tisdag 1 november 2011

HP Pavilion dv4t granskning: Sub-500 $ Vinnare?

HP Pavilion dv4t granskning: Sub-500 $ Vinnare?
Charles P. Jefferies - 11/1/2011

HP Pavilion dv4t notebook ger tillfredsställande resultat och ett bra tangentbord till bordet för en gata pris på mindre än $ 500. Vad kan förbättras med detta utan krusiduller laptop? Vi tar en titt.

Bygg och Design
Den dv4t har en vänlig blick som förväntas av HP: s Pavilion Entertainment Notebook linje. Till skillnad från mer avancerade Pavilions dock HP gjorde det olyckliga beslutet att täcka nästan alla ytor på denna bärbara dator i blank plast. Även om det kan verka attraktiv på en display hylla, är blank plast en damm och fingeravtryck magnet. Håll en microfiber handduk till hands.

Den byggkvalitet är tillfredsställande för en konsument bärbar dator i denna prisklass. Chassit har god intern support och inte böja lätt, ytorna känner sig fast när den trycks ned på. Locket är något tunn och flexar med liten ansträngning, överraskande inga krusningar på skärmen vid tryck på bakifrån (detta betyder själva panelen är skyddad). En del av locket som skulle kunna förbättras är gångjärnen - de inte exakt känner förankrade i chassit och är lite flexibel. Två händer erfordras för att öppna locket.

Passform och finish av den bärbara datorn är bra, det finns inga vassa kanter och alla delar av den bärbara datorn verkar vara av samma kvalitet. Den plast som används är av rimlig tjocklek och är inte sköra. Totalt dv4t passerar kvalitetskontroll men misslyckas på konstruktionsavdelningen, överdriven användning av blank plast förvandlar denna bärbara dator till en skamfläck.

Uppgradera den bärbara datorn är relativt lätt att göra, hårddisken, minne (RAM), och trådlöst kort är tillgängliga via två paneler på undersidan av chassit.

Hamnar och funktioner
The Pavilion dv4t har det allra nödvändigaste och lite mer när det kommer till hamnarna. Den saknar USB 3.0, eSATA, och Displayport, det är inte möjligt att lägga till dem eftersom dv4t även inkluderar inte en Expresscard-kortplats. Åtminstone den har en HDMI-port för anslutning till HDTV.


Front: Media kortläsare, stereohögtalare

Tillbaka: Batteri

Vänster: Kensingtonlås, kyla ventilationsgallret, VGA, Ethernet, HDMI, 2x USB 2.0

Höger: DVD-brännare, hörlurar och mikrofon, USB 2.0, växelström


Skärm och högtalare
Den dv4t har en 14-tums skärm med en blank yta. Bilden är tydlig och det har gott om ljusstyrkan. Kontrast är genomsnittliga, kommandotolken ser inte kolsvart som det ska. Betraktningsvinklarna är smala, bilden tvättar snabbt ut när de ses från ovan och nedan. Fattiga betraktningsvinklarna är typiska för TN-typ paneler som den här, nästan alla bärbara datorer använder dem med undantag för vissa specialiserade arbetsstationer och Tablet PC.


Skärmens blanka yta ger en hel del reflektioner i väl upplysta områden som rum med storbildsprojektor, vilket kan vara irriterande. Dessutom är det svårt att rengöra. Upplösningen 1366x768 skärm är för låg och en högre 1600x900 upplösning är inte tillgänglig. En högre upplösning skulle ge mer information som ska visas på skärmen samtidigt.

Trots Altec Lansing och Dolby Home Theater emblem, den dv4t två stereohögtalare under handledsstödet låter positivt hemskt. Dessa är typiska bärbara högtalare med tinny ljud och ingen märkbar bas. Detta förvärras eftersom högtalarna är placerade under handledsstödet, handleder ligger på datorns tangentbord medan du skriver dämpa ljudet ytterligare.

Tangentbord och pekplatta
Jag gillar dv4t tangentbord en hel del, det är tyst och lätt att skriva på. De platta Chiclet stil nycklar har en jämn matt yta. Det finns ingen märkbar flex eller skrammel. Tangentbordet har en standard layout med undantag för Function raden högst upp, i syfte att aktivt dem (t.ex. [F8]), [Fn]-tangenten längst ner till vänster behöver tryckas först. Den ursprungliga funktionen hos dessa nycklar är etiketten tryckt på dem. Till exempel [F9] och [F10] höja och sänka volymen, respektive; [Fn]-tangenten måste tryckas tillsammans för dem att faktiskt fungera som [F9] och [F10].

Den Synpatics pekplatta är lämplig storlek för 14-tums skärm. Den har en smidig bländskydd yta till skillnad från resten av chassit, det är exakt och lätt att spåra den. De två pekplattknappar är för högt och svårt att trycka på, detta är en konsekvent design fel jag ser i alltför många konsumenter bärbara datorer.

Vår HP Pavilion dv4t-4000 granskning enhet är konfigurerad enligt följande:

  • 14-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Intel Core i3-2130M processor med dubbla kärnor (2,1 GHz, 3MB cache, 35W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • 500GB 5400RPM Seagate hårddisk (ST9500325AS)
  • Intel Centrino Wireless-N 1030 trådlöst nätverkskort
  • Intern Bluetooth trådlös
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • DVD-brännare (hp DVDRAM GT31L)
  • 1 års garanti
  • 6-cells Li-Ion batteri (10.8V, 55Wh)
  • Vikt: £ 4,88.
  • Mått: 13.35 x 9.28 x 1.22 ~ 1.48 tum
  • Pris: $ 549,99

Vår HP dv4t sport lämpliga specifikationer för en budget bärbar dator. Den andra generationens Intel Core i3 dual-core processor och 4 GB RAM gör processen kort med vardagliga sysslor som surfande och till och med enstaka fotoredigering i Adobe Photoshop CS5. Denna notebook är inte i stånd att spela de senaste 3D-spel som Call of Duty, eftersom den bara har integrerad Intel-grafik.

The Pavilion dv4t kan skräddarsys med en bakgrundsbelyst tangentbord, en större 9-cellsbatteri, en snabbare processor och mer RAM-minne och hårddiskutrymme; detta kommer att driva upp priset över $ 500 märket.

Prestanda och Benchmarks

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den dv4t enskilt Fläkten har en luftuttaget på vänster sida av chassit. Den kyllösning höll chassit sval även medan vi kör benchmark-tester. Fläkten verkar vara overreactive - det är alltid på även i batteriläge. Helst fläkten ska stängas av när den inte behövs. Jag skulle inte säga vad som helst utom fläkten gör att buller och hörs i ett tyst rum. Fläkten inte utveckla någon slags gnälla eller för mycket brus, det faktum att det alltid är på är typ av irriterande ändå. Med tanke på avsaknaden av värme de inre komponenterna producerar, det finns lite anledning till att det ska vara på hela tiden.

Batteritid
Vi mätte en utmärkt sex timmar, 30 minuter batteritid under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är en mycket respektabel tid för en budget bärbar dator. Intels senaste Core i-serien processorer är mycket strömsnåla som är inkluderade 5400RPM hårddisk.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
HP Pavilion dv4t är ett imponerande värde under $ 500. Dess höjdpunkter är över sex timmars batteritid, ett bra tangentbord och bra prestanda för de flesta uppgifter. Downsides är en överanvändning av blank plast, en fläkt som inte stängs av, högljudda pekplattknappar och dåliga högtalare. Det hela handlar om att det faktum att det finns inget majorly fel med dv4t. Denna bärbara dator är idealisk för hemanvändare och studenter som söker en grundläggande vardagliga dator.

Fördelar:

  • Bra tangentbord
  • Solid prestanda
  • Totalt sett bra värde

Nackdelar:

  • Glansig plast överflöd
  • Dåligt högtalare
  • Loud pekplattknappar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar