tisdag 28 augusti 2012

Eurocom Scorpius (Clevo P370EM) Recension

Eurocom Scorpius (Clevo P370EM) Recension
av Jerry Jackson - 2012/08/28

Om extrema spel är din grej kan du inte göra mycket bättre än de dubbla NVIDIA GeForce 680M grafikkort i denna best.

Översikt

Låt oss ge lite bakgrund till de läsare som är nya till världen av anpassade spel bärbara datorer. Eurocom , en anpassad bärbar återförsäljare som specialiserat sig på spel bärbara datorer och högpresterande mobila arbetsstationer, har bygga anpassade datorer sedan 1989. Företag som Eurocom är vanligtvis kallas "återförsäljare", eftersom de köper bärbara datorer chassi från tillverkare som Clevo och sedan kraftigt anpassa komponenterna (processor, grafik, lagring, trådlösa kort, etc.) och sälja dessa inbyggda på beställning datorer till sina kunder.

Bygg och Design

Den Eurocom Scorius är en inbyggd runt Clevo P370EM 17-tums gaming anteckningsboken. Medan Clevo bärbara datorer har ett rykte om att leverera extrem prestanda i en mindre-än-attraktiv design är P370EM ett steg i rätt riktning med mer vinklade linjer, rundade hörn och en övergripande appearnance som ser "lite" modernare tidigare Clevo mönster.

Trots en något mer tilltalande yttre, använder P370EM fortfarande ganska intetsägande mattsvart plast på utsidan och majoriteten av den bärbara datorn chassi känns "ihåligt" när du pressar den eller peka på plast med fingrarna. I korthet har de justeringar till det yttre utseendet inspirerad inte längre förtroende för den totala styrkan av chassit. Visst bör detta bärbara överleva typisk stationär användning och övergången från ett hus (eller campus) till en annan, men passform och finish (inklusive mellanrum mellan vissa delar) lämnar oss orolig för hur väl denna bärbara dator kommer att hålla upp om du är ständigt reser med den i ryggsäcken.

De Scorpius (P370EM) tips skalorna på cirka 8 pounds när konfigureras med dubbla NVIDIA GeForce 680M-grafik och det är inte den ganska stora och tunga strömadapter. Faktum är att för bästa prestanda i krävande spel, levererar Eurocom två 300W strömadaptrar med denna bärbara dator när den är konfigurerad med dubbla grafik. Så om du tar båda dessa adaptrar med dig då du tittar på en resa vikt som överstiger 14 pounds! Denna vikt i kombination med en maximal tjocklek på cirka två inches innebär detta förvisso inte är den perfekta reskamraten. Men för att vara rättvis, de flesta som köper den här bärbara datorn att förstå att det är en "stationär dator".

De som vill uppgradera P370EM gärna veta att nästan alla komponenter kan nås genom att ta bort den nedre panelen från datorn. Detta är en av de viktigaste fördelarna med att köpa en Clevo-baserad bärbar dator från en återförsäljare som Eurocom, kan du enkelt uppgradera din dator efter köp eftersom chassit har utformats med uppgraderingar i åtanke.

Ingång och-utgång

Denna bärbara dator har ett överflöd av hamnarna, inklusive fyra USB 3.0-portar och en kombo USB 2,0 och eSATA-port. Kombinera det med dubbla bildskärmar utgång och en Blu-ray-enhet och du har en otroligt välutrustade spel och multimedia bärbar dator. Den enda hamnen vi sorgligt att se saknas i 17-tums odjuret är en ExpressCard-kortplats för ytterligare hamnutbyggnaden vid ett senare tillfälle. Alla bild beskrivningar nedan listas från vänster till höger.


Främre: Statuslampor

Tillbaka: HDMI, DisplayPort, eluttaget, USB 3,0-port

Vänster: Kensington-lås, Ethernet, media kortläsare, S / PDIF-ljud uttag

Höger: optisk enhet, USB-2.0/eSATA combo, tre USB 3.0-portar

Tangentbord och pekplatta

Om du är bekant med våra tidigare recensioner av Clevo bärbara datorer då vet du att Clevo inte har ett bra rykte när det gäller att göra tangentbord och pekplattor. Det P370EM har traditionellt tangentbord med platta tangenter som liknar en chiclet-tangentbord utan extra avståndet mellan tangenterna. Detta tangentbord har attraktiva blå LED-bakgrundsbelysning som hjälper dig att se tangenterna även när du skriver i ett mörkt rum. Det är lite av bakgrundsbelysning blöda runt nycklarna och vi önskar att det fanns en högre ljusstyrka, men totalt sett är inte en dålig tangentbord. Taktil återkoppling på denna klaviatur är lite ytlig, men det är inte så lätt och löst som tangentbordet på Clevo W150ERM som vi kritiserade som klingande "billig" som du skriver.

Tangentbordet har ett separat numeriskt tangentbord med full fyra kolumner tangenter. Det finns två knapparna ovanför det numeriska tangentbordet som dubbelt som hem, slut, PgUp och PgDn tangenterna eller så kan du konfigurera 1, 3, 7 och 9 knappar på det numeriska tangentbordet som dedikerad hem, slut, PgUp och PgDn nycklar.

Till Synaptics TouchPad är i allmänhet ganska trevligt, det har en slät yta och är lämplig storlek för en 17 styrplatta "med det nedre vänstra och högra hörnen också fungera som vänster och höger knapparna vid behov Vi skulle ha" skärm Det är faktiskt en. ". velat se dedikerade vänster och höger knappar för en gaming anteckningsboken, men eftersom de flesta spelare använder en extern USB-mus detta kanske inte slutet på världen.

Skärm och högtalare

Eurocom utrustar P370EM med full HD (1920x1080 upplösning) skärm. Det finns flera varianter av matt eller blankt skärmar tillgängliga, och vår granskning enhet är utrustad (tack och lov) med matt eller antireflexbeläggning. Det är en god kvalitet skärm med utmärkt ljusstyrka och bra färgmättnad.

Vår enda verkliga klagomål om den här skärmen är att TN-typ panelen betyder vertikala betraktningsvinklarna är inte särskilt bra. Luta skärmen framåt eller bakåt mer än ett par grader (eller flytta kroppen framåt eller bakåt i stolen) och färgerna börjar skifta. Vi skulle verkligen vilja se en IPS-skärm på en PC kostar över $ 2.000.


De två stereohögtalare ovanför tangentbordet och mellan skärmen gångjärnen helgjuten ljudkvalitet och subwoofer på undersidan av den bärbara datorn ger precis tillräckligt bas så att du kan "känna" din musik eller ljudeffekter från din favorit videospel. Dessa högtalare är märkta med ONKYO namn, så att du får en rimlig hemmabioupplevelse tittar Blu-ray eller strömmande HD-filmer på P370EM.

Prestanda och Benchmarks

Vår Eurocom Scorpius (Clevo P370EM) recension enheten har följande konfiguration:

  • 17,3-tums bländskydd 1080p (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-3920XM (2.9GHz, upp till 3,8 GHz med Turbo Boost, 8MB L3-cache, 55W TDP)
  • Dubbla NVIDIA GeForce GTX 680M w / 4GB GDDR5 dedikerat minne vardera (8GB GDDR5 totalt)
  • 8GB DDR3-1600 RAM (2x 4GB,. 16GB max - 2x 8GB)
  • 256GB Crucial M4 mSATA SSD och 480GB Intel 520-serien SATA SSD
  • Killer Wireless-N 1202 (2,4 GHz och 5 GHz)
  • Inbyggd Bluetooth v4.0
  • Integrerad HD (1080p) webbkamera
  • Integrerad fingeravtrycksläsare
  • Fack-load Blur-ray och DVD-brännare
  • 8-cells Li-Ion batteri (89,21 Wh)
  • Vikt: från 7,7 £.
  • Mått: 419 x 286 x 24-49.7mm (16,5 x 11,25 x 1-2 tum)
  • Starta Pris: $ 2017 (USD)
  • Pris som konfigurerad: $ 5591 (USD)

Vår granskning enhet är mer än dubbelt så dyr som de grundkonfiguration tack vare alternativ såsom Intel Core i7-3920XM Extreme Edition-processor, dubbla NVIDIA GeForce GTX 680M-grafik, dubbla hög kapacitet Solid State Drive (SSD), en Blu-ray författare optisk enhet och en dual-band Killer trådlös Wi-Fi-kort. De två dyraste uppgraderingar är Core i7-3920XM processor (+ $ 899) och de dubbla NVIDIA GeForce GTX 680M-kort (+ $ 972).

Bottom line, detta är långt ifrån det mest kostnadseffektiva gaming anteckningsboken på planeten. Faktum spenderar du bara denna typ av pengar på en gaming anteckningsboken Om du måste ha den bästa utrustningen, så att du kan spela de senaste spelen utan hänsyn till hårdvarukraven. I själva verket har även bas konfigurationen av Scorpius förmodligen mer än tillräckligt prestanda för många allvarliga PC-spelare.

I varje fall ger denna fullt utrustade P370EM några av de bästa benchmark siffror vi sett hittills. Som utrustat denna bärbara dator kan även spela de senaste spelen i 3D (när den är ansluten till en 3D skärm) och fortfarande ger fantastiska bildhastighet. En enda NVIDIA GeForce GTX 680M kan spela Max Payne 3 kl 1920x1080 med alla detaljer och AA inställningar på "mycket hög" i DX 11-läge och ger dig ett genomsnitt på 43 bilder per sekund ... och denna bärbara dator har två av dessa kort. Tänk på att en film eller tv-show går på mellan 24 och 30 fps. Du kan helt enkelt inte kommer att hitta en bärbar dator som har bättre grafikkort i det här året ... tills någon knuffar fyra GTX 680M-kort till en enda bärbar dator.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke och mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):


CrystalDiskMark och Atto lagringsenhet prestandatester:

Värme och buller

Kylsystemet på Scorpius/P370EM är ganska bra om att flytta bort värmen från insidan utan alltför mycket buller medan notebook-datorn är i viloläge. Faktum är att under allmän användning (surfning, skriva dokument i Microsoft Office, etc.) att fläktljud är nästan tyst. Som sagt, så fort du skruva upp inställningarna på en modern spel som Max Payne 3 eller Skyrim kommer du höra kylfläktarna startar skruva upp eftersom grafikkorten skjuts till sina gränser. Som ett resultat, om du ska vara spel på hög detalj inställningar med moderna spel måste du vara beredd att skruva upp volymen på de inbyggda högtalarna eller anslut ett par hörlurar om du vill höra ljudet på ditt favoritspel.

Batterilivslängd

Vi mätte bara en timme och 12 minuter batteritid under vår standard batteri kör ned test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är definitivt i underkant för en modern bärbar dator men det är inom genomsnittet för en blödning-kant 17-tums gaming anteckningsboken. Tänk bara på att batteriet på en 17-tums speldator som detta är mer av en "nödsituation backup" snarare än något man ska använda hela tiden.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):


Slutsats

Det P370EM är ett steg i rätt riktning när det gäller konstruktion och är välkomna avgång från Clevo traditionella "tråkig" notebook utseende. Som sagt, P370EM fortfarande följer den mångåriga Clevo praxis betona prestanda över passform och finish. Den P370EM kan leverera några av de bästa i klassen benchmark poäng bland 17-tums spel och multimedia bärbara datorer, men Clevo (och Eurocom) har en lång väg att gå om de vill överträffa byggkvalitet och utseende Alienware M17x eller HP Envy 17 bärbara datorer.

Om du kan leva med mindre än perfekt byggkvalitet och bra (men inte mycket) utseende sedan Eurocom Scorpius (Clevo P370EM) är en av de bästa 17-tums gaming bärbara datorer som pengar kan köpa och en av de få bärbara datorer som erbjuder dubbla NVIDIA GeForce 680M grafikkort i SLI för exceptionellt i spelet prestanda.

Fördelar:

  • Bra med hög upplösning
  • Mycket, mycket bra prestanda
  • Trevlig bakgrundsbelyst tangentbord
  • Många hamnar och expansionsalternativ

Nackdelar:

  • Bullriga fan
  • Ihålig, plast känsla
  • Batteriet är ganska mycket bara för användning i nödsituationer


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar