tisdag 8 november 2011

Toshiba Satellite L755 omdöme: Basic Home Essentials

Toshiba Satellite L755 omdöme: Basic Home Essentials
Charles P. Jefferies - 11/8/2011

Satellite L755 (även säljs som L750) är en 15,6-tums budget bärbar dator med ett bra tangentbord och tillfredsställande prestanda. Med semester närmar sig snabbt, är det värt att rekommendera denna laptop på nästan $ 700?

Bygg och Design
Toshiba Satellite L755 klarar av att se respektabel trots sin budget bärbara klassificering. Det vill säga, tills du börjar använda den. Varje synlig tum av den bärbara datorn har en blank yta som lockar fingeravtryck och damm som ingen annan, det snabbt förvandlas till en enda röra. Notebook beslutsfattare använder blank plast enbart som ett sätt att göra den bärbara datorn ser mer attraktiv på en display hylla. Glansigt plast misslyckas praktiska testet och är den värsta kännetecken för den här bärbara datorn. Även tangenterna är glansig.

Den byggkvalitet på den bärbara datorn är tillfredsställande, det känns robust nog och chassit motstår vridning ganska bra. De flesta plastytor synligt flex när den trycks ner på, dock. De plaster som används har tillräcklig kvalitet men är inte robust som väntat på en affärs anteckningsbok, till exempel.

Skärmen har en överraskande stark uppbackning som förhindrar distorsion från att visas på skärmen vid tryck på bakifrån. Gångjärnen skärm verkar lite svag som ankarpunkterna är ganska små och displayen kan faktiskt flytta från sida till sida lite.

Uppgradering av L755 är en relativt enkel uppgift, två paneler på undersidan av chassit ger åtkomst till minnet och hårddisken.

Hamnar och funktioner
I L755 innehåller det allra nödvändigaste och inget mer som är fallet med de flesta budget bärbara datorer. Denna bärbara dator saknar den nya USB 3.0 Superspeed-port, eSATA, och Displayport, de kan inte tillsättas antingen eftersom L755 saknar även en Expresscard-kortplats. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Statuslampor, kortläsare

Tillbaka: Batteri

Vänster: Kensingtonlås, kyla ventilationsgallret, Ethernet, VGA-ut, 2x USB 2.0, mikrofon och hörlursuttag

Höger: 2x USB 2.0, DVD-brännare, växelström

Skärm och högtalare
Satellite L755 har 15,6-tums skärm är rang-och-fil för detta prissegment. Dess glänsande yta ökar kontrasten på bekostnad av att skapa bländning från närliggande och overhead ljuskällor något. Ljusstyrka är genomsnittliga, jag tvekar att kalla det "ljus" eller "mörk", det är nästan exakt i mitten. Displayen har en något kallt eller blåaktig ton till det som är typiskt för bildskärmar med hjälp av LED-bakgrundsbelysning (nästan alla bärbara datorer gör, nuförtiden). Betraktningsvinklarna är smala som förväntat för en TN-typ panel som denna, färger tvätta ur snabbt när de ses från ovan och nedan.


De två stereohögtalare ovanför tangentbordet har förvånansvärt högt och klart ljud och avstå från traditionella tinny egenskaperna hos de flesta bärbara datorer "högtalare. Det finns lite bas. Jag gillar det faktum att de är placerade ovanför tangentbordet istället för att vara gömd under handledsstödet, handlederna kommer inte komma i vägen för ljudet när du skriver. Mer avancerade Toshiba Satellite bärbara datorer har bättre harman / kardon högtalare.

Tangentbord och pekplatta
Den L755 har en fin fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Detta är ett traditionellt stil tangentbord, det behöver inte extra mellanrum mellan tangenterna som de allt-populära "chiclet" tangentbord (som är i ropet, men egentligen inte hjälpa skrivkänsla). Knapparna är helt platt och har en glansig yta som visar fingeravtryck, det finns inte en plats på denna bärbara dator som inte visar fingeravtryck, som en sakfråga. Knapparna har en lätt känsla och erbjuda tillfredsställande taktil återkoppling. Nyckeln resor är en smula kort (avståndet mellan pressade och un-pressade lägen) och berövar tangentbordet på några värdefulla taktil återkoppling. Ändå är det fortfarande behagligt att skriva på och har ingen märkbar flex. Det är också extra tyst. Bakgrundsbelysning är inte tillgänglig på L755 men på mer avancerade Toshiba Satellite modeller.

Den L755 s pekplattan är precis tillräckligt stor, den har en strukturerad yta som är lätt för fingrarna att spåra den. De två pekplattknappar har en kromad yta som magiskt förvandlas till en fingeravtrycks röra vid beröring. Knapparna är för högt och kan höras från var som helst i ett rimligen medelstora rum, ideal pekplattknappar bör vara nästan tyst. En funktion som jag uppskattar om pekplattan är av / på-knappen som finns direkt ovanför den.

Vår Toshiba Satellite L755-S5258 granskning enhet har följande konfiguration:

  • 15,6-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M processor med dubbla kärnor (2,3 GHz, 2,9 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2x 2 GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • 640GB 5400RPM Toshiba hårddisk (MK6475GSX)
  • 802.11n trådlöst nätverkskort (Realtek RTL8188CE)
  • Ingen integrerad Bluetooth
  • Integrerad VGA-webbkamera
  • DVD-brännare (TSSTcorp CDDVDW TS-L633F)
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 4200mAh, 48 Wh)
  • Vikt: 5,3 £.
  • Mått: 14,96 x 9.84 x 1.09 ~ 1.48 tum
  • Pris: $ 689,99

Dessa specifikationer är nästan saknas för en bärbar dator kostar nästan $ 700. Den medföljande 640GB hårddisk kör på en pokey 5400RPM och håller tillbaka prestanda. 4GB RAM är minimum i dessa dagar, vissa på samma sätt prissatta bärbara datorer erbjuder 6GB. Upplösningen 1366x768 skärm är den lägsta som erbjuds i denna skärmstorlek hela branschen. Den L755 bara inte har något över det allra nödvändigaste.

Prestanda och Benchmarks
Den L755 utvecklades väl i våra riktmärken. Den som söker en tillfällig datorenhet bör inte bli besviken med sin prestation. Den L755 är inte bra för de senaste 3D-spelen som konfigureras eftersom den har ett integrerat Intel-grafikkort, inte en kraftfull Nvidia GeForce eller AMD Radeon dedikerad kort. Det är mer än nog för allt annat, inklusive HD-video.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den L755 går bra på detta område, det förblir svalt hela, även när du kör resurskrävande program som Photoshop. Den kylande luftuttaget ligger på vänster sida av den bärbara datorn och ibland driver ut varm luft, för det mesta fläkten stannar av. Detta är logiskt eftersom L755 interna komponenter producerar lite värme. Fläkten är för alla avsikter och syften ohörbara.

Batteritid
Den medföljande batteridrivna till L755 för bara tre och en halv timme under vår standard batteri nedsliten test (Windows 7 Balans effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är en stycket tid för en bärbar dator i dessa dagar, det mesta av skulden kan hänföras till L755 s låg kapacitet 6-cells batteri eftersom den har bara en 4200mAh/48Wh rating.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Den L755 passar räkningen för en grundläggande hemdator, men är svårlästa och ytterst svårt att rekommendera på grund av dess relativt höga pris. Dess kvalitet och funktioner är som väntat för en budget bärbar dator och inget mer. Den L755: s höjdpunkter är ett bra tangentbord och en ordentlig uppsättning högtalare, det körs svalt också. Den är snabb nog för allt utom 3D-spel.

Den enda aspekten av L755 jag verkligen inte tyckte var den glansiga plast, varje synligt tum av den bärbara datorn är täckt. Det kan se bra ut på en display hylla men inte den verkliga världen praktiska prov, rengöring är ett heltidsjobb. Det finns en tydlig brist på avancerade portar (ingen USB 3.0), styrplattans knappar är också alltför bullriga, slutligen sin 3,5-timmars batteritid är mindre än väntat (vi letade efter minst en timme mer).

Toshiba Satellite L755 är svårt att rekommendera vid $ 689,99 MSRP, det är inte ett enastående värde ens vildaste fantasi främst på grund av sin barebones uppsättning funktioner och allmän brist på något "extra". Hitta på försäljning runt $ 550 märket och det blir en mer attraktiv affär, annars överväga att spendera lite mer för en högre prisklasserna Toshiba Satellite med fler funktioner som ett bakgrundsbelyst tangentbord och mer stilfull design.

Fördelar:

  • Bra tangentbord
  • Ganska bra högtalare
  • Bra prestanda

Nackdelar:

  • Pris för högt för vad som ingår
  • Glansig plast överallt
  • Pekplattknappar för högt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar