måndag 6 augusti 2012

Dell XPS 15 (L521X) Recension

Dell XPS 15 (L521X) Recension
av Jerry Jackson - 2012/08/06

Om du tror att 15-tums Apple MacBook Pro är cool, men du vill ha en Windows-dator med en något mjukare tryck sedan Dell XPS 15 kan vara precis den bärbara datorn du behöver. Fortsätt att läsa för att få veta mer.

Översikt

XPS varumärke har haft en lång och brokig tillvaro som en kategori av "premium" produkter i Dells familj av datorer. Idag är närvaron av XPS-logotypen är ett enkelt sätt att berätta om din Dell är bara ännu värdeorienterad PC eller dina nya förpackningar bärbara några av de bästa hårdvaran och förnya design. Dell XPS 15 Ultrabook är sannerligen inget undantag från regeln att XPS betyder kvalitet.

Bygg och Design
Den enskilt största fördelen - och utan tvekan den största nackdelen - på utformningen av XPS 15 är användningen av en tjock aluminium chassi. All borstad aluminium gör XPS 15 mer hållbara. I själva verket gör tjockleken på aluminium som används i byggandet av detta Ultrabook det känns mer solid än ens en MacBook Pro med sin unibody design. Tyvärr kommer det mycket aluminium till en kostnad ... och kostnaden är resor vikt.

XPS 15 (L521X) är en av de tyngsta 15-tums Ultrabooks på marknaden, tippa vågen på 5.79 pounds. Det är mer än ett halvt kilo tyngre än den 15-tums MacBook Pro med Retina Display . I själva verket är vikten så kontraproduktivt intuitivt att begreppet ultralätt Ultrabook att några av produktsidorna på Dells webbplats inte ens beskriva XPS 15 som en "Ultrabook" trots att den uppfyller Intels konstruktion kriterier för en 15-tums Ultrabook.

Går vidare från XPS 15 självklara tyngd frågan var Dell klok nog att mjuka upp allt detta aluminium med en gummiklädd svart matt yta surounding tangentbordet och täcker botten av den bärbara datorn. Detta inte bara ger L521X ett unikt utseende, men också hjälper till att hålla värmen borta från dina händer och varv under dagligt bruk.

Igen, trots sin vikt, är XPS 15 tekniskt en Ultrabook och har en relativt tunn chassi som bara 0,91 tum från topp till botten med locket stängt. När Dell ingenjörer bestämde sig för att packa en Intel Ivy Bridge Core i7 quad-core processor och NVIDIA GeForce GT 640 grafikkort i en låda denna tunna de hade att ta ställning värme. Att mattsvart beläggning förhindrar aluminium från att förvandlas till en gigantisk kylfläns som skulle överföra värmen från processorn och grafiken direkt på huden.

Botten av XPS 15, liksom de flesta Ultrabooks, ser ren och enkel med en fullt integrerad batteri och inga synliga paneler för användaren uppgraderingar. En intressant punkt att notera är att Dell valde att dölja alla servicenumret, FCC och Windows viktiga klistermärken under ett pop-out panel i mitten av bottenplattan. Återigen håller denna botten XPS 15 ser ren och snygg, men ger dig snabb tillgång till viktig service tag och Windows information om du behöver det senare.

Hamnar och funktioner
En av de stora fördelarna för 15-tums Ultrabooks som XPS 15 är det faktum att den större chassit ger tillräckligt utrymme för ett komplett utbud av portar samt en inbyggd optisk enhet. Därför hittar du inte mycket saknas i portval på XPS 15. Du har tre USB 3.0-portar för "Super Speed" dataöverföringar, HDMI och mini DisplayPort för anslutning till externa bildskärmar, projektorer och HDTV och även en standard Ethernet-port delvis dold vara en vikning ut dörr på nedre kanten av anteckningsbok. Facket-optisk enhet tar inte upp mer utrymme än nödvändigt och det enda som vissa människor kan överväga "saknas" är en ExpressCard kortplats eller dockningsstationen anslutning för att lägga till ytterligare portar senare. Som sagt, USB 3,0 hubbar och dockningsstationer fungerar ganska bra för hamnutbyggnaden behov. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Vänster: Strömuttag, Ethernet (vika ut jack), HDMI, Mini DisplayPort och tre USB 3.0-portar.

Höger: Hörlursuttag, headset / mikrofon-uttag, Kensington-lås, media kortläsare och slot-load optisk enhet.

Skärm och högtalare
Den nya XPS 15 har full HD (FHD) skärm vilket betyder att du kan titta på din favorit strömmande video online eller titta på Blu-ray-filmer i all sin 1080p godhet. Den WLED bakgrundsbelysning är trevlig och ljus men standardinställningarna färginställningar på vår granskning enhet var partiska något mot rött och orange, göra bilder och video visas något "varmare" än de borde vara.

En av de designelement som Dell var snabb att främja om XPS 15 är användningen av Corning Gorilla Glass över displayen. Den Gorilla Glass ger både repor och slagtålighet till skärmen så att du kan kasta dina bilnycklar på din vackra nya skärmen utan att bryta skärmen. Det enda negativa frågan med Gorilla Glass är att den glansiga omslag lägger till ytterligare reflekterande yta på skärmen ... minska visningsvinklar och göra bländning och reflexer ett större problem när du använder din bärbara dator utomhus eller i starkt inomhusbelysning. Majoriteten av bärbara tillverkare erbjuder valfria matt skärmar på premium prissatta bärbara datorer, så vi är inte glada att Dell inte erbjuder ett alternativ till den reflekterande skärmen.


XPS 15 L521X använder ganska standard stereohögtalare med vågor Maxx Audio 4,0 programvara verkställande equalizer och digitala surroundljud. Ljudkvaliteten är i allmänhet god med rika toppar och mellantoner med bara en antydan av bas som kommer från högtalarna. Det finns ingen uppenbar förvrängning tills du öka volymen till ca 85-90 procent sortiment.

Tangentbord och pekplatta
De nya XPS 15 funktioner ett tangentbord som ser i huvudsak identisk med den som finns på de mindre XPS 13 Ultrabook . Den fullstora chiclet-liknande tangentbord är tyst med mjukt, väl vadderade feedback och en enkel layout, de enskilda tangenter och tangentbord är matt svart. Denna yta förhindrar fingeravtryck fläckar gemensamma för bärbara datorer med glansiga tangentbord, men du kan fortfarande få några fläckar från de naturliga oljor i huden. Tangentbordet stödstruktur är bra och det finns liten eller ingen flex under hård skriva press. Individuell nedslag är bra men några av våra redaktörer ansåg tangentbordet åtgärden var lite "mosig" jämfört med något som liknar en stationär tangentbord med mekaniska tangenter.

XPS 15 har samma ljusstark LED-bakgrundsbelyst tangentbord ses på XPS 13 vilket är användbart om du vill se vad du skriver i ett mörkt rum eller på en svagt upplyst flygplan. Detta är en mycket trevlig funktion, men vad som verkligen skiljer denna tangentbordets bakgrundsbelysning från andra Ultrabooks är det faktum att det är minimal bakgrundsbelysning blöda runt kanterna på varje tangent. Merparten av ljuset kommer från de brev själva och det är vad du vill ha i en bakgrundsbelyst tangentbord.

Cypress styrplattan är egentligen en "styrplatta" (en pekplatta yta som gör att du kan trycka ner någonstans för att producera en vänster klick). Det finns inga dedikerade vänster och höger musknapp, men Dell markerade knappområdet med en enda grå linje så att du vet var du ska trycka på för en traditionell vänster och höger klick. Som sagt, The Klicka zonerna inte är särskilt väl definierade. Ibland gjorde vi ett högerklick när vi bara ville vänsterklicka.

Detta är ett glas pekplatta täckt i samma mjuka färg som handlovsstödet. Noggrannheten är bra och det är minimal fördröjning men den relativt stora pekplattan har ingen uppenbar palm avslag i drivrutinen ... vilket innebär att markören hoppar över skärmen om din handflata kommer i kontakt med pekplattan medan du skriver.

Vår Dell XPS 15 (L521X) recension enhet har följande specifikationer:

  • 15,6-tums glänsande FHD skärm (1920 x 1080 upplösning) med Corning Gorilla Glass skydd
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-3612QM quad-core processor (6MB cache, 2,1 GHz upp till 3.1GHz w / Turbo Boost 2,0)
  • Intel HM77 chipset
  • NVIDIA GeForce GT 640MB w / 2GB GDDR5 dedikerat videominne med NVIDIA Optimus-teknik
  • 8GB DDR3-1600 (2x 4GB)
  • 750GB 7200 RPM SATA-hårddisk + 32GB mSATA Caching SSD
  • Intel Centrino Advanced-N 6235 trådlöst nätverkskort
  • Intel Centrino Bluetooth 4,0 trådlösa
  • Integrerad 720p webbkamera
  • Slot-load Blu-ray-kombinationsenhet (MATSHITA DVDRWBD UJ167)
  • 9-cells Li-ion batteri (65WHr)
  • 90W AC adapter
  • Vikt: 5,79 £.
  • Mått: 0,91 x 14,6 x 9,8 inches
  • 1-års garanti
  • Pris som konfigurerad: $ 1,699.99 (start pris: $ 1299,99)

Vår granskning enhet av Dell XPS 15 är en av de "snabba fartyg" förkonfigurerade modeller för nästa dag sjöfarten på Dells hemsida. Det här anteckningsblocket har flera uppgraderingar över basen konfiguration, Core i7-processor, 8 GB RAM och 750 GB hårddisk med mSATA SSD cache-enhet läggs $ 400 till kostnaden för den bärbara datorn.

Prestanda och Benchmarks
XPS 15 kan tekniskt vara en "Ultrabook" men tror inte för en sekund som gör denna bärbara dator något mindre än en exceptionell multimedia och Entertainment Notebook. De två överordnade funktioner är en 3: e generationens Intel Core i7 quad-core processor och en helt ny grafikkort baserade på NVIDIAs Kepler GPU kärna med NVIDIA Optimus-teknik (automatiskt växla mellan de diskreta grafik och de inbyggda Intel-grafikprocessorer för att ge du hög prestanda vid spel och extra batteritid resten av tiden). Kombinera det med 8 GB snabbt systemminne och en 750 GB hårddisk ihopkopplad med en 32GB mSATA SSD och du har en "Ultrabook" som är lika bra som (eller bättre än) mest tjockare multimedia anteckningsböcker från förra året. Hårddisken och SSD arbetar tillsammans som en enda hybriddrift att ge dig lagringskapacitet på en hårddisk och start hastigheten på en SSD. De två enheter visas som bara en enhet under Windows Explorer så att du inte ser så som separata enheter om du formaterar datorn.

Naturligtvis är inte alla prestanda på grund av snabb lagring. Som tidigare nämnts NVIDIAs nya Kepler-baserade grafikkort har kort har lägre termik än föregående generation kort som verkligen hjälper dem passar in Ultrabooks som har smärtsamt tunna chassi dimensioner. NVIDIA GeForce GT 640MB kort i XPS 15 förpackningar mer än tillräckligt med muskler för att spela moderna spel som Skyrim eller Max Payne 3 vid lägre detalj inställningar med någorlunda snabb bildhastighet (30 + FPS). Tänk på detta är inte en "gaming anteckningsboken" men det är ganska imponerande att en Ultrabook kan leverera en decentgaming upplevelse.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är den senaste syntetiska riktmärke mäter systemets totala prestanda i Windows 7 (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för äldre spel och mindre stressande visuella program (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter totalt grafikprestanda för spel med DirectX 11 (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark och Atto lagringsenhet prestandatester:

Värme och buller
XPS 15 skjuter varm luft ut de dubbla luftintag och luftutsläpp på botten av chassit nära de främre och bakre kanter. Dessa stora vent remsor ge tillräckligt luftflöde för att hålla quad-core processor och dedikerad grafik kör cool och hjälper till att förhindra metallchassi från att bli för varm att vidröra.

På tomgång kylsystemet växlar mellan total tystnad och ljus fläktljud som är precis tillräckligt högt för att höras av någon som sitter bredvid dig i ett tyst rum. När under full belastning ökar emellertid ljudnivån till den punkt att din båset granne kan fråga dig varför du använder en hårtork på låg inställning på kontoret.

Den övre delen av chassit är ljummet vid beröring utan uppenbara hot spots. Längst ner i mitten av chassit fick särskilt varmt nära metall XPS-logotypen panelen, men temperaturen var "varv vänliga" så länge och vi höll våra händer och ben klara av avgaserna som kommer ut ur bakre ventilen när man spelar.

Batterilivslängd
Under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder), levererade XPS 15 L521X 6 timmar och 4 minuter batteritid från sin 9-cells integrerad batteri. Detta är ganska bra för en lätt användning (café surfar) synvinkel men det är mycket mindre än vad vi har sett från andra 15-tums Ultrabooks och alternativ Ultrabook såsom HP ENVY Sleekbook . Ändå är 364 minuter av konstant surfning ganska bra för en stationär dator Ultrabook.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

Det viktigaste att komma ihåg om Dell XPS 15 är att denna bärbara dator är den bästa kombinationen av snygg design, stabil konstruktion och utmärkta prestanda som vi har sett hittills från Dell. Ja, mer än ett fåtal människor kritiserar förmodligen detta Ultrabook för att titta för mycket som en 15-tums Apple MacBook Pro . Oavsett de uppenbara visuella likheter är XPS 15 inte mindre en extra bärbar dator.

Displayen kan vara irriterande glättat (vilket gör det svårt att se utanför eller i starkt inomhusbelysning) men Gorilla Glass skyddande yta gör skärmen mycket tåligare än de flesta bärbara datorer ... gör det nästan omöjligt att repa eller bryta skärmen om du inte är "försöker" att bryta den.

Allt aluminium i denna bärbara dator i kombination med högpresterande komponenter och ett komplett utbud av portar gör denna bärbara dator tyngre än de flesta 15-tums Ultrabooks men att metallkonstruktion och de funktioner fungerar tillsammans för att göra XPS 15 ett av de bästa bärbara datorer i sin klass .

Ett utropspris på närmare $ 1.300 betyder XPS 15 är inte billig, men om du letar efter den bästa Windows-baserade alternativ till en MacBook Pro ... här är det.

Fördelar:

  • Gorilla Glass gör skärmen extremt tålig
  • Bäst-i-klassen prestanda
  • Vacker design

Nackdelar:

  • Tyngre än väntat
  • Inte lätt att uppgradera
  • Glansiga skärmen


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar