tisdag 8 november 2011

Toshiba Satellite L755 Recension: Grundläggande Home Essentials

Toshiba Satellite L755 Recension: Grundläggande Home Essentials
av Charles P. Jefferies - 2011/11/08

Satellite L755 (även säljs som L750) är en 15,6-tums budget bärbar dator med en bra tangentbord och tillfredsställande prestanda. Med semester närmar sig snabbt, är det värt att rekommendera denna laptop på nästan $ 700?

Bygg och Design
Toshiba Satellite L755 lyckas se respektabel trots sin budget bärbara klassificering. Det vill säga tills du börjar använda det. Varje synliga tum av den bärbara datorn har en blank yta som lockar fingeravtryck och damm som ingen annan, det snabbt förvandlas till en enda röra. Notebook beslutsfattare använder blank plast enbart som ett sätt att göra den bärbara datorn ser mer attraktiv på en display hylla. Blank plast misslyckas praktiska test och är den värsta kännetecknar denna bärbara dator. Även tangenterna är glänsande.

Den byggkvalitet på den bärbara datorn är tillfredsställande, det känns robust nog och chassit motstår vridning ganska bra. De flesta av de plastytor böja synligt när man trycker ner på, dock. De använda plast har tillräcklig kvalitet men är inte robusta som kan förväntas på en affärsresa anteckningsbok, till exempel.

Displayen har en förvånansvärt starkt stöd som förhindrar snedvridning från att visas på skärmen när trycket appliceras bakifrån. Skärmen gångjärn verkar lite svag eftersom ankarpunkter är ganska små och displayen kan faktiskt flytta från sida till sida lite.

Uppgradering av L755 är en relativt enkel uppgift, två åtkomstpanelerna på botten av chassit ger tillgång till minnet och hårddisken.

Hamnar och funktioner
I L755 inkluderar nödvändigaste och inget mer som är fallet med de flesta budget bärbara datorer. Denna notebook saknar den nya USB 3,0 SuperSpeed-port, eSATA, och DisplayPort, de kan inte läggas antingen sedan L755 också saknar en ExpressCard kortplats. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Framsida: Statuslampor, kortläsare

Tillbaka: Batteri

Vänster: Kensingtonlås, kylning utblåsventilen, Ethernet, VGA-ut, 2x USB 2,0, mikrofon och hörlursuttag

Höger: 2x USB 2,0, DVD-brännare, växelström

Skärm och högtalare
Satellite L755 är 15,6-tumsskärm är rang-och-filen för detta prissegment. Den glansiga ytan ökar något kontrast på bekostnad av att skapa bländning från närliggande och omkostnader ljuskällor. Ljusstyrka är genomsnittliga, jag tvekar att kalla det "ljust" eller "mörk", det är nästan exakt i mitten. Displayen har en något kall eller blåaktig nyans till det som är typiskt för bildskärmar med LED-bakgrundsbelysning (bara om alla bärbara datorer gör idag). Betraktningsvinklarna är smal som förväntat för en TN-typ panel som denna, färger tvätta snabbt, sett från ovan och nedan.


De två stereohögtalare ovanför tangentbordet har förvånansvärt högt och tydligt ljud och avstå från traditionella tinny hos de flesta bärbara datorer "högtalare. Det finns lite bas. Jag gillar det faktum att de är placerade ovanför tangentbordet i stället för att vara gömd under handledsstödet, handlederna kommer inte komma i vägen för ljudet medan du skriver. Mer avancerade Toshiba Satellite bärbara datorer har bättre harman / kardon högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Det L755 har en trevlig fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Detta är ett traditionellt stil tangentbord, det har inte extra mellanrum mellan tangenterna som de allt-populära "chiclet" tangentbord (som är i ropet, men faktiskt inte hjälpa skrivkänsla). Nycklarna är helt platt och har en glansig yta som visar fingeravtryck, det finns inte en plats på denna bärbara dator som inte visar fingeravtryck, som i själva verket. Tangenterna har känner en lätt och erbjuder god taktil återkoppling. Nyckeln resa är en smula kort (avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen) och berövar tangentbordet på några värdefulla taktil återkoppling. Ändå är det fortfarande behagligt att skriva på och har ingen märkbar flex. Det är också extra tyst. Bakgrundsbelysning är inte tillgänglig på L755 men är på mer avancerade Toshiba Satellite modeller.

Den L755: s pekplatta är bara tillräckligt stor, den har en strukturerad yta som är lätt för fingrarna att spåra på. De två pekplattknapparna har en kromad finish som magiskt förvandlas till ett fingeravtryck röra vid beröring. Knapparna är för högt och kan höras från var som helst i ett rimligt medelstora rum, helst pekplattknapparna vara nästan tyst. En funktion jag uppskattar om pekplattan är på / av-knapp placerad direkt ovanför.

Vår Toshiba Satellite L755-S5258 recension enheten har följande konfiguration:

  • 15,6-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M dual-core processor (2,3 GHz, 2.9GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2x 2GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • 640GB 5400RPM Toshiba hårddisk (MK6475GSX)
  • 802.11n trådlös nätverksadapter (Realtek RTL8188CE)
  • Ingen integrerad Bluetooth
  • Inbyggd VGA-webbkamera
  • DVD-brännare (TSSTcorp CDDVDW TS-L633F)
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 4200mAh, 48 Wh)
  • Vikt: 5,3 £.
  • Mått: 14,96 x 9,84 x 1,09 ~ 1,48 inches
  • Pris: $ 689,99

Dessa specifikationer är nästan saknas för en bärbar dator kostar nästan $ 700. Den medföljande 640GB hårddisk går på en pokey 5400RPM och håller tillbaka prestanda. 4GB RAM är minimum i dessa dagar, några liknande prissatta bärbara datorer erbjuder 6GB. Den 1366x768 skärmupplösning är den lägsta som erbjuds i denna skärmstorlek hela branschen. Den L755 bara inte har något ovanför det allra nödvändigaste.

Prestanda och Benchmarks
Det L755 utvecklades väl i våra riktmärken. Den som söker en avslappnad datorenhet bör inte besviken med dess prestanda. Det L755 är inte bra för de senaste 3D-spelen som konfigurerade eftersom den har ett integrerat Intel-grafikkort, inte en kraftfull Nvidia GeForce eller AMD Radeon dedikerad kort. Det är mer än tillräckligt för allt annat inklusive HD-video.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Det L755 gör väl på detta område, det förblir svalt hela ens när du kör resurskrävande program som Photoshop. Kylningen utblåsventilen ligger på vänster sida av den bärbara datorn och ibland driver ut varm luft, för det mesta fläkten stannar av. Det är vettigt som L755 interna komponenter producerar lite värme. Fläkten är i alla avseenden ohörbara.

Batterilivslängd
Den medföljande batteridriven den L755 för bara tre och en halv timme under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanskraft profil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är en subpar tid för en bärbar dator dessa dagar, de flesta av skulden kan hänföras till L755 låga kapacitet 6-cells batteri som den har bara en 4200mAh/48Wh betyg.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Den L755 passar räkningen för en grundläggande hemdator, men är oinspirerande och slutligen svårt att rekommendera på grund av dess relativt höga pris. Kvalitet och funktioner är som förväntat för en budget bärbar dator och inget mer. Det L755 höjdpunkter inkluderar en bra tangentbord och en anständig uppsättning högtalare, det går svalt också. Den är snabb nog för allt utom 3D-spel.

Den enda aspekten av L755 jag verkligen inte gillar var blank plast, varje synliga tum av den bärbara datorn är täckt. Det kan se bra ut på en display hylla men misslyckas det verkliga provet världen praktiska, rengöring är en heltidsjobb. Det finns en tydlig brist på avancerade portar (ingen USB 3,0), de pekplattknapparna är också för bullriga, slutligen sin 3,5-timmars batteritid är mindre än väntat (vi letade efter minst en timme mer).

Toshiba Satellite L755 är svårt att rekommendera vid $ 689,99 MSRP, det är inte ett enastående värde ens vildaste fantasi främst på grund av dess barebones som funktion och allmän brist på något "extra". Hitta den på rea runt $ 550 märket och det blir en mer attraktiv affär, annars överväga att spendera lite mer för en högre slutet Toshiba Satellite med fler funktioner som en bakgrundsbelyst tangentbord och mer stilren design.

Fördelar:

  • Bra tangentbord
  • Anständiga högtalare
  • Bra prestanda

Nackdelar:

  • Pris för högt för vad som ingår
  • Blank plast överallt
  • Pekplatta knapparna för högt


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar