks skärmen ha trevliga kraftiga gångjärn, och det finns ingen "porlande" från och trycka på baksidan av skärmen om det verkligen mosade.

En liten irritation jag notera: Strömkabeln är mycket kort. Du måste vara nära ett eluttag om du behöver koppla in

"AdaptivePlus"

Detta är vad Sony kallar sin "unika modulsystem." Jag är inte säker på att det är helt unikt, men det fungerar bra. Vad det betyder är att kringutrustning och tillbehör är standardiserade över hela linjen så att de är swap och delbar. Du kan ansluta din bärbara dator till någon annans dockningsstation för att ladda och ansluta till intranät eller lån någon din modulära DVD-brännare om de inte har en. Detta kan innebära en betydande kostnad besparingspotential om inte bara ett uppsving av bekvämlighet.

Fingeravtrycksläsare

Den inbyggda biometriska fingeravtrycksläsare är mer än bara en cool funktion. Det erbjuder en ny nivå av datasäkerhet, samt några extra bekvämlighet. Det är bra för människor som min pappa som inte kan minnas sitt lösenord (han är på en klisterlapp på skärmen). Logga in på Windows är nu bara en enkel finger känga. Fingret är nu ditt lösenord. I själva verket kan du koppla någon eller alla fingrar med ditt konto, bara i fall ...

Biometrisk fingeravtrycksläsare ( se större bild )

Skärm

Sony VAIO BX XBRITE-ECO skärmen är, med ett ord, fantastiskt! ( större bild )

Skärmen är Sonys XBRITE-ECO, som är en av deras namn för glansig. Det är fantastiskt ljus och mättade, med djupa, mörka svarta och nästan perfekt jämn belysning. Betraktningsvinkeln prestanda inte matcha en bra skrivbordet, men det är kanske det bästa jag någonsin sett på en bärbar dator. Heck, det är inte ens så illa med ljusstyrka tackade nej.

Högtalare

Kanske är det en låg prioritet för ett företag bärbar dator, men för mig högtalarna låter lite bättre än ett par bra hörlurar do ... på någon annans huvud 5 meter bort som är. Mening, högtalarna är tysta. De får tillräckligt högt för ett fåtal personer i ett rum för att höra, men de är ganska tinny och ibland klipp när tillräckligt högt uppskruvad för att höra. Det finns en line-out/headphone uttag så det är rekommenderat att använda ett par externa högtalare eller dina egna hörlurar för bättre ljud volym och kvalitet.

Processor och prestanda

Video och foto redaktörer, konstnärer, ingenjörer, etc. kan uppskatta kraften i effektiv Pentium M-processor. För varje dag uppgifter i 1,86 GHz med processorhastighet är mer än tillräckligt, kan du konfigurera förmodligen med lägre hastighet och inte märker skillnaden. Den Snappy prestanda välkomnas dock. Den 5400RPM hårddisk är snabb vid lastning program och bättre än lager 4200rpm hårddisk många tillverkare kommer att hålla dig med.

512 MB RAM ibland visar sig vara otillräckliga för att manipulera mycket stora Photoshop-filer och extrem multitasking, rekommenderar jag att uppgradera till 1 GB RAM om du har råd med och tycker att det kan hjälpa dig.

Riktmärken

Med en integrerad Intel Graphics Accelerator, detta är ingen gaming anteckningsboken, så jag körde inte några 3D riktmärken.

Men jag kör Super Pi, ett program som tvingar processorn att beräkna antalet Pi till ett utvalt antal siffror i noggrannhet, vi hur lång tid det tar en processor för att beräkna Pi till 2 miljoner siffror. Nedan finns resultaten från Sony VAIO BX och hur det kan jämföras med andra bärbara datorer.

Notebook Tid
Sony VAIO BX (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
  Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M) 1m 41s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
  HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Nedan är HD Tune resultat som testar allmän hårddiskens prestanda. De djupa spikar visar random diskåtkomst som Windows gör ibland, som avbryter och något offset testet, även om det innebär verkliga världen prestanda.

Tangentbord och pekplatta

Ovanför syn på tangentbord och pekplatta med en storlek jämfört med författarens storlek 10 0,5 fot! ( större bild )

Alla de viktigaste nycklarna är full storlek och tangentbordet är lätt att skriva på. Tangenterna är något "Clicky" - inte den tysta typen ibland finns på bärbara datorer. Även om det aldrig brytt mig, det är värt att nämna tangentbordet har en hel del flex när tangenterna mosas. Det finns både en pekplatta och en styrpinne, alla med sina egna knappar. Pekplattan är lite på den lilla storleken, och ibland verkade det att bete sig ovanligt. Pekaren skulle hoppa lite då och då, men totalt sett bra att ha det för en alternativ metod för input och flytta en markör.

En titt på Sony VAIO BX strömbrytaren och fingeravtrycksläsare ( se större bild )

Ingång och-utgång

Den Sony BX har de flesta av de moderna anslutningar, inklusive 3 USB 2.0-portar, en mini-FireWire, VGA ut, hörlurar och mikrofon, Gigabit Ethernet, modem och Flash Media kortplatser för SD-kort och Sony Memory Stick.

Det är också väl ansluten trådlöst med 802.11 b / g WLAN och inbyggd bluetooth.

Nedan finns bilder av varje sida av den bärbara datorn ger en rundtur i hamnar på varje sida.

Sidovy från vänster av Sony VAIO BX ( se större bild )

Höger sida bild av Sony VAIO BX bärbara ( se större bild )

Sony VAIO BX baksidan vyn ( se större bild )

Sony VAIO BX framsidan vyn ( större bild )

Batteri

Den 6-cell, 44 W / h batteri varade ca 2 timmar med måttligt hårt bruk kör vissa riktmärken, titta en timme av en DVD, och surfa på webben med skärmen mestadels på hög ljusstyrka. Lätt användning kan pressa ca 3 timmar våra i detta batteri.

Jag har en gripe och beröm också. Batteriet sticker inte ut på baksidan av den bärbara datorn, så det ser trevligt, men det är ganska svårt att ta bort om det är nödvändigt att byta ut om du har två batterier. Det är också lite knepigt att installera.

Värme och buller

Den Sony var väldigt tyst. Fläkten påslagen endast under mycket CPU-intensiva uppgifter. Men genererade den bärbara datorn en hel del värme. De flesta var på rätt handstödsytan. Undersidan var varm också, och framför allt så på höger sida. Det kan bli obekvämt efter en längre tid i ditt knä, skulle du behöver använda den på en jämn skrivbord område för optimal kylning. Ännu bättre, skaffa en av de många bärbara kylare där ute som använder olika metoder för att hjälpa en svalare anteckningsbok körning.

Operativsystem och programvara

Windows XP Professional är standard. Sony har några bonus bitar av programvara som vissa bara kanske vill ta bort. Det är speciellt säkerhetsprogram som integrerar med biometrisk fingeravtrycksläsare. Microsoft Office finns också, och olika antivirusprogram ingår.

Slutsats

Medan VAIO BX är en övergripande bra anteckningsbok, var mina förväntningar lite högre. För ett företag stil anteckningsbok, känns VAIO BX inte så robust som jag skulle ha velat, även om det ser ganska trevligt ändå. Annat än detta, är resultatet bra och det är ett nöje att använda på grund av den spektakulära skärmen, full storlek tangentbord och dubbla ingångar alternativ.

Beröm

  • Snygg
  • En av de bästa bärbara skärmar
  • Väl ansluten
  • Fingeravtrycksläsare

Gripes

  • Bygga Kvalitet verkar inte upp till normerna Business Notebook
  • Kort strömkabel
  • Ingen mekanisk eller manuell volymkontroll

Pris och tillgänglighet: Sony VAIO BX 15,4 "version



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar