måndag 6 augusti 2012

ASUS ZENBOOK UX32VD recension

ASUS ZENBOOK UX32VD recension
av Jerry Jackson - 2012/08/06

Det kan se ut som en MacBook Air på avstånd, men ASUS ZENBOOK UX32VD är en 13-tums Ultrabook kör Windows 7 och fylld med NVIDIA-grafik för några överraskande effekt.

Översikt

På ungefär samma sätt som ASUS var det första företaget att släppa en netbook - det ursprungliga Eee PC - denna taiwanesiska-baserad PC jätte var en av de första bärbara tillverkarna att tillkännage en premie Ultrabook i form av ASUS ZENBOOK serien förra år. Medan den ursprungliga ZENBOOK UX21 och UX31 laddades med 11-tums och 13-tums skärmar respektive, båda kritiserats för att inte erbjuda tillräckligt i vägen för bästa prestanda eller funktioner andra än tunn-och-ljus metallkonstruktion.

ASUS lovar att överträffa förväntningarna med ZENBOOK UX32VD, en mer kraftfull Ultrabook med en 13-tums skärm med en upplösning på 1080p och drivs av både en Intel Core i7-3517U dual-core processor och NVIDIA GeForce GT 620 grafikkort.

Bygg och Design

Den ZENBOOK serien Ultrabooks lägger tyngdpunkten på högklassig design och estetik och det visar. Konstruerad nästan helt av aluminium, är UX32 solid och hållbar utan att vara alltför tung. Du kan inte få chassit att böja oavsett hur hårt du försöker vrida den och locket är nästan lika stark. Medan vi är inne på ämnet av locket är spiralen etsade designen förvånansvärt cool. Det gjorde våra redaktörer tänka på ringar på vattnet eller spåren på en vinylskiva.

Kanterna på den bärbara datorn är avsmalnande för att ge intryck av den bärbara datorn är ännu tunnare än den faktiskt är. Alla hörn och kanter för bärbara jämnas och rundade ... mycket som MacBook Air .

Medan vissa Ultrabooks är tunna utan att vara särskilt attraktiv, har ASUS listat ut hur man kombinerar de bättre delarna av en tunn-och-ljus design med förstklassiga material och finish.

Vi kommer inte att spendera för evigt och en dag diskuterar bristen på tillgänglighet på botten av UX32. Den olyckliga faktum med de flesta Ultrabooks är att det inte finns några lättåtkomliga paneler för att uppgradera RAM-minnet, hårddisken eller service på Wi-Fi-kort. Anledningen till detta är de flesta tillverkare att använda icke-standardiserade kontakter på moderkortet (eller ens löda RAM på plats) för att göra komponenter passar in i rakbladstunna chassi. Bara förstå att du inte förväntas att uppgradera den här datorn.

Hamnar och funktioner
En annan olycka att vara så tunn är brist på portar, alla sidoportar bor nära baksidan av UX32 eftersom chassit är för tunn på framsidan för att stödja ens en SD-kortplats. Den gamla UX31 saknade en vanlig HDMI-port, men ASUS var smart nog att inkludera en på den nya UX32. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Vänster: USB 3,0 och media kortläsare

Höger: Headset jack, mini-VGA, HDMI, två USB 3.0-portar och växelström

ASUS har två portadaptrar att kompensera bristen på portarna på sidorna av UX32: en USB-till-Ethernet och mini-VGA-till-VGA-adapter. Båda dessa adapter "donglar" är relativt små och tar inte upp mycket plats i en portfölj eller skola ryggsäck. ASUS är även vänliga nog att inkludera en liten väska för adaptrar. Som sagt, dessa donglar är förmodligen det första du kommer att förlora. Medan jag skulle bara gråta över förlusten av VGA om jag behövs för att ansluta till en gammal projektor, skulle min produktivitet på vägen allvarligt påverkas om min bärbara dator inte har Ethernet, inte varje hotell har pålitliga Wi-Fi.

Skärm och högtalare
Den nya 13,3-tums ASUS ZENBOOK UX32VD har den bästa skärmen alternativet av någon ZENBOOK hittills, en IPS-skärm med 1920 x 1080 upplösning och en glansig skärm yta. Även om skärmen är en "glansig" skärm saknar den fruktansvärda 2:a glänsande skikt som många bärbara datorer har över själva skärmen. Den andra glansigt lager lägger alltid reflexer och bländning i starkt ljus ... så vi är mycket glada att den glansiga skärmen inte "alltför glansig" på UX32VD.

Dock vara medveten om att billigare ZENBOOK UX32A har en 13,3-tums bildskärm med en medioker 1366 x 768 upplösning. Den 1080p-skärm på UX32VD innebär mindre rullning är nödvändig på webbsidor och dokument, eftersom mer innehåll kan visas på skärmen samtidigt. En hög upplösning är ett måste för maximal produktivitet.


Betraktningsvinklar på displayen är utmärkta tack vare det faktum att detta är en IPS-typ panel, färger inte snedvrida om du lutar skärmen framåt eller bakåt en aning. Om du inte redan har listat ut det, är detta en phenominal display. Eftersom skärmen är bara 13,3 inches i storlek 1080p innebär pixeltätheten är mycket bra. Beviljas, är det inte riktigt lika imponerande som Retina Display på den nyaste Apple MacBook Pro ... men det är inte så långt efter.

När det gäller ljud, ASUS återigen samarbetar med välkända audio företaget Bang & Olufsen att konstruera ett ljudsystem som gör det mesta av det begränsade utrymmet inuti denna Ultrabook. Högtalarna är faktiskt på vänster och höger sida av chassit rätt under handledsstödet området.

Ljudet är därför trycks ned snarare upp mot användaren. Detta är bra om du arbetar på ett skrivbord eftersom ljudet bokstavligen "studsar" från skrivbordet och skapar en nästan surroundeffekten. Tyvärr, om du använder UX32V som en "laptop" så ljudet är till stor del dämpas av knät.

Så länge du arbetar på en hård yta designen fungerar bra och högtalarna inte lider "tinniness" som är karakteristisk för små bärbara högtalare. Det finns en antydan till bas och högtalarna få högt utan alltför mycket distorsion. Kort sagt, de inbyggda högtalarna är bra för att lyssna på musik eller strömmande video i ett tyst rum. Varje liknande storlek Ultrabook skulle ha svårt att leverera bättre ljud från högtalare här små.

Tangentbord och pekplatta
Som med tidigare UX31 gör tangentbordet på UX32 en ädel insats för att leverera en premie tangentbord erfarenhet men det faller lite kort ... bokstavligen. Även om detta chiclet-liknande tangentbord har normalstora tangenter med ett enastående slätt ändå grippy yta är det dåliga nya nycklarna själva saknar taktil feedback (skillnaden du känner mellan en pressad mot en opressade nyckel). Naturligtvis är det grunda djupet för varje knapptryckning resultatet av UX32 är så tunn. På den ljusare sidan, hjälper den tunna chassit också hålla fast tangentbordet yta så att UX32 inte lider tangentbord flex under hård skriva press.

Additonally, ledde UX32 funktioner bakgrundsbelysning bakom tangentbordet för att hjälpa dig att se vad du skriver i ett mörkt rum eller på en dimmly upplyst flygning. Den keyboraden bakgrundsbelysning är verkligen en trevlig funktion, men vi skulle ha varit ännu gladare om det fanns en ljusare inställning än den nuvarande maximala ljusstyrkan.

Den överdimensionerade pekplattan har en slät yta. Detta är en multitouch styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Som med många ASUS-märkta bärbara datorer vi har granskat, var pekplattan efter det UX32 ganska dåligt ur lådan. Känslighet saknades, vissa av multitouch gester inte skulle fungera och ibland även vänster och höger musklick inte registrera sig. Tack och lov var alla dessa problem korrigeras strax efter vi fått vårt tack recension enhet till en touchpad drivrutinsuppdatering som sänds via förinstallerade ASUS Live Update.

Sett som är Live Update mjukvara setup för att automatiskt ladda ner och installera uppdateringar så snart den bärbara datorn är ansluten till ett nätverk. Tyvärr har de flesta av dessa uppdateringar kräver flera omstarter och du kan inte stoppa uppdateringen när processen börjar. Om du vill ha mer kontroll över uppdateringarna så måste du öppna Live-panelen Update kontroll och stänga av automatiska uppdateringar. Tänk dock på att drivrutinen för pekplattan är en uppdatering du verkligen vill installera.

Vår ASUS Zenbook UX32VD recension enhet har dessa specifikationer:

  • 13,3-tums glänsande 1080p IPS-skärm (1920 x 1080 upplösning)
  • Intel Core i7-3517U dual-core lågspänning processor (1,9 GHz upp till 3,0 GHz Turbo Boost, 4MB cache, 17W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik 4000
  • NVIDIA GeForce GT 620 grafikkort med Optimus
  • 4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB, uppgraderas)
  • 500GB Hitachi Travelstar Z5K500 HDD + 24GB SSD-cache
  • 802.11n trådlös nätverksadapter (Intel Centrino Advanced-N 6235)
  • Intern Bluetooth v4.0
  • Inbyggd webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 2-års begränsad garanti w / 1-års skador skydd
  • 48WHr polymer batteri
  • Vikt: 3,3 £.
  • Mått: 12,8 x 8,8 x 0,2-0,7 inches
  • Pris: $ 1,299.99

Prestanda och Benchmarks
Den UX32-serien använder Low Voltage Intel-processorer liknar den äldre UX31, vår UX32VD modellen har en dual-core i7 marker medan den lägre kostnaden UX32A har en processor Core i3. Parat med 4 GB snabbt RAM-minne Core i7 är mer än kapabla att hantera vardagliga kontorsuppgifter eller ens mer krävande program som Adobe Photoshop.

Den stora nyheten här är att ASUS packade insidan av UX32VD med nya NVIDIA GeForce GT 620 dedikerad grafik. Även om 620 grafiken bygger på den äldre Fermi-arkitektur snarare än NVIDIAs nyare Kepler arkitektur, 96 GPU kärnor använder den senaste 28 nanometer teknik och en någorlunda 625MHz processor klockfrekvens. Summan av kardemumman är att det inte bara kan ZENBOOK UX32VD spela de flesta moderna spel (vid lägre detalj inställningar), men alla program som även använder grafikprocessorer (som Adobe Photoshop eller Premiere) kommer att få en prestandaökning också.

Om det finns någon negativ anmärkning om den annars stellar prestanda UX32VD, måste det vara hårddisken och SSD-cache. För de läsare som inte redan är bekant med tekniken, många Ultrabooks och andra moderna bärbara datorer använder en traditionell hårddisk (HDD) och en låg kapacitet solid state drive (SSD) för att leverera en "hybriddrift" som kombinerar den höga kapacitet lagring av en hårddisk med hög hastighet av en SSD. Du har aldrig faktiskt se 24GB SSD eftersom det bara används för att tillfälligt "cache" data som omedelbart behövs och 500 GB hårddisk används som primär lagringsutrymme. En komplex uppsättning av firmware algoritmer konfigurera block av vanliga data till 24GB SSD så att den kan nås så snabbt som möjligt.

Denna typ av hybriddrift konfiguration är bra när det fungerar ... men det inte fungerar så bra som den borde här. Våra standard lagring tester visar alla enheten i UX32VD kör långsammare än en hårddisk skulle av sig självt. Detta är orsaken till att UX32VD lider i PCMark riktmärke poäng trots det har bättre hårdvara än de flesta av de bärbara datorerna i jämförelserna nedan. I verkliga termer innebär detta att UX32VD tar längre tid än väntat att starta, det är långsamt att vakna ur sömnen, och vissa program tar alldeles för mycket tid att starta. Vi kan bara hoppas att ASUS släpper en firmware uppdatering någon gång för att förbättra SSD-cache prestanda.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark och Atto lagringsenhet prestandatester:

Värme och buller
Det UX32VD system fläkt tätas inuti chassit med ventiler gömda mellan toppen av tangentbordet och skärmen gångjärn. Varm luft trycks upp till ytan av skärmen som ett resultat av ventilationsöppningen placering ... vilket innebär att du kommer att börja känna området ovanför tangentbordet värma upp om du betona den bärbara datorn mer än ett par minuter. Vi märkte bara värmen efter att ha spelat några shooter spel (Left 4 Dead 2 och Mass Effect 3) i mer än 45 minuter. Under normal surfning och tillfällig användning av värme från fläkten är inte ett problem. Totalt kyllösning fungerar bra.

Batterilivslängd
Den UX32 har ett inbyggt 48 Wh polymer batteri som inte är utbytbart, som vanligt för en Ultrabook är ingen av de inre komponenterna tänkt att servas eller bytas ut av användaren. Under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder), mätte vi sex timmar och 12 minuter i livet. Detta bör vara en ganska exakt mått på batteriets livslängd om du bara spendera en eftermiddag på Starbucks surfa på webben och arbeta med filer i Microsoft Office. Räkna med att få färre timmar körning om du redigerar HD-video eller spela de senaste first-person shooter online med vänner. Bottom line, är batteritiden inte dåligt, men det är inte den bästa heller.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

Den senaste ZENBOOK UX32VD är en allmänt imponerande Ultrabook med massor av bra anledningar till varför du ska köpa den ... och minst en anledning till varför du kanske vill passera. Den vackra 1080p IPS-skärm är förmodligen den bästa skärmen på någon ström 13-tums bärbar dator. De dedikerat grafikminne innebär att du kan spela moderna spel eller använda extra prestanda att påskynda grafik-intensiva applikationer som Photoshop eller videoredigering programvara.

Tyvärr var SSD cachen inte gör sitt jobb mycket bra i vår granskning prov var batteriet livet inte lika bra som vi hoppats, och avsaknaden av en inbyggd Ethernet-port kan visa sig vara ett problem om du eller hur t försiktiga med den medföljande adaptern.

Kort sagt, om ASUS fixar SSD cache frågan då UX32VD är helt enkelt den bästa Windows-alternativ till MacBook Air.

Fördelar:

  • Vacker 1080p-skärm
  • Trevlig tangentbord
  • Fast tunn och lätt design
  • Bäst-i-klassen spelprestanda

Nackdelar:

  • Långsam HDD + SSD cache
  • Genomsnittlig batteritid
  • Adapter "donglar" är lätt att tappa


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar