onsdag 1 augusti 2012

Samsung Series 9 NP900X4C Användarrecension

Samsung Series 9 NP900X4C Användarrecension
John Ratsey - 2012/08/01

Den 15-tums Samsung Series 9 NP900X4C är större än genomsnittet Ultrabook med en tunn profil, vacker design och utmärkt batteritid. Är det tillräckligt för att göra det till en bra laptop? Fortsätt att läsa för att ta reda på vad en ägare har att säga om denna Ultrabook.

Översikt

Läsare av min recension av 13,3 "Samsung NP900X3B kommer ihåg att jag var osäker på hur den bärbara datorn skulle klara av mitt användningsmönster. För det fall visade de två största begränsningarna att vara brist på lagringskapacitet (repareras nu att större mSATA SSD-enheter har nått butikskedja) och datorn tillfälligt frysa när 4 GB RAM var full och Windows behövde dumpa RAM innehållet på SSD medan samtidigt försöker läsa in mer data. Jag hade inte förväntat detta som ett stort hinder men med RAM är icke uppgraderbar då jag behövde för att titta runt. Med tanke på att jag var väl nöjd med byggkvalitet och allmän användbarhet NP900X3B, vill ha bättre än HD-upplösning och ogillar en glänsande skärm då den logiska uppgraderingen var sitt större syskon.


Den NP900X4C bredvid den mindre NP900X3B

Bygg och Design

Den 15-tums NP900X4C bär en stark familj likhet med mindre 13,3-tums version. Den "4" i modellnumret indikerar att Samsung anser det vara motsvarande 14-tums bärbara datorer snarare än de med de större 15,6-tums bildskärmar. I verkligheten är bredden i samma storleksordning som de äldre 15,4-tums bärbara datorer (se, till exempel, min recension av Samsung X60 ) och höjden (och pixelstorlek) är ungefär samma som på en 14.1 "1440 x 900 pixel display men en tum bredare. Hela maskinen (med undantag för vissa plast mellan gångjärnen där antennerna är placerade) är byggda av aluminiumlegering. Huvud chassit är mycket styv och samtidigt som det är möjligt flex displayen något, en måste driva väldigt hårt för att orsaka krusningar på skärmen. Jag räknar med att metallskärmen ger mycket bättre skydd än kolfiberalternativ (min Lenovo T420s har utvecklat ljusa fläckar på skärmen på grund av, misstänker jag, tryck på baksidan av skärmen under transport).


Den NP900X4C bredvid den gamla Samsung X60: 15 "skärmar har krympt!

Den NP900X4C är märkbart tyngre än sin lillebror. Ökningen i vikt är mer än proportionellt mot ökningen i storlek och troligen återspeglar behovet av att stärka strukturen för att bibehålla samma styvhet för den ökade storleken. Men trots att ha att nötkött upp styrkan, är den totala tjockleken ca 15 mm medan skärmen är lite tjockare än en tändsticka.

Den måttband är i centimeter, inte tum
Tändsticka vilande på toppkanten av displayen

Lyckligtvis har tunnhet inte ske på bekostnad av robusthet och allt känns mycket solid. Gångjärnen är smidig och fast med någon antydan till wobble. De känner styvare än för 13,3 "-modellen, men det finns en större skärm för att hållas på plats. Magneter hålla displayen på plats när den är stängd och öppnar displayen kan vara lite av en kamp. En liten, men effektiv, detalj är en tunn remsa av gummi runt sidorna och högst upp på bildskärmsramen som vilar mot handledsstödet när skärmen är stängd.

Färgskalan är den samma "mineral ljusgrå svart" (svart med inslag av mörkblått) äggskal lack som på NP900X3B. Samsung har dock förutsatt viss kontrast till den svarta färgen genom att erbjuda tre blanka metallhöjdpunkter. Nycklarna är svarta. En är en smal remsa runt generöst tilltagna styrplattan (som är mycket lätt infällda i handledsstödet), är en annan en remsa omslag runt framsidan och sidorna av chassit och en tredje är en matchande remsa runt kanten på displayen. Det finns också en glänsande metall "Samsung" på displayen tillbaka. Det övergripande intrycket är en av kvalitet utan att vara skrytsam. De människor som föredrar silver till svart bör söka efter NP900X4D.

Vänster: NP900X3B på NP900X4C

Höger: Bas av NP900X4C

Som med många ultrabooks, det finns ingen officiell bestämmelse om användaren tillgång till insidan. Metallbasen är fäst till huvudchassit med hjälp av 10 små skruvar och detta mest sannolikt bidrar den strukturella stelheten. Den orädda Ägaren kan dock välja att försiktigt ta bort skruvarna och lyft av basen. Jag kunde inte motstå att ta en titt inuti för att se hur en dator kan pressas in i så lite utrymme.


Hälften av insidan upptas av batteriet

Insidan domineras av litium-polymer-batteri, är varje sida av vilka en högtalare (som ser mycket lika dem på den mindre Series 9). Men till skillnad från de mindre syskon finns det bara en fläkt och det finns två normala minnesplatser, så 16 GB RAM är ett genomförbart uppgraderingsalternativ. De två Wi-Fi-antennen är i det gula området mellan gångjärnen är SSD till vänster om fläkten, är Intel Wi-Fi-kortet till höger om fläkten, CPU i mitten och de två minnesplatserna på den högra sidan. De olika hamnar, med undantag för kraftuttaget, verkar vara direkt monteras på tavlan. Emellertid visar en närmare granskning att styrelsen under SSD är separat från huvudkortet.

Hamnar och funktioner

Som ofta är fallet med ultrabooks är NP900X4C inte generöst utrustad med portar. Sammanlagt finns det en USB 2.0, två USB 3.0, en ljuduttag, en Gigabit Ethernet-port (för vilka en dongle tillhandahålls) och mikro HDMI-och VGA-portar (som behöver en speciell dongel). Det finns också en SD-kortplats. Även strömuttaget använder en ovanligt liten plugg.


Framsida: Inga portar och bara en liten fördjupning
i mitten för att hjälpa till med att öppna displayen

Baksida: Två luftventiler mellan gångjärnen

Vänster sida, från vänster till höger: Strömuttag, USB 2.0, ljud, mikro-HDMI och Ethernet (via dongel)

Höger sida, vänster till höger: SD bil kortplats, mini-VGA (via dongel), ljud-och två USB 3.0-portar

Det finns tre otillfredsställande kompromisser i samband med portarrangemanget: (i) behovet av att köpa en speciell dongle för att ansluta en vanlig VGA-skärm, (ii) av strömkontaktens blockerar många USB-enheter från passa in i den intilliggande USB-port så att användarna kan behöver ha en USB-förlängningssladd, och (iii) de två USB-portarna på den högra sidan är mycket nära varandra (det skulle ha varit fördelaktigt att sätta den mindre använda VGA-port mellan dem). En förbättring från NP900X3B är att spetsen på nätsladden har nu en 90 ° böj så det finns mindre böjning kraft kontakten spetsen, mindre obstruktion av den intilliggande USB-port och strömkabeln kan köra till baksidan av datorn istället av sticker ut på sidan.


Port trängsel: Bredare minnen får inte plats med allt annat

Skärm och högtalare

Medan displayen på NP900X4C är över genomsnittet för en bärbar LCD-panel är en besvikelse jämfört med Samsungs PLS panel i NP900X3B med dess utmärkta betraktningsvinklar och kontrast. Styrkan i de 15 "skärm är den högre än genomsnittet 1600 x 900 bildpunkters upplösning med en matt yta så att det inte finns några störande reflexer (jag har slutat köpa glansiga skärm bärbara datorer på grund av detta problem). Samsung hävdar att det är en ovanligt ljus 400 nit panel som gör den användbar utanför. Jag hittar en mycket lägre ljusstyrka (5 av 8 steg) för att vara lämplig för användning inomhus. Det är i samma ljusområde som mina Lenovo T420s (230 nit) vid full ljusstyrka. Det finns ingen självklar "screen door"-effekt som jag var tvungen att vänja sig vid den T420s displayen.

Jag var inte särskilt nöjd med färgerna på skärmen (delvis därför att det satt vid sidan av NP900X3B) men nu har en lösning på det problemet: Ett par månader tillbaka köpte jag en Spyder4Express display kalibrator. Eftersom jag redan hade kalibrerat de skärmar av mina andra bärbara datorer jag ansåg att det var rimligt att ge NP900X4C samma behandling innan jämförelser. Fotografier av displayen innan och efter kalibrering visas nedan och ICC-profil. Är här för alla som har samma display som vill prova det. Det kan ses som en början fanns det en stark blå nyans.

Antal färger före kalibrering

Antal färger efter kalibrering

I jämförelsen nedan ställde jag NP900X4C mellan NP900X3B (till vänster) och Lenovo T420s (höger) och jämförde betraktningsvinklar med skärmar på samma ljusstyrka (Samsung paneler på 5/8 ljusstyrka och T420s på full ljusstyrka).


Det kan ses att displayen är typiskt för den TN-typ av LCD med rimliga horisontella betraktningsvinklar utan uttvättning sett ovanifrån och mörkare när det betraktas underifrån. Det är ingen större skillnad mellan de visas på NP900X4C och T420s men NP900X3B med Samsungs PLS panelen visar dess breda betraktningsvinklar. Samsung ger möjlighet för automatisk reglering av ljusstyrkan, men som med alla andra bärbara jag har använt som har denna funktion, jag tycker de oväntade förändringar i ljusstyrka för att vara irriterande och funktionshindrade funktionen.

Högtalarna verkar vara samma som på den 13,3 "Series 9 och ligger på de avsmalnande kanterna på basen nära de främre hörnen. Specifikationerna säger 2 x 2 W och volymen är tillräckligt för ett litet rum även om distorsion uppträder på full volym . De nedåtvända högtalare verkar dra nytta av datorn vara på en bordsskiva, så att ljudet kan reflekteras uppåt. Men samtidigt som jag har stött på många sämre högtalare i större bärbara datorer än denna, basen saknas fortfarande.

Tangentbord

Tangentbordet är av den allt populärare separerade nyckel typ. Travel är begränsad på grund av den tunna profilen på datorn, men man snabbt vänjer sig vid minskat resande. Den grundläggande layouten liknar den mindre Series 9 men med tillägg av en dedikerad uppsättning styrtangenter på den högra sidan av tangentbordet som uppväger den övergripande layouten till vänster. Jag skulle ha föredragit att ha små fördjupningar på toppen av varje tangent för att centrera mina fingrar, snarare den släta ytan, trots att slå i kanten av en nyckel fortfarande får den att registrera sig. Vad är normalt för ett europeiskt tangentbord, är den vänstra shift-tangenten liten för att göra plats för en extra nyckel.

Tangentbordet har dämpad bakgrundsbelysning som är effektiv i dålig belysning eller i mörker. Till skillnad från vissa bakgrundsbelyst tangentbord, inte nycklarna inte lysa men belysningen gör bokstäverna läsbara när de annars inte skulle vara. Det finns en indikatorlampa på Caps Lock-tangenten och även på F12-tangenten som används för att slå de trådlösa enheterna på och av. Som på 13,3 "tangentbordet finns det också en Fn-Lock-tangenten med en egen indikatorlampa, men denna nyckel är effektivt överflödig. Nyckelkontroller Fn är samma som på NP900X3B.

Styrplatta

Elan pekplatta är ännu större än den stora dynan på NP900X3B. Det finns inga separata knappar, men den nedre delen av dynan kan användas både för att flytta pekaren och pressas som en knapp (vänster = vänster knapp, höger = höger knapp). Dynan har stöd för en, två, tre och fyra fingergester inklusive rullning och zoom även om den medföljande kontrollpanelen erbjuder en relativt inställd alternativ jämfört med den långa listan av inställningar i registret.

Wi-Fi-prestanda

Tyvärr har Wi-Fi-prestanda visat sig vara mindre bra än på min NP900X3B (som i sin tur är mindre bra än Dell E6410 och Lenovo T420s som jag har försökt på samma plats vid den punkt i mitt hus längst bort från routern . Jag var tvungen att ställa in effekten på max för att kunna hålla en anslutning i andra änden av mitt hus. Även då är hastigheten besvikelse. Jag har provat alla Wi-Fi-alternativ jag kan hitta i sökandet efter förbättringar. Antennerna arrangemang i både bärbara datorer är lika och är placerade på baksidan kanten av chassit mellan gångjärnen där höljet är av plast, inte metall. något har dock förändrats till det sämre, åtminstone på min dator (andra NP900X4C ägarna inte klagar av detta problem). har den nya modellen Intel 6235 Wi-Fi / Bluetooth combo kortet medan äldre bärbara har den tidigare Intel 6230-kort med liknande funktioner. Jag hoppas att en uppdatering förare kommer att förbättra situationen, men undrar om antennmodulen är undermåliga.


Den Wi-Fi-antenn modul

Programfunktioner

En av funktionerna är Intel Rapid Start Technology som gör anspråk på att få Windows startat upp på mindre än 10 sekunder och även möjliggör snabbare återgång från viloläge. Men bakom de övergripande intryck finns det vissa begränsningar. Medan Windows verkar ha laddat, högerklicka på ett program ger inget svar men en vänsterklick startar ett program. I själva verket en hel del funktioner är fortfarande laddar i bakgrunden. Ändå är Windows start snabbare än den tidigare generationen av bärbara datorer.

Den andra funktionen i Intel Rapid Start Technology är en förbättring av sömn / viloläge / återuppta processen. Utan Rapid Start-funktionen viloläge / återuppta inblandade skriva / läsa hela RAM-innehållet till en fil. Den nya tekniken använder en separat viloläge partition som mappas till systemminnet och under normal användning denna partition hålls uppdateras i bakgrunden. Hibernation innebär endast den sista uppdateringen av data i partitionen medan CV är utformat för första lasten oavsett var i bruk med resten av RAM-innehåll laddas i bakgrunden. Samsungs installation av denna teknik är ofullständig eftersom den inte laddar Intels kontroll som gör att användaren kan ställa in tidsfördröjningen mellan datorn sova och ide. Några tips om hur man får denna kontroll arbets ges här . En allvarlig brist i Rapid Start-teknik är att den leder förbi både BIOS-nivå och Windows nivå lösenord. De säkerhetsmedvetna människor måste komma ihåg att låsa sina Windows innan du stänger av datorn. Trots alla ovanstående reservationer, Rapid Start Technology gör förbättra användbarheten, när det fungerar.

Samsung ger sitt Enkla inställningar program som användargränssnitt för att styra en rad olika hård-och mjukvarufunktioner. En förbättring som jag har märkt jämfört med föregående version är att de trådlösa enheter kan ställas in för att behålla sina nuvarande inställningar genom en omstart. Tidigare automatiskt slås både vid omstart.

Prestanda

Samsung ger bekvämt de viktigaste hårdvaruspecifikationer på lådan etiketten. Mitt NP900X4C innehåller följande:

  • Processor: Intel i5-3317U processor (1,7 GHz med Turboboost till 2,6 GHz, 3MB cache)
  • Chipset: Intel HM75
  • Skärm: 15,0 tums antireflex 1600 x 900 WXGA + LED-bakgrundsbelyst
  • Minne: 8 GB DDR3-1600 1.5V dual channel RAM (2 x 4 GB Samsung, 11-11-11-28)
  • Grafik: Intel HD4000
  • Lagring: 128 GB mSATA SATA 3 SSD (Sandisk U100)
  • Optisk enhet: Inga
  • Trådlös: WiDi-kompatibel Intel 6235 802.11abgn (dual band + Bluetooth 4.0)
  • Storbritannien 87 nyckel ö typ bakgrundsbelyst tangentbord
  • Elan pekplatta (117 mm x 76 mm eller 4,6 "x 3,0")
  • 1.3MP webbkamera (på display överst) och mikrofon (på vänster sida)
  • 1 x USB 2.0-port, 2 x USB 3.0-portar, Samsung mini VGA-port (kräver dongle), mikro HDMI-port (maximalt 1080p upplösning), Samsung Mini Gigabit Ethernet-port (dongle medföljer), kombinerade ljud port, SD-kortplats (SDHC / SDXC-kompatibel)
  • Batteri: 7.4V 62Wh 8-cell
  • 40W "slim" PSU
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Mått: 357 x 239 x 15 mm (inklusive gummikuddar ca 1,5 mm tjock) eller 14,1 "x 9,4" x 0,6 "
  • Verklig vikt: 1,65 kg / £ 3,64
  • Resor Vikt: 1.98kg / £ 4,37 (med 40W PSU och 1m nätkabel)

Versioner av denna bärbara dator med en 17W i7 processor och 256 GB SSD finns tillgängliga på vissa marknader. Vid leveransen är endast ca hälften av den 128 GB SSD tillgängliga för användaren, eftersom, förutom att det förinstallerade Windows och programvara, finns det en 8GB viloläge partition och en 20GB återställningspartition. En användare uppgradera till en 256 GB mSATA SSD är tekniskt möjligt nu när de blir tillgängliga. I själva verket har jag redan gjort detta och effekterna avslöjas i några av benchmark resultat.

Prestanda och Benchmarks

Samsung NP900X4C har tillräcklig prestanda för daglig användning och måttligt krävande arbete. Den snabba uppstart och snabbt återuppta både förbättra användarupplevelsen.

wPrime CPU Benchmark

Den wPrime riktmärke visar att rå CPU-prestanda ligger efter många andra datorer. Detta är en följd av den relativt långsamma i5-3317U CPU som, samtidigt som nominellt har en Turboboost hastighet 2.6GHz har en fördröjd hastighet på 2,4 GHz (enligt hwinfo). Det är en blygsam hastighet förbättring jämfört med i5-2467M processor som är främst ett resultat av högre klockfrekvens. Jag skulle föredra att i7 CPU med sin extra fart, men Samsung har för närvarande inte erbjuda det i Storbritannien.

SSD Prestanda

Samsung gör några av de bästa SSD-enheter. Dock valde de att ge min NP900X4C med Sandisk U100 mSATA SSD som har klass-släpande prestanda. Den har tämligen god sekventiell datagenomströmning, men, som jag hade upptäckt med samma SSD i min Samsung NP900X3B, drosslar när det ges flera datamängder att bearbeta samtidigt. Jag hänvisar läsaren till min recension av Crucial m4 mSATA SSD för jämförande prestandadata för U100 och m4. Jag vill påpeka att, som hittills, har Samsung inte använt U100 SSD i modeller av NP900X4C säljs med en 256GB SSD.

PCMark Vantage

Den PCMark Vantage riktmärke mäter den totala systemprestandan. Jag ger två resultat för detta riktmärke: Med den medföljande 128GB Sandisk U100, och med 256 GB Crucial M4 som skiftar den totala prestandan, enligt detta riktmärke, från över genomsnittet till den bästa i mitt hus. En detaljerad undersökning av fördelningen av PCMark Vantage resultat visar dock att komponenter som inte bör, logiskt sett, beroende på SSD-prestanda förstärks av förändringen i SSD, så kanske den extra kapacitet påverkar också detta riktmärke.

PC Mark7

PCMark 7 är en nyare riktmärke för att mäta systemprestanda. Förändringen i SSD från U100 till m4 har mycket mindre påverkan på detta riktmärke poäng men drar den framåt av de nyligen recenserade ThinkPad T430s eller Acer Timeline Ultra M3 . Detta riktmärke stöder intrycket att en snabb SSD har mer inverkan på prestanda än en något snabbare processor.

3DMark06

3DMark06 mäter spelgrafikprestanda. Även om det finns de nyare och mer krävande 3D-riktmärken, är mer lämpligt för ultrabooks med sina mindre kraftfull grafik den äldre 3DMark06 benchmark. Den NP900X4C visar en signifikant förbättring jämfört med NP900X3B. Mycket av detta kan hänföras till Intel Ivy Bridge-arkitektur men med 8 GB 1600MHz RAM ombord också hjälper.

Värme och buller

Den NP900X4C, med endast en fläkt, inte kan matcha den mindre NP900X3B (med två fläktar) i tystnaden ligatabellen under belastning. Det är också bullrigare än mina Lenovo T420s. Olika faktorer verkar bidra till fläktljud: Det första är att luftflödet är mer komplicerat. De två luftintagen på basen av datorn är ca 20% mindre än de på NP900X3B kräver en mer fan försök att suga luften i, men det verkar som luft också sugas in genom en av ventilerna på baksidan. Dessutom relativt konservativa fläkt regler gör att fläkten går på maximal hastighet när CPU-temperaturen överstiger 70 ° C, som kan inträffa även med en intensiv entrådiga uppgift. Den högsta CPU-temperaturen jag har sett är 78 ° C så det finns gott om utrymme för att höja den termiska inställningar (CPU i T420s kan överstiga 90 ° C under ihållande belastning). Under ljusanvändning är inte fläktljud märkbar och om det finns ett behov av att prioritera tystnad över prestanda då Fn + F11 möjliggör tyst läge som begränsar processorn till 800MHz. Den ena fördelen med fläktljud är att externa temperaturen inte blir överdrivet varm trots den tunna chassit och temperaturerna efter ihållande CPU belastning visas nedan.

Batteritid

Den nominella batterikapaciteten är 62Whr (7.4V, 8400mAh) och Samsung anspråk upp till 10 timmars gångtid. Även om Notebookstandardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad kraftprofilen, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder) använder normalt 70% ljusstyrka Jag anser att detta olämpligt för en nominell 400 nit ljusstyrka display där bakgrundsbelysningen förbrukar en betydande andel av makten. Efter allt, jag tycker att 5/8 ljusstyrka är optimalt för inomhusbruk. En ljusprov 70% skulle inte ge en rättvis jämförelse med en bärbar dator såsom Lenovo T430 som kan ge upp till 15 timmar under dessa testförhållanden, men använder en display som är hälften så ljus (200 nit). Jag sprang alltså två prov, på 3/8 ljusstyrka och 4/8 ljusstyrka och dessa tillhandahålls 9 timmar 57 minuter och 8 timmar 4 minuter respektive. Samsungs påstående om 10 timmar är därför realistiskt att arbeta offline eller med en mindre ljus display.

Jag undersökte vidare strömförbrukningen i samband med bakgrundsbelysningen och skapade denna graf som visar att maximal ljusstyrka tillför cirka 4,5 W till energiförbrukningen som, med tanke på den grundläggande strömförbrukningen är ca 5W, är nästan 100% ökning. Inte överraskande, inte hög ljusstyrka och lång batteritid inte gå ihop. Samung ger en batteritid Extender alternativ som begränsar den maximala avgiften till 80% (dvs. upp till ca 8 timmar från ett eluttag). Jag hoppas att detta kommer att avsevärt fördröja den dag då ett nytt batteri behövs.

Slutsats

Konceptet med en lätt bärbar dator med en stor skärm bör tilltala många användare som värdesätter portabilitet men kämpar med en liten skärm, kanske på grund av åldrande ögon. Jag hade inte medvetet lagt märke till att jag satt närmare 13,3 "skärm på NP900X3B, men jag var. Nu har jag vant sig vid större skärm jag vill inte återgå till 13,3" storlek även om kvaliteten är bättre.

Samsung gradvis arbetar sig mot design perfektion. Den övergripande byggkvalitet är imponerande med tanke på den slanka formen. Detta är inte en bärbar dator som behöver ett tjockt vadderat fodral (även om jag rekommenderar en tunn man för att skydda den från smuts och repor). De huvudsakliga konstruktions bristerna är hamnarna är tätt packade ihop (bred-minnen är ett problem) och frånvaron av en mycket hög upplösning videoport (micro HDMI har maximalt 1080p). Frånvaron av premiumkvalitet PLS display är lätt åtgärdas om Samsung beslutar att göra en, men jag vill betona att displayen är märkbart bättre än på T420s. De problem som jag har stött på med Wi-Fi och fläktljud speglar en brist på noggrann testning och de flesta användare inte stöter på dessa frågor.


Samsung NP900X4C och ThinkPad T420s: Nästan samma storlek trots den större display

Så kommer den här bärbara datorn ta över från Lenovo T420s? Hittills omen ser positivt: Bättre display, tunn profil och lägre vikt (i synnerhet när PSU ingår), längre batteritid och en känsla av hållbarhet. Adekvat lagring är den nuvarande flaskhalsen. Jag har redan gjort en uppgradering och kan inte vänta på 512GB mSATA SSD-enheter för att komma fram. Och den sista goda nyheten är att även om NP900X4C är bredare än T420s, sin slanka profil innebär att den kommer att glida in i samma påsar.

Fördelar:

  • Exceptionellt tunn och lätt för en 15-tums bärbar dator
  • Utmärkt batteridrift tid
  • Robust och snygg konstruktion
  • Exceptionellt stora styrplatta

Nackdelar:

  • Icke-premium display på en premie anteckningsbok
  • Behöver speciella donglar för nätverket och bildskärmsenheter
  • Svag Wi-Fi-prestanda och ganska bullriga fan under belastning (för mig, inte alla)
  • Dyra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar