tisdag 28 augusti 2012

Eurocom Scorpius (Clevo P370EM) Recension

Eurocom Scorpius (Clevo P370EM) Recension
Jerry Jackson - 2012/08/28

Om extrema spel är din grej kan du inte göra mycket bättre än de dubbla NVIDIA GeForce 680M-grafikkort i denna best.

Översikt

Låt oss ge lite bakgrund till de läsare som är nya till världen av anpassade spel bärbara datorer. Eurocom , en egen bärbar dator återförsäljare som specialiserat sig på spel bärbara datorer och högpresterande mobila arbetsstationer, har byggt egna datorer sedan 1989. Företag som Eurocom är vanligtvis kallas "återförsäljare", eftersom de köper bärbara chassi från tillverkare som Clevo och sedan kraftigt anpassa komponenter (processor, grafik, lagring, trådlösa kort, etc.) och sälja dessa byggda på beställning bärbara datorer till deras kunder.

Bygg och Design

Den Eurocom Scorius är byggd runt Clevo P370EM 17-tums gaming anteckningsboken. Medan Clevo bärbara datorer har ett rykte om att leverera extrem prestanda i ett mindre-än-attraktiv design, är det P370EM ett steg i rätt riktning med mer vinklade linjer, rundade hörn och en övergripande appearnance som ser "lite" mer modern föregående Clevo konstruktioner.

Trots en något mer tilltalande yttre, fortfarande använder P370EM ganska intetsägande matt svart plast på utsidan och majoriteten av den bärbara chassit känns "ihåligt" när du pressa eller knacka plast med fingrarna. Kort sagt, har de tweaks till det yttre utseendet inte inspirerad längre förtroende för den totala styrkan av chassit. Visst bör detta bärbara överleva typisk stationär användning och flytten från ett hus (eller campus) till en annan, men passform och finish (inklusive mellanrum mellan vissa delar) lämnar oss orolig för hur väl den här bärbara datorn kommer att hålla upp om du är ständigt reser med den i ryggsäcken.

De Scorpius (P370EM) tips skalorna på cirka 8 pounds när konfigurerade med dubbla NVIDIA GeForce 680M-grafik och det är utan den ganska stor och tung nätadapter. Faktum är att för perfekt prestanda i krävande spel, Eurocom levererar två 300W nätadaptrar med denna bärbara dator när den är konfigurerad med dubbla grafikkort. Så om du tar med båda dessa adaptrar med dig då du är ute på en resa vikt som överstiger 14 pounds! Den vikt, kombinerat med en maximal tjocklek på cirka två inches innebär detta är verkligen inte den perfekta reskamraten. Men, för att vara rättvis, de flesta som köper den här bärbara datorn förstår att det är en "stationär dator."

De som vill uppgradera P370EM kommer vara glad att veta att praktiskt taget varje komponent kan nås genom att ta bort den nedre panelen från den bärbara datorn. Detta är en av de viktigaste fördelarna med att köpa en Clevo-baserad bärbar dator från en återförsäljare som Eurocom, du kan enkelt uppgradera din dator efter köpet eftersom chassit har utformats med uppgraderingar i åtanke.

In-och O portar

Denna bärbara dator har ett överflöd av portar inklusive fyra USB 3.0-portar och en combo USB 2.0 och eSATA-port. Kombinera det med dubbel display utgång och en Blu-ray-enhet och du har en otroligt välutrustad spel och multimedia bärbar dator. Den enda port vi är ledsna att se saknas i den här 17-tums odjuret är en Expresscard-kortplats för extra port expansion vid ett senare tillfälle. Alla bildbeskrivningar nedan listas från vänster till höger.


Front: Statuslampor

Back: HDMI, Displayport, vägguttag, USB 3.0-port

Vänster: Kensingtonlås, ethernet, mediekortläsare, S / PDIF ljuduttagen

Höger: Optisk enhet, USB 2.0/eSATA combo, tre USB 3.0-portar

Tangentbord och pekplatta

Om du är bekant med våra tidigare recensioner av Clevo bärbara datorer då vet du att Clevo inte har ett gott rykte när det gäller att göra keyboard och pekplattor. Den P370EM har traditionellt tangentbord med platta tangenter som liknar en Chiclet-stil tangentbord, men utan den extra avstånd mellan tangenterna. Detta tangentbord har attraktiva blå LED-bakgrundsbelysning som hjälper dig att se tangenterna även när du skriver i ett mörkt rum. Det är lite av bakgrundsbelysning blöda runt nycklarna och vi önskar att det fanns en högre ljusstyrka, men totalt sett är detta inte ett dåligt tangentbord. Taktil feedback på detta tangentbord är lite ytlig, men det är inte så lätt och lös som tangentbordet på Clevo W150ERM som vi kritiserats för att låta "billiga" som du skriver.

Tangentbordet har ett separat numeriskt tangentbord med en full fyra kolumner tangentlayout. Det finns två tangenter ovanför det numeriska tangentbordet som dubbelt som hem, slut, Page Up och Page Down knapparna eller så kan du konfigurera 1, 3, 7 och 9 tangenterna på det numeriska tangentbordet som dedikerad hem, slut, Page Up och Page Down knapparna.

Synaptics pekplatta är i allmänhet ganska trevligt, ". Skärm Det är faktiskt en". Den har en slät yta och är lämplig storlek för en 17 styrplatta "med de nedre vänstra och högra hörnen tjänstgör även som vänster och höger knapp vid behov Vi skulle ha velat se dedikerade vänster och höger knapparna för en gaming anteckningsboken, men eftersom de flesta spelare använder en extern USB-mus kan detta inte vara slutet på världen.

Skärm och högtalare

Eurocom utrustar P370EM med en full HD (1920x1080 upplösning) skärm. Det finns flera varianter av matt eller blanka skärmar som finns, och vår enhet är utrustad (tack och lov) med matt eller antireflexbeläggning. Det är en god kvalitet skärm med bra ljusstyrka och bra färgmättnad.

Vår enda verkliga klagomål om den här skärmen är att TN-typ panel innebär vertikala betraktningsvinklarna är inte särskilt bra. Luta skärmen framåt eller bakåt mer än några grader (eller flytta kroppen framåt eller bakåt i stolen) och färgerna börjar skifta. Vi skulle verkligen vilja se en IPS-skärm på en dator prissatta över $ 2.000.


De två stereohögtalare ovanför tangentbordet och mellan skärmen gångjärn helgjuten ljudkvalitet och subwoofer på undersidan av den bärbara datorn ger precis tillräckligt med bas så att du kan "känna" din musik eller ljudeffekter från din favorit videospel. Dessa högtalare är märkta med ONKYO namn, så att du får en rimlig hemmabioupplevelse tittar på Blu-ray eller strömmande HD-filmer på P370EM.

Prestanda och Benchmarks

Vår Eurocom Scorpius (Clevo P370EM) granskning enhet har följande konfiguration:

  • 17,3-tums antireflex 1080p (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-3920XM (2.9GHz, upp till 3,8 GHz med Turbo Boost, 8MB L3-cache, 55W TDP)
  • Dubbla NVIDIA GeForce GTX 680M w / 4GB GDDR5 dedikerat minne vardera (8 GB GDDR5 totalt)
  • 8GB DDR3-1600 RAM (2x 4GB;. 16GB max - 2x 8GB)
  • 256GB Crucial M4 mSATA SSD och 480GB Intel 520-serien SATA SSD
  • Killer Wireless-N 1202 (2,4 GHz och 5 GHz)
  • Inbyggd Bluetooth v4.0
  • Integrerat HD (1080p) webbkamera
  • Inbyggd fingeravtrycksläsare
  • Fack-load Blur-ray och DVD-brännare
  • 8-cells Li-Ion batteri (89.21 Wh)
  • Vikt: från 7,7 £.
  • Mått: 419 x 286 x 24-49.7mm (16,5 x 11.25 x 1-2 inches)
  • Starta Pris: 2017 $ (USD)
  • Pris som konfigurerad: 5591 $ (USD)

Vår granskning enhet är mer än dubbelt så dyr som de grundkonfigurations tack vare alternativ såsom Intel Core i7-3920XM Extreme Edition-processor, dubbla NVIDIA GeForce GTX 680M-grafik, dubbla hög kapacitet solid state-diskar (SSD), en Blu-ray författare optisk enhet och en dual-band Killer trådlösa Wi-Fi-kort. De två dyraste uppgraderingar är Core i7-3920XM processor (+ $ 899) och de dubbla NVIDIA GeForce GTX 680M-kort (+ $ 972).

Bottom line, är det långt ifrån det mest kostnadseffektiva gaming anteckningsboken på planeten. Faktum är att bara du spendera denna typ av pengar på en gaming anteckningsboken om du måste ha den bästa utrustningen så att du kan spela de senaste spelen utan hänsyn till hårdvarukraven. I själva verket har även basen konfiguration av Scorpius förmodligen mer än tillräckligt med prestanda för många allvarliga PC-spelare.

I varje fall ger denna fullt utrustade P370EM några av de bästa benchmark siffror vi har sett hittills. Som utrustat denna bärbara dator kan även spela de senaste spelen i 3D (när den är ansluten till en 3D-visning) och ändå leverera fantastiska bildfrekvenser. En enda NVIDIA GeForce GTX 680M kan spela Max Payne 3 på 1920x1080 med alla detaljer och AA-inställningarna på "Very High" i DX 11-läge och ger dig ett genomsnitt på 43 bilder per sekund ... och denna bärbara dator har två av dessa kort. Tänk på att en film eller TV-show går på mellan 24 och 30 fps. Du kan helt enkelt inte kommer att hitta en bärbar dator som har bättre grafikkort i det här året ... tills någon knuffar fyra GTX 680-kort till en enda anteckningsbok.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke och mäter den totala grafikkortsprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):


Crystal och Atto lagringsenhet prestandatester:

Värme och buller

Kylsystemet på Scorpius/P370EM är ganska bra på att flytta bort värmen från insidan utan alltför mycket brus medan notebook-datorn är i viloläge. Faktum är att under allmän användning (webbsurfning, skriva dokument i Microsoft Office, etc.) fläktljud är nästan tyst. Som sagt, så fort du skruva upp inställningarna på ett modernt spel som Max Payne 3 och Skyrim kommer du att höra fläktarna börjar skruva upp eftersom grafikkorten skjuts till sina gränser. Som ett resultat, om du kommer att bli spel på höga detaljinställningar med moderna spel måste du vara beredd att skruva upp volymen på de inbyggda högtalarna eller koppla in ett par hörlurar om du vill höra ljudet på ditt favoritspel.

Batteritid

Vi mätte bara en timme och 12 minuters batteritid under vår standardbatteri köra ner test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka på display, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder). Detta är definitivt i underkant för en modern bärbar dator, men det är inom genomsnittet för en blödning-kant 17-tums gaming anteckningsboken. Bara tänk på att batteriet på en 17-tums speldator som detta är mer av en "nödsituation backup" snarare än något som du ska använda hela tiden.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):


Slutsats

Den P370EM är ett steg i rätt riktning när det gäller konstruktion och är välkommen avgång från Clevo traditionella "tråkig" notebook utseende. Som sagt, det P370EM fortfarande följer den långvariga Clevo praxis att betona prestanda över passform och finish. Den P370EM kan leverera några av de bästa i klassen riktmärke poäng bland 17-tums gaming och multimedia bärbara datorer, men Clevo (och Eurocom) har en lång väg att gå om de vill överträffa byggkvalitet och utseendet på Alienware M17x eller HP Envy 17 bärbara datorer.

Om du kan leva med mindre-än-perfekt byggkvalitet och bra (men inte bra) utseende sedan Eurocom Scorpius (Clevo P370EM) är en av de bästa 17-tums gaming bärbara datorer som kan köpas för pengar och en av de få bärbara datorer som erbjuder dubbla NVIDIA GeForce 680M-grafikkort i SLI för exceptionella i-spelprestanda.

Fördelar:

  • Bra med hög upplösning
  • Mycket, mycket bra prestanda
  • Trevlig bakgrundsbelyst tangentbord
  • Många hamnar och utbyggnadsmöjligheter

Nackdelar:

  • Noisy fläkt
  • Hollow, plast känsla
  • Batteriet är ganska mycket bara för nödsituationer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar