torsdag 23 augusti 2012

Acer Aspire V5-571 Recension

Acer Aspire V5-571 Recension
av Charles P. Jefferies - 2012/08/23

Detta 15,6-tums bärbar dator är prissatt under $ 600, har en design är mindre än en tum tunn och blir över fem timmars batteritid. Vad är inte för att vilja?

Översikt

Acer Aspire V5-serien är utformad för att ge och tunn och lätt datorupplevelse till ett överkomligt pris. Trots att relativt tunn, V5-571 förpackningar en Intel Core i5-processor, 6 GB RAM och en 500 GB hårddisk. De specifikationer kanske inte lika imponerande som de senaste Ultrabooks, men V5 levererar några anständiga hårdvara för priset.

Bygg och Design

Aspire V5-571 har en utilitaristisk yttre gjord av anti-glare mörkgrå plast. Det känns reasonbly tjock men är en kontinuerlig påminnelse om det faktum att detta är en budget bärbar dator. Design-vis finns det nästan ingenting utmärkande Spara för chassit är mindre än en tum tjock. Jag är tacksam att det inte finns någon blank plast (utom för visning yta, naturligtvis).

Bygga kvalitet är genomsnittliga, det finns begränsad chassi flex i intervallet vad vi förväntar oss för konsumenternas noteboooks. Locket flexar lite för mycket, krusningar på ryggen när tryck appliceras bakifrån. Passform och finish är OK, de främre hörnen kan smidigare avrundas.

Uppgradera kapacitet är begränsade till bara RAM, det finns en lucka på undersidan av chassit. Uppgradering något annat med hårddisken är att ta större delen av chassit isär, vilket är en skam. V5-571 batteri är utbytbart, vilket är en uppfriskande förändring från alla de tunna bärbara datorer vi ser med slutna-i batterier.

Ingång och-utgång

V5-571 har alla sina hamnar på vänster sida av chassit, en nackdel för vänsterhänta användare. Det är den vanliga sortiment av portar, inklusive en enda USB 3,0 SuperSpeed-port. Det finns inga portar på baksidan på datorn och den enda hamnen i framkant är en mediekortläsare. Bilden beskrivningarna nedan listas från vänster till höger.


Vänster: nätuttaget, kylning utblåsventilen, Ethernet (via dongel), HDMI, 2x USB 2.0, USB 3,0, hörlurar / mikrofon combo jack

Höger: DVD-brännare, Kensington-lås

Tangentbord och pekplatta

Det finns en full storlek "Chiclet" tangentbord med en dedikerad numerisk knappsats som är inte så roligt att skriva på. Den taktil återkoppling måste vara mer engagerande, just nu är det inte känns som något annat än plast. Jag hade precisionsproblem också, det finns en chans att tangenttryckning inte kommer att registrera om nycklarna inte är helt nedtryckt i botten av sin resa. De 2/3 storlek nycklar numeriska tangentbordet tar tag att vänja sig. Tangentbord bakgrundsbelysning är inte tillgänglig.

Till Synaptics TouchPad är en styrplatta utan dedikerade knappar, för att producera ett klick trycker du bara på ytan. Den goda nyheten är att det är överdimensionerad och har en slät matt yta. Den dåliga är de fattiga klicka talan, det känns bortkopplad och tar för mycket tryck. Jag lyckligtvis inte behövde noggrannhet frågor.

Skärm och högtalare

V5-571 har en rang-och-fil 15,6-tums display med inga försonande kvaliteter. Den 1366x768 upplösning är den lägsta tillgängliga på en bärbar dator och betyder massor av rullning i webbsidor och dokument, samt oförmågan att använda två fönster sida vid sida, det är en produktivitet spjäll. Den blanka ytan har störande reflexer från närliggande ljuskällor och distraherande. Bildkvaliteten är subpar, den har en blåaktig / kall nyans och dålig kontrast, mättnad behöver en seriös uppsving för.


V5-571: s två stereohögtalare har mindre än acceptabel ljudkvalitet, det är tinny utan bas alls. Deras placering under handledsstödet är inte idealisk heller, placera händerna på tangentbordet för att skriva dämpar ljudet ytterligare.

Prestanda och Benchmarks

Vår Acer Aspire V5-571-6689 översyn enheten har följande konfiguration:

  • 15,6-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-3317U dual-core processor (1,7 GHz upp till 2,6 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 17W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 6GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, 1x 2GB,. 8GB Maximalt - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM Hitachi hårddisk (HTS545050A7E380, 7mm)
  • 802.11n trådlöst nätverk (Qualcomm Atheros AR5BWB222)
  • Inbyggd Bluetooth v4.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Intern DVD-brännare (HL-DT-ST DVDRAM G61N)
  • 1-års garanti
  • 4-cells Li-Ion batteri (2500mAh)
  • Vikt: 5,07 £.
  • Mått: 15 x 10 x 0,83 ~ 0,91 inches
  • Pris: $ 599,99

Dessa är typial specifictions för en budget bärbar dator, den primära skillnaden är låg spänning Intel Core i5-processor som håller värmen (nödvändigt i ett tunnare chassi). Det är intressant att en bärbar dator här tunn även har en optisk enhet, de är drivs oftast på "tunna" bärbara datorer.

Lägre-end konfigurationer av Aspire V5-serien börjar på $ 479,99. Vår version är dyrare eftersom det innehåller en snabbare processor (Core i5 vs Core i3) och 50% mer RAM (6GB vs 4GB). De flesta är förmodligen bättre att spara pengar som skillnaden i prestanda för daglig användning är minimal.

Samlade resultat är mer än tillräckligt för dagligt bruk, inklusive webbsurfning och produktiviteten på kontoret. Den medföljande 5400RPM hårddisk är förvånansvärt lyhörda. Denna notebook är inte lämplig för spel eftersom det har integrerad grafik.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Den enda fläkt syftade ut den vänstra sidan av chassit kvar på under större användning. Det har tyvärr en märkbar gnälla och hörs mer än några meter bort. Det hjälper till att hålla chassit kyla hela men, ytan inte få mer än ljummet även under full belastning.

Batterilivslängd

Jag mätte en tom fem timmars batteritid från V5-571 under vår standard batteri kör ned test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är en tillfredsställande tid för en budget bärbar dator.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):


Slutsats

Acer Aspire V5-571 är svårt att rekommendera eftersom det har så få egenskaper som skulle göra det recommenable. Skärmen är dålig, att bygga kvalitet är genomsnittet, tangentbordet och pekplattan behöver bättre taktil feedback, designen är tråkig, högtalarna är subpar, fläkten är bullriga, och slutligen är det inte så billigt på $ 600. Den tunna designen är överskattad och gör upp för någon av dessa fallgropar.

På den positiva sidan V5-571 har rimlig prestanda för daglig användning och en intern optisk enhet, vilket är en missvisande på tunna bärbara datorer. Det blir också fem timmars batteritid.

Sammanfattningsvis skulle vi mycket tidigare rekommendera en lite tjockare budget bärbar dator som Lenovo IdeaPad Z580 som däremot får nästan allt rätt.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Fem timmars batteritid

Nackdelar:

  • Dålig bildkvalitet
  • Fan gnälla
  • Känns billigt


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar