onsdag 23 november 2011

ASUS N55S omdöme: Great multimedia laptop med vissa frågor

ASUS N55S omdöme: Great multimedia laptop med vissa frågor
av Charles P. Jefferies - 2011/11/23

Denna multimediecenter har en full HD-skärm, Blu-ray-brännare, Bang & Olufsen-högtalare, plus en 2GB NVIDIA grafikkort för att spela de senaste spelen.

Bygg och Design
ASUS har mer rätt än fel med N55S 'design. Exteriören är en estetiskt tilltalande blandning av svart och silver. Locket är en blank svart som ser bra vid första anblicken, men blir snabbt ett fult tack vare fingeravtryck. Jag gillar silver beklädningsdetalj går runt locket och borstad aluminium bit nedanför skärmen - de ger den bärbara datorn att extra high-end utseende.

De N55S är uppbyggd av plast och relativt stark plast på den, handledsstödet knappt flexar när den trycks ner på. Jag är mycket tacksam att ASUS använt bländskydd plast istället för blank plast, som är alltför vanligt på konsumenternas datorer. Chassi flex är genomsnittliga för en konsument bärbar dator, inget alarmerande, dock. Passform och finish är bra, det finns inga ojämna mellanrum mellan delar eller skarpa kanter.

De som vill uppgradera N55S kommer att finna det enkelt att göra det, två löstagbara paneler på undersidan av chassit ger tillgång till hårddisken och Slots Memory (RAM).

Hamnar och funktioner
De N55S har en genomsnittlig urval av portar för en multimedia bärbar även om det är bra att se två USB 3.0 SuperSpeed-portar. Det saknar eSATA, en ExpressCard-kortplats, och DisplayPort. Frånvaron av dessa portar kan bry vissa shoppare.


Fram: Statuslampor, mediekortläsare

Tillbaka: Inget

Vänster: Kensington-lås, AC strömförsörjning, kylning utblåsventilen, VGA, Ethernet, HDMI, 2x USB 3,0

Höger: Hörlurar och mikrofon, 2x USB 2,0, Blu-ray-brännare, S / PDIF

Skärm och högtalare
De N55S har en utmärkt skärm jämfört med de flesta konsumenter bärbara datorer. Detta 15,6-tums modellen har en full HD-upplösning (1920x1080 pixlar), som är lämpligt med tanke på bärbara har en Blu-ray-enhet och är avsedd för multimedia. En annan beundransvärd egenskap hos skärmen är dess antireflexbeläggning, det är mer praktiskt än en glansig beläggning eftersom det inte finns några reflektioner. Bländskydd skärmar är också lättare att rengöra.


Skärmens bildkvalitet är över genomsnittet för en TN-typ panel (som kommer på nästan alla bärbara datorer som säljs idag). Den har en något kall / blåaktig nyans på standardinställningarna, vilket förväntas med tanke på displayen har LED-bakgrundsbelysning. Kontrast är bra, svärta är djupa och inte gråaktiga. Betraktningsvinklarna är bra horisontellt men bilden snabbt tvättar ur extrem vertikala vinklar (vilket också förväntas för en TN-typ panel).

Det 1920x1080 upplösning är utmärkt och den högsta tillgängliga på en 15,6-tums skärm. Det finns gott om utrymme att använda två fönster sida vid sida och mycket mindre rullning krävs webbsidor och program som Microsoft Word eftersom fler rader med text kan visas samtidigt. Jämför detta med den låga 1366x768 upplösning som kommer på de flesta konsumenter bärbara datorer, den 1920x1080 skärmen på vårt test notebook har över dubbelt användbart utrymme.

ASUS hyrde Bang & Olufsen att konstruera ett ljudsystem för den här bärbara datorn, den innehåller två inbyggda stereohögtalare och en extern subwoofer. De har säkert mycket fylligare ljud än vanliga bärbara högtalare och har märkbara bas tack vare subwoofern. Vid max volym jag märkte något skramlande från den vänstra sidan av tangentbordet, det är en byggkvalitet fråga. Ljudkvalitet försämrad efter ca 80-85%, vilket är mycket högt för normal lyssning. Dessa högtalare är inte lika bra som harman / kardon högtalare finns på Toshiba Satellite bärbara datorer. Jag var inte särskilt imponerad av högtalare.

Tangentbord och pekplatta
De N55S har ett tangentbord som bäst beskrivs som "konstig". Det är traditionellt byggd, nycklarna inte har extra avstånd mellan dem som de gör på en "Chiclet" eller ö-liknande tangentbord. Nyckeln ytan är platt med en nedåt lutande front och har en trevlig mjuk matt yta. Taktil återkoppling är bra om lite livlös, mer eller mindre är det trevligt att skriva. Tangentbordet är tillräckligt tyst för att inte störa grannarna.

En av anledningarna tangentbordet är konstigt är layouten. Strömbrytaren är en tangent som ligger i övre högra hörnet av det numeriska tangentbordet, det är inte bara konstigt men kastar layouten av, trycker på [End] för att nästa rad. Nästa upp är det numeriska tangentbordet själv, knapparna är inte helt full storlek. Piltangenterna mosas in det numeriska tangentbordet, de borde vara sin egen kluster i huvudsak tangentbordet området, inte det numeriska tangentbordet. Slutligen finns det en extra kolumn med knappar inklämda till vänster på tangentbordet, jag hade problem noggrant slå vänster [Ctrl] på grund av detta, mitt sinne är utbildad för att tycker att det borde vara i längst ned till vänster på tangentbordet och det är inte.

Medan tangentbordet är inte dåligt, det har verkligen utrymme för förbättringar. Det saknas bakgrundsbelysning, som är typ av ett stort antal i dessa dagar - särskilt i den här prisklassen.

Till Synaptics TouchPad är enorm och lätt att använda. Jag önskar pekplattknapparna var tystare, högljudda "clack" är irriterande. Dessutom skulle det vara trevligt om pekplattan knappen var två separata delar och inte en bar. Slutligen är det svårt att skilja kanten av pekplattan genom känsla. Det N55S får övergripande godkänd kurs för inmatningsenheter.

Vår ASUS N55SF-A1 översyn enheten har följande konfiguration:

  • 15,6-tums bländskydd 1080p (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-2630QM quad-core processor (2,0 GHz upp till 2.9GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Nvidia GeForce GT 555M grafikkort med 2GB DDR3 dedikerat videominne
  • 8GB DDR3-1333 RAM (2x 4GB,. Max antal som stöds)
  • 750GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST9750420AS)
  • 802.11n trådlös nätverksadapter (Atheros AR9002WB-1NG)
  • Integrerad Bluetooth 3,0 + EDR trådlös
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Blu-ray-brännare (MATSHITA DB-MLT-UJ240AFW)
  • 2-års begränsad garanti w / 1-års skador skydd
  • 6-cells Li-Ion batteri (10.8V, 5200mAh, 56Wh)
  • Vikt: 5,95 £.
  • Mått: 14,9 x 10,3 x 1,5 tum.
  • Pris: $ 1,199.99

Den N55SF har verkligen viss makt, dessa är bra specifikationer för pengarna. Den mest attraktiva punkt är bländskydd display och dess enorma 1920x1080 upplösning, jag skulle vilja se denna resolution gör det till mer bärbara datorer. Också anmärkningsvärt är Blu-ray brännare och standard två års garanti med oavsiktlig skada skydd för det första året.

Denna notebook gör processen kort med applikationer som Adobe Photoshop och videoredigering tack vare Intel quad-core processor och 8 GB RAM. Dessutom Nvidia GT 555M grafikkort är mer än kapabla att spela de senaste spelen på bra bildkvalitet inställningar, inklusive Call of Duty: Modern Warfare 3.

Prestanda och Benchmarks
Vår benchmark-tester visar N55S är en stark aktör inom nästan alla områden. Entusiaster kan överväga att ersätta den något tröga ingår hårddisk med en snabb Solid State Drive (SSD) och utnyttja en av USB 3.0-portar för extern hårddisk lagring.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke som mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Det finns en enda fläkt som driver ut varm luft ut på vänster sida av datorn, det är inte bra för vänsterhänta användare. Ändå fläkten är tyst och håller den bärbara datorn sval även när man spelar. Den vänstra handledsstödet tenderar att få lite varm, är det troligt processorn eller grafikkortet finns under den. Ljudnivån är låg även under full belastning, det låter som en ström av luft.

Batterilivslängd
De N55S varade fyra timmar och fem minuter under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är en respektabel tid för en högpresterande bärbar dator som den här, särskilt med tanke på att den har en quad-core processor (dual-core processorer är mer makt vänliga). Nvidia Optimus-teknik gör det möjligt för N55S att växla till låg effekt integrerad Intel-grafik och stänga av högpresterande Nvidia GeForce grafikkort när den inte behövs för att spara energi.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
ASUS N55S är ett bra värde och ett bra köp. Den har en stor full HD-skärm, snygg och anständigt byggkvalitet. Föreställningen är utmärkt, denna bärbara dator är mer än kapabla att spela de senaste spelen. De flesta av de nackdelar för den här anteckningsboken kan sammanfattas som "kunde ha varit bättre" snarare än bara "dåliga". Tangentbordet exempel är behagligt att skriva på, men har några layout frågor, pekplattan fungerar bra men knapparna är för högt, slutligen, högtalarna låter bra men är inte särskilt imponerande. En definitiv nackdel är det faktum att N55S inte har en bakgrundsbelyst tangentbord som vissa liknande prissatta konkurrerande bärbara datorer.

Det finns fortfarande många saker att tycka om denna bärbara dator, inklusive de två USB 3.0-portar, tyst fläkt och fyra timmars batteritid.

Vid $ 1.199 i N55S är en attraktiv multimedia notebook med fasta specifikationer. Det är värt att nämna den bärbara datorn levereras med en två års garanti standard.

Fördelar:

  • Utmärkt anti-glare full-HD-skärm
  • Bra prestanda
  • Anständiga högtalare

Nackdelar:

  • Konstigt tangentbord
  • Loud pekplatta knappar


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar