fredag 4 november 2011

Dell Latitude E5420 omdöme: Solid kontorsdator

Dell Latitude E5420 Recension: Solid kontorsdator
av Amber Riippa - 2011/11/04

Dell hävdar att även sub-$ 600 Latitude E5420 Business Notebook görs för "hållbarhet, produktivitet, säkerhet och enkel hantering." Vi kommer att analysera dessa påståenden mot våra riktmärke och verkliga tester för att ta reda på om den här bärbara datorn förtjänar en plats på kontoret.

Bygg och Design
Dell Latitude E5420 övergripande byggkvalitet är stor. Den har vad Dell kallar en Tri-Metal konstruktion, vilket inkluderar anodiserad borstad aluminium i displayen locket, förstärkt stål gångjärn, och en stark magnesiumlegering inne i chassit. Det har också en zink utsläpp legering skärmen för att hålla skärmen på plats tills du skjuter lanseringen bar, en LCD-tätningsmedel för att förhindra mot repor, samt en spillskyddat tangentbord. Allt detta innebär att den bärbara datorn ska hålla upp mot vardagliga missöden och jämfört med resten av världen budget affärer bärbara lineupen, det är väl över genomsnittet. Inte bara det, men byggkvalitet är mycket bättre än förra årets plastskal på E5410 .

När du trycker ner på den bärbara datorn under displayen, tangentbord och palmrests, Budges det bara lite, men inte tillräckligt för att orsaka problem. De palmrests är lite kraftigare än tangentbordet och övre områden. Trots den borstad aluminium inne i displayen, gör skärmen vika när böjda i hörnen. Resten av displayen är svårare att böja - det verkar hörnen är den viktigaste frågan här. Stålet gångjärn är tuffa, och hålla fast när skärmen böjs fram och tillbaka.

Stilistiskt har E5420 jämn matt yta inneslutna i mjuka svart och silver tillbehör. Den bärbara datorn ser professionella och känns fin i handen. Och inte ytorna inte lätt smetar upp eller samla smuts - ett stort plus. Det E5420 har en bra, stilren design till den.

Dell Latitude E5420 kan uppgraderas enkelt. För att nå hårddisken, minnesplatser och trådlöst nätverkskort, ta bort fyra skruvar och tryck panelen utåt. Dess avlägsnande kan göras med liten ansträngning och har två RAM-platser för upp till 8 GB minne.

Hamnar och funktioner
I denna prisklass bör E5420 har definitivt haft en USB 3,0-port eller två. Annat än att har den här bärbara datorn ett mycket bra hamn val. Den har totalt fyra USB 2.0-portar för att ansluta alla de viktigaste, en minneskortläsare, VGA för extern bildskärm, eSATA, en SmartCard-läsare (tillval), och HDMI. Det finns även en dockningsstation anslutningsport på botten, och du kan välja mellan sex olika typer av docka stationer direkt från E5420 produktsida. Skärmen utgåvan är ganska tuff och kommer att säkra skärmen öppnas när du reser.


Fram: Aktivitet belysning och skärm utsläpp

Tillbaka: Ethernet, USB 2,0, batteri, tillval telefonmodem kortplats, eluttaget, Kensington-lås

Vänster: luftutsläppen, IEEE 1394 FireWire, HDMI, USB 2.0/eSATA combo, USB 2,0, SmartCard-läsare, SDHC-kortplats

Höger: hörlursuttag, USB 2,0, optisk enhet, VGA

Skärm och högtalare
Den E5420 har en anti-glare/matte 14-tums 900p (1600 x 900 upplösning) display och har stor HD-upplösning, men under i genomsnitt kontrast jämfört med de flesta andra bärbara företagsdatorer. När vi mätte dess ljusstyrka, fann vi att det har en topp luminans av 295 nits och ett genomsnitt av 1,55 nits i den andra riktningen, vilket gör den här bärbara datorn har en kontrast på 183:1, mening, är kontrasten genomsnittliga i bästa. Men sätter högre upplösning det från andra bärbara datorer budget affärer.

Horisontella betraktningsvinklarna är smala, färger och bilder startar invertering inom 5 grader den bärbara datorn lutas framåt eller bakåt. Vertikala betraktningsvinklarna är mycket bättre men, de inte börjar att ändra till 25-30 grader. Mening, när du sitter framför den bärbara datorn på kontoret måste du hålla lutas i precis rätt vinkel för att se allt klart (det inte heller hjälper att ljusstyrkan mätningarna var så mycket som 25 nits ljusare i vissa fläckar än i andra).


Den E5420 har IDT HD-ljud. Märkligt nog är högtalarna sitter under den bärbara datorn, vilket inte bidrar till att bära ljud upp och ut till öronen. Den resulterande effekten lämnar lyssnaren känsla som om ljudet är dämpat. När volymen är inställd på en hög nivå, det märks ljudstörningar. Men om du inte ställa in den höga, kommer du inte att kunna höra det mycket väl, vilket är ett problem i sig. Dessutom finns det ingen subwoofer, så basen i musik / annat ljud blir praktiskt taget obefintlig. Om du måste göra en presentation med ljud för arbete, kommer den bärbara datorn förmodligen bara vara lämplig i mindre rum på grund av högtalarna oförmåga att överföra ljud över avstånd.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på E5420 är en blandning mellan en Chiclet och traditionell stil. Tangenterna är fyrkantiga, något upphöjda, och platt. De har också lite extra avstånd mellan att hjälpa till med nedslag. Den taktil feedback är över genomsnittet, det är både enkelt och bekvämt att skriva på. Det är också spillskyddat och kan konfigureras med bakgrundsbelysning för användning i låg upplysta eller mörka områden.

Den E5420 använder en Alps Electric Dell pekplatta med multi-gest kontroller. Det är betydligt större och ger stor markörrörelser på grund av dess släta, breda yta. Den har två uppsättningar av vänster-och högerklicka knappar som gör knappast någon buller när man trycker. Vi har absolut inga klagomål om det, det är pekplatta utmärkt.

Vår Dell Latitude E5420 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 14,0-tums bländskydd 900p display med LED-bakgrundsbelysning (1600 x 900 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i5-2540M dual-core processor (2,6 GHz upp till 3.3GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333MHz dubbla kanaler RAM
  • 320GB 7200rpm Western Digital hårddisk (WD3200BEKT-75VM)
  • Intel Centrino Ultimate-N 6300 802.11a/b/g/n trådlösa nätverkskort
  • Bluetooth 3,0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • 8X DVD + /-RW optisk enhet
  • 9-cells Li-ion 97Wh, 11.1V batteri (65W nätadapter)
  • Vikt: 6,12 £
  • Mått: 13,78 x 9,45 x 1,18 ~ 1,28 inches
  • 3-årig grundläggande maskinvaruservice med 3-års NBD begränsad service på plats efter fjärrdiagnostik
  • Grundpris: 529 $
  • Prissatt som konfigurerats: $ 1509 (nuvarande försäljningspriset: $ 1057)

Latitude E5420 är customizable. Det kan konfigureras med upp till en Intel Core i7-2620M processor med dubbla kärnor, en av två skärmupplösningar (1366x768 eller 1600 x 900), upp till 8 GB minne på 1333MHz (2 DIMM), ett 128GB SSD-enhet och även en bakgrundsbelyst   dubbla pekar tangentbord. Vår granskning enhet har en 9-cells 97Whr batteri, vilket betyder att det kommer att få mer mobila liv tid än 6-cells 60Whr batteri. Den enda viktiga maskinvara som inte kan anpassas är grafikkortet.

Prestanda och Benchmarks
Med kombinationen av andra gen Intel dual-core processor på 2.6GHz, Intel HD-grafik och 4GB dual-channel RAM vid 1333MHz är denna bärbara dator kan bris genom vardagliga kontorsuppgifter och lite till. Vi såg ett par HD 1080p video, hade flera kontor produktivitetsprogram öppna och lyssnade på musik samtidigt utan problem. Generellt sett gjorde den bärbara datorn ungefär samma som de flesta andra bärbara företagsdatorer i denna prisklass ($ 1000) i de syntetiska prestandatester.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Under en av våra full-systemet benchmark-tester, tog vi temperaturen på E5420 och fann att den nådde 100 grader Fahrenheit på botten-mitten. Det nådde också 102 grader på höger sida nära den optiska enheten. Andra än dessa två behandlingar, stannade den bärbara datorn runt 80-97 grader. Den 102 avläsningen är lite högre än normalt, men så länge det inte når över 105 bör det vara bra. Oavsett om det är varvet-vänlig är en annan historia - för de flesta blir det inte efter ett tag om det sitter där.

Den bärbara datorn har några värme flyr på botten och en utblåsventilen på vänster sida. När hårdvaran arbetat hårt, kan du höra definitivt fläkten igång ... men när det körs på normal kapacitet, är det tyst.

Batterilivslängd
Det E5420 har en 9-cells 97Wh litiumjonbatteri och en 65W strömadapter. Under vårt batteritid test satte vi den bärbara datorn på Windows 7 "Balanserad" power profil vände skärmens ljusstyrka ner 70%, vände på den trådlösa och ansluten till ett nätverk, och uppdateras en text-tung webbsida var 60: e sekund. Den bärbara datorn kunde stanna kvar och aktiv i 9 timmar och 20 minuter. Den 9-cells batteri är valfritt, men vi rekommenderar det eftersom det kan lägga timmar att din arbetsförmåga när du är borta från en strömkälla.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Vi rekommenderar Dell Latitude E5420, eftersom den har alla de väsentligheter som ett företag bärbar dator bör ha: fast byggkvalitet, långvarig batteritid, en trevlig tangentbord och pekplatta, och bra prestanda. Det kommer att kunna ge dig möjlighet att vara produktiv på arbetsplatsen och kommer inte slut på juice under en lång tid när du är borta från ditt skrivbord. Med detta sagt, finns det några saker som denna bärbara dator borde ha haft, t.ex. en SuperSpeed ​​USB 3,0-port för snabbare minne prestanda, bättre högtalare, och en annan fläkt. Fläktarna kan höras trycker ut luften kraftfullt när datorn skjuts.

Fördelar:

  • Fast byggkvalitet
  • Bra prestanda
  • Långvariga batteritid (9 + timmar)

Nackdelar:



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar