torsdag 23 augusti 2012

Acer Aspire V5-571 Review

Acer Aspire V5-571 Review
Charles P. Jefferies - 2012/08/23

Denna 15,6-tums notebook är prissatt under $ 600, har en design mindre än en tum tunn och blir över fem timmars batteritid. Vad är inte att gilla?

Översikt

Acer Aspire V5-serien är utformad för att ge och tunn och lätt datorupplevelse till ett överkomligt pris. Trots att relativt tunn, packar V5-571 en Intel Core i5-processor, 6 GB RAM och en 500 GB hårddisk. Specifikationerna är kanske inte lika imponerande som den senaste Ultrabooks, men V5 levererar några anständiga hårdvara för priset.

Bygg och Design

Aspire V5-571 har en utilitaristisk utsida gjord av anti-glare mörkgrå plast. Det känns reasonbly tjock men är en ständig påminnelse om det faktum att detta är en budget bärbar dator. Designmässigt finns det nästan ingenting skilja spara för chassit är mindre än en tum tjock. Jag är tacksam att det inte finns någon blank plast (med undantag för displayytan, förstås).

Bygga kvalitet är genomsnittliga, det finns begränsad chassi flex i intervallet vad vi förväntar oss för konsument noteboooks. Locket flexar lite för mycket, krusningar visas på baksidan vid tryck bakifrån. Passform och finish är OK, de främre hörnen kunde vara smidigare avrundade.

Uppgraderingsmöjligheter är begränsade till bara RAM, det finns en lucka på undersidan av chassit. Uppgradering av något annat, inklusive hårddisken innebär att ta större delen av chassit sönder, vilket är synd. I V5-571 batteri är utbytbart, vilket är en uppfriskande förändring från alla de tunna bärbara datorer vi ser med förseglade batterier.

In-och O portar

I V5-571 har alla sina hamnar på vänster sida av chassit, en nackdel för vänsterhänta användare. Det är den vanliga sortiment av portar, inklusive en enda USB 3.0 Superspeed-port. Det finns inga portar på baksidan på den bärbara datorn och den enda hamnen i framkant är ett media kortläsare. Bild beskrivningarna nedan anges från vänster till höger.


Vänster: AC vägguttag, kyla ventilationsgallret, Ethernet (via dongel), HDMI, 2x USB 2.0, USB 3.0, hörlurar / mikrofon combo jack

Höger: DVD-brännare, Kensington-lås

Tangentbord och pekplatta

Det finns en full storlek "Chiclet" tangentbord med en dedikerad numerisk knappsats som inte är så roligt att skriva på. Den taktil återkoppling måste vara mer engagerande, just nu är det inte känns som något annat än plast. Jag hade precisionsproblem liksom, det finns en chans att tangenttryckning kommer inte att registrera om nycklarna inte är helt nedtryckt i botten av sin resa. Den 2/3 storlek nycklar av det numeriska tangentbordet ta lite tid att vänja sig. Tangentbord bakgrundsbelysning är inte tillgänglig.

Synaptics pekplatta är en styrplatta utan dedikerade knappar, för att producera ett klick trycker du bara på ytan. Den goda nyheten är att det är överdimensionerad och har en jämn matt yta. Den dåliga är de fattiga klick talan, det känns kopplad och tar för mycket tryck. Jag lyckligtvis inte har noggrannhets frågor.

Skärm och högtalare

I V5-571 har en rang-och-fil 15,6-tums skärm med inga försonande kvaliteter. Den 1366x768 upplösning är den lägsta tillgängliga på en bärbar dator och betyder massor av rulla i webbsidor och dokument, samt oförmågan att använda två fönster sida vid sida, det är en produktivitetsspjäll. Den blanka ytan har irriterande reflexer från närliggande ljuskällor och är störande. Bildkvaliteten är stycket, den har en blåaktig / kall nyans och dålig kontrast, mättnad behöver en seriös uppsving också.


I V5-571: s två stereohögtalare har mindre än acceptabel ljudkvalitet, det är burkigt med ingen bas alls. Deras placering under handledsstödet är inte perfekt heller, placera händerna på tangentbordet för att skriva dämpar ljudet ytterligare.

Prestanda och Benchmarks

Vår Acer Aspire V5-571-6689 granskning enhet har följande konfiguration:

  • 15,6-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-3317U processor med dubbla kärnor (1,7 GHz, upp till 2,6 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 17W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 6GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, 1x 2GB;. 8GB max stöds - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM Hitachi hårddisk (HTS545050A7E380, 7mm)
  • 802.11n trådlöst LAN (Qualcomm Atheros AR5BWB222)
  • Inbyggd Bluetooth v4.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Intern DVD-brännare (HL-DT-ST DVDRAM G61N)
  • 1 års garanti
  • 4-cells Li-Ion batteri (2500mAh)
  • Vikt: £ 5,07.
  • Mått: 15 x 10 x 0.83 ~ 0.91 inches
  • Pris: $ 599,99

Dessa är typial specifictions för en budget bärbar dator, den främsta skillnaden är den låg spänning Intel Core i5-processor som håller värmen (nödvändigt i en tunnare chassi). Det är intressant att en anteckningsbok denna tunna innehåller också en optisk enhet, de avstått oftast på "tunna" bärbara datorer.

Lägre avancerade konfigurationer av Aspire V5-serien börjar på $ 479,99. Vår version är dyrare eftersom det innehåller en snabbare processor (Core i5 vs Core i3) och 50% mer RAM-minne (6 GB vs 4GB). De flesta är sannolikt bättre att spara de pengar som skillnaden i prestanda för daglig användning är minimal.

Övergripande resultat är mer än tillräckligt för dagligt bruk, inklusive webbsurfning och produktiviteten på kontoret. Den inkluderade 5400RPM hårddisk är förvånansvärt lyhörd. Denna notebook är inte lämplig för spel eftersom det har integrerad grafik.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Den enda fläkt syftade ut den vänstra sidan av chassit kvar på under större användning. Den har tyvärr en märkbar gnäll och hörs mer än ett par meter bort. Det hjälper till att hålla chassit svalt hela men, ytan fick inte mer än ljummet även under full belastning.

Batteritid

Jag mätte en och med fem timmars batteritid från V5-571 under vår standardbatteri köra ner test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka på display, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är en tillfredsställande tid för en budget bärbar dator.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):


Slutsats

Acer Aspire V5-571 är svårt att rekommendera eftersom den har så få egenskaper som skulle göra det recommenable. Skärmen är dålig, det byggkvalitet är genomsnittlig, tangentbordet och pekplattan behöver bättre taktil feedback, designen är tråkig, högtalarna är stycket, fläkten är bullriga och slutligen är det inte så billigt på $ 600. Den tunna designen är överskattad och gör upp om ingen av dessa fallgropar.

På den positiva sidan V5-571 har rimliga prestanda för daglig användning och en intern optisk enhet, vilket är en felaktig benämning på tunna bärbara datorer. Det blir också fem timmars batteritid.

Avslutningsvis vill vi mycket tidigare rekommenderar ett något tjockare budget bärbar dator som Lenovo IdeaPad Z580 , som däremot får nästan allt rätt.

Fördelar:

  • Ganska bra prestanda
  • Fem timmars batteritid

Nackdelar:

  • Dålig bildkvalitet
  • Fan gnälla
  • Känns billig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar