måndag 6 augusti 2012

Dell XPS 15 (L521X) Recension

Dell XPS 15 (L521X) Recension
Jerry Jackson - 2012/08/06

Om du tror att 15-tums Apple MacBook Pro är cool men du vill ha en Windows-dator med en något mjukare tryck sedan Dell XPS 15 kan vara precis den bärbara datorn som du behöver. Fortsätt att läsa för att få veta mer.

Översikt

XPS varumärke har haft en lång och brokig tillvaro som en kategori av "premium" produkter i Dells familj av datorer. I dag är förekomsten av XPS-logotypen är ett enkelt sätt att berätta om din Dell är bara ännu en värdeorienterad dator eller din nya laptop packar några av de bästa hårdvaran och förnya design. Dell XPS 15 Ultrabook är verkligen inget undantag från regeln att XPS betyder kvalitet.

Bygg och Design
Den enskilt största fördelen - och utan tvekan den största nackdelen - till utformningen av XPS 15 är användningen av en tjock aluminiumchassi. Allt det borstad aluminium gör XPS 15 mer hållbara. I själva verket gör tjockleken på aluminium som används i konstruktionen av denna Ultrabook det känns mer solid än till och med en MacBook Pro med unibody design. Tyvärr kommer det mycket aluminium till en kostnad ... och kostnaden är resor vikt.

XPS 15 (L521X) är en av de tyngsta 15-tums Ultrabooks på marknaden, tippa vågen på 5.79 pounds. Det är mer än ett halvt kilo tyngre än 15-tums MacBook Pro med Retina Display . I själva verket är så krånglig att begreppet en ultralätt Ultrabook att en del av produktsidorna på Dells webbplats inte ens beskriva XPS 15 som en "Ultrabook", trots att det uppfyller Intels konstruktion vikten kriterier för en 15-tums Ultrabook.

Går vidare från XPS 15 uppenbara vikt fråga, Dell var klok nog att mjuka upp allt detta i aluminium med en gummibelagd svart matt yta surounding tangentbordet och täcka botten av den bärbara datorn. Detta ger inte bara L521X ett unikt utseende, utan också hjälper till att hålla värmen borta från dina händer och knä vid daglig användning.

Återigen, trots sin vikt, är XPS 15 är tekniskt en Ultrabook och har en relativt tunn chassi som är bara 0,91 tum från topp till botten med locket stängt. När Dell ingenjörer beslutat att packa en Intel Ivy Bridge Core i7 quad-core processor och NVIDIA GeForce GT 640M diskret grafik inuti en låda här tunna de hade att ta ställning värme. Att mattsvart beläggning förhindrar aluminium från att förvandlas till en gigantisk kylfläns som skulle överföra värmen från processorn och grafiken direkt på huden.

Botten av XPS 15, liksom de flesta Ultrabooks, ser ren och enkel med ett helt integrerat batteri och inga synliga åtkomstpaneler för uppgraderingar användar. En intressant punkt att notera är att Dell har valt att dölja alla servicenumret, FCC och Windows nyckel klistermärken nedanför en pop-out panel i mitten av bottenplattan. Återigen, håller detta i botten av XPS 15 ser ren och snygg, men ger dig snabb tillgång till viktig service tag-och Windows-informationen om du behöver det senare.

Hamnar och funktioner
En av de stora fördelarna till 15-tums Ultrabooks som XPS 15 är det faktum att större chassit ger tillräckligt med utrymme för ett komplett utbud av portar och en inbyggd optisk enhet. Därför hittar du inte mycket saknas i hamn valet på XPS 15. Du har tre USB 3.0-portar för "super speed" dataöverföring, HDMI och Mini Displayport för anslutning till externa bildskärmar, projektorer och HDTV, och även en standard Ethernet-port delvis dold bli en fäll ut dörr på nedre kanten av anteckningsbok. Den matad optisk enhet tar inte upp mer utrymme än vad som behövs och det enda som vissa människor kan överväga "saknas" är en Expresscard-kortplats eller dockningsanslutning för att lägga till ytterligare portar senare. Som sagt, USB 3.0-hubbar och bryggor fungerar ganska bra för expansions port behov. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster: Ström jack, Ethernet (utvikbara uttag), HDMI, Mini Displayport, och tre USB 3.0-portar.

Höger: Hörlursuttag, headset / mikrofon-uttag, Kensington-lås, mediekortläsare och Matad optisk enhet.

Skärm och högtalare
Den nya XPS 15 har full HD (FHD) skärm vilket innebär att du kan titta på din favorit strömmande video på nätet eller titta på Blu-ray-filmer i all sin 1080p godhet. Den WLED-bakgrundsbelysning är trevlig och ljus även om standardfärginställningarna på vår enhet var partisk något mot rött och orange, gör bilder och video verkar lite "varmare" än vad de borde vara.

En av de designelement som Dell var snabb att främja om XPS 15 är användningen av Corning Gorilla Glass över displayen. The Gorilla Glass ger både repor och slagtålighet till skärmen så att du kan kasta dina bilnycklar på din vackra nya skärmen utan att bryta displayen. Den enda negativa frågan med Gorilla Glass är att den glansiga silikon väska lägger till ytterligare en reflekterande yta på skärmen ... minska betraktningsvinklar och göra reflexer och speglingar ett större problem när du använder din bärbara dator utomhus eller i stark inomhusbelysning. De flesta tillverkare av bärbara datorer erbjuder valfria matta skärmar på premium-prissatta bärbara datorer, så vi är inte glada att Dell inte erbjuder ett alternativ till den reflekterande skärm.


XPS 15 L521X använder ganska vanliga stereohögtalare med Waves Maxx Audio 4.0 programvara hantera equalizer och digital surroundljudeffekter. Ljudkvaliteten är generellt bra med rika toppar och mellantoner med bara en antydan till bas kommer från högtalarna. Det finns ingen uppenbar förvrängning tills du öka volymen till ca 85-90 procent sortiment.

Tangentbord och pekplatta
Den nya XPS 15 har ett tangentbord som ser i stort sett identiskt med det som finns på de mindre XPS 13 Ultrabook . Den full storlek chiclet-tangentbord är tyst med mjuk, väl vadde återkoppling och en enkel layout, de individuella tangenter och tangentbord är matt svart. Denna yta förhindrar fingeravtryck fläckar gemensamma för bärbara datorer med glansiga tangentbord, men du kan fortfarande få några fläckar från de naturliga oljor i huden. Tangentbordet stödstrukturen är bra och det finns liten eller ingen flex under hård typning press. Individuell nedslag är bra men några av våra redaktörer tyckte tangentbordet åtgärden var lite "mosig" i jämförelse med något som liknar en stationär tangentbord med mekaniska tangenter.

XPS 15 har samma ljusa LED-bakgrundsbelyst tangentbord sett på XPS 13 som är användbart om du vill se vad du skriver i ett mörkt rum eller på en svagt upplyst flygplan. Detta är en mycket trevlig funktion, men det som verkligen skiljer detta tangentbord bakgrundsbelysning bortsett från andra Ultrabooks är det faktum att det är minimal bakgrundsbelysning blöda runt kanterna på varje tangent. Merparten av ljuset kommer från bokstäverna själva och det är vad du vill ha i ett bakgrundsbelyst tangentbord.

The Cypress styrplattan är egentligen en "styrplatta" (en pekplatta yta som låter dig trycka ner någonstans för att producera ett vänsterklick). Det finns inga dedikerade vänster och höger musknapp, men Dell markerade knappområdet med en enkel grå linje så att du vet var du ska trycka på för en traditionell vänster-och högerklicka. Som sagt, klickzoner är inte särskilt väl definierat. Ibland gjorde vi ett högerklick när vi ville bara att vänsterklicka.

Detta är en glas pekplatta omfattas av samma mjuka färg som handlovsstödet. Noggrannheten är bra och det är minimal fördröjning, men den relativt stora pekplattan har ingen uppenbar palm avslag i förar ... vilket innebär att markören kommer att hoppa över skärmen om handflatan kommer i kontakt med styrplattan medan du skriver.

Vår Dell XPS 15 (L521X) recension Enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums glänsande FHD skärm (1920 x 1080) med Corning Gorilla Glass skydd
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-3612QM quad-core processor (6 MB cache, 2,1 GHz upp till 3.1GHz w / Turbo Boost 2.0)
  • Intel HM77 chipset
  • NVIDIA GeForce GT 640M w / 2GB GDDR5 dedikerad grafikminne med hjälp av NVIDIA Optimus-teknik
  • 8GB DDR3-1600 (2x 4GB)
  • 750GB 7200 RPM SATA HDD + 32GB mSATA Caching SSD
  • Intel Centrino Advanced-N 6235 trådlöst nätverkskort
  • Intel Centrino Bluetooth 4.0 trådlös
  • Integrerad 720p webkamera
  • Direktmatad Blu-ray-kombinationsenhet (Matshita DVDRWBD UJ167)
  • 9-cells Li-ion batteri (65WHr)
  • 90W AC-adapter
  • Vikt: £ 5,79.
  • Mått: 0.91 x 14.6 x 9.8 inches
  • 1 års garanti
  • Pris som konfigurerad: $ 1,699.99 (start pris: $ 1299,99)

Vår granskning enhet av Dell XPS 15 är en av de "snabba fartyg" förkonfigurerade modeller för nästa dag sjöfarten på Dells hemsida. Denna bärbara dator har flera uppgraderingar över grundkonfigurationen, Core i7-processor, 8GB RAM och 750GB hårddisk med mSATA SSD-caching-enhet läggs $ 400 till kostnaden för den bärbara datorn.

Prestanda och Benchmarks
XPS 15 kan tekniskt sett vara en "Ultrabook", men tror inte för en sekund som gör den här bärbara datorn något mindre än en exceptionell multimedia och underhållning anteckningsbok. De två övergripande funktioner är en 3: e generationens Intel Core i7 quad-core processor och ett helt nytt grafikkort baserat på NVIDIAs Kepler GPU core med NVIDIA Optimus-teknik (automatisk omkoppling mellan de diskreta grafik och den inbyggda Intel-grafik för att ge dig hög prestanda vid spel och extra batteritid resten av tiden). Kombinera det med 8 GB snabbt system minne och en 750 GB hårddisk paras ihop med en 32 GB mSATA SSD och du har en "Ultrabook" som är lika bra som (eller bättre än) de flesta tjockare multimedia anteckningsböcker från förra året. HDD och SSD arbeta tillsammans som en enda hybriddrift för att ge dig den lagringskapacitet på en hårddisk och start hastighet av en SSD. De två enheter visas som en enda enhet i Utforskaren så att du inte ser då som separata enheter om du inte formatera om systemet.

Naturligtvis är inte alla prestanda på grund av den snabba lagring. Som tidigare nämnts, NVIDIAs nya Kepler-baserad grafik har kort har lägre värmeavgivning än den tidigare generationen kort som verkligen hjälper dem passar i Ultrabooks som har smärtsamt tunna chassidimensioner. NVIDIA GeForce GT 640M-kort inuti XPS 15 förpackningar mer än tillräckligt med muskler för att spela moderna spel som Skyrim eller Max Payne 3 vid lägre detaljinställningar med någorlunda snabb bildhastighet (30 + FPS). Tänk på detta inte är en "gaming anteckningsboken", men det är ganska imponerande att en Ultrabook kan leverera en decentgaming upplevelse.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är den senaste syntetiska benchmark mäta systemets prestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för äldre spel och mindre stressande visuella applikationer (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande grafikprestanda för spel med DirectX 11 (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal och Atto lagringsenhet prestandatester:

Värme och buller
XPS 15 skjuter varm luft ut de dubbla insugs-och avgasventilerna på undersidan av chassit nära fram-och bakkant. Dessa stora ventilationsremsor ge tillräckligt luftflöde för att hålla quad-core processor och dedikerad grafik kör sval och bidra till att förhindra metallchassi blir för varm för att hantera.

Vid tomgång kylsystemet växlar mellan total tystnad och ljus fläktljud som är precis tillräckligt högt för att höras av någon som sitter bredvid dig i ett tyst rum. En gång under full belastning, dock ljudnivån ökar till den grad att ditt skåp granne kan fråga dig varför du använder en hårtork på låg inställning på kontoret.

Den övre delen av chassit är fortfarande ljummet vid beröring utan några tydliga hot spots. Längst ner i mitten av chassit fick särskilt varmt nära metall XPS-logotypen panel, men temperaturerna förblev "lap friendly" så länge och vi höll våra händer och ben klara av avgas som kommer ut ur den bakre ventilen när man spelar.

Batteritid
Under vår standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder), XPS 15 L521X levererade 6 timmar och 4 minuter batteritid ur sin 9-cells integrerade batteri. Det är ganska bra för en lätt användning (café surfning) synvinkel, men det är mycket mindre än vad vi har sett från andra 15-tums Ultrabooks och Ultrabook alternativ såsom HP ENVY Sleekbook . Fortfarande, 364 minuter av konstant surfning är ganska bra för en stationär dator Ultrabook.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

Det viktigaste att komma ihåg om Dell XPS 15 är att denna bärbara dator är den bästa kombinationen av snygg design, solid konstruktion och utmärkta prestanda som vi har sett hittills från Dell. Ja, kommer mer än ett fåtal personer nog kritisera denna Ultrabook för att titta för mycket som en 15-tums Apple MacBook Pro . Oberoende av de uppenbara visuella likheter, XPS 15 är inte mindre en extra bärbar PC.

Displayen kan vara irriterande blank (vilket gör det svårt att se utanför eller i stark inomhusbelysning) men Gorilla Glass skyddande ytan gör skärmen mycket mer hållbara än de flesta bärbara datorer ... vilket gör det nästan omöjligt att repa eller bryta skärmen om du inte "försöker" att bryta den.

All aluminium i denna bärbara dator i kombination med högpresterande komponenter och ett komplett utbud av portar gör denna bärbara dator tyngre än de flesta 15-tums Ultrabooks men att metallkonstruktion och dessa funktioner fungerar tillsammans för att göra XPS 15 en av de bästa bärbara datorer i sin klass .

Ett utropspris på närmare $ 1300 innebär XPS 15 är inte billig, men om du letar efter den bästa Windows-baserade alternativ till en MacBook Pro ... här är det.

Fördelar:

  • Gorilla Glass gör skärmen extremt hållbara
  • Bäst i klassen prestanda
  • Beautiful design

Nackdelar:

  • Tyngre än väntat
  • Inte lätt att uppgradera
  • Blank skärm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar