tisdag 1 november 2011

HP Pavilion dv4t omdöme: Sub-500 $ Vinnare?

HP Pavilion dv4t omdöme: Sub-500 $ Vinnare?
av Charles P. Jefferies - 2011/11/01

HP Pavilion dv4t notebook ger tillfredsställande resultat och ett bra tangentbord till bordet för en gata pris på mindre än $ 500. Vad kan förbättras med denna utan krusiduller laptop? Vi tar en titt.

Bygg och Design
Det dv4t har en vänlig blick som förväntas av HP: s Pavilion Entertainment Notebook linje. Till skillnad från mer avancerade Pavilions dock gjort HP den olyckliga beslutet att täcka nästan alla ytor i denna bärbara dator i glansigt plast. Även om det kan verka attraktiv på en display hylla, är blank plast en damm och fingeravtryck magnet. Håll en microfiber handduk till hands.

Den byggkvalitet är tillfredsställande för en konsument bärbar dator i denna prisklass. Chassit har en god intern support och inte böja lätt, ytorna känns fast när man trycker ned på. Locket är något tunn och flexar med liten ansträngning, överraskande inga ringar visas på skärmen när tryck appliceras bakifrån (detta betyder själva panelen är skyddad). En del av locket som skulle kunna förbättras är gångjärnen - de inte exakt känner förankrad i chassit och är något flexibla. Två händer erfordras för att öppna locket.

Passform och finish på den bärbara datorn är bra, det finns inga vassa kanter och alla delar av den bärbara datorn verkar vara av samma kvalitet. De använda plasterna är av rimlig tjocklek och är inte spröda. Totalt dv4t passerar kvalitetskontroll men misslyckas på konstruktionsavdelningen, överdriven användning av blank plast blir denna bärbara dator till ett fult.

Uppgradering av bärbara datorn är relativt lätt att göra, hårddisken, minne (RAM), och trådlösa kortet är tillgängliga via två paneler på undersidan av chassit.

Hamnar och funktioner
Pavilion dv4t har det allra nödvändigaste och lite mer när det gäller hamnar. Den saknar USB 3,0, eSATA och DisplayPort, det är inte möjligt att lägga till dem eftersom dv4t ingår inte heller en ExpressCard kortplats. Åtminstone den har en HDMI-port för anslutning till HDTV.


Fram: mediekortläsare, stereohögtalare

Tillbaka: Batteri

Vänster: Kensingtonlås, kylning utblåsventilen, VGA, Ethernet, HDMI, 2x USB 2,0

Höger: DVD-brännare, hörlurar och mikrofon uttag, USB 2,0, växelström


Skärm och högtalare
Det dv4t har en 14-tums skärm med en blank yta. Bilden är tydlig och det har gott ljusstyrka. Kontrast är genomsnittet, kommandotolken ser inte kolsvart som det ska. Betraktningsvinklarna är smala, bilden snabbt tvättar ut, sett från ovan och nedan. Dålig betraktningsvinklar är typiska för TN-typ paneler som denna, nästan alla bärbara datorer använder dem, med undantag för vissa specialiserade arbetsstationer och Tablet PC.


Skärmens glänsande yta producerar mycket reflektioner i väl upplysta områden såsom rum med storbildsprojektor, vilket kan vara irriterande. Dessutom är det svårt att rengöra. Den 1366x768 skärmupplösning är för låg och en högre 1600x900 upplösning är inte tillgänglig. En högre upplösning skulle ge mer information som ska visas på skärmen samtidigt.

Trots att Altec Lansing och Dolby Home märken teater, dv4t två stereohögtalare under handledsstödet ljudet hemskt positivt. Dessa är typiska bärbara högtalare med tinny ljud och ingen märkbar bas. Detta förvärras eftersom högtalarna är placerade under handledsstödet, handleder placerade på tangentbordet medan du skriver ytterligare dämpar ljudet.

Tangentbord och pekplatta
Jag gillar dv4t tangentbord mycket, det är tyst och lätt att skriva på. De platta chiclet-stil nycklar har en slät matt yta. Det finns ingen märkbar flex eller skallror. Tangentbordet har en vanlig layout med undantag av funktionen raden upptill, så att aktiv dem (t.ex. [F8]) till tangenten [Fn] i de behov Nederst till vänster tryckas först. Den ursprungliga funktionen hos dessa nycklar är etiketten tryckt på dem. Till exempel [F9] och [F10] höja och sänka volymen, respektive, den [Fn]-tangenten måste tryckas tillsammans för dem att faktiskt fungera som [F9] och [F10].

Den Synpatics Pekplattan är lämplig storlek för 14-tums skärm. Den har en smidig bländskydd yta till skillnad från resten av chassit, det är exakt och lätt att spåra den. De två pekplattknapparna är för högt och svårt att trycka, detta är en konsekvent design fel jag ser i alltför många konsumenter bärbara datorer.

Vår HP Pavilion dv4t-4000 granskning enhet är konfigurerad enligt följande:

  • 14-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Intel Core i3-2130M dual-core processor (2.1GHz, 3MB cache, 35W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM Seagate hårddisk (ST9500325AS)
  • Intel Centrino Wireless-N 1030 trådlöst nätverkskort
  • Intern Bluetooth
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • DVD-brännare (hp DVDRAM GT31L)
  • 1-års garanti
  • 6-cells Li-Ion batteri (10.8V, 55Wh)
  • Vikt: 4,88 £.
  • Mått: 13,35 x 9,28 x 1,22 ~ 1,48 inches
  • Pris: $ 549,99

Vår HP dv4t sport lämpliga specifikationer för en budget bärbar dator. Sin andra generations Intel Core i3 dual-core processor och 4 GB RAM gör processen kort med vardagliga sysslor såsom Internet surfa och även enstaka fotoredigering i Adobe Photoshop CS5. Denna notebook är inte i stånd att spela de senaste 3D-spelen som Call of Duty, eftersom den bara har integrerad Intel-grafik.

Pavilion dv4t kan skräddarsys med en bakgrundsbelyst tangentbord, en större 9-cells batteri, en snabbare processor och mer RAM-minne och hårddiskutrymme, detta kommer att driva upp priset över $ 500 märket.

Prestanda och Benchmarks

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den dv4t s enda fläkt har en utblåsventilen på vänster sida av chassit. Kylningen lösningen förvaras chassit sval även när vi körde benchmark-tester. Fläkten verkar vara overreactive - det är alltid på även i batteriläge. Helst fläkten ska stängas av när den inte behövs. Jag skulle inte säga något annat än fläkten gör buller och är hörbart i ett tyst rum. Fläkten utvecklar inte någon form av whine eller överdriven buller, det faktum att det är alltid på är ganska irriterande ändå. Med tanke på bristen på värme de inre komponenterna ger, det finns ingen anledning till att det ska vara på hela tiden.

Batterilivslängd
Vi mätte en utmärkt sex timmar, 30 minuter batteritid under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är en mycket respektabel tid för en budget bärbar dator. Intels senaste Core-i-serien processorer är mycket strömsnål som är inkluderade 5400RPM hårddisk.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
HP Pavilion dv4t är en imponerande värde under $ 500. Dess höjdpunkter under sex timmars batteritid, bra tangentbord och bra prestanda för de flesta uppgifter. Downsides är en överanvändning av blank plast, en fläkt som inte stänger, högljudda pekplattknappar och dålig högtalare. Det hela handlar om det faktum att det finns inget majorly fel med dv4t. Denna notebook är idealisk för hemanvändare och studenter som söker en grundläggande vardagliga dator.

Fördelar:

  • Bra tangentbord
  • Stabil utveckling
  • Övergripande bra värde

Nackdelar:

  • Blank plast galore
  • Dålig högtalare
  • Loud pekplatta knappar


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar