onsdag 30 november 2011

HP Pavilion dm1-4010us Recension: bättre än en netbook

HP Pavilion dm1-4010us Recension: bättre än en netbook
Jerry Jackson - 11/30/2011

Om du försöker att hitta en resa laptop med anständiga multimedia prestanda och bra batteritid som inte kommer att ta upp mycket plats i en kabinväska då den senaste HP Pavilion DM1 (dm1z) kan vara precis vad du behöver.

Bygg och Design
Den nya HP Pavilion dm1-4010us ($ 480) är en enkel och okomplicerad uppdatering av dm1-serien bärbara datorer från början av 2011. Du får en 11-tums netbook med en traditionell rundad vikbar design. Den största konstruktionsändring här är att den nya generationen av dm1z bärbara datorer har mestadels svart plast med silver accenter i stället mestadels silver med svarta accenter.

Bygga kvalitet är i nivå med andra HP Pavilion bärbara datorer och HP Mini netbooks ... betyder något över genomsnittet för en budget bärbar dator. De plaster som används i chassit är hållbara och tillräckligt tjock för att förhindra flex eller sprickbildning under tryck. Lock Plast skärmen ger tillräckligt skydd för skärmen, men i mitten av locket gör böja inåt i fast tryck (var försiktig fastnar detta i overhead fack på din nästa resa).

Locket har en vanlig matt svart lack som håller den yttre utseende rent och professionellt. Att öppna upp skärmen, silvermålade gångjärn har tillräckligt med spänning för att hålla skärmen på plats, men plasten kring gångjärn "flyta" runt själva metallen gångjärn själva. Detta var förmodligen gjort så att gångjärnen inte kommer att upprätthålla en kraftig effekt om den bärbara datorn tappas med skärmen i öppet läge. Men de flexande plast runt gångjärnen inte inspirerar samma förtroende för byggkvalitet som resten av den bärbara datorn.

I botten av den bärbara datorn har ett rent utseende med några skruvar i sikte. Om du vill uppgradera RAM-minnet, byta ut hårddisken eller det trådlösa kortet, är allt du behöver göra är att ta bort batteriet och skjut batteriets frigör växlar hela vägen till vänster när du drar fram på undersidan av den bärbara datorn. Hela den nedre halvan av den bärbara datorn kommer bort och du har tillgång till två RAM-platser, hårddisken, det trådlösa kortet och även fläkten och kylflänsen.

Hamnar och funktioner
Port val på nya dm1-4010us är praktiskt taget identisk med den äldre dm1z vi över i början av 2011. HP ger dig tre USB 2.0-portar, HDMI-ut, VGA, Gigabit LAN, ett hörlursuttag och en mikrofoningång. Den har även en SDHC-kortplats för lastning bilder från kameran när du reser eller utöka ditt tillgängliga lagrings. Den enda skillnaden mellan denna modell och tidigare versioner av DM1-serien är att de gamla DM1 modellerna har ett enda headset som fungerar för ett headset, hörlurar eller mikrofon och Ethernet-uttag på tidigare versioner var täckt av en gummi dörr. Den dm1-4010us saknar fortfarande en Super Speed ​​USB 3.0-port för snabb dataöverföring. De flesta konsumenter bärbara datorer har nu minst en USB 3.0-port, så det finns ingen ursäkt för bristen på en här.


Framsida: Beats Audio märkes högtalare

Bakifrån: Batteri och skärm gångjärn

Vänster sida: växelström, säkerhetslås, värme vent, aktivitetsljus, HDMI och USB 2.0-port

Höger sida: Media kortläsare, ljudutgång, två USB 2.0-portar, VGA och LAN.


Skärm och högtalare
Den 11,6-tums LED-bakgrundsbelyst skärm på HP Pavilion dm1z är som de flesta blanka skärmar vi har sett på 11-tums bärbara datorer och netbook-alternativ. Den 1366 x 768 upplösning är bra för att surfa på webben, redigera foton, eller ens titta på 720p HD-filmer. Färg och kontrast är genomsnittliga tack vare den glansiga ytan och LED-bakgrundsbelysning. Vi spelade in en verklig kontrast på 216:1 i vårt labb och en maximal ljusstyrka på 226 nits, tillräckligt ljust för inomhusbruk under nästan alla artificiella ljus och tillräckligt ljus för utomhusbruk (så länge den ofiltrerade solen inte skiner direkt på skärmen och skapa reflektioner). Om du luta skärmen framåt eller bakåt, färgerna börjar se svag eller mycket urblekta. Horisontella vinklar var bättre, vistas synlig tills cirka 60 grader.


De inbyggda högtalarna är placerade på framkanten av den bärbara datorn och skjut ljudet framåt mot användaren (och ner mot knät). Dessa högtalare bär Beats Audio-logotypen. Den dm1 har också Beats Audio signalbehandling programvara för "högkvalitativ underhållning på resan" enligt HP marknadsföringsmaterial. Totalt ljudkvaliteten är bra för ett par små stereohögtalare, men vi sa samma sak om Altec-Lansing märkta högtalare på den gamla dm1z.

HP säger officiellt "Beats Audio erbjuder användarna spelar musik eller ljud via hörlurar eller externa högtalare optimal ljudupplevelse -. Som artisten avsåg" Ingen av vår redaktör kunde se skillnad på ljud som spelas från hörlursuttaget på dm1-4010us och ljudet som kommer från hörlursuttaget på en bärbar dator från Toshiba. De Beats Audio utgång var klar och fri från uppenbar förvrängning men ljudkvaliteten inte blåsa bort våra redaktörer.

Tangentbord och pekplatta
Den Chiclet-liknande tangentbord på Pavilion dm1 är nästan full storlek och identisk med tangentbordet på den tidigare modellen med undantag för den all-svart färg. Skriva är bekväm med varje tangent leverera den perfekta mängden återkoppling med tysta, vadde klick. Det finns gott om utrymme mellan varje tangent för att förhindra alltför stora stavfel. Tangentbordet stödstruktur är ganska bra med någon märkbar flex eller "studsa" från trycket av fingertopparna. Tangenterna i sig har en mjuk matt finish på toppen som bidrar till att öka finger dragkraft men kan vara benägna att samla hudfett med tiden.

Pekplattan på nya dm1z är en Synaptics modell som sitter i jämnhöjd med handflatan vilar. Pekplattan ger tillräcklig känslighet vid standardinställningarna med minimal fördröjning. En särskilt trevlig förbättring med den nya DM1 är användningen av separata pekplattknappar snarare än integrerade knappar som ingår i styrplattans yta. Dessa traditionella pekplattknappar ger dm1-4010us en mycket bättre pekplatta upplevelse än den gamla dm1z.

Vår HP Pavilion dm1 (dm1-4010us) har följande specifikationer:

  • AMD E-450 med AMD Radeon HD 6320 Graphics (dual-core processor på 1.65GHz och dubbla DX-11 SIMDs vid 508MHz)
  • 11,6-tums 1366 x 768 HD-glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • 4 GB DDR3-minne
  • 320 GB, 7200 rpm HDD (Hitachi Travel Z7K320)
  • 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
  • 802.11b/g/n WLAN & Bluetooth
  • 6-cells Li-ion batteri (55Wh)
  • Dimensioner: 11,45 (L) x 8,45 (bredd) x 0,9 till 1,25 (H) inches
  • Vikt: 3.53 pounds
  • MSRP: $ 479,99

Sedan början av 2011 kännetecknande för HP Pavilion dm1z serien har varit att använda AMD Fusion-teknik: en "snabbare processorenhet" (APU), som kombinerar en dual-core processor med en Radeon grafikprocessorer (GPU) på en enda processor dö. Detta gör att HP för att pressa mer datorkraft i samma lilla utrymme som en netbook utan fräls notebook-liknande prestanda. Ett annat sätt att uttrycka det är att E-serien APU inuti dm1 blåsa bort alla andra netbook utrustad med en Intel Atom-processor.

Prestanda och Benchmarks

Den nya E-450 processor med dubbla kärnor körs med en klockfrekvens på 1.65GHz och Radeon HD 6320 grafikkärnor kör på 508MHz. Detta är en mycket liten hastighetsökning över 1.6GHz E-350 APU används i de gamla DM1 modeller. Som sagt, allmänna produktivitets uppgifter och redigera video är "snappier" med dm1-4010us jämfört med modellen från tidigare i år. Även om man kan hävda den nya APU förtjänar en del av äran för prestanda, är den snabbare hårddisken i denna bärbara dator också ett stort ansvar.

Den 320 GB är 7200 rpm hårddisk något snabbare än hårddisken i den tidigare generationen dm1. Denna hårddisk är tillräckligt snabbt för att snabbt lasta mest grundläggande program som Microsoft Office eller Adobe Photoshop, men det helt enkelt inte erbjuder de extrema skurar av hastighet som du får från en SSD eller en hybrid hårddisk som Seagate Momentus XT. Som sagt, att lägga till en snabbare lagringsenhet i denna maskin skulle onödan höja priset.

Vi brukar inte testa netbooks med 3DMark 11 riktmärke, men AMD är snabb att påpeka att E-serien APU klarar av DirectX 11-spel, så vi körde bruksprov i 3DMark 11 bara för att se resultatet. Som siffrorna visar nedan, sätter dm1-4010us upp en blygsam kamp med DX11-spel - definitivt bättre än Intel Atom netbooks som inte kan hantera DX11 alls - men du är bättre med ett system som Alienware M11x R3 om du är ute efter en ultraportabel "gaming anteckningsboken."

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder spelprestanda med DirectX 11-spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den låga wattal AMD E-450 APU knappt höjde ytter fall temperaturen på HP Pavilion dm1 när vi mätte temperaturen under stress. Efter 30 minuter av benchmark-tester, i botten av den bärbara datorn knappt kom nära 90 grader Fahrenheit sortiment. Under normala förhållanden på eller i närheten av tomgång, var samma fläckar ännu coolare att det som visas nedan. Systemfläkten är i allmänhet mycket tyst och kan inte höras över typiska bakgrundsljud i ett lugnt kontor eller klassrum, men fläkten skulle bli tillräckligt högt för att höra om du betonar den bärbara datorn med vissa grafikintensiva spel.

Batteritid
Precis som de tidigare modellerna i dm1-serien, hävdar HP: s webbplats att den nya HP Pavilion dm1-4010us levererar "upp till 9,5 timmars batteritid" från den medföljande 6-cellsbatteri. Det är också värt att nämna att denna version av DM1 använder en något högre kapacitet 55Wh batteri jämfört med 51Wh batteri i DM1 från tidigare i år.

I våra tester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiva samtidigt uppfriskande en webbplats på vanliga 60-sekunders intervall, och Windows 7 set till Balanced profilen, HP Pavilion dm1-4010us fortsatte springa i 6 timmar och 47 minuter. Jag har ingen tvekan om att du kan förlänga batteritiden förbi 7-timmars varumärke om du sänker ljusstyrkan på skärmen och inte aktivt laddar sidor var 60 sekund. Som jämförelse, mycket dyrare Ultrabooks gillar ASUS Zenbook UX31E och Toshiba Portege Z835 faktiskt leverera mindre batteritid än denna lilla laptop.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Om du är i marknaden för en 11-tums bärbar dator som får plats på ett flygbolag brickbord med plats över, ger bra batteritid och levererar någorlunda imponerande prestanda, då HP Pavilion dm1-4010us är den bärbara datorn för dig.

Den dubbla kärnor E-450-processor och Radeon-grafik ger utmärkt multimedia prestanda och måttliga spel kapacitet i ett litet paket. Bristen på USB 3.0 är den enda starka negativa och även om vi inte ser mycket bättre från Beats Audio i nya dm1z jämfört med Altec Lansing-högtalare i gamla dm1z, jag är säker på att vissa fans av Dr Dre kommer gärna att ha det.

Det finns andra bärbara datorer på marknaden som erbjuder bättre prestanda, bättre batteritid, eller är ännu tunnare och lättare än den dm1, men du kommer att ha svårt att hitta de bärbara datorer som säljs för mindre än priset på dm1. Vi hittade denna modell av dm1 sälja för så lite på $ 465 och det är ett rimligt pris för en solid ultraportabel. Nedre raden: HP fortsätter att erbjuda ett mycket attraktivt netbook i form av Pavilion dm1 (dm1z).

Fördelar:

  • Kompakt netbook alternativ med bra prestanda
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Rimliga spel kapacitet
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Blygsam uppdatering till föregående dm1
  • Ingen USB 3.0
  • Beats Audio kanske inte göra mycket skillnad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar