torsdag 30 augusti 2012

Samsung Series 9 NP900X3C recension

Samsung Series 9 NP900X3C recension
Charles P. Jefferies - 2012/08/30

Denna 13,3-tums Ultrabook är all verksamhet med dess underbara anti-glare PLS skärm, 256GB SSD, Intel Core i7-processor och bakgrundsbelyst tangentbord. Läs vidare för att se varför vi gillar Series 9 så mycket.

Översikt

Samsung Series 9 Ultrabooks har allmänt vara en av de mer önskvärda bärbara datorer i sin klass tack i någon liten del till dess underbara anti-glare skärm med bred tittvinkel, användning av höghastighets SSD-lagring, de senaste Intel-processorerna och en utmärkt bakgrundsbelyst tangentbord.

Bygg och Design

Samsung har traditionellt gjort designen en av dess kännemärke funktioner, detta NP900X3C är både elegant och affärsmässigt samtidigt. Jag gillar enkelhet och renhet i designen - det bara ser bra ut utan att vara överdriven. Den järnklorid grå exteriör är alla metallegering och känns sval vid beröring. Chassit är stel som en styrelse, det behöver inte böja alls trots sin tunnhet. Locket flexar knappt, trycka in på baksidan ger inte krusningar på skärmen, vilket innebär att det finns gott om skydd. Passform och finish är fantastiskt, det finns inga skarpa kanter eller områden som är av bättre kvalitet än andra.

De som vill uppgradera NP900X3C kommer träffa en tegelvägg, är jag rädd, det finns inga användaråtkomstpaneler som på en vanlig bärbar dator för uppgradering av komponenter som RAM och lagringsenheten. Lyckligtvis Samsung erbjuder en mängd pre-byggda konfigurationer som användare ska kunna hitta en som passar deras behov.

In-och O portar

Den NP900X3C s tunnhet innebär att den har ett begränsat antal hamnar och de större som VGA, HDMI och Ethernet är endast via dongel. Den har ett par USB-portar och en mikrofon / hörlurar kombinationsjack annars. Den mediekort (SD) kortplats på höger sida av den bärbara datorn är dold bakom en fjäderbelastad dörr för att hålla sidorna ser så "rent" som möjligt. Jag är inte ett fan av att använda adapter donglar, men helt klart är det inte möjligt att montera den fullskaliga versioner av vissa hamnar i - åtminstone om vi pratar om VGA och Ethernet.


Vänster: AC-uttag, USB 3.0, HDMI (via dongel), Ethernet (via dongel)

Höger: SD-kortplats, VGA (via dongel), hörlurar / mikrofonkombinationsjack, USB 2.0

Tangentbord och pekplatta

Våra Ultrabook recensioner visar att vi inte har varit nöjd med de flesta tangentbord. Den NP900X3C tangentbord är en av de bättre, nycklarna har korta resor men tillräckligt taktil återkoppling. Det är tyst och det finns ingen flex alls (det finns inget utrymme för flex). Jag gillar hur knapparna är stora och lätta att hitta med känsla. En annan sak jag gillar är hur tangentbordet surround är allt ett stycke med handledsstödet, det är verkligen inte billigt att producera ett stycke del.

Tangentbordet har bakgrundsbelysning, men det är lågmäld (pun intended), den har mer av en glöd-in-the-dark look som är en bonus i min bok, de flesta bakgrundsbelyst tangentbord tenderar att vara alltför ljus i mörka miljöer. Den NP900X3C s bakgrundsbelysning är inte märkbar under dagen.

ELAN Pekplattan är extra stor och har en jämn matt yta och smart avfasad kant. Detta är en styrplatta, tryck någonstans att produkten ett klick. Noggrannhet var bra, mitt klagomål är att de klick är högre än nödvändigt.

Skärm och högtalare

Den NP900X3C har vad Samsung kallar en "PLS" skärm, som liknar en IPS-typ display i att betraktningsvinklarna är nästan obegränsade. Luta denna display fram och tillbaka och bilder ser likadana ut. Detta är en stor välsignelse för dem att göra video-eller fotoarbete.


Kvaliteten på den här skärmen är helt enkelt enastående. Den är skarp och har utmärkt färgmättnad utan blåaktig nyans som vi är vana vid på billiga skärmar. Det är ovanligt ljus också - Samsung säger 400 nits vilket innebär att den kan användas i direkt solljus. Den 1600x900 upplösning är 1/3 högre än de låga 1366x768 flesta bärbara datorer kommer med, det är en stor sak för produktiviteten eftersom mindre rullning krävs dokument och två fönster kan användas sida vid sida. Slutligen den antireflexbeläggning välkomnas, det finns inga störande reflexer från närliggande ljuskällor. Sammantaget är jag mer än imponerad och har några klagomål - och de som läser mina recensioner vet ofta jag sällan säga det.

Det finns två 1,5 W stereohögtalare som ligger under handledsstödet, helst högtalarna är placerade ovansidan så att de möter användaren utan uppoffringar måste göras för att tillgodose NP900X3C design. Det faktum dessa högtalare är riktade ut sidan betyder att de inte kommer att dämpas när händerna är placerade på tangentbordet. Ljudet är förvånansvärt realistisk och fullt med lite bas (inte omvälvande, uppenbarligen). Samsung uppenbarligen inte gjorde högtalarna en eftertanke som Fujitsu gjorde med deras Ultrabook. Jag är imponerad av vad Samsung åstadkommit här.

Prestanda och Benchmarks

Vår Samsung Series 9 NP900X3C-A04US Ultrabook har följande specifikationer:

  • 13.3 "anti-glare 900p" PLS "skärm (1600x900 upplösning, 400 nits ljusstyrka)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-3517U processor med dubbla kärnor (1,9 GHz, upp till 3,0 GHz Turbo Boost, 4MB cache, 17W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1600 RAM (1x 4GB;. 8GB max - 1x 8GB)
  • 256GB Lite-On SSD (LITEONIT LMT-256M3M, Marvell 88SS9174 controller)
  • Intel Centrino Advanced-N 6235 trådlösa LAN
  • Inbyggd Bluetooth V3.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 3 års garanti
  • 6-cells Li-Ion batteri (6300mAh
  • Vikt: £ 2,88
  • Mått: 12.9 x 8.9 x 0.62 ~ 0.64 inches
  • Pris som konfigurerad: $ 1699

Den NP900X3C kan fås för $ 300-500 mindre än vår testenhet beroende på konfiguration, detta A04US modellen har en top-of-the-line spec med en 256GB SSD och Intel Core i7-processor. Det är värt att notera att den här modellen är inriktad på affärer och innehåller Windows 7 Professional och en tre års begränsad garanti, det finns inget som att ha en dyr bärbar dator med en kortare garantiperiod.

Den NP900X3C prestanda som konfigurerats är stellar, det kan göra nästan vad som helst utom spela 3D-spel som Call of Duty: Modern Warfare 3. Den 256 GB SSD är bland det snabbaste vi har testat. Jag klockade hela uppstart av datorn, från att trycka på strömbrytaren tills skrivbordet var fullt lastad på 10,1 sekunder - otroligt! Den snabba SSD i kombination med i7-processor innebär ingen väntar på någonting.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage är en äldre riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter total systemprestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller

Det finns två fläktar syftar ut den bakre delen av den bärbara datorn på endera sidan av chassit. Detta är intressant eftersom de flesta Ultrabooks har bara en fläkt. Vid tomgång den NP900X3C är tyst och även under belastning, är det svårt att höra fansen utan lutar nära. Chassit blir inte mer än ljummet över något visst område. Sammantaget är detta en väl utformad kylsystem.

Batteritid

Jag mätte en solid sju och en halv timmars batteritid under vår standardbatteri nedgångna test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är en respektabel tid. Observera att NP900X3C har en mycket ljusare skärm än de flesta Ultrabooks, 70% ljusstyrka motsvarar 100% på en normal skärm. Displayen är den största konsumenten av makten i en anteckningsbok, så sänker det till 20-30% ljusstyrka (vilket motsvarar ca 50% av en normal skärm) skulle förlänga batteritiden ytterligare en timme eller mer.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):


Slutsats

Samsung Series 9 är den mest väl avrundad Ultrabook vi har granskat hittills. Det blir nästan allt rätt - det har till och med anständiga högtalare. Den 1600x900 PLS skärm har fantastisk bildkvalitet med obegränsade betraktningsvinklar och en antireflexbeläggning för bättre användbarhet. Föreställningen är enastående, en komplett uppstart tar mindre än 11 ​​sekunder. Vår batteritest mätte nästan åtta timmar i livet, vilket är bra för en Ultrabook. Den bakgrundsbelysta tangentbordet känns bra och pekplattan är mycket exakt. Den håller sig sval och tyst hela tiden. Sist men inte minst byggkvalitet är stjärnor och designen är elegant utan att långt. Den enda större objekt som vi inte tycker om Series 9 är portkonfigurationen, något annat än USB och hörlurar / mikrofon kräver användning av en dongel.

Serie 9 är en av de dyrare Ultrabooks på över $ 1000 start, vår fullt specad granskning enhet är $ 1699. För dem som vill ha en Ultrabook utan kompromisser, det här är biljetten.

Fördelar:

  • Fantastisk högupplöst display
  • Utmärkt prestanda
  • Bra bakgrundsbelyst tangentbord
  • 7,5 timmars batteritid

Nackdelar:

  • Begränsat antal portar
  • Loud pekplatta klick
  • Dyr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar