måndag 14 november 2011

Toshiba Portege Z835 omdöme: The Best Ultrabook

Toshiba Portege Z835 omdöme: The Best Ultrabook
av Charles P. Jefferies - 2011/11/14

Detta $ 899 Best Buy exklusiva funktioner en 13,3-tums display, 128 GB SSD-enhet, bakgrundsbelyst tangentbord och sex timmars batteritid. Läs vår vidta för att ta reda på vad som gör denna Ultrabook verkligen imponerande.

Bygg och Design
Portégé Z835 (även kallad Z830) är en Ultrabook, en ny klass av bärbara datorer kännetecknas av sin tunna, lätta, och användning av Intel Ultra Low Voltage (ULV) processorer. Dessa är i huvudsak Windows alternativ till Apple MacBook Air .

Det Z835 har en proffsig design med vanliga raka linjer och kantig kanter, Toshibas Portege linje av bärbara datorer har normalt varit affärsinriktad så detta är vettigt. Det Z835 kommer med största sannolikhet dra vandrande ögon trots sitt utilitaristisk utseende på grund av det stora tunnhet - det är verkligen att tunt på endast 0,63 inches hög. Chassit är tillverkade uteslutande av magnesiumlegering, en lätt men ändå starkt material. Som ett resultat Z835 känns nästan ingenting vid 2,4 pounds.

Chassit är anmärkningsvärt hård och knappast böjer, det är nästan en nödvändighet för Ultrabooks ska byggas som sådana eftersom de är konstruerade för konstant resor. Om chassit tillåtet flex kunde de interna kretskorten böja och öka sannolikheten för misslyckande på grund av stress sprickor över tid. Passform och finish är bra, alla delar av den bärbara datorn verkar ha fått ungefär samma känsla för detaljer. Hörnen på chassit är lite skarp som är utskurna för Ethernet-porten på baksidan av den bärbara datorn.

Uppgraderingsmöjligheter är inte något Ultrabooks är avsedda för, det finns inga tillgängliga paneler på undersidan av chassit. Hela botten av chassit måste tas bort för att komma åt någon av de interna. En ytterligare hinder för uppgradering är den icke-standard SSD, du kan inte bara sätta en vanlig SSD eller hårddisk i den här anteckningsboken eftersom chassit är inte tillräckligt tjock för att rymma dem.

Hamnar och funktioner
Den tunna Ultrabooks hindrar dem från att packa mycket längre än det allra nödvändigaste. Lyckligtvis Z835 gör vad det finns plats räknas, det har fullstora HDMI och VGA-out portar samt en enkel USB 3,0-port. Det Z835 saknar ExpressCard och DisplayPort. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Fram: Stereohögtalare, statuslampor

Tillbaka: Ethernet, kyla utblåsventilen, 2x USB 2,0, HDMI, växelström, VGA-ut

Vänster: Mikrofon och hörlursuttag, SD-kortläsare

Höger: USB 3,0-port, Kensington-lås

Skärm och högtalare
Det Z835 har en 13,3-tums bildskärm med en blank yta och 720p (1366x768) upplösning. Den har gott om ljus men totalt är inte anmärkningsvärt när det gäller färgåtergivning och kontrast. Den blanka ytan hjälper till med kontrast, särskilt de svarta nivåer, men hindrar användbarhet eftersom närliggande ljuskällor kan skapa störande reflexer på skärmen. En anti-glare skärm beläggning är att föredra, de är lättare att rengöra också. Den 1366x768 upplösning är acceptabelt för skärmstorlek, men ju mer dyra ASUS UX31 har en mycket bättre 1600x900 upplösning (ca 30% mer arbetsyta).


De Ultrabooks jag har testat hittills har imponerande ljudkvalitet med tanke på vad ingenjörerna hade att arbeta med, den Z835 är inget undantag. Högtalarna är förvånansvärt högt men det finns lite bas, de är något bättre än "normala" bärbara högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Det Z835 har cirka 90% full storlek nycklar som kräver en något mer känslig touch. Tangentbordet har en lätt känsla, nycklarna erbjuda lite motstånd och är kanske lättare än de borde vara att trycka på. Den taktil feedback skulle kunna förbättras om nycklarna hade längre resor (avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen), som det ser ut finns det bara tillräckligt återkoppling för att göra skriva känna sig normal.

En viktig egenskap hos denna klaviatur är den vita LED-bakgrundsbelysning, det verkligen hjälper i mörkare situationer och ser bra ut. Jag gillar tangentbordets stillhet och den standard, det finns engagerade Home, End, Page Up och Page Down längs den högra sidan. Inte alla Ultrabooks erbjuder bakgrundsbelysning, Toshiba har inte gjort några kompromisser än mindre än genomsnittet nyckel höjd.

Det Z835 har en Synaptics pekplatta lämplig storlek för 13,3-tumsskärm. Den har en utmärkt matt yta som är lätt att spåra den. De två pekplattknapparna nedanför erbjuder bra feedback och tysta klick, vilket säkerligen uppskattas. Den särskilda pekplattan på / av-knapp också uppskattat. Den enda aspekten av pekplattan jag inte gillar är krom av knapparna, det blir fingeravtryck direkt.

Vår Toshiba Portege Z835-P330 Best Buy Exclusive översyn enheten har följande specifikationer:

  • 13,3-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-2367M dual-core processor (1.4GHz, 3MB cache, 17W TDP, Ultra Low Voltage)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2 GB lödda och 2GB minne,. Max stöds 6GB - 2GB lödda och 4GB minne)
  • 128GB Toshiba Solid State Drive (SSD) (THNSNB128GMCJ)
  • Intel WiFi Link 1000 BGN trådlös nätverksadapter
  • Ingen integrerad Bluetooth
  • Inbyggd VGA-webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • Icke-uppgraderas batteri
  • Vikt: 2,4 £.
  • Mått: 12,4 x 8,9 x 0,63 inches
  • Pris: $ 899,99 MSRP ($ 799,99 på Best Buy)

Dessa specifikationer är standard för en Ultrabook - de flesta av dem kommer med 4GB RAM och en 128GB SSD. Vår särskilda Z835 är exklusiv för Best Buy och vissa hörn skars att träffa $ 899,99 pris punkt (de flesta Ultrabooks är över $ 1.000), denna modell har ingen Bluetooth och den minst imponerande processorn tillgänglig, en Core i3. Andra konfigurationer av Portege Z830-serien kommer att erbjuda snabbare Core i5 och i7 processorer med dubbla kärnor. De flesta användare kommer inte att märka någon skillnad mellan de tre.

Prestanda och Benchmarks
Core i3-2367M processor är en Ultra Low Voltage-modellen och trots att köra på bara 1.4GHz, det är mer än tillräckligt snabbt för de flesta användningsområden (för referens, standard-spänning Core i3 processorer finns i vanliga bärbara datorer körs vid 2,1-2.4GHz). Det är bra för alla vardagliga sysslor, inklusive surfa på Internet, titta på HD-video, och Microsoft Office. Något denna bärbara dator kommer inte att vara bra på är 3D-spel främst eftersom det har integrerad grafik.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Det finns en enda liten fläkt belägen vid högra chassits baksida. Det är alltid på och gör ett svagt motorljud. I ett normalt rum buller inte kommer att vara hörbara, men det kommer att vara i en tyst miljö, lyckligtvis de i allmänna närhet är osannolikt att märka. Ändå fläkten ska stängas av när den inte behövs, och det skulle ha varit trevligt om Toshiba använde en något lugnare motor.

Den faktiska temperaturen av chassit är ungefär densamma oavsett vad du gör, kyl lösningen gör ett bra jobb med att hålla den bärbara datorn termiska profil under kontroll.

Batterilivslängd
Jag mätte ett ännu sex timmars batteritid under vår standard genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är en respektabel tid och i samma område som vi förväntar oss från Ultrabooks.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Toshiba Portege Z835 är en all-around vinnare och var ett nöje att granska. Den har en gedigen byggkvalitet, en anständig bakgrundsbelyst tangentbord, en bra pekplatta, sex timmars batteritid, och den karakteristiska låga vikt (2,4 kg) och tunnhet vi har kommit att förvänta sig från Ultrabooks. Där Z835 snubblar är prestanda, den medföljande 128GB SSD är ovanligt långsamt. Intel Core i3-processor är längst ned i tunnan men bör ha gott om glans för allmän användning.

Vid $ 899 för Z835 underskärningarna befintliga Ultrabooks av $ 100 eller mer och gör en mycket attraktivt val. Det är en idealisk on-the-go följeslagare och ett frestande alternativ till Apple MacBook Air.

Fördelar:

  • Decent bakgrundsbelyst tangentbord
  • 6 timmars batteritid
  • Stort värde
  • Massor av hamnarna, inklusive USB 3,0

Nackdelar:

  • Mycket långsam SSD
  • Ingen Bluetooth


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar